Dodaj do ulubionych

HP - do bani !

IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 13:54
Co sądzicie o serwisie HP? Mniej wiecej miesiac temu oddlalam do naprawy HP
3820. Po dwoch tygodniach oczekiwania na telefon zadzwonilam do serwisu.
Dowiedzialam sie, ze jako rekompensate za dlugie oczekiwanie otrzymam w
najblizszym czasie HP 5652. Pomyslalam - super - nowa drukarka z gwarancja!
Odczekalam tydzien. Nic. Zadzwonilam znowu - "w przyszlym tygodniu beda
rozwozic nowe drukarki. trzeba czekac." Dzisiaj znowu zadzwonilam do
serwisu. Panienka, ktora odebrala, twierdzi, ze nie ma zadnej adnotacji o
wymianie mojej starej drukarki na nowa, a moja stara drukarka jest "za
granica". Jak tylko ja naprawia, otrzymam ja z powrotem. Ciekawe kiedy?!!
Mam juz tego serdecznie dosc! Chyba po raz ostatni kupilam ten szajs!
Obserwuj wątek
    • Gość: chmchm Re: HP - do bani ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 16:59
      ja usiłowałem okiełznać hp deskjet 690C - zawsze sprawiała problemy, teraz juz
      nie bo zdechła chyba całkowicie;) dobrze że to nie moja hyhyhy czy ktoś ma
      pozytywne doznania związane z tą drukarka?
      • koktajl_molotowa Re: HP - do bani ! 16.09.03, 18:22
        W warunkach gwarancji jest chyba okres naprawy gwarancyjnej, jak sie nie mylę
        to jest to zwyczajowe 14 dni roboczych. Sprawdź, może juz Ci przysługuje nowa
        drukarka (i to wg prawa a nie widzimisię pracownika serwisu HP)
        • Gość: violin Re: HP - do bani ! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 17.09.03, 08:55
          HP na wszelki wypadek zastrzega sobie, ze "dolozy wszelkich staran, aby
          usuniecie wady zostalo wykonane w terminie do 14 dni (...) ale zastrzega sobie
          prawo wydluzenia powyzszego terminu w uzasadnionych przypadkach" - czyli moga
          sobie trzymac ile chca, bo kazdy przypadek "moze byc uzasadniony". Dzis
          dzwonie, zeby sie czegos dowiedziec. Relacja po poludniu. Pozdro
        • Gość: violin Re: HP - do bani ! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 17.09.03, 12:22
          Drukarka "jedzie" z serwisu i bedzie w przyszlym tygodniu - ha! chcialabym to
          widziec! Pozdro!
      • gray Re: HP - do bani ! 22.09.03, 14:27
        od kilku lat użytkuję HP695C (to prawie to samo co 690C) i nie mam z nią
        żadnych problemów. jedynym minusem jest brak firmowego sterownika do windowsa
        2000 skutkiem czego trzeba używać sterownika domyślnego z płyty instalacyjnej
        win2k, który niestety jest mocno zubożony w stosunku do wersji pod win 9* :/
    • Gość: piecyk gazowy Re: HP - do bani ! IP: *.visp.energis.pl 16.09.03, 22:43
      Widać, uczą się od najlepszych (TP SA itp.).
    • Gość: violin Re: HP - do bani ! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 22.09.03, 13:56
      Hej hej! Czy ktos juz byl w podobnej sytuacji, ze oddal niesprawna drukarke do
      HP i oddali mu inna, ale "sprawna technicznie"? (czyli ani nowa, ani wlasna) :-
      ( Chcialabym wiedziec, co z takim fantem mam robic :-( Pozdro i czekam na
      propozycje .
      • Gość: Technokraton Re: HP - do bani ! IP: *.54-201-80.adsl.skynet.be 23.09.03, 13:27
        Jak sie okazuje HP wprowadzilo nowy standard obslugi gwarancyjnej, gdyz
        ostatnio przewinely sie podobne sprawy dotyczace aparatow cyfrowych HP przez
        grupe dyskusyjna pl.rec.foto.cyfrowa. Oto link do obszernego artykulu, ktory co
        prawda niewiele wnosi do sprawy, oprocz tego ze potwierdza powszechnosc tego
        zjawiska: www.fotogenia.info/index.php?text=artykul&id=0021
        • Gość: violin Re: HP - do bani ! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 23.09.03, 18:27
          Dzieki Techno! Przeczytalam wlasnie artykul. Sprawa dokladnie taka sama. To
          zakrawa o "walke z wiatrakami". Pozdrawiam serdecznie, bede walczyc o swoje!
    • Gość: Pendragon Re: HP - do bani ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 10:10
      Powiem tak. Mam styczność z drukarkami HP, w firmie mamy ich dość sporo. Czy
      zastanawialiście się kiedyś co robi producent ze sprzętem z reklamacji? Z tym,
      który oddany do serwisu i w efekcie jest wymieniany na nowy?
      Otóż ten właśnie wadliwy sprzęt , niezależnie od tego jak długo był używany
      przez własciciela, który oddał go do serwisu, jest naprawiany , pakowany na nowo
      w pudełka i wystawiany normalnie w do sprzedaży w sklepach jako nowy, wolny od
      wad towar. Można to poznać po numeracji seryjnej, taki towar ma odpowiednią
      kombinację cyfr. Nie powiem skąd to wiem, lecz dodam że jest to bardzo
      wiarygodne i powazne zródło. Moim zdaniem jest to granda w biały dzień.
      Dowiedziałęm się o tym w momencie gdy kupiłem drukarkę HP w MediaMarkt i była
      ona wadliwa , więc wymienili mi ją na "nową" a tak naprawdę również uszkodzoną.
      W tej sytuacji zainteresowało mnie to co się dzieje ze sprzętem z reklamacji.
      • Gość: waldi Re: HP - do bani ! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 13:00
        jak to kombinacja cyfr? Nie zamierzam kupować nic HP ale może ostrzegę znajomych
      • Gość: violin Re: HP - do bani ! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 24.09.03, 15:02
        Tak sie domyslalam. Zwlaszcza zastanowilo mnie stwierdzenie, ze sprzet
        bedzie "sprawny technicznie". Napisalam do nich skarge, bo dzis znow sie
        dowiedzialam, ze drukarka ma byc jutro lub za 2 dni! Mam tego serdecznie
        dosyc. Nie dosc, ze musze tyle czasu czekac, to jeszcze dostane czyjas
        drukarke. Granda w bialy dzien! A z MediaMarktem tez mialam przekrety, bo 3
        razy wymienialam klawiaturke. Za drugim razem byla zakurzona, bez workow
        plastikowych, zarysowana i w dodatku z pomieta i porysowana instrukcja
        obslugi, a pudelko bylo zabezpieczone, ze niby nowa. Ciekawa sprawa...
      • ciaki Re: HP - do bani ! 25.09.03, 04:03
        Gość portalu: Pendragon napisał(a):

> Powiem tak. Mam styczność z drukarkami HP, w firmie mamy ich dość sporo. Czy
        > zastanawialiście się kiedyś co robi producent ze sprzętem z reklamacji? Z
        tym,
        > który oddany do serwisu i w efekcie jest wymieniany na nowy?
        > Otóż ten właśnie wadliwy sprzęt , niezależnie od tego jak długo był używany
        > przez własciciela, który oddał go do serwisu, jest naprawiany , pakowany na
        now
        > o
        > w pudełka i wystawiany normalnie w do sprzedaży w sklepach jako nowy, wolny
        od
        > wad towar. Można to poznać po numeracji seryjnej, taki towar ma odpowiednią
        > kombinację cyfr. Nie powiem skąd to wiem, lecz dodam że jest to bardzo
        > wiarygodne i powazne zródło. Moim zdaniem jest to granda w biały dzień.
        > Dowiedziałęm się o tym w momencie gdy kupiłem drukarkę HP w MediaMarkt i była
        > ona wadliwa , więc wymienili mi ją na "nową" a tak naprawdę również
        uszkodzoną.
        > W tej sytuacji zainteresowało mnie to co się dzieje ze sprzętem z
        reklamacji.
        Tak się dzieje nie tylko z drukarkami i nie dotyczy to tylko firmy HP-tak samo
        jest z telewizorami ,radiami czy innym AGD i to od bardzo dawna.Ze sprzętu
        oddanego do reklamcji za który wydano ten sam towar wolny od wad,części
        poddawane są regeneracji i ponownie montowne w produkcie nowym-czy Wy nigdy o
        takim czymś nie słyszeliście że co nie którzy się tak dziwią.Powiem więcej-
        koncerny samochodowe robią podobnie sprzedając częśći samochodowe które są
        właśnie też po regeneracji,z tym że raczej o tym się klijenta powinno
        informować bo zreguły są one tańsze a okres gwarancji jest taki sam jak w
        przypadku produktu całkiem nowego gdyż producent gwarantuje te same parametry
        fizyczne co w przypadku wspomnianych właśnie produktów nowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka