masia27 21.10.03, 14:05 gdzie można znaleźć wyjaśnienia, co oznaczają kody błędów w WindowsXP? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jap Re: kody błędów w WinXP IP: 195.136.36.* 21.10.03, 14:42 Na przykład: www.pro-networks.org/XPMaNiA/stop_errors.shtml Link Zgłoś
Gość: jap Re: kody błędów w WinXP IP: 195.136.36.* 21.10.03, 14:56 A także: xp.csaw.biz/ i od samego Billa: www.microsoft.com/windowsxp/pro/using/howto/gettingstarted/guide/troubleshoot.asp Link Zgłoś
masia27 Re: kody błędów w WinXP 21.10.03, 17:25 A jeśli kody błędów, które mi się wyświetliły, nie są opisane na żadnej ze stron? Link Zgłoś
Gość: jap Re: kody błędów w WinXP IP: 195.136.36.* 21.10.03, 17:41 masia27 napisała: > A jeśli kody błędów, które mi się wyświetliły, nie są opisane na żadnej ze > stron? No cóż, życie przynosi niespodzianki... Może tu znajdziesz: WinErr: 001 System MS Windows załadowany. Komputer w niebezpieczenstwie WinErr: 002 Nie ma błedu - jak na razie WinErr: 003 Blad w dynamicznym polaczeniu danych teraz jest w kazdym twoim pliku. WinErr: 004 Błędny błąd - wszystko w porzadku WinErr: 005 Proba uzycia wielozadaniowosci - system zaskoczony WinErr: 006 Dziwne: jest jeszcze miejsce na dysku WinErr: 007 Blad gotowkowy - za malo wydales na hardware WinErr: 008 Blad ochrony 007 przy 0FF:1H0 (Stos 3,14159) Probowales uruchomic dwie aplikacje na raz WinErr: 009 Straszliwy blad przy 1H0:25F - Cholera wie, co sie stalo WinErr: 00A Uwaga! Plik, ktory edytujesz, ma ponad 3kB dlugosci. Brak miejsca na tworzenie zapasowych kopii! WinErr: 00B Brak miejsca na dysku - zwolnij przynajmniej 75 MB WinErr: 00C Brak pamieci - dodaj wiecej, wiecej! WIECEJ! WinErr: 00D Okno zamkniete - nie wygladaj na zewnatrz WinErr: 00E Okno otwarte - lepiej nie zagladaj do srodka WinErr: 00F Ciekawe - Moze nam powiesz, co sie stalo? WinErr: 010 Komunikat zarezerwowany dla bledow nastepnych wersji WinErr: 011 Blad ochrony - nic nie ruszaj! Biegiem do serwisu! WinErr: 012 Nie wykryta klawiatura - nacisnij F1 zeby kontynuowac WinErr: 013 Nieoczekiwany blad - ???!@! WinErr: 014 System sie zawiesil - Nacisnij cos. I tak straciles dane WinErr: 018 Blad fatalny - System zniszczony. Kup sobie nowy. WinErr: 019 Blad uzytkownika - to nie nasza wina. Wcale bo nie! WinErr: 020 Brak dyskietki w stacji A: Proszę włożyć CD i nacisnąć enter. WinErr: 01A Blad ochrony - zmazalem pliki systemowe... Prosze zainstalowac system jeszcze raz. WinErr: 01B Blad ochrony - prezydent nie zyje WinErr: 01C Blad niedokladnosci - niedokladnosc moze byc niedokladna. WinErr: 01D System padl - niech zyje system WinErr: 01E Szukam błędu. Prosze czekac. Proszę czekac. Proszę czekac... WinErr: 01F Komunikat zarezerwowany dla bledow nastepnych wersji WinErr: 020 Błędny kod. Blad w kodzie bledow. Nastepne komunikaty o bledach zostana utracone. WinErr: 042 Proba uruchomienia w sesji dosowskiej wirusa, dzialającego tylko w wielozadaniowym srodowisku Windows. Nacisnij OK, zeby uruchomic go w sesji windowsowej. WinErr: 079 Mysz nie jest zainstalowana. Nacisnij lewy klawisz myszy zeby kontynuowac. WinErr: 103 Blad zapelnienia buforu bledu - za duzo bledow do obslugi WinErr: 105 Błąd ochrony podczas logowania do systemu. Podałeś prawidłowe hasło. Podaj PRAWIDŁOWE hasło: WinErr: 678 Czy chcesz zakonczyc sesje Windows? Czy moze grasz jeszcze raz? WinErr: 680 System niestabilnych. Wolne zasoby systemowe tylko 95%. WinErr: 683 Blad wyczekiwania. Uzytkownik zasnal w czasie czekania na boota systemu WinErr: 815 Brak pamieci - wolnych tylko 50.312.583 bajtow WinErr: FFF Błąd krytyczny. Aby zakończyć aplikację naciśnij Reset. Aby kontynuować naciśnij Alt+Ctrl+Del Link Zgłoś
masia27 Re: kody błędów w WinXP 21.10.03, 17:47 Na tej liście też nie ma. Komputer wyłącza mi się (WinXP), wcześniej pokazuje się 'blue screen' a na nim komunikaty o błędach, m.in. 0x0000008E (ten znalazłam, choć nie rozumiem jego znaczenia), 0xC000005, 0xF0B773E5, 0XF0B7304C Może jak odcyfruję te kody, to dowiem się co powoduje restart komputera? Link Zgłoś
Gość: jap Re: kody błędów w WinXP IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.10.03, 22:07 Nie licz na to, że wszystkie błędy Windows będą kiedykolwiek opisane, bo to jest po prostu niemożliwe. Jeden z błędów (podobne dane) polega na tym, że w ustawieniach grafiki (panel sterowania) wybrano zbyt duże przyspieszenie sprzętowe. Spróbuj to znaleźć i zmniejszyć, a nuż pomoże. Więcej danych: support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;330187 Link Zgłoś
masia27 Re: kody błędów w WinXP 22.10.03, 09:25 Nic nie zmieniałam w ustawieniach karty graficznej. Poza tym przy każdym restarcie komputera kod błędu jest inny. Link Zgłoś
Gość: jap Re: kody błędów w WinXP IP: 195.136.36.* 22.10.03, 09:36 Czy ten błąd wyskakuje zaraz na początku, czy Windows trochę popracuje? Czy coś było instalowane na dysku tuż przed tymi problemami? Jeśli nie, wygląda mi to na jakieś uszkodzenie samego komputera. Może RAM, może karta graficzna, może wreszcie płyta główna. Tak jak napisałem - nie istnieje jedna pełna lista błędów, bo na liście są tylko te, które ktoś zgłosił, a ktoś inny zdiagnozował. życzę powodzenia. Link Zgłoś
masia27 Re: kody błędów w WinXP 22.10.03, 12:09 Gość portalu: jap napisał(a): > Czy ten błąd wyskakuje zaraz na początku, czy Windows trochę popracuje? > Czy coś było instalowane na dysku tuż przed tymi problemami? Jeśli nie, wygląda > > mi to na jakieś uszkodzenie samego komputera. Może RAM, może karta graficzna, > może wreszcie płyta główna. Tak jak napisałem - nie istnieje jedna pełna lista > błędów, bo na liście są tylko te, które ktoś zgłosił, a ktoś inny zdiagnozował. > życzę powodzenia. Komputer pracuje czasem przez parę dni bez restartu, a innym razem w ciągu kilku godzin wyłącza się parę razy. Problemy występują od samego początku, tj. od kiedy zainstalowałam WinXP. Link Zgłoś
Gość: twistor Re: kody błędów w WinXP IP: *.fuw.edu.pl 23.10.03, 18:34 ja mam nowy komputer od 2.5 tygodnia. uzywam (jeszcze) windows xp. wlasnie mam problem z restartem windowsow. komputer sam sie resetuje. moze mam to samo co Ty. jest taka opcja w xp ktora zezwala systemowi na samoczynny restart. wylaczylem ja i wczoraj zwisl mi system na niebiesko z informacja o bledach i cos o kmixer.sys..... Link Zgłoś