gomes23 14.07.08, 23:49 Czy ktoś z was ma ? miał ? jakie macie zdanie o tych laptopach ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piotr Re: Lenovo ? IP: *.chello.pl 15.07.08, 05:40 > Czy ktoś z was ma ? Mam t60 wyprodukowane przez lenovo, wcześniej miałem t42 też wyprodukowane w fabryce lenovo. Oba opatrzone znaczkiem IBM. Oba pracowały do tej pory bezawaryjnie, znosiły dość bezwzględne traktowanie i pomijając nieco gorszą obudowę t60 w stosunku do t42 były/są najlepszymi lapkami na jakich pracowałem. Link Zgłoś
Gość: sperseries Re: Lenovo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:33 Mam Lenovo Thinkpad R61i 8943-DSG (upgrade z IBM ThinkPad 600x) toche zasugorowałem sie taki testami jak ten www.proline.pl/index.php?n=lenovo-thinkpad-r61i-poddany-testom-przez-notebookcheck-pl&grupa=news jak dla mnie bomba, mysle ze na pare lat mam zakup laptopa z glowy Link Zgłoś
gomes23 Re: Lenovo ? 15.07.08, 12:14 Tak właśnie słyszałam, że Lenovo jest jednym z najmniej awaryjnych laptopów, a jaki Lenovo polecacie do grafiki ?? Link Zgłoś
szalony88 Re: Lenovo ? 15.07.08, 15:16 Ja te względu na zastosowanie poleciłbym T61 taki: www.allegro.pl/item400415974_lenovo_thinkpad_t61_15_4_c2d_t8300_2gb_160gb_vb32.html Karta graficzna NVIDIA Quadro® NVS 140M, długi czas pracy na baterii i dobra matryca. Jedynie może brakować ramu (2GB) i przestrzeni na dysku (160GB), ale przy zakupie można od razu wziąć 3/4GB ramu i dysk 320GB Link Zgłoś
kell99 Re: Lenovo ? 15.07.08, 16:40 Nie wierz w dlugi czas pracy na bateriach. Mam T61 o podobnych parametrach (C2D-7300, 4GB, nvidia quadro nvs140m) i jak dociagne do 2h to bedzie ok. Jak zalezy Tobie na dlugiej pracy na bateriach to koniecznie model z grafika Intela, a nie pradozernym Quadro. Pracuje na nim przez wiekszosc czasu pod Ubuntu, ale mam tez Win XP i przez dlugi czas mialem problemy i zwiechy (komunikaty 'Delayed write failed' i calkowity zwis systemu), ale pomoglo pogrzebanie w opcjach zarzadzania energia i wylaczenie usypiania hdd przy pracy z podlaczonym zasilaniem. Jezeli masz mozliwosc to bierz matyce WSXGA+ (1680x1050) - jest swietna, a komfort pracy zwiazany z wyzsza rozdzielczoscia jest ogromny. Co lubie w tym modelu to wytrzymalosc konstrukcji (od ponad pol roku przez 5 dni w miesiacu przezywa cykl dom-plecak-robota-plecak-dom) i brak jakichkolwiek wgniecen czy zarysowan - mialem doczynienia z biznesowym HP, z Tecra i Latitude i tutaj Lenovo jak na razie jest nie do pobicia. Link Zgłoś
Gość: gomes23 Re: Lenovo ? IP: *.eranet.pl 21.07.08, 00:40 I jak to jest z awaryjnością, czy lenovo rzeczywiście są mniej wadliwe od innym marek ? Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Lenovo ? IP: *.chello.pl 21.07.08, 03:28 > I jak to jest z awaryjnością, czy lenovo rzeczywiście są mniej wadliwe od innym marek ? Nikt rozsądny nie odpowie na tak postawione pytanie, brak danych do zabawy w statystykę. Posiadałem lub używałem kilka marek laptopow: IBM/Lenovo, HP, Dell, Toshiba i Acer. Tylko jeden z dwóch Acerów był wadliwy, wszystkie inne działały bezproblemowo. Ale nie podjąłbym się stwierdzenia, że reszta producentów sprzedaje bezawaryjne komputery a połowa Acerów to złom. Wszystko w gruncie rzeczy zależy od szczęścia, a szczęściu należy pomagać wybierając sprzę z dobrą gwarancją i sprawnym serwisem. Kupując maszynę dla siebie pamiętaj też, że w przypadku lapka nie tylko wnętrzności są ważne ale również solidna obudowa, w końcu będziesz go nosił i narażał na różne przygody. Życzę udanego wyboru i ze swojej strony polecam Lenovo z serii Thinkpad, to naprawdę twarde maszyny. Link Zgłoś
Gość: gomes23 Re: Lenovo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 10:21 T61 to jednak chyba będzie dobry wybór :) chce jednak kupić przez sklep internetowy, może polecacie jakiś konkretny ? Link Zgłoś
margg Re: Lenovo ? 21.07.08, 12:45 polecam www.agito.pl kupowałem tam laptopa żadnych problemów Link Zgłoś
Gość: gomes23 Re: Lenovo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 16:30 A jak jest z firmą kurierską ? Dostosowuje się do klienta ? Nie ma z nimi żadnych problemów ? Link Zgłoś
Gość: gomes23 Re: Lenovo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 10:23 Chce zamówić przez internet, ale trochę sie boję z tak drogim sprzętem, dlatego proszę o opinie na temat tego sklepu Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Lenovo ? IP: *.chello.pl 22.07.08, 10:34 Mało masz opinii w internecie? Jak się boisz kupować zdalnie, to idź do sklepu tradycyjnego, pomacasz, obejrzysz dokładnie i w razie kłopotów może być łatwiej (jeśli sklep porządny). Zapłacisz parę złotych więcej i stresu sobie zaoszczędzisz ;-) Link Zgłoś