Gość: jan IP: *.stansat.pl 05.11.03, 06:38 OE 0028:C00307B4 wywoływanie z 0028:C00B6758 w urz. VxD VKD9(01) + 00000640 co jest przyczyną ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
vacor Re: niebieski ekran 05.11.03, 07:35 Prawdopodobnie blad podczas instalacji karty grafiki czy tez sieciowej (lub przy ich usuwaniu). Ewentualnie zainstalowane "cus" powodujace konflikty sprzetowe. Ale tylko gdybam - opisz kiedy sie to pojawilo i co robiles z komputrem (wczesniej docisnij wszystkie karty rozszerzen). Pozdr. Vacor Link Zgłoś
Gość: dominik66 Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 07:41 moja rada - zmień system na - jesteś graczem - XP - używasz komputera do pracy linux .. w 98 niebieski ekran to codzienność ! Link Zgłoś
Gość: kell Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.11.03, 07:50 niebieskiego ekranu nie ma, ale system moze pasc w taki sposob, ze dalsza uzywalnosc bez resetu jest niemozliwa. wiec wychodzi prawie na jedno. Link Zgłoś
wamal Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie 05.11.03, 08:24 Gość portalu: dominik66 napisał(a): > moja rada - zmień system na - jesteś graczem - XP - używasz komputera do > pracy linux .. w 98 niebieski ekran to codzienność ! Oj chyba w ogrodnika się bawisz;-) tzn. odrobinę przesadzasz. Mój nastoletni syn kilka(naście?) razy w tygodniu instaluje najróżniejsze gry, a system przestawiałem mu niemal rok temu, a i to z powodu wymiany dysku na większy. Jedyna kosmetyka to kompresja rejestru co dwa-trzy tygodnie, tzn. eksport całego rejestru do pliku alles.reg , a przy starcie systemu w oknie DOSa "regedit /c alles.reg". Płyta i procek nie rakietowe - sprzęt ma dwa lata, ale jedyne kłopoty to dwa przypadki "zjedzenia" płyt przez napęd LG. pzdr. PS a BSOD (Blue Screen of Death) ustawiam czasami jako tapetę pulpitu. Link Zgłoś
wamal Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie 05.11.03, 08:48 0E to komunikat błędu z grupy tzw. fatalnych wyjątków. Powodem może być wpis w rejestrze dotyczący starszego oprogramowania. W bazie kłopotów w winzgrozą 98 opisane są przypadki dotyczące m.in. Corela 2.0(tu raczej wykluczone) i produktów Symanteca. Nie wykluczałbym problemów z kompem (choćby kurz wewnątrz obudowy- bez śmiechu- komputer, który notorycznie się restartował po odkurzeniu uspokoił się na niemal rok- do ataku blastera, ale to inna bajka). Reasumują- najpierw działania fizyczne- sprawdzenie -dociśnięcie komponentów, a potem działalność umysłowa- instalacja systemu, łatek i oprogramowania. Link Zgłoś
Gość: domink666 Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 09:10 "system przestawiałem mu niemal rok temu" masz na myśli reinstalacje ? Płyta i procek nie rakietowe - sprzęt ma dwa lata, ale jedyne kłopoty to dwa przypadki "zjedzenia" płyt przez napęd LG. pzdr. PS a BSOD (Blue Screen of Death) ustawiam czasami jako tapetę pulpitu. i nie sypie się ... wybacz ale ci nie wierze. za długo się z 98 męczyłem żebym mógł uwierzyć że back up rejestru pozbawia go blue screen`ow,co do gier .. jestem nałogowym graczem :DD i coś mogę o tym powiedzieć,jedno jest pewne - 98 NIE NADAJE się do gier ! tak jak celeron i karta z shared memory (mówie o GRACH o nie o "pykankach" dla dzieci :) Link Zgłoś
Gość: jan Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie IP: 80.51.237.* 05.11.03, 21:35 Wielkie dzięki za odzew nie liczyłem na taki... nie mam 98 ale Milenium - czy to ma jakieś znaczenie błąd wyskakuje najczęściej przy włączaniu netu znalazłem jeszcze w narzedziach systemowych/informacjach o systemie opis problemu urządzenie: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering identyfikator urządzenia PNP: ACPI\* PNP0C0F\00000002 kod błędu :22 czy to nieco zbliża do wyjasnienie problemu???? Link Zgłoś