Dodaj do ulubionych

laptop- bateria, problem.

15.11.08, 13:05
Dlaczego mój laptop bez zasilania, na baterii działa tylko ok. 20 minut, a potem jest już komunikat o niskim stanie baterii i konieczności przejścia na zasilanie??? Czy można jakoś wzmocnić baterię? Czy tylko pozostaje kupno nowej?
Obserwuj wątek
    • Gość: marzeka1 Re: laptop- bateria, problem. IP: *.elk.mm.pl 15.11.08, 13:42
      Dodam, że w książeczce o laptopie piszą,że znaczek oznaczający baterię powinien świecić się na zielono, a u mnie ciągle to kolor pomarańczowy/żólty.
      • Gość: tom Re: laptop- bateria, problem. IP: *.171.192.178.static.crowley.pl 15.11.08, 14:29
        czyli się ładuje
        • Gość: marzeka1 Re: laptop- bateria, problem. IP: *.elk.mm.pl 15.11.08, 14:37
          No tak, ale jak odłączę zasilanie, nie pokazuje się zielony kolor (a powienien, jakby nie widział komputer baterii), a laptop pracuje bez zasilania ok. 20 min.
          • k_r_m Re: laptop- bateria, problem. 15.11.08, 14:56
            Jeśli laptop jest jeszcze na gwarancji zażądaj wymiany na nową, ale sprawdź na
            ile masz gwarancję na baterię
    • Gość: stypendysta Re: laptop- bateria, problem. IP: *.173.27.192.tesatnet.pl 15.11.08, 17:32
      Spróbuj właczyć laptopa, ale zamiast ładować system wejdź do bios'u i tak go zostaw - niech się rozładuje na małym poborze aż do wyłączenia. Potem podłącz zasilanie i tak zostaw np. na całą noc. Ja tak robię co 2-3 miesiące, a normalnie pracuję w Windows aż do hibernacji przy poziomie 3% - nawet 3-letnia bateria ma 98% sprawności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka