Dodaj do ulubionych

Piracki XP

IP: *.magnet.com.pl 21.10.03, 18:10
Czy można, a jeżeli tak to w jaki sposób zainstalować SP1 w nielegalnej kopi
WinXP Proffesional?
Obserwuj wątek
    • gale Re: Piracki XP 21.10.03, 18:59
      Mysle, ze odpowiedz znajdziesz na forum "Zlodziejstwo" albo "Paserstwo"
      • Gość: e Re: Piracki XP IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.10.03, 19:04
        beznadziejne sa takie odpowiedzi
    • Gość: amadeus Re: Piracki XP IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 21.10.03, 19:57
      podaj maila to sie z Tobą skontaktuje,
      i poinstruuje co zrobić. Pozdrawiam.
    • Gość: Leon Re: Piracki XP IP: *.sdh.ca 21.10.03, 20:16
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Czy można, a jeżeli tak to w jaki sposób zainstalować SP1 w nielegalnej kopi
      > WinXP Proffesional?

Wg tego co wiem, to sie tego nie da tak zupelnie zrobic. SP1 sie parszywie
      integruje ze wszystkim. Moze lepiej zaczac od nowa.
      • Gość: Leon Re: Piracki XP IP: *.saskatoonhealthregion.ca 21.10.03, 22:34
        Gość portalu: Leon napisał(a):

> Gość portalu: gość napisał(a):
        >
        > > Czy można, a jeżeli tak to w jaki sposób zainstalować SP1 w nielegalnej ko
        > pi
        > > WinXP Proffesional?
        >
        > Wg tego co wiem, to sie tego nie da tak zupelnie zrobic. SP1 sie parszywie
        > integruje ze wszystkim. Moze lepiej zaczac od nowa.
        Sorki, odpisalem a dobrze nie doczytalem pytania. Kiedys zainstalowalem SP1 na
        pirackie XP i teraz zaluje, bo komputer mi zwolnil a Gates zapowiada, ze nie
        bedzie juz tych problemow korygowal (duzo legalnych wlascicieli XP doswiadczylo
        trwalego zwolnienia komputera po istalacji SP1). SP1 nie da sie odinstalowac
        tak by komputer przyspieszyl.
        Jezeli jednak chcesz mimo mojego negatywnego doswiadczenia zalozyc sobie SP1 to
        najpierw musisz sobie zmienic number seryjny swojego XP. Na internecie
        powinienes znalezc sobie opis + program generujacy numer. Ja niestety nie
        pamietam gdzie czytalem opis ani skad pobralem program. Niemniej link powinien
        byc gdzies na tym forum.
        W kazdym razie numer zmienia sie tak jakbys rozmawial z Mircrosoftem przez
        telefon (ale oczywiscie tego nie robisz, zeby cie nie namierzyli) bo legalni
        uzytkownicy od czasu do czasu z blizej mi nieznanych przyczyn rowniez wymagaja
        zminay s/n. Jak juz masz nowy s/n to robisz takie same updates jak legalny.
        • magoi Re: Piracki XP 22.10.03, 08:57
          Mylisz sie. Microsoft nie gania osob prywatnych. Koszty sadzenia i dochodzenia
          sa zbyt wysokie aby sie martwic o prywatnych (nie dystrybujacych) piratow.
          BSA tez nic prywatni nie obchodza...
          Jezeli zadzwonisz do Microsoft to odmowia ci pomocy, ot i wszystko.
          Co najwyzej to ci technik (jezeli uda ci sie tak daleko dojsc)powie ze masz
          nielegalny serial i postraszy cie... ot i tyle.
    • Gość: piecyk gazowy Re: Piracki XP IP: *.visp.energis.pl 21.10.03, 23:05
      Tak jak napisał Leon - instalacja SP1 spowalnia uruchamianie niektórych
      programów nawet o 100% (przyznał to oficjalnie Microsoft). Jeśli jednak chcesz
      to zainstalować, poszukaj programu XPPID i zmień za jego pomocą nr Windowsa na
      YVGKQ-B7QYX-WWPBR-M7T2R-PB8BM.

Ja mam SP1 zainstalowane, ale dziś, na Twoim miejscu, bym tego nie robił.

Pozdrawiam!
    • wikinggg Re: Piracki XP 22.10.03, 03:11
      Musisz czytać Strony www
      www.winxp.com.pl
      www.howto.pl
      czytaj strony o xp
      zmiana klucza przy legalnym windows jest Legalna
      natomiast zmiana klucza przy pirackim windows jest nielegalna
    • magoi Re: Piracki XP 22.10.03, 08:51
      Mam jedynie jedna zecz do dodania. Jezeli nie masz hw power aby ciagnac XP to
      tego nie rob. Aby zainstalowac np fix przeciw blaster to musisz miec sp1
      zainstalowany.
      Jak i wiele innych zeczy. Co do SP1 ogolnie, to nikt nie bedzie korygowal SP1
      bo w SP2 problemy prawdopodobnie beda rozwiazane. Co prawdy dojda nowe
      problemy, ale te z kolei rozwiaze sie na stale do nastepnej SP... No i hotfixes
      tez przeciez wychodza caly czas.
      Nalepsza przysluge jaka sobie samemu mozesz zrobic jest albo kupis licencje
      windows, albo zaczac ciagnac linux...
      Pozdrowienia
    • Gość: maciejka Re: Piracki XP IP: 194.200.70.* 22.10.03, 09:08
      Jesli jeszcze nie poradziles sobie z tym problemem to podaj e-mail. Wysle
      Ci 'gadzety' i instrukcje.
      Pozdrawiam
    • Gość: Gość Re: Piracki XP IP: *.pilnet.pl 22.10.03, 13:15
      Dziękuję wszystkim za rady. Zupełnie przypadkowo znalazłem rozwiązanie, które
      kiedyś opublikował sam Microsoft. Jedyne co trzeba zrobić, oprócz pewnej
      nieskomplikowanej modyfikacji rejestru, to pożyczyć numer seryjny od kogoś kto
      ma legalną, odpowiednią wersję okien. Bez żadnych dodatkowych programów Windows
      sam zmienia klucz na legalny. Co więcej, według mojej wiedzy nikt nie jest w
      stanie udowodnić, że masz pirata (no, chyba żeby Twój Hdd trafił do Redmond).
      Co do spowalniania systemu przez SP1, to u siebie nic takiego nie zauważyłem, a
      mam dość słabą maszynę-(Duron1.3, 256RAM). No, ale z SP1 pracuję dopiero kilka
      godzin. Gdyby ktoś chciał poznać ten sposób, to niech zostawi meila, a odpiszę.
      Pozdrawiam Wszystkich
      • Gość: jap Re: Piracki XP IP: 195.136.36.* 22.10.03, 14:18
        To, że WinXP chodzi wolniej po SP1 nie jest tajemnicą:
        www.winxp.com.pl/archive/arc2-2003.html
        support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;Q815411
      • Gość: Leon Re: Piracki XP IP: *.sdh.sk.ca 22.10.03, 17:20
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> Dziękuję wszystkim za rady. Zupełnie przypadkowo znalazłem rozwiązanie, które
        > kiedyś opublikował sam Microsoft. Jedyne co trzeba zrobić, oprócz pewnej
        > nieskomplikowanej modyfikacji rejestru, to pożyczyć numer seryjny od kogoś
        kto
        > ma legalną, odpowiednią wersję okien. Bez żadnych dodatkowych programów
        Windows
        >
        > sam zmienia klucz na legalny. Co więcej, według mojej wiedzy nikt nie jest w
        > stanie udowodnić, że masz pirata (no, chyba żeby Twój Hdd trafił do Redmond).
        > Co do spowalniania systemu przez SP1, to u siebie nic takiego nie zauważyłem,
        a
        >
        > mam dość słabą maszynę-(Duron1.3, 256RAM). No, ale z SP1 pracuję dopiero
        kilka
        > godzin. Gdyby ktoś chciał poznać ten sposób, to niech zostawi meila, a
        odpiszę.
        >
        > Pozdrawiam Wszystkich

Tak jak pisalem ten program sluzy do generacji S/N. Mozna i od kolegi a wtedy
        obywa sie bez programu. Ale jak masz kolege z dyskiem to po co w ogole bawic
        sie w pirata- lepiej od razu pozyczyc oryginalny dysk i po sprawie.
        Microsoft chyba nie sprawdza ile komputerow chodzi na tym samym s/n (tzn
        pewnie sprawdza ale sie do tego nie przynaje bo musialby ujawnic, ze wsadza nos
        w cudze computery)
    • wikinggg Re: Piracki XP 22.10.03, 15:18
      Czy można, a jeżeli tak to w jaki sposób zainstalować SP1 w nielegalnej kopi
      WinXP Proffesional?

CO Do SP1 czytałem takie coś na Forum taki pogląd że ....SP1 należy od razu wpisać po instalacji windows xp a dopiero potem aplikacje
      - Czyli wpierw Windows a nie Aplikacje
      - Czyli nie wpierw aplikacje a Na koncu SP1
      Twierdził ktoś że Aplikacje sa Spowalniane Przez SP1 Ponieważ SP1 został zainstalowany na koncu a nie na początku
      Ja do SP1 jestem sceptykiem nie chce mi sie sprawdzać SP1 raz sie zparzyłem chodził mi windows za wolno i starczy

na Stronie www.xpwin.com.pl nie znajdziesz za dużo tam tekstu ale tam było napisene ze sam [mikrosoft] podaje na swojej stronie jak zmieniać klucz w Legalnym windows xp czyli nie tylko jest mozliwa zmiana klucza ale i nawet zalecana przez windows przy niektórych kaplikacjach niewielkich z legalnym windows
      w Polsce krązyu nielegalny pirat z windowsem xp
      Jego serial zaczyna się od Liter FCK ...................
      jak ktos kupił komputer z windows i ma ten serial zaczynający sie od FCK z takim serialem to zaden SP1 Nie wpisze sie na taki Windows nawet directx 9 sie chyba nie wpisze
      Jak chcesz wiedzieć wiecej o windows xp czytaj od deski do deski jak to sie mówiło kiedyś
      czytaj strony jak już podawałem
      xp.glt.pl
      www.winxp.com.pl
      www.infojama.pl
      www.howto.pl
    • wikinggg Re: Piracki XP 22.10.03, 15:21
      zalecana przez [mikrosoft] sorkii
    • wikinggg w Qrfi cie ten sp1 szczerze zapewniam 22.10.03, 15:43
      ........................................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka