Gość: pn IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 13:32 mam taki plik (instalka gry) i probuje sie do niego dobrac DEAMONEM ale nie moge sobie poradzic, poprosze o pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 13:53 aha jest jeszcze maly pliczek MDS, jak to pouruchamiac? po kolei prosze bo z googli jakis nie wynika, co i jak z tym zrobic;-/ Link Zgłoś
Gość: @ Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.chello.pl 07.10.08, 14:00 forum.cdrinfo.pl/f45/jak-zamontowac-obraz-w-wirtualnym-napedzie-62831/ Link Zgłoś
Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 14:10 dzieki ale to nie dziala, mam deamona i nie moge sobie wlasnie poradzic, jak probuje otowrzyc to sie nic nie dzieje Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:43 Nic sie nie dzieje, bo mozliwe że próbujesz otwierać obraz wielopłytowy i zaczynasz od niewłaściwej płyty, lub nie wszystkie części obrazu sa w tym samym folderze. Możliwe też, że płyta (obraz .MDF) nie posiada pliku autorum.inf, który odpowiada za autostart, tak więc płyta po prostu nie startuje sama lubo po prostu masz wyłaczone w systemie autouruchamianie płyt. Spróbuj ponownie zamontowac obraz w Deamonie i sprawdź (np. poprzez "Mój komputer") , czy na płycie jest jakis instalator (najczęściej "Setup.exe"). Jeśli jest, to odpalasz i po kłopocie. Link Zgłoś
Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 14:48 jest to obraz plyty DVD, jednoplytowy, przeciez nie moge zamontowac plyty w deamonie wiec nie zprawdze czy jest autorun! Link Zgłoś
Gość: Gość Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.acn.waw.pl 07.10.08, 15:29 Może coś źle robisz. Opisz dokładnie jak to montujesz? Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 16:27 Spróbuj w innym wirtualnym napędzie np. Alcohol 120%. W Ultra ISO też możesz przegladać (i edytować) obrazy płyt. Spróbuj też otworzyc ten plik WinRAR-em. To nie pomyłka, chodzi o WinRAR-a. Niektórzy uploadują pliki (obrazy płyt) jako właśnie RAR-y, zapominając zamienić końcówkę pliku na własciwą lub celowo ja zmieniając na niewłaściwą. Jeśli byłby to ten przypadek, to WinRAR pokaże zawartość takiej płyty. Może to być po prostu obraz płyty spakowany rarem, ale z końcówką (rozszerzeniem) np. MDF. Niewiadomo po co niektórzy tak robią, ale spotkałem się już z takimi przypadkami. Link Zgłoś
qandre Re: czym otowrzyc MDF`a? 07.10.08, 16:42 Próbowałeś wskazać Deamonowi do zamontowania plik mds (oczywiście musi być w tym samym folderze i mieć taką samą nazwę jak plik mdf)? Link Zgłoś
Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 16:53 tak probowalem mu wskazac ten plik i nadal nic, oczywiscie probowalem alkoholem ale mi wywala viste, daje blue screena i przywracalem system;-/ zrobila sie jakas masakra z tego, aha winrar tez nie pomogl;-/ Link Zgłoś
Gość: ort Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 19:18 A jesteś pewny, że obraz nie jest skopany? Link Zgłoś
Gość: Gość Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.acn.waw.pl 07.10.08, 19:53 > tak probowalem mu wskazac ten plik i nadal nic, Co to znaczy "nic"? Pojawia się jakiś komunikat? Obraz się montuje? Można wejść w wirtualny napęd? Link Zgłoś
Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 20:02 na pewno nie jest skopany no zwyczajnie nic, po wskazaniu pliku jest komunikat z deamona: deamon tools lite prosze czekac i to okno 2 sec jest, potem znika i nic dalej... Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.acn.waw.pl 07.10.08, 22:04 No ale czy mozesz otworzyc wtedy wirtualny naped i czy sa tam pliki? Link Zgłoś
Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 23:54 deamon dziala, te pliki widzi Link Zgłoś
Gość: Gość Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.acn.waw.pl 07.10.08, 23:59 Pytalem czy po zamontowaniu tego pliku, po tych 2 sekundach, o ktorych pisales mozna wejsc na wirtualny naped i czy sa tam pliki? Link Zgłoś
Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 08.10.08, 00:20 a wiec po kolei mam tak: img527.imageshack.us/my.php?image=image1oc2.jpg img527.imageshack.us/my.php?image=image2sh4.jpg img527.imageshack.us/my.php?image=image3dw8.jpg img527.imageshack.us/my.php?image=image4uu3.jpg img527.imageshack.us/my.php?image=image5nq5.jpg img527.imageshack.us/my.php?image=image6rz5.jpg po czym ginie naqpis prosze czekac i nic sie nie dzieje... Link Zgłoś
Gość: Gość Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.acn.waw.pl 09.10.08, 17:37 > po czym ginie naqpis prosze czekac i nic sie nie dzieje... Nic się nie dzieje bo obraz został prawdopodobnie zamontowany poprawnie i być może nie ma na nim autorun.inf Który napęd masz emulowany przez Daemon Tools? Link Zgłoś
Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 10.10.08, 11:50 dzieki wielkie! juz sobie poradzilem poszlo przez runISO, gra sie zaistalowala ale jak ja uruchmiam to wola o: img408.imageshack.us/my.php?image=image1av4.jpg wiec wypalilem gre rozpakowana runISO wkladam plytke do napedu i nic, retry jest... co treaz... Link Zgłoś
Gość: Xarth Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: 212.160.172.* 13.10.08, 13:05 Teraz to pora wybrać się do sklepu i KUPIĆ grę, a nie ją kraść :D Powodzenia złodziejaszku :P Link Zgłoś
Gość: Xarth Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: 212.160.172.* 13.10.08, 15:43 Próbujesz odpalić piracką kopię gry i jeszcze się pytasz? Link Zgłoś
Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 13.10.08, 15:51 nie wiem skad wizales to ze jest piracka? masz cos konstruktywnego do doradzenia, czy chcesz mi dalej probowac udowodnic ze jestem złodziejem, jesli tak to: EOT;) Link Zgłoś
Gość: Xarth Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: 212.160.172.* 14.10.08, 13:35 Jakbyś miał oryginał to byś nie kombinował ze ściągniętym z netu .mdf'em więc nie kozacz :P A poza tym, tego typu płyty są zwykle zabezpieczone i bez oryginalnej nie uruchomisz gry (to masz w komunikacie, który pokazałeś) chyba, że użyjesz cracka jakiegoś - co już się równa złamaniu prawa. Konstruktywnie mógłbym coś dodać, bo mdfy można szybko i łatwo uruchomić, ale nie będę pomagał w łamaniu prawa, bo to też jest przestępstwo. I tak, masz rację EOT. Zgłaszam wątek do adminów, może jakiś zajrzy tu i go skasuje. Link Zgłoś
Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 23:58 deamon dziala, te pliki widzi tzn nie da rade wejsc dalej w tego mdf`a i nie ma zadnego autoruna ani nic Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 00:09 Sciągnij i zainstaluj program "Ultra ISO". Otwórz tego MDF-a tym programem. Jeśli Ultra ISO nie będzie chciał otworzyć tego pliku, to ten MDF jest po prostu uszkodzony. Jeśli jednak otworzy i zobaczysz jakies pliki, to spróbuj przekonwertować tego MDF-a na ISO właśnie za pomocą tego programu. Jeszcze jedno przyszło mi do głowy. Może pliki na tej płycie są, ale mają atrybut "Ukryty". Link Zgłoś
Gość: Alek Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: 212.160.172.* 09.10.08, 15:49 MDFy otwiera się przy pomocy programu MagicISO i jego darmowego wirtualnego napędu MagicDisk, który działa podobnie jak Daemon. Polecam googla przy tego typu problemach Link Zgłoś