j.k.01 30.09.03, 08:44 Norton Antivirus wyraznie spowalnia otwieranie systemu a przywracanie systemu to wprost tragedia, konczy sie zawsze reinstalacja NA. Czy to tylko w moim kompie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: Norton Antivirus a XP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 09:22 Nie tylko w Twoim. NAV to straszna "kobyła". :-) Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Norton Antivirus a XP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 09:45 Kobyła, ale nie aż taka, żeby go non-stop reinstalować... Link Zgłoś
j.k.01 Re: Norton Antivirus a XP 30.09.03, 10:29 nie pamietam juz co sie pojawialo na ekranie, ale po przywracaniu systemu NAV odmawial pracy po dwoch probach pozbylem sie NAV i mam spokoj Meczy mnie to o tyle ze NAV nabylem legalnie i nie mam pozytku. A i otwieranie systemu trwalo ok 3 min. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Norton Antivirus a XP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 11:06 j.k.01 napisał: > nie pamietam juz co sie pojawialo na ekranie, > ale po przywracaniu systemu NAV odmawial pracy Prawdopodnie przywróciłeś stan systemu sprzed instalacji NAV. > Meczy mnie to o tyle ze NAV nabylem legalnie > i nie mam pozytku. Też by mnie to męczyło. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Norton Antivirus a XP IP: *.lanet.wroc.pl 30.09.03, 11:19 Ja miałem to samo. To nie tylko włączanie i wyłączanie systemu, ale cały system chodzi wolniej. Przerzuciłem się ostatnio na inny, darmowy antiwurus. Radze tobie zrobić to samo: www.grisoft.com Link Zgłoś
orald Re: Norton Antivirus a XP 30.09.03, 16:49 A ja wyłączyłem go i już. Sprawdzam tylko ściągnięte pliki przed uruchomieniem i skanuję co jakiś czas system.... Link Zgłoś
alpetrus Re: Norton Antivirus a XP 30.09.03, 21:24 A juz myslalem, ze tylko ja mam jakiegos dziada, a nie komputer. Pisalem kiedys na forum, ale nikt mi nie odpowiedzial, wiec teraz sie podpinam. U mnie WinXP uruchamia sie w miare normalnie, tylko ze NAV najpierw jest disable (przekreslona ikonka). Dysk przestaje pracowac i dopiero po kilkudziesieciu sekundach "twardy" zaczyna pracowac (przynajmniej zaczyna sie swiecic dioda) i NAV wskakuje jako enable. Ale mne to wkurza! Ale z drugiej strony nie znam innego tak rozbudowanego i tak dobrego antywirusa, wiec przy uruchamianiu systemu zawsze ide sobie zrobic herbate... Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: gik Re: Norton Antivirus a XP IP: *.tpinternet.pl 30.09.03, 21:46 Trzeba powyrzucać ze startup (i Services) parę bzdur. NProtect itp. Zostawić Script blocking i sam ccap.exe Tak lepiej idzie. Link Zgłoś
chmchm Re: Norton Antivirus a XP 02.10.03, 11:21 a u mnie na xp, nav2001 nie chce chodzic wcale hyhy!? Link Zgłoś