Dodaj do ulubionych

czym otowrzyc MDF`a?

IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 13:32
mam taki plik (instalka gry) i probuje sie do niego dobrac DEAMONEM ale nie moge sobie poradzic, poprosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 13:53
      aha jest jeszcze maly pliczek MDS, jak to pouruchamiac?
      po kolei prosze bo z googli jakis nie wynika, co i jak z tym zrobic;-/
    • Gość: @ Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.chello.pl 07.10.08, 14:00
      forum.cdrinfo.pl/f45/jak-zamontowac-obraz-w-wirtualnym-napedzie-62831/
      • Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 14:10
        dzieki ale to nie dziala, mam deamona i nie moge sobie wlasnie poradzic, jak probuje otowrzyc to sie nic nie dzieje
        • Gość: lajosz Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:43
          Nic sie nie dzieje, bo mozliwe że próbujesz otwierać obraz
          wielopłytowy i zaczynasz od niewłaściwej płyty, lub nie wszystkie
          części obrazu sa w tym samym folderze.

Możliwe też, że płyta (obraz .MDF) nie posiada pliku autorum.inf,
          który odpowiada za autostart, tak więc płyta po prostu nie startuje
          sama lubo po prostu masz wyłaczone w systemie autouruchamianie płyt.

Spróbuj ponownie zamontowac obraz w Deamonie i sprawdź (np.
          poprzez "Mój komputer") , czy na płycie jest jakis instalator
          (najczęściej "Setup.exe"). Jeśli jest, to odpalasz i po kłopocie.
          • Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 14:48
            jest to obraz plyty DVD, jednoplytowy, przeciez nie moge zamontowac plyty w deamonie wiec nie zprawdze czy jest autorun!
            • Gość: Gość Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.acn.waw.pl 07.10.08, 15:29
              Może coś źle robisz. Opisz dokładnie jak to montujesz?
            • Gość: lajosz Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 16:27
              Spróbuj w innym wirtualnym napędzie np. Alcohol 120%.
              W Ultra ISO też możesz przegladać (i edytować) obrazy płyt.

Spróbuj też otworzyc ten plik WinRAR-em.
              To nie pomyłka, chodzi o WinRAR-a.
              Niektórzy uploadują pliki (obrazy płyt) jako właśnie RAR-y,
              zapominając zamienić końcówkę pliku na własciwą lub celowo ja
              zmieniając na niewłaściwą.
              Jeśli byłby to ten przypadek, to WinRAR pokaże zawartość takiej
              płyty. Może to być po prostu obraz płyty spakowany rarem, ale z
              końcówką (rozszerzeniem) np. MDF.
              Niewiadomo po co niektórzy tak robią, ale spotkałem się już z takimi
              przypadkami.
            • qandre Re: czym otowrzyc MDF`a? 07.10.08, 16:42
              Próbowałeś wskazać Deamonowi do zamontowania plik mds (oczywiście musi być w tym samym folderze i mieć taką samą nazwę jak plik mdf)?
              • Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 16:53
                tak probowalem mu wskazac ten plik i nadal nic, oczywiscie probowalem alkoholem ale mi wywala viste, daje blue screena i przywracalem system;-/ zrobila sie jakas masakra z tego, aha winrar tez nie pomogl;-/
                • Gość: ort Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 19:18
                  A jesteś pewny, że obraz nie jest skopany?
                • Gość: Gość Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.acn.waw.pl 07.10.08, 19:53
                  > tak probowalem mu wskazac ten plik i nadal nic,

Co to znaczy "nic"? Pojawia się jakiś komunikat? Obraz się montuje? Można wejść
                  w wirtualny napęd?
                  • Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 20:02
                    na pewno nie jest skopany
                    no zwyczajnie nic, po wskazaniu pliku jest komunikat z deamona: deamon tools lite prosze czekac i to okno 2 sec jest, potem znika i nic dalej...
                    • Gość: Gośc Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.acn.waw.pl 07.10.08, 22:04
                      No ale czy mozesz otworzyc wtedy wirtualny naped i czy sa tam pliki?
                      • Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 23:54
                        deamon dziala, te pliki widzi
                        • Gość: Gość Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.acn.waw.pl 07.10.08, 23:59
                          Pytalem czy po zamontowaniu tego pliku, po tych 2 sekundach, o ktorych pisales
                          mozna wejsc na wirtualny naped i czy sa tam pliki?
                          • Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 08.10.08, 00:20
                            a wiec po kolei mam tak:

img527.imageshack.us/my.php?image=image1oc2.jpg
                            img527.imageshack.us/my.php?image=image2sh4.jpg
                            img527.imageshack.us/my.php?image=image3dw8.jpg
                            img527.imageshack.us/my.php?image=image4uu3.jpg
                            img527.imageshack.us/my.php?image=image5nq5.jpg
                            img527.imageshack.us/my.php?image=image6rz5.jpg
                            po czym ginie naqpis prosze czekac i nic sie nie dzieje...
                            • Gość: Gość Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.acn.waw.pl 09.10.08, 17:37
                              > po czym ginie naqpis prosze czekac i nic sie nie dzieje...

Nic się nie dzieje bo obraz został prawdopodobnie zamontowany poprawnie i być
                              może nie ma na nim autorun.inf Który napęd masz emulowany przez Daemon Tools?
                              • Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 10.10.08, 11:50
                                dzieki wielkie!
                                juz sobie poradzilem poszlo przez runISO, gra sie zaistalowala ale jak ja uruchmiam to wola o:

img408.imageshack.us/my.php?image=image1av4.jpg
                                wiec wypalilem gre rozpakowana runISO wkladam plytke do napedu i nic, retry jest...
                                co treaz...
                                • Gość: Xarth Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: 212.160.172.* 13.10.08, 13:05
                                  Teraz to pora wybrać się do sklepu i KUPIĆ grę, a nie ją kraść :D
                                  Powodzenia złodziejaszku :P
                                  • Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 13.10.08, 15:08
                                    Xarth <
                                    • Gość: Xarth Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: 212.160.172.* 13.10.08, 15:43
                                      Próbujesz odpalić piracką kopię gry i jeszcze się pytasz?
                                      • Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 13.10.08, 15:51
                                        nie wiem skad wizales to ze jest piracka?
                                        masz cos konstruktywnego do doradzenia, czy chcesz mi dalej probowac udowodnic ze jestem złodziejem,
                                        jesli tak to: EOT;)
                                        • Gość: Xarth Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: 212.160.172.* 14.10.08, 13:35
                                          Jakbyś miał oryginał to byś nie kombinował ze ściągniętym z netu .mdf'em więc
                                          nie kozacz :P
                                          A poza tym, tego typu płyty są zwykle zabezpieczone i bez oryginalnej nie
                                          uruchomisz gry (to masz w komunikacie, który pokazałeś) chyba, że użyjesz cracka
                                          jakiegoś - co już się równa złamaniu prawa.
                                          Konstruktywnie mógłbym coś dodać, bo mdfy można szybko i łatwo uruchomić, ale
                                          nie będę pomagał w łamaniu prawa, bo to też jest przestępstwo.
                                          I tak, masz rację EOT.
                                          Zgłaszam wątek do adminów, może jakiś zajrzy tu i go skasuje.
                      • Gość: pn Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.08, 23:58
                        deamon dziala, te pliki widzi
                        tzn nie da rade wejsc dalej w tego mdf`a i nie ma zadnego autoruna ani nic
                        • Gość: lajosz Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 00:09
                          Sciągnij i zainstaluj program "Ultra ISO".
                          Otwórz tego MDF-a tym programem.
                          Jeśli Ultra ISO nie będzie chciał otworzyć tego pliku, to ten MDF jest po prostu
                          uszkodzony.
                          Jeśli jednak otworzy i zobaczysz jakies pliki, to spróbuj przekonwertować tego
                          MDF-a na ISO właśnie za pomocą tego programu.
                          Jeszcze jedno przyszło mi do głowy.
                          Może pliki na tej płycie są, ale mają atrybut "Ukryty".
    • Gość: Alek Re: czym otowrzyc MDF`a? IP: 212.160.172.* 09.10.08, 15:49
      MDFy otwiera się przy pomocy programu MagicISO i jego darmowego wirtualnego
      napędu MagicDisk, który działa podobnie jak Daemon.
      Polecam googla przy tego typu problemach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka