Gość: Początkujący Linux IP: *.centertel.pl 25.07.08, 19:44 witam Ubuntu, live cd, ALE... mój laptop łączy się z internetem przy pomocy modemu Novatel z Orange, co mam zrobić żebym się mógł połączyć pod linuksem pozdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Początkujący Linux Re: Ubuntu- jak połączyć IP: *.centertel.pl 25.07.08, 22:11 Czy brak odzewu mam rozumieć tak,że linuksowcy nie ruszają się z domów ze swoimi komputerami ;] Link Zgłoś
Gość: k. Re: Ubuntu- jak połączyć IP: *.escom.net.pl 25.07.08, 23:41 Naucz sie korzystac z wyszukiwarki: www.google.pl/search?hl=pl&q=Ubuntu+Novatel&btnG=Szukaj&lr=lang_pl Link Zgłoś
Gość: Początkujący Linux Re: Ubuntu- jak połączyć IP: *.centertel.pl 26.07.08, 00:42 > Naucz sie korzystac z wyszukiwarki: a przeczytałeś moje pytanie? a przeczytałeś wyniki Twojego "wyszukiwania" tam radzą zainstalować Mandrive, a ja PRÓBUJE Ubuntu, to moje pierwsze kroki z tym systemem, więc daruj sobie uwagi: a google... próbowałem tego ale nic nie dało www.global3g.strony.pl/pozdr. Link Zgłoś
jap_1 Re: Ubuntu- jak połączyć 26.07.08, 10:09 Już się zraziłeś? To wyszukiwanie jednak coś daje. Zobacz tu (właśnie z tego wyszukiwania): pl.nntp2http.com/misc/telefonia/gsm/2008/07/7eb22db4e0631f0f8b6dc5806ba10f71.html Ostatnie zdanie mówi, że gość używa tej karty z Ubuntu. Idź tym tropem, napisz do niego na tamtym forum. Link Zgłoś
jap_1 Re: Ubuntu- jak połączyć 26.07.08, 10:13 A w tym linku, który sam podałeś, jest też link do autora porady "Jeśli masz nietypowe urządzenie, napisz do mnie"). Niestety, Linux wymaga szukania. Powodzenia! Link Zgłoś
Gość: Początkujący Linux Re: Ubuntu- jak połączyć IP: *.centertel.pl 26.07.08, 10:32 zaraziłeś ??? to żart ? jestem nieco rozczarowany, i tyle linuxowcy siedzą w domu? w parku nie można się cieszyć Linuksem na marginesie, zwolennicy "alternatywnego oprogramowania' czasami są "natrętni" , ale ja mam konkretny problem i.. sorki, ale porady są (mówiąc dyplomatycznie) niezadawalające w stylu " a google nie działają " poddr. Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Ubuntu- jak połączyć IP: *.escom.net.pl 26.07.08, 11:28 Napisz do producenta zeby przeslal Ci skrypty, ktore kiedys byly tutaj: www.novatelwireless.com/support/files/hsdpa_scripts.zip oraz instrukcje, ktora powinna byc tutaj (ale jej nie ma): www.novatelwireless.com/Linux/LinuxSetupUMTS.html Sama instrukcja jest dostepna np. tutaj: www.linux.rk.edu.pl/w/p/novatel-wireless-merlin-xu870-i-linux/ lub tu: www.nexaira.com/custom.aspx?id=20 Ale bez skryptow nic nie zrobisz. Link Zgłoś
Gość: Początkujący Linux Re: Ubuntu- jak połączyć IP: *.centertel.pl 26.07.08, 14:21 A tak ciągnąc wątek, czy próbując z mamdrivą mój "problem" z internetem będzie łatwiejszy do rozwiązania ? Link Zgłoś
Gość: petroll Re: Ubuntu- jak połączyć IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.08, 19:55 zalezy ktore ubuntu ale zawsze znajdziesz w system - network- konfiguracja. dla urzadzen powszechnie uzywanych przebiega automatycznie. Link Zgłoś
Gość: Początkujący Linux Re: Ubuntu- jak połączyć IP: *.centertel.pl 26.07.08, 22:58 > konfiguracja. dla urzadzen powszechnie uzywanych przebiega > automatycznie. ALE... czy mobilny internet jest (w rozumieniu linuksa) powszechnie używanym urządzeniem ? Link Zgłoś