Dodaj do ulubionych

Czy SVCPACK.EXE to katalog W'98?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 09:44
Proszę o odpowiedź jak w temacie. Serdeczne dzięki olo
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Czy SVCPACK.EXE to katalog W'98? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 09:49
      Plik.
      • Gość: olo Re: Czy SVCPACK.EXE to katalog W'98? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 09:58
        Drogi piecyku, jesteś mędrcem tego forum, odpowiedz; zainstalowałem w pracy
        (XP) i w domu (W'98) firewalla KERIO. W pracy nie ma żadnych problemów z
        nauczaniem. W domu próbuje wysłać protokoły po całym świecie właśnie z PLIKU
        jak w temacie. Końcówki są przeróżne es, h, pl ... Zastanawiam się , czy to aby
        nie szpieg jakowyś. Cierpliwie czekam, olo
        • Gość: piecyk gazowy Re: Czy SVCPACK.EXE to katalog W'98? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 11:29
          A to nie jest plik, który jest kopiowany z systemem? To jest chyba instalator
          jakiejś tam usługi sieciowej (komercyjnej chyba nawet).

A na firewallach to ja się za bardzo nie znam. :-)
    • kelo Re: Czy SVCPACK.EXE to katalog W'98? 31.10.03, 10:13
      piecyku a to może być z KAAAAAZYYYY ?
      olo
      • skynews SVCPACK.EXE to SPYWARE - 31.10.03, 12:35
        nowa wersja parazyta CoolWebSearch

C:\WINDOWS\System32\svcpack.exe

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectPlugin]
        • Gość: piecyk gazowy Re: SVCPACK.EXE to SPYWARE - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 12:39
          Mi to się skojarzyło z jakimś modułem instalowanym razem z Windowsem. To była
          taka 5-MB paczka instalacyjna service coś tam (CompuServe czy coś takiego). Ale
          nazwa pliku to chyba jakaś inna była.
          • skynews Re: SVCPACK.EXE to SPYWARE - 31.10.03, 13:19
            installpack,servicepack,...pack,...pack.....

za duzo tych "pack'ow".

---------------------------------------------------------------------
            │Przy ewentualnym kasowaniu nie pomylic z svcpack.dll w systemie32. │
            ---------------------------------------------------------------------
            pozdrawiam
            news-man

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka