Dodaj do ulubionych

niebieski ekran

IP: *.stansat.pl 05.11.03, 06:38
OE 0028:C00307B4
wywoływanie z
0028:C00B6758
w urz. VxD VKD9(01) + 00000640

co jest przyczyną ?
Obserwuj wątek
    • Gość: fgtdgg Sezon na zagadki? n/t IP: *.dsl.anhm01.pacbell.net 05.11.03, 07:23
    • vacor Re: niebieski ekran 05.11.03, 07:35
      Prawdopodobnie blad podczas instalacji karty
      grafiki czy tez sieciowej (lub przy ich usuwaniu).
      Ewentualnie zainstalowane "cus" powodujace konflikty
      sprzetowe.
      Ale tylko gdybam - opisz kiedy sie to pojawilo i co
      robiles z komputrem (wczesniej docisnij wszystkie
      karty rozszerzen).

Pozdr.
      Vacor
      • Gość: dominik66 Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 07:41
        moja rada - zmień system na - jesteś graczem - XP - używasz komputera do pracy
        linux .. w 98 niebieski ekran to codzienność !
        • Gość: kell Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.11.03, 07:50
          niebieskiego ekranu nie ma, ale system moze pasc w taki sposob, ze dalsza
          uzywalnosc bez resetu jest niemozliwa. wiec wychodzi prawie na jedno.
        • wamal Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie 05.11.03, 08:24
          Gość portalu: dominik66 napisał(a):
          > moja rada - zmień system na - jesteś graczem - XP - używasz komputera do
          > pracy linux .. w 98 niebieski ekran to codzienność !

Oj chyba w ogrodnika się bawisz;-) tzn. odrobinę przesadzasz. Mój nastoletni
          syn kilka(naście?) razy w tygodniu instaluje najróżniejsze gry, a system
          przestawiałem mu niemal rok temu, a i to z powodu wymiany dysku na większy.
          Jedyna kosmetyka to kompresja rejestru co dwa-trzy tygodnie, tzn. eksport
          całego rejestru do pliku alles.reg , a przy starcie systemu w oknie
          DOSa "regedit /c alles.reg". Płyta i procek nie rakietowe - sprzęt ma dwa lata,
          ale jedyne kłopoty to dwa przypadki "zjedzenia" płyt przez napęd LG. pzdr.
          PS a BSOD (Blue Screen of Death) ustawiam czasami jako tapetę pulpitu.
          • wamal Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie 05.11.03, 08:48
            0E to komunikat błędu z grupy tzw. fatalnych wyjątków. Powodem może być wpis w
            rejestrze dotyczący starszego oprogramowania. W bazie kłopotów w winzgrozą 98
            opisane są przypadki dotyczące m.in. Corela 2.0(tu raczej wykluczone) i
            produktów Symanteca. Nie wykluczałbym problemów z kompem (choćby kurz wewnątrz
            obudowy- bez śmiechu- komputer, który notorycznie się restartował po odkurzeniu
            uspokoił się na niemal rok- do ataku blastera, ale to inna bajka). Reasumują-
            najpierw działania fizyczne- sprawdzenie -dociśnięcie komponentów, a potem
            działalność umysłowa- instalacja systemu, łatek i oprogramowania.
          • Gość: domink666 Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 09:10
            "system
            przestawiałem mu niemal rok temu"

masz na myśli reinstalacje ?

Płyta i procek nie rakietowe - sprzęt ma dwa lata,
            ale jedyne kłopoty to dwa przypadki "zjedzenia" płyt przez napęd LG. pzdr.
            PS a BSOD (Blue Screen of Death) ustawiam czasami jako tapetę pulpitu.

i nie sypie się ... wybacz ale ci nie wierze.
            za długo się z 98 męczyłem żebym mógł uwierzyć że back up rejestru pozbawia go
            blue screen`ow,co do gier .. jestem nałogowym graczem :DD i coś mogę o tym
            powiedzieć,jedno jest pewne - 98 NIE NADAJE się do gier ! tak jak celeron i
            karta z shared memory (mówie o GRACH o nie o "pykankach" dla dzieci :)
            • Gość: jan Re: niebieski ekran w 98 .. pewnie IP: 80.51.237.* 05.11.03, 21:35
              Wielkie dzięki za odzew
              nie liczyłem na taki...

nie mam 98 ale Milenium - czy to ma jakieś znaczenie
              błąd wyskakuje najczęściej przy włączaniu netu

znalazłem jeszcze w narzedziach systemowych/informacjach o systemie opis
              problemu
              urządzenie: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering
              identyfikator urządzenia PNP: ACPI\* PNP0C0F\00000002
              kod błędu :22

czy to nieco zbliża do wyjasnienie problemu????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka