Gość: Nikifor IP: *.all.de 31.12.08, 16:21 Czy jest możliwe żeby na pendrive jako osobnym dysku założyć drugi Program Files i tam instalować część programów? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: robert Re: Program Files na pendrive. IP: *.insat.net.pl 31.12.08, 19:00 Rozumiem, że chodzi Ci o instalację programów na pendrive. Na nim instalowałem już pakiety z programami (fajna zabawa), a potem także Linuxa. Linuxa osobiście odradzam, bo będzie ingerował w program rozruchowy Windows XP. Potem, kiedy będziesz chciał wyjąć pendrive, spotkasz kłopoty naprawdę trudne do usunięcia. Jeżeli chcesz mieć te programy na pendrive, to poszukaj ich w internecie albo w czasopismach komputerowych. Znajdziesz całe pakiety, gdzie będą programy dot. bezpieczeństwa, biura, internetu, multimedia, narzędzia, rozrywka...itd. Osobiście na pendrive mam "Siedem kluczy USB z pakietami programów" oraz "StartPortableApps" i tylko takie polecam: portableapps.com/ Link Zgłoś
Gość: petroll Re: Program Files na pendrive. IP: *.acanac.net 31.12.08, 21:31 Mozesz zainstalowac niektore dystrybucje Linux na pen drive i z niczym nie koliduja. Zeby to zrobic musisz odpiac wszystkie drives ( zasilanie do nich) ustawic na boot z pen drive ( jesli bios obsluguje) zainstalowac Linux ( najlepiej choc wolniej chodzi Ubuntu)i po instalacji przylaczyc odlaczone wczesniej drives. Zaleznie jak ustawisz boot mozesz bawic sie z Linux albo Windows ( nowe motherboard przez F8 pozwalaja dostac sie do wszystkich drives zainstalowanych w maszynie. Programy mozesz instalowac gdzie chcesz , ale pen drive to nie jest dobre miejsce - za wolny. Link Zgłoś
Gość: robert Re: Program Files na pendrive. IP: *.insat.net.pl 02.01.09, 20:06 Można też zainstalować system Windows XP lub Vistę na pendrive, o czym pisze w ostatnim numerze PC World, ale skoro Nikifor pyta o takie rzeczy, to zapewne nie jest zaawansowany w tych sprawach i również z Linuxem nie poradzi sobie. Właśnie, skończyłem z tą zabawą, bo jak piszesz, programy uruchamiane z pendrive są zbyt wolne. Link Zgłoś
Gość: Nikifor Re: Program Files na pendrive. IP: *.chello.pl 03.01.09, 11:57 Fakt, zainstalowany program graficzny działa dość wolno. Ale jeszcze poeksperymentuję z innymi programami. Dzięki! Link Zgłoś