Dodaj do ulubionych

getback znacie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.15, 16:04
Czy mieliście z nimi styczność? Rzeczywiście może być ugoda lub nawet zmniejszenie spłaty?
Obserwuj wątek
    • tadusz03 Re: getback znacie? 19.03.15, 20:46
      chyba żartujesz. Getback to oszuści i co tu ukrywać złodzieje, na dodatek skupiają się przede wszystkim na emerytkach , bo są najłatwiejszymi ofiarami ich przestępczej działalności. wszystkie sprawy jakie do mnie trafiały to były sprawy emerytek a jedna to rencisty i wszystkie polegały na nękaniu dotąd aż staruszka poddała się i zaczęła płacić, a wobec najwytrwalszych to wysyłali pozew do EPU (uwaga !!! wszystkie sprawy jakie mają zlecone załatwiają tylko w EPU i nigdy nie idą dalej, a jak trafią na prawidłowo wysłany sprzeciw to się wycofują) , ostatnio trafiła mi się sprawa, gdzie napisałem emerytce sprzeciw , z EPU odesłano do SR :) ,
      Sąd rejonowy, że potrzebna odpowiedź na pozew, emerytka w odpowiedzi na pozew zawołała, że chce zapoznać się z dowodami, na które się powoływali w pozwie (Uwaga , których do pozwu nie dołożyli :) )
      Efekt ? dwa tygodnie przed wyznaczoną przez Sąd rozprawą wycofali pozew :)
      Co, nie mieli dowodów istnienia długu i wielkości długu ? a przecież wszystkie pozwy wysyłają do EPU , nigdy do SR. znaczy się , że złodzieje bo emerytkom piszą, że kupili i radzą aby zapłaciły to taniej wyjdzie niż z komornikiem. aby było jaśniej, gdy moja babcia też od nich dostała wezwanie, bo podobno kupili dawno umorzony dług przez komornika, w piśmie jakoś żadnej sygnatury , żadnej nazwy dawnego wierzyciela. tylko wielkimi literami ŻE KUPILI DŁUG I CO JEJ GROZI JAK NIE ZAPŁACI. prosili o pilny kontakt telefoniczny. więc ja wnuczek zadzwoniłem :) , Babcia im potwierdziła , kto ona jest i oddała mi telefon. Efekt rozmowy :) , oni działają na zlecenie Getin Bank , a dlaczego oni nie wiedzą, że babcia ma już innego komornika? Bo jak może komornik zabierać ich ( Getbacka pieniądze? ), nic tylko się powiesić. Tak więc Getback to prawdziwi oszuści i złodzieje. Autor wątku pewnie nie wie, jak obliczają ową promocję, aby tylko z nimi podpisać ugodę? A TAK ŻE JAK PO SPRAWIE PORÓWNUJESZ ILE WYNOSIŁ DŁUG , KTÓRY WISIAŁEŚ PRZED WYPOWIEDZENIEM UMOWY U PIERWOTNEGO WIERZYCIELA (CZASAMI TO SPŁACONA DAWNO WIERZYTELNOŚĆ) A TYM CO GETBECK-owi EMERYCIE SPŁACIŁEŚ, TO WYCHODZI ŚREDNIO 300% A CZASAMI WIĘCEJ. PO PROSTU ZA DARMO, BO ONI DŁUG NIE KUPILI, CHOĆ TWIERDZĄ INACZEJ.
      • Gość: wnuczka Re: getback znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.15, 12:07
        wnuczka do Tadeusz 03;Witam ,moja babcia właśnie dostała nakaz zapłaty do 23.03 od tej firmy za jakis dług wykupiony z polkomtela,ktorego nie miała a juz 18.03 nakaz z e-sadu - nie ma oczywiscie dołączonych dowodow, nie wiem jak prawidłowo napisać sprzeciw, mogę prosic o podpowiedż
        • tadusz03 Re: getback znacie? 30.03.15, 13:54
          jaką podpowiedź? trzeba zeskanować nakaz zapłaty z Sądu i w załączniku odesłać mi na adres stouz01@gmail.com proszę zapytać babcię ile dni temu odebrała pismo z Sądu.
          • Gość: windykator Re: getback znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.15, 14:02
            Wiesz że jeśli prowadza oni sprawę na zlecenie getinu to oni nic nie mają z tego? jak sama nazwa wskazuje jest zlecenie więc to że jest komornik to nie wina getbacku tylko getin przekazał sprawę do komornika. Jeśli kupili sprawę to dług jest ich i mogą z nim zrobić co chcą - jesli do Epu wysłali to znajać ich (ja pracowałem w konkurencji) to sprawa trafi do komornika i bardziej emerytce zaszkodzisz niż pomożesz - lepiej zadzwoń i dowiedz się co i jak dokładnie. Z tego co wiem to do sądu rejonowego kieruje se sprawy przy ewentualnym sprzeciwie od nakazu więc t - co do wycofania pozwu - jesli ustaliłeś wpłaty lub rozpocząłeś negocjacje- z automatu pozew jest cofany. Radziłbym się dokładnie zapoznać ze sprawą bo czasami przez takie "unikanie i kombinowanie" spłaca się rzeczywiście 300% więcej niż normalnie. Dodatkowo, jak w każdej innej firmie windykacyjnej średnia wieku dłużnika jest inna więc nie generalizuj bo wprowadzasz w błąd nie tylko innych ale z tego co widzę i siebie;]
            • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 04.04.15, 14:33
              bredzisz człowieku. "dług" z polkomtela od getinu?
    • Gość: mmm Re: getback znacie? IP: 78.133.157.* 30.03.15, 14:49
      ja wiem tylko, że ostatnio non stop do mnie od kilku dni wydzwaniają więc już mam pozapiwywane numery :)
      • nastamek Re: getback znacie? 31.03.15, 20:23
        Może dzwonią, bo przejeli Twój dług? ja bym odebrał i zobaczył o co chodzi, bo potem może już być ciężko.
        • jestem_marilyn Re: getback znacie? 01.04.15, 10:57
          Moim skromnym zdaniem - zadzwoń i sprawdź o co chodzi. GetBack przejmuje długi - zapewne przejeło i Twój. Na tym etapie możesz jeszcze iść na ugodę, chyba lepsze to niż siedzieć i czekać na komornika?
          • Gość: Tomek Re: getback znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.15, 21:11
            Znam od srodka. pracownicy spoko. robia co im kaza. z szefami roznie. ale... lepiej oddac. po co problemy sobie robic. tylko pamietajcie, ze kupili wasze dlugi za 5%. poczekajcie az zaproponuja umorzenie albo cos.
            • tadusz03 Re: getback znacie? 02.04.15, 21:54
              : )
            • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 04.04.15, 14:32
              co ty bredzisz człowieku... lepiej oddać... jak oszustwo to radzisz płacić?
            • Gość: pokkal Re: getback znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.15, 15:10
              a jak nie umorzenie, to moze sensowne raty, wysokosc ustalaja tak, zeby faktycznie mozna bylo je splacic...
        • Gość: AGATA Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 10.10.16, 19:54
          TEZ JESTES TAKA LAJZĄ Z GETBAKU?
          LEPIEJ NIE NAMAWIAJ LUDZI DO DZWONIENIA DO BANDYTOW UPRAWIAJACYCH STALKING
    • login_do_forum Re: getback znacie? 20.04.15, 19:42
      Racja. Warto.
      Natomiast jeszcze bardziej warto zerknąć co mają na Ciebie.
      Bo często nic :) i szukają jeleni....
      • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 20.04.15, 20:19
        dodam, że wydzwaniają do ludzi i żądają zapłaty kosztów sądowych, których nie ma gdyż... żadnej sprawy nie było :)
        • kidslikeyou Re: getback znacie? 23.04.15, 13:40
          ale przeciez gdyby rzeczywiscie tak to wygladalo, to dawno by ich zamkneli... wiec cos ciezko mi w to uwierzyc, ze mozna drugiego czlowieka windykowac bezpodstawnie i w swietle prawa.
          • Gość: qwerty Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 23.01.18, 11:14
            To nie jest windykacja tylko sekurytyzacja. I tu mozna drugiego człowieka windykować bezpodstawnie i w świetle prawa.
    • Gość: Adam Re: getback znacie? IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.15, 22:41
      Ja znam od kilku dni. Mam przedawnione dwa długi telekomunikacyjne, jednak firma GetBack przysłała mi zawiadomienie o spłacie. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, do jakiego sądu mam pisać odwołanie - do tego w Lublinie, czy wystarczy jak odwołam się do Sądu w moim mieście?
      • mordimer.madderdin Re: getback znacie? 24.04.15, 04:55
        Gość portalu: Adam napisał(a):
        > Ja znam od kilku dni. Mam przedawnione dwa długi telekomunikacyjne, jednak firm
        > a GetBack przysłała mi zawiadomienie o spłacie.

Co to jest "zawiadomienie o spłacie"?
        • Gość: Mircia123 Re: getback znacie? IP: 130.148.60.* 02.08.15, 12:13
          Ja znam getback- na początku nie wiedziałam czego się spodziewać- wiadomo- wszystko co związane z windykacją źle się kojarzy, ale w moim przypadku w getback część długu mi skasowali, a resztę rozłożyli mi na raty. Nie ma się czego bać
          • unhappy Re: getback znacie? 02.08.15, 13:58
            Gość portalu: Mircia123 napisał(a):

> Ja znam getback- na początku nie wiedziałam czego się spodziewać- wiadomo- wszy
            > stko co związane z windykacją źle się kojarzy, ale w moim przypadku w getback c
            > zęść długu mi skasowali, a resztę rozłożyli mi na raty. Nie ma się czego bać

Dwa, bardzo podobne wpisy dodane z siedmiominutowym odstępem. Jeden od Mircia123, drugi od GrześJasnym. Spam, który doradza kontaktowanie się z windykacją :)

To chyba już jasne czy jest sens się z nimi kontaktować :)
          • Gość: Bubu1322 Re: getback znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.15, 10:48
            Uwaga na firmę getback! Sa rzeczywiście profesjonalni ale w szantażowaniu i zastraszaniu ludzi. Oddają dług do komornika a ściagają poraz drugi na siebie te same pieniądze. Wydzwaniają od 6 do 22 a twierdza ze pracują od 8. Na to idą pieniądze podatników. Siedzi dureń jeden z drugim i wydzwaniają po kilkanaście godzin. Masz problemy? Kontaktuj sie z komornikiem lub napisz skargę do rzecznika praw konsumenta. Ludzie nie dajcie sie zwariować, poddać szantażom, oszukiwaniu, naciąganiu, bo na tym przegracie. Te sępy tylko na to liczą.
            • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 27.08.15, 04:10
              Gość portalu: Bubu1322 napisał(a):
              Na to idą pieniądze podatników.

że to oszuści to sprawa jasna - wciskają ludziom do ugód rzekome koszty, których żaden sąd nie zasądził. no i ogólnie zawyżają roszczenie. ale pieniądze podatników? chyba na melanżu cię z lekka poniosło :)
              • miss_little_me Re: getback znacie? 31.08.15, 22:11
                no bo sąd dopiero może zasądzić, a przed sądem oni ci proponują ugodę, ja tam ciągać się po sądach nie miałam zamiaru i poszlam na całekiiem znośną ugodę, negocjaja jak najbardxziej jest u nich możliwa, więc chyba trochę przesadzasz
                • Gość: szpak Re: getback znacie? IP: *.centertel.pl 01.09.15, 00:36
                  Pracownicy firmy w pełnej gotowości. Znośna ugoda i negocjacje..... dobry żart.

Coraz mniej ludzi daje się naciągać windykacyjnym oszustom, to trzeba trolować na forach. Przegrywają sprawy w sądach i nawet nie trzeba się specjalnie wysilać, żeby wygrać z nimi.

• Gość: Qwerty Re: getback znacie? IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.15, 06:38
                    He, he. Do mnie barany przez miesiąc dzwonili po kilka razy dziennie. Jakiś dług za prowadzenie konta z 2008 roku. Oczywiście przedawniony i się na nich zlałem. Zapisałem sobie ponad 25 numerów do nich. Przestali dzwonić ale teraz ja, po kilka razy dziennie trolluję ich na te numery sms-ami. Od kilku tygodni mam niezły ubaw z tymi ćwokami ..... Raz chyba się wkurzyli bo zaczęli do mnie dzwonić co 10 minut przez kilka godzin. Ale mam w telefonie programik odrzucający wybrane numery i dzwoniący slyszy tylko formułkę: połączenie nie może być zrealizowane. A ja na wyświetlaczu widzę, jak się ćwoki męczą. He, he, he.
                    • bogucjusz Re: getback znacie? 02.09.15, 18:55
                      Gość portalu: Qwerty napisał(a):

> [...] Przestali dzwonić ale teraz ja, po
                      > kilka razy dziennie trolluję ich na te numery sms-ami.

A tak z ciekawości zapytam, jakiej treści te SMSy?

• Gość: szpak Re: getback znacie? IP: *.centertel.pl 03.09.15, 02:39
                      Ja zawsze wciskam zieloną słuchawkę i odkładam telefon. Zapisuje wszystkie telefony i SMS, czas połączenia, treść SMS. W niektórych firmach dzwoni automat.
                    • mordimer.madderdin Re: getback znacie? 03.09.15, 04:08
                      Masz gościu niesamowitą frajdę: podokouczałeś jakiemuś komputerowi.
                      Bo to komputer wybiera telefon do ciebie, wysyła sms-y itd.
                      • Gość: Qwerty Re: getback znacie? IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.15, 07:41
                        A to ciekawe gościu. Jak im wysłałem na te numery sms-y o treści " wygraliście - czekam na propozycję" to frajerzy oddzwonili po 15 minutach. A może mają kompy ze sztuczną inteligencją ?Gościu......
                        • bogucjusz Re: getback znacie? 03.09.15, 09:18
                          Gość portalu: Qwerty napisał(a):

> A to ciekawe gościu. Jak im wysłałem na te numery sms-y o treści " wygraliście
                          > - czekam na propozycję"

A to nie jest czasem przerwanie biegu przedawnienia? :-)

• unhappy Re: getback znacie? 03.09.15, 10:26
                            bogucjusz napisał:

> Gość portalu: Qwerty napisał(a):
                            >
                            > > A to ciekawe gościu. Jak im wysłałem na te numery sms-y o treści " wygral
                            > iście
                            > > - czekam na propozycję"
                            >
                            > A to nie jest czasem przerwanie biegu przedawnienia? :-)

Zależy czy ten bieg trwa czy się zakończył? Jak się zakończył (upłynęły na przykład 3 lata albo 15 miesięcy albo 10 lat - w zależności od rodzaju długu) to przerwać go już nie ma jak.
                            • Gość: natalia Re: getback znacie? IP: 5.174.144.* 14.11.15, 01:23
                              A tak po ludzku dług jest kiedy przedawniony?
                              (Ten mój dług powstał w roku 2013 i były wysyłane listy itd. i próby kontaktu, zresztą później to już komornik przejął sprawę.- piszę to dla tych hejtujących niedowiarków,aby nie bawili się w detektywów)
                              A teraz na przyszłość z ciekawości moje pytanie, czy dobrze zrozumiałam przedawnienie jest wtedy kiedy ze strony windykacyjnej nie ma kontaktu w postaci listów przez okres 3 lat? Telefony są nieważne?
                              • unhappy Re: getback znacie? 14.11.15, 01:48
                                Gość portalu: natalia napisał(a):

> A teraz na przyszłość z ciekawości moje pytanie, czy dobrze zrozumiałam przed
                                > awnienie jest wtedy kiedy ze strony windykacyjnej nie ma kontaktu w postaci lis
                                > tów przez okres 3 lat? Telefony są nieważne?

Źle. O przerwaniu biegu przedawnienia mówi art. 123 Kodeksu Cywilnego. Pisanie listów, dzwonienie czy nawet granie na mandolinie pod oknem dłużnika biegu przedawnienia nie przerywa. Żeby przerwać bieg przedawnienia wierzyciel musi podać dłużnika do sądu lub skłonić go żeby uznał roszczenie, ewentualnie wszcząć mediację. Jeśli dłużnik gra na przedawnienie, to nie może w żaden sposób reagować na zaczepki windykacji.
                                • Gość: natalia Re: getback znacie? IP: *.146.5.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.11.15, 02:47
                                  "Żeby przerwać bieg przedawnienia wierzyciel musi podać dłużnika do sądu lub skłonić go żeby uznał roszczenie, ewentualnie wszcząć mediację. Jeśli dłużnik gra na przedawnienie, to nie może w żaden sposób reagować na zaczepki windykacji."

Dziękuję za odpowiedź.
                                  Zgadza się należy zwracać się do odpowiednich osób...
                                  Czyli dopóki nie uznaję roszczenia i nie zaczynam mediacji to tylko sąd przerywa bieg przedawnienia.
                                  A tak jak napisał ktoś na początku wątku ma przedawniony dług i jest nękany przez firmę windykacyjną to co ma zrobić? Czekać, aż sprawa będzie skierowana do sądu i dopiero wtedy reagować? Czy jednak sama ma gdzieś się zgłosić? Bo te tzw. e-sądy to jakaś porażka. Bo jak już sąd wyda "wyrok" to już masakra. Odwołanie od decyzji sądu to jest często nie do wygrania, zawsze znajdą jakiś haczyk . A że na czas pismo nie dochodzi czy jak w moim przypadku jeszcze inna sprawa jaką miałam to wszystko toczyło się za moimi plecami i pisma wysyłali na adres działalności gdzie mnie już nie było, najemcy nie poinformowali o tym listonosza, listonosz napisał że pisma nie odebrałam , dla sądu oznaczało to że pismo podjęłam i miałam czas na odwołanie. A o sprawie dowiedziałam się dzięki KOMORNIKOWI, który już potrafił mnie odnaleźć . Więc "mądry" prawnik niby pomógł mi napisać pismo o przywrócenie terminu ,wysłałam je w czasie na adres podany w piśmie, a sąd mi odpisał że nie zmieściłam się w terminie ,bo moje pismo owszem dotarło, ale do bloku A , a nie F.
                                  Serio matrix, więc ciężko wierzyć w sprawiedliwość i jakieś art. Kodeksu Cywilnego jak i tak zrobią co chcą. Opłaty do sądu plus prawnik i wszelkie poboczne koszta przy generalnie dość niewielkich pseudo zadłużeniach stają się większe niż samo pierwotne zadłużenie. Ach ręce opadają.
                                  • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 16.11.15, 03:46
                                    > Zgadza się należy zwracać się do odpowiednich osób...

Więc "mądry" prawnik niby pomógł mi napisa ć pismo o przywrócenie terminu ,wysłałam je w czasie na adres podany w piśmie,
                                    > a sąd mi odpisał że nie zmieściłam się w terminie ,bo moje pismo owszem dotarło
                                    > , ale do bloku A , a nie F.

to był jakiś ch** a nie prawnik... napisz do mnie - shark001@orange.pl to ci to postaram się wyprostować
      • Gość: ek99 Re: getback znacie? IP: *.pl 21.10.16, 12:34
        poczekaj aż przyjdzie nakaz z Lublina, wtedy napisz odwołanie do Sądu rejonowego. W nakazie będziesz miał terminy i miejsce Sądu. Oni pękają już po złożeniu odwołania bo wiedzą że w sądzie nie mają szans.
    • Gość: Czechowskakinga Re: getback znacie? IP: 155.133.83.* 28.10.15, 08:09
      Witam. U mnie wygląda to tak, ze getback oddał mój dług komornikowi. A to jest tylko jeden mój dług;-( jestem samotna matka 10 mies. Syna i drugi raz w ciąży. Ojciec nieznany. Nie dostaje żadnych alimentów. Bezrobotna... Dostaje jedynie rodzinne z dodatkiem co wynosi. 274 zł. Do tego posilek 120 zł. Muszę utrzymać dziecko i co dalej... Długi różna:-( pogubilam się w życiu. Dlugi mam bo byłam głupia i ślepi zakochana... Proszę o pomoc.. O ile to możliwe? Nie jestem zła kobieta. Ja się po prostu w życiu pogubilam. Mam nauczką na cale życie. Bardzo brutalną nauczką... Mój mejl czechowskakinga@wp.pl
      • Gość: moni123_011 Re: getback znacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.15, 06:23
        Głupota to chyba w każdym calu, bzykanie na prawo i lewo jak nie wiesz z kim dzieci masz bądź będziesz miała,a w zobowiązaniach nie ma sentymentów i ulgi dla samotnych matek tez nie ma. Jak z czegoś się korzysta albo jak bierze kredyty to trzeba je spłacać to prosta i ludzka zasada współżycia
    • mordimer.madderdin Re: getback znacie? 03.11.15, 05:35
      Oczywiście wierzę w szczerość twych intencji podczas zamieszczania tego wpisu.

Tym niemniej zamieszczę artykuł wymieniający zastrzeżenia UOKiK wobec pewnej instytucji z grupy GETIN. Uważam, że dość dobrze opisują uczciwość grupy GETIN:

www4.rp.pl/Konsumenci/311029956-Posrednik-finansowy-Home-Broker-zachecal-do-inwestycji-ktora-nie-powstala.html
    • Gość: natalia Re: getback znacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.15, 15:01
      Tak, po zamknięciu działalności niestety natworzyły się długi z którymi się borykałam. Firma Getbeck te zadłuzenia przejęła i zrobiła się z tego dość duża suma. Nie byłam w stanie jej spłacić i ignorowałam ich telefony oraz pisma... Niestety teraz żałuję,że wcześniej nie reagowałam myśląc że to naciągacze i doczekałam się komornika. Kiedy grunt walił mi się pod nogami, skontaktowałam się z wierzycielem czyli w tym przypadku gedbeckiem i okazało się że mozna jakoś z tego wyjść, miałam umorzoną część zadłużenia i rozłożoną kwotę na dogodne raty , odwołanego komornika . Niestety z własnej głupoty nie dogadałam się z nimi wcześniej, a mogłam uniknąć tych cholernych kosztów komorniczych! Generalnie polecam rozmawiać, a się nie ukrywać oczywiście jeżeli faktycznie zadłużenie jest słuszne.
      • zara550 Re: getback znacie? 05.11.15, 19:40
        Przestan "pitolic" windykatorko.
        • Gość: natalia Re: getback znacie? IP: 5.174.144.* 14.11.15, 00:39
          Witam. Serio wiem ze to brzmi jak bajka, ale nie jestem żadną "windykatorką"
          Ja też ich unikałam.... Pierwszy raz w życiu napisałam na forum i już jakieś hejty. Ale ludzie jesteście niedowiarkami. Szok. Przedstawiłabym sie z nazwiska, ale sie wstydzę że niestety miałam takie problemy.
          • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 14.11.15, 03:32

> Witam. Serio wiem ze to brzmi jak bajka, ale nie jestem żadną "windykatorką"
            > Ja też ich unikałam.... Pierwszy raz w życiu napisałam na forum i już jakieś hejty

hejty, nie hejty - zakładając że nie ściemniasz to twoja opowieść jest jednym z niewielu wyjątków. uwierz. standard w getback wygląda tak jak napisałem.

poza tym też taka uwaga do ciebie - co z tego że w szkole nie uczyli pisać pism prawnych (trudno zresztą żeby uczyli, skoro to nie studia prawnicze) ale chyba na tyle wykształcili w tobie inteligencji, byś wiedziała że jak jest sprawa na której się nie znasz - to pytasz kogoś kto się zna. a ty lekką ręką oddałaś sprawę walkowerem...

a takie problemy nie są wstydem. nóżka się powinie i się zdarzy, trudno.
      • mordimer.madderdin Re: getback znacie? 08.11.15, 05:51
        Jak dla mnie jest to post zamieszczony na zlecenie getback, ale raczej powinien pozostać dla walorów edukacyjnych - żeby zainteresowani dowiedzieli się, jakich tekstów można się spodziewać po oszustach z tej grupy finansowej.
        A tu o metodach oszustów, jak widać, nie tylko polisolokaty:
        www4.rp.pl/Konsumenci/311029956-Posrednik-finansowy-Home-Broker-zachecal-do-inwestycji-ktora-nie-powstala.html
        • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 09.11.15, 16:30
          mordimer.madderdin napisał:

> Jak dla mnie jest to post zamieszczony na zlecenie getback,

ewentualnie rzeczywiście napisała to jakaś dłużniczka, miała np. 10 tys zł zadłużenia ale idiotce wmówili że wisi już 20 tys zł, zeszli w promocji na 16 tys zł i się głupia cieszy że zajebistą ugodę dostała :)
          • Gość: natalia Re: getback znacie? IP: 5.174.144.* 14.11.15, 01:02
            Mój Boże człowieku , dlaczego mnie obrażasz ? Co nie znasz swoich długów? Ja dobrze wiedziałam czego nie opłaciłam i jaka kwota mi została do spłaty ,ale nie brałam ich na serio i czekałam nie wiem na co, o może tu się zachowałam jak tchórz ... Zresztą widzę że tu nie ma z kim dyskutować, chciałam tylko pomóc, bo sama popełniłam błąd i mogłam uniknąć komornika i jego procentu i zajęcia ruchomości i stresu...... Fakt że mega zamieszanie było jak sprawą zajął się juz komornik który zajął samochód i wyznaczył licytację. Najpierw Komornik mi wmawiał że jest tu najważniejszy,że tylko z nim już mogę negocjować, a nie z juz wtedy właścicielem długu czyli getbeckiem. Co się okazało nieprawdą,bo to na ich zlecenie był komornik, więc tak jak mu zlecili to mogli go odwołać. Oczywiście koszta doszły ale i tak mniejsze niż jakbym komornikowi spłacała. I faktycznie chcieli sprawę szybciej zamknąć więc tez sporą część mi umorzyli. Ja pisze o swoim przypadku. Oczywiście jak ktoś ma dług,którego nie powinien mieć to przecież nikt nie jest "idiotą" i nie będzie spłacał czegoś wirtualnego czy przedawnionego. Od tego zawsze mozna się odwołać, ale trzeba pamiętać o czasie,aby się w nim zmieścić. W takiej sytuacji to może tylko pomóc prawnik. Niestety w szkole nie uczyli nas jak pisać prawidłowo takie pisma i jak uniknąć takich problemów.Najgorsze w tym wszystkim są te tzw. e-sądy i poczta!!!!! Tyle ode mnie. Pozdrawiam.
    • pyllekjan38 Re: getback znacie? 23.01.16, 13:24
      Witam. Moze ktos mial problem z wydaniem zasw. Na odwalszczenie auta od Getback ??? Od roku czasu nie moge sie doprosic zeby wystawili., na listy nie odposuja?! Na emaile,rowniez zadnej odpowiedzi, dzwoniac do nich to mowia ze jest ok.spalcone ale niewiedza dlaczego niemoga wygenerowac tego Dok. Moze ktos cos wie podpowie co z nimi robic .,?!
      • zwindykowana Re: getback znacie? 27.01.16, 20:40
        napisz im, że ich obciążysz kosztami jako współwłaścicieli auta. może ruszą się w końcu
    • sebastianspeiser Re: getback znacie? 25.01.16, 13:05
      własnie dostałem list od windykacij getback i mnie strsza bo wisze za tel co zrobic
      • Gość: szpak Re: getback znacie? IP: *.centertel.pl 25.01.16, 13:31
        Straszyć to można małe dzieci.
    • Gość: Karoolynkaa Re: getback znacie? IP: *.centertel.pl 27.01.16, 10:46
      Mam problem z firmą getback półtora roku temu podpisałam ugodę za zerwanie umowy z Orange mój dług był 3 tys... Oni go niby kupili tak twierdzili ją głupia płaciłam im raty sppacilam 1,5 tysiaca niestety straciłam pracę w październiku była ostania wpłata listopad grudzień i styczeń Nie zapłaciłam Ale byłam z nimi w kontakcie telefonicznym dziś pani dzwoni mówi że doliczyli 500 zł i że z długu 1,5 tys mam ponad 2 tys i sprawę kierują do komornika.. Starałam się z nimi dogadać Ale oni chcą jednorazowej wpłaty 500 zł a na to mnie nie stać.. Nie wiem co mam zeobic i dlaczego odrqzu sprawę skierowali do komornika? I nikt nie powiadomił mnie o tym pisemnie..
      • zwindykowana Re: getback znacie? 27.01.16, 20:35
        wątpię żeby mieli już tytuł wykonawczy. Osoby w windykacji telefonicznej wciskają ludziom taki kit. Ja już w kilku postach pisałam, żeby iść z takimi sprawami do prawnika. Oni dość szybko się załatwiają takie sprawy. jakbyś chciała jakiś namiar to pisz
      • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 28.01.16, 05:27
        getBack uwielbia takie bzdury wciskać, że koszty się im należą, których żaden sąd nie zasądził, ale getBack uparcie twierdzi że tak ma być bo tak :)
        jeśli nie ma tam żadnych komplikacji z adresami typu zmiana na nowy - to pozwu nie było skoro nic nie dostałaś. oni wiedzą że powództwo to mogą przegrać jak klient jest bardziej awanturujący się i kumaty, więc psychologicznie go podchodzą.
        zbieraj dowody wpłat i przede wszystkim zażądaj w orange oraz z getBack jakichś rozliczeń - pilnuj rachunków, bo tylko patrzą aby cię wydymać
      • Gość: 887885323 Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 07.01.17, 14:50
        Proponuję odesłać im w liście głowę karpia i fajerwerki niech usiada do ostatniej wieczerzy.
    • Gość: Karoolynkaa Re: getback znacie? IP: *.centertel.pl 30.01.16, 12:02
      Dostałam od sądu i była cesja w 2014 r wtedy też podpisaliśmy ugodę Ale nie miałam funduszy w ciągu ostatnich 2 miesięcy i nie zapłaciłam niestety ale przez półtora roku placilam na czas a oni że przerwali ugodę i że zaczynają egzekucję i mam dodatkowe koszty w wysokości 500 zł... Skąd??? Skoro komornika jeszcze Noe mam nikt się ze mną nie kontaktował w następnym kontakcie pani twierdziła że 500 zł to są cofniete odsetki za 1,5 roku mają oprocentowanie 8% w sKali roku Ale to nie było aż taki wysoki dług żeby było aż 500 ZŁ RAPTEM byłam winna 3 tys zapłaciłam 1,5 ... Co za firmą nie wiem jak z nimi mam to załatwić
      • Gość: szpak Re: getback znacie? IP: *.centertel.pl 31.03.16, 13:41
        Przeczytaj dokładnie, co jest napisane w ugodzie. Musi być zapis jaką dostałaś "ulgę" w spłacie, i jakie są kary za zerwanie umowy.

Jak czegoś nie rozumiesz, albo nie możesz się doliczyć, to napisz do nich o wyjaśnienie.
    • Gość: Julitaaaa Re: getback znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.16, 00:01
      Niestety muszę potwierdzić opinię większości. Getback nic nie robi tylko nęka, nęka i nęka. Za każdym razem dzwoni inna osoba, która nic nie wie o sprawie. Skierowali sprawę do e-sądu w Lublinie. Napisalam sprzeciw w terminie. Sprawa skierowana do SR, a co robi Getback? Wycofuje pozew. I dalej nękają. Dalej wypisują smsy. Dalej przysyłają miliony pism, które nawet nie są adresowane personalnie, ale drukowane masowo.I tak od roku. Teraz znów Przez telefon straszą sądem, jak mówię: "proszę bardzo" to cisza. Jak przypominam, że już raz się wycofali ze sprawy i proszę o wyjaśnienia to zaczynają się plątać. Ba, niektóre osoby dzwonią i jest tylko zdanie jak z nagrania: "Proszę oddać pieniądze!! Prosze oddać pieniądze!!!" i nie ma rozmowy tylko krzyk dzwoniącego. Im nie zależy żeby rozwiązać sprawę polubownie i spraweidliwie. Im zależy tylko na tym, żeby zastraszyć. Samo to, że wycofują się ze spraw sądowych już świadczy o ich uczciwości. Firma uczciwie żądająca spłaty przedstawiłaby dowody pewna, że wygra sprawę. Oni tego nie mają, więc się wycofują, a człowiek nie ma nawet jak załatwić tego z nimi w sądzie i uzyskać zakończenie sprawy.
      • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 30.03.16, 03:02
        po prostu przyzwyczaj się. taki koszt nieprzegrania sprawy :)
        a jak znów będą jęczeć "proszę oddać pieniądze" to powiedz że prosi to się świnia ;) a getbackowi nic nie wisisz bo nie robiłaś dealów z tymi oszustami
      • Gość: k.szul Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 07.01.17, 16:28
        Nagrywajcie rozmowy z nim nie informując ich o tym żądajcie nazwiska to będzie łatwiej ich ścignąć. Zapisujcie sms nagrywajcie ich wizyty a szybko skończą się wasze problemy. W razie w zawsze możesz poprosić o pomoc kilka osób nie mających nic do stracenia to załatwisz to jeszcze szybciej. Publikujcie ich dane i nr telefonów niech wszyscy wiedzą z kim mamy do czynienia. Wybrane nr z których dzwonią lub sms :
        887885323
        221221221
        525131035
        519200882
        519200826
        947141038
        587319799
        632231045
        158781586
        656211045
        856701036
        918231196
        918231195
        717710222
        717710100
        717710229
        I nr zastrzeżone oczywiście. Nagrywajcie zapisujcie i mamy gotowy materiał na Policję i dla Prokuratury. Niech moc będzie z Wami.
        • Gość: michał Re: getback znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.17, 21:22
          mam jeszcze numer stacjonarny z rejonu katowickiego w zablokowanych , ostatnio się uaktywnił
          327438093
    • Gość: wolf Re: getback znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.16, 07:33
      Witam
      Spłacilem zadłużenie getback u komornika.Teraz wysłali mi sms,że sprawajest do dogadania i żebym zadzwonił na drugi dzień juz dzwonili o 6rano,odebrałem,ale nikt się nie odzywał.Co z tym robić?
      • Gość: Jaro Re: getback znacie? IP: 78.133.177.* 23.05.16, 15:53
        Zgłosić na policję. Firma Getback nie ma po za nazwą nic wspólnego z prawem. Mają dwa wyroki negatywne i BIK odrzucił ich zgłoszenie ale nękają. Próbują złamać mniej odpornych. Boją się trzeci raz iść do sądu bo nie mają nic nowego a to co mają to sąd odrzucił.
        • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 24.05.16, 01:34
          Gość portalu: Jaro napisał(a):
          > Zgłosić na policję. Firma Getback nie ma po za nazwą nic wspólnego z prawem. Ma
          > ją dwa wyroki negatywne i BIK odrzucił ich zgłoszenie ale nękają. Próbują złama
          > ć mniej odpornych. Boją się trzeci raz iść do sądu bo nie mają nic nowego a to
          > co mają to sąd odrzucił.

- a co niby wspólnego z prawem ma nazwa getBack?
          - jakie dwa wyroki negatywne?
          - co ma wspólnego BIK z getBack?
    • Gość: kakadu404 Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 26.04.16, 21:54
      mam problem, spłacam dług przez komornika na rzecz getback ale im mało... wysyłają mi nakazy płatności... każą płacić dodatkowo - komornik zajmuje wynagrodzenie z tyt. um. zlecenie 150-250zł, nie jestem w stanie płacić równocześnie im jeszcze oprócz tego. co robić
      • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 27.04.16, 05:23
        Gość portalu: kakadu404 napisał(a):

> mam problem, spłacam dług przez komornika na rzecz getback ale im mało... wysy
        > łają mi nakazy płatności... każą płacić dodatkowo - komornik zajmuje wynagrodze
        > nie z tyt. um. zlecenie 150-250zł, nie jestem w stanie płacić równocześnie im j
        > eszcze oprócz tego. co robić

nic nie robić. olać ich. komornik gwarantuje że getBack cię nie oszuka
      • next-one Re: getback znacie? 30.04.16, 19:47
        Znamy. Jak mogę pomóc?
    • inletltd Re: getback znacie? 03.05.16, 14:04
      Uwaga! Mają nową sztuczkę: GetBack i pożyczka
    • piotr_71 Re: getback znacie? 31.05.16, 08:11
      mam ugode z ta firma, ustalilem nizsze wplaty niz w umowie, ale Pani po prawie dwoch latach wplat ustalonych, powiedziala ze ma to gdzies i zakonczyla rozmowe, widac ze robia tylko dla siebie a jak masz cos do powiedzenia to sobie mozesz powiedziec po przerwanej rozmowie, poniewaz nie chca sluchac strony dluznika, moim zdaniem te firme trzebaby zglosic jako nekanie telefoniczne a pozniej jako lekcewazenie dluznika
    • Gość: KamilaCK Re: getback znacie? IP: *.gazeta.pl 31.05.16, 16:01
      A czy ktoś zna do nich numer? Nekają mnie pismami dla poprzedniej właścicielki a dodzwonić się na numery podane na stronie nie idzie
    • Gość: Anonim Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 12.07.16, 15:16
      Witam ja mam ugodę podpisaną z tą firmą getbak płacę regularnie, nie odbieram telefonów od tej firmy gdyż nie ma sensu tam pracują ludzie oporni na wiedzę jedna rzecz gdy ma się podpisaną ugodę i ja się splaci można oczywiście później jak coś wyślą do podpisania że niby widnieje dług pójść do sądu że próbują wyłudzić hehe oczywiście co się za tym związe można się starać o roszczeńia od tej firmy z dobrym adwokatem hehe
    • Gość: pc Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 28.08.16, 16:38
      Jeśli Was nękają pomimo tego że prosicie aby tego nie robili należy opisać okoliczności tych kontaktów i skierować sprawę na Policją jako uporczywe nękanie - stalking. Jest na to paragraf!!!
    • myszpolny Re: getback znacie? 30.08.16, 01:12
      Nie dość, że nękają telefonami, to dzwonią do sąsiadów i proszą, żeby poszli po Ciebie i przyprowadzili do telefonu! Nie wiem czy jest na to paragraf, ale nękają Ciebie i wszystkich sąsiadów.
      • Gość: skrzypikamil Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 08.01.17, 14:40
        Tak to normalna praktyka w naszej firemce. Pozdrawiam KAmil Skrzypek z getback.
    • Gość: stalking Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 03.09.16, 15:15
      Złożyłem na Policji doniesienie o uporczywe nękanie przez tą firmę. Jeżeli ktoś prowadził już podobną lub zapadały wyroki a może sprawy są w trakcie proszę o taką informację na adres stalking.getback@gmail.com Dzięki temu akta sprawy zostaną uzupełnione o dodatkowe materiały. Wspólnymi siłami można takie bandyckie działania napiętnować.
      • Gość: galoty Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 12.12.16, 21:19
        To towarzystwo niskiej inteligencji wydzwania z następujących numerów: 158781586
        656211045
        918231196
        717710100
        947141038
        717710229
        717710222
        856701036
        Ustawcie sobie te nr na odrzut to osiołki będą dzwonić zębami. Kij im w ...
      • Gość: monia0685 Re: getback znacie? IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.16, 12:38
        problem mam podobny,
        moze zaczne od poczatku, od około miesiaca, wydzwaniaja do mnie z tej firmy, oczywiscie nie mowia ze to getback, i chca rozmawiac nie ze mna, tylko z moim niezyjacym bratem. brat nie zyje od lat 6, sprawa spadkowa załatwiona od razy,, wiec prawnie-nie jestem obciazona spłata zadnych jedo długów-które i tak juz sie pzredawniły, a oni sa strasznie bezczelni, na pytanie skad maja nr 'nie musz eudzielac takiej informacji' wiec odpowiadam tym samay 'to my nie pzrestaniemy dzwonc' i kolo zamkniete,
        • Gość: kamilskrzypek Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 07.01.17, 14:34
          Zgłoszenie na Policję o uporczywe nękanie najpierw jednak należy nagrać taką rozmowę tylko nie informuj ich o nagrywaniu bo nie podadzą nazwiska a łatwiej jest Policji ścigać ludka a nie firmę. Wobec nich należy stosować te same techniki co oni to szybko ich załatwimy. Pozdrawiam Kamil Skrzypek Wroclaw.
    • miziaki Re: getback znacie? 20.10.16, 17:50
      Miałem kredyt w Polbanku. Po kilku latach czasowych spłat rat w wyniku różnych zdarzeń przestałem spłacać kredyt. Dług został sprzedany firmie Get Back. Pozostała do spłaty kwota to 10 tyś. Firma Get Back proponuje spłatę 60% wartości przy jednorazowej wpłacie. Pan z którym rozmawiałem odpowiadając na moje pytanie poinformował mnie jednak że nie otrzymam takiej ugody na piśmie. Jedynym pismem jakie mogę otrzymać jest informacja o spłacie całości zadłużenia po wpływie 6 tyś na wskazane konto. Czy ugoda telefoniczna jest jakkolwiek zobowiązująca ? Czy wpłacać jakiekolwiek pieniążki bez otrzymania ugody na papierze ?
      • Gość: szpak Re: getback znacie? IP: *.centertel.pl 20.10.16, 23:01
        Ugoda jest umową. Wszelkie umowy zawiera się na piśmie przed dokonaniem czynności, a nie po fakcie.

Zważywszy na charakter działania tej firmy poczekaj na przesłanie ugody, bo może się okazać, że twoja wpłata to były odsetki i koszty.
      • Gość: marian paździoch Re: getback znacie? IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 21.10.16, 14:00
        przypuszczam, że to roszczenie może być już przedawnione :) ale aby to ocenić musiałbym widzieć wszystkie kwity
      • Gość: PC Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 08.11.16, 21:18
        Zachowałbym dalekoidącą ostrożność zanim cokolwiek miałbym tej firmie zapłacić. Z własnego doświadczenia wiem że nawet wyroki sądu nie stanowią dla tej firmy problemu aby dalej nękać i wymuszać spłaty!
        • Gość: a.szul Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 07.01.17, 14:40
          Dokładnie tak jest . Brak zaufania i daleko idąca ostrożność wskazana tym bardziej jeśli temat jest przedawniony wtedy nic nie spłacasz. Nagrywać nie informując ich o tym wszystkie rozmowy zapisywać sms a przychodzących do domu poszczuc psem jak nie ma psa to wytłumaczyć np.ręcznie gdzie jest ich miejsce i niech szybko zmienią pracę bo każde miasto jest małe i wkrótce natkniemy sie na siebie w okolicznościach kiedy to pni będą potrzebować pomocy. Gaz pieprzowy i. nagranie wizyt dla udowodnienia najścia wskazany.
    • Gość: tele debile Re: getback znacie? IP: *.as43234.net 20.11.16, 13:47
      Tam pracują ludzie ułomni, ktorzy wyklepali regułkę na szkoleniu i tego się trzymają.Na szczęście nowe telefony komórkowe mają funkcję "czarna lista" wiec sms i telefony niezapisane w kontaktach automatycznie odrzuca,wiec nikt o 6 rano i 22 wieczorem nie zawraca mi d..y.
      • Gość: Ja Re: getback znacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.16, 00:33
        Skąd wzięli mój numer. Nie mam długów, a dzwonią...codziennie!!! Szukają kogoś, węszą. Mam dość. Co zrobić?
      • Gość: k.tritch. Re: getback znacie? IP: *.play-internet.pl 07.01.17, 14:47
        Dokladnie tak to kilka z numerów z których nękają wszystkich jak leco:
        717710222
        717710100
        717710229
        918231196
        918231195
        856701036
        656211045
        158781586
        632231045
        587319799
        519200882
        519200826
        947141038
        525131035
        221221221
        887885323
        I oczywiście nr zastrzeżone włączcie blokadę w/w i podawajcie dalej te numery i następne. Z nimi należy postępować zgodnie z ich podejsciem.
        • Gość: lolek Re: getback znacie? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.01.17, 21:20
          Ja mam czarną listę w telefonie i automatycznie odrzuca połączenia.Nawet zastrzeżone.Blokowane są tez sms-y od tych głupków.
    • robi873 Re: getback znacie? 19.01.17, 13:30
      Poszukujemy długów na firmę Getback S.A. W przypadku posiadania długów na firmę Getback prosimy o kontakt na maila parafalek@o2.pl. Płacimy gotówką
      Dodatkowo jeżeli potrzebujecie Państwo pomocy w podpisaniu ugody albo zbadania wymagalności swojego długu również prosimy o kontakt na wskazany mail.Wystarczy podać maila bądź telefon zadzwonimy.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka