Gość: noob_saboit IP: 217.153.25.* 17.11.08, 14:10 Czy można zostać opętanym przez komputer? Czy to możliwe, że gdy zaczynasz na nim coś robić wpadasz w taki trans, że nie jesteś w stanie przestać? Czujesz, że on zapanował nad Tobą... Co myślicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: krwawa_mary Re: Komputer i opetanie IP: 217.153.25.* 17.11.08, 15:46 Czasem mam wrażenie, że wpadam w taki trans... nie mogę "oderwać się" od mojego komputera... Link Zgłoś
r0ger Re: Komputer i opetanie 17.11.08, 16:21 Jak nazwać kogoś, kto z nudów pisze posty, potem sam na nie odpowiada i wydaje mu się, że prowadzi ożywioną dyskusję? Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Komputer i opetanie IP: *.c192.msk.pl 18.11.08, 03:16 r0ger napisał: > Jak nazwać kogoś, kto z nudów pisze posty, potem sam na nie odpowiada i wydaje > mu się, że prowadzi ożywioną dyskusję? nie przejmuj sie, nie ty jeden Link Zgłoś
oby.watel Re: Komputer i opetanie 17.11.08, 16:24 Czy można zostać opętanym przez alkohol? Czy to możliwe, że gdy zaczynasz wpadasz w taki trans, że nie jesteś w stanie przestać? Czujesz, że zapanował nad Tobą... Czemu uzależnienie nazywać opętaniem? Narkoman nie jest opętany, jest uzależniony. Ale na wszelki wypadek można spryskać komputer wodą święconą. Najlepiej z litr wlać do środka. Dym będzie świadczył, że diabli go wzięli i przestał być groźny. Link Zgłoś
Gość: krwawa_mary Re: Komputer i opetanie IP: 217.153.25.* 17.11.08, 16:50 Uzywam obu nicków (dla niewtajemniczonych w drugim poście opisałam swój przypadek opętania). Link Zgłoś
Gość: krwawa_mary Re: Komputer i opetanie IP: 217.153.25.* 17.11.08, 16:51 A wracając do tematu... Czyli poruszasz wątek uzależnienia...Czym w takim razie różni się opętanie od uzależnienia? Czy opętanie można przezwyciężyć? Dla mnie uzależnienie ma słabszy wymiar, opętanie to jakby drugi stopień uzależnienia... Link Zgłoś
oby.watel Re: Komputer i opetanie 17.11.08, 20:09 Nie wiem jaka jest różnica między uzależnieniem a opętaniem. Spytaj księdza. Ale myślę, że każde usprawiedliwienie jest dobre. Link Zgłoś
Gość: john Re: Komputer i opetanie IP: *.chello.pl 23.11.08, 22:12 wejdzie w tego linka! mozna wygrac nowe nokie z serii N!!!:D Link Zgłoś
Gość: reer tak! jestes opętana!! buuu IP: *.chello.pl 18.11.08, 07:19 matko i co to bedzie?? Moze zegnaj sie przed napisaniem kadego durnowatego post? Link Zgłoś
marex59 Re: tak! jestes opętana!! buuu 18.11.08, 09:27 Widzę że ludzie faktycznie nie mają nic do roboty tylko wypisywać jakieś durnoty.Na opentanie najlepsze są egzorcyzmy które najlepiej robi ojciec dyrektor z Torunia.Jeśli to nie pomoże to zrobić jak ktoś już pisał poprzednio dwa litry wody święconej wlać na włączonego kompa i na pewno opentanie momentalnie zniknie. Link Zgłoś
Gość: krwawa_mary Re: opętanie czy uzależnienie? IP: 217.153.25.* 18.11.08, 14:53 Czemu jesteście tacy napastliwi? Może boli was fakt, że sami czujecie sie po trochu "opętani"? Ale jak te słowo jest zbyt dosadne, pomyslmy o uzależnieniu od komputera. Czy umiecie nie włączać komputera przez załóżmy tydzień? Czy probówaliście? Dla mnie to jest raczej ciężkie... Link Zgłoś
oby.watel Uzależnienie 18.11.08, 19:55 Opętanie to zgodnie z wiarą przejęcie kontroli nad człowiekiem przez demona lub innego diabelskiego stwora. Nieumiejętność wyłączenia komputera raczej nie podlega pod ta kategorię. Nie wchodzi w grę również przejęcie kontroli nad użytkownikiem przez Windows czy Office. Nawet fachowcy nie nazywają tego opętaniem. Link Zgłoś
Gość: krwawa_mary Re: Uzależnienie IP: 89.108.223.* 19.11.08, 16:14 tego tez nie nazwałbyś opętaniem? Na filmiku koleś wg. mnie ma oznaki opetania...nokianxx.wrzuta.pl/ Link Zgłoś
oby.watel Re: Uzależnienie 19.11.08, 18:07 To mnie przekonało. Do tej pory myślałem, że takie drgawki to objaw epilepsji. Teraz już wiem, że to opętanie. W ogóle wszystkie choroby to wynik opętania. Dlatego zamiast budować szpitale, które nie leczą, lepiej wybudować kilka kościołów i zacząć produkować przemysłowe ilości wody święconej. Może jakby płynęła wodociągami, to ludzie byliby zdrowsi i byłby raj na ziemi? Link Zgłoś
Gość: krwawa_mary Re: Uzależnienie IP: 89.108.243.* 21.11.08, 00:55 No właśnie, epilepsja czy opętanie? Jak oceniacie te filmiki? Dla mnie są genialnie zrobione!Mistrzostwo! nokiafan.blogguje.pl/ Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Uzależnienie IP: *.chello.pl 21.11.08, 11:06 filmiki sa spoko, ale nie wiem o co w tym wszystkim chodzi? bo ja nie rozumiem... co to za nokiaxx? Link Zgłoś
Gość: Calineczka Re: Uzależnienie IP: 217.153.25.* 21.11.08, 11:11 CO to za akcja??? JA tez nie rozumiem o co chodzi... A filmy nieżle wykręcone... Link Zgłoś
Gość: majka Re: Uzależnienie IP: 89.108.216.* 21.11.08, 11:16 Wychodzi na to, ze telefony tez uzalezniaja:)Lubie takie mroczne klimaty..wciagneła mnie historia tego kolesia:) ale tez nie rozumiem koncepcji... Link Zgłoś
umcaumca Re: Uzależnienie 21.11.08, 11:28 Wejdzie sobie w tego linka ktory pojawia sie po ostatnim filmiku- ja to odkrylam wlasnie:) Link Zgłoś