Gość: rescer IP: 194.46.237.* 03.01.09, 09:24 Hej wlasnie zainstalowalem windows 7 ultimate. dziala bardzo szybko lepiej niz vista i xp, naprawde polecam Link Zgłoś Obserwuj wątek
konrad.w6 Re: Windows 7 04.01.09, 09:35 Wypaliłem dwie płytki z Windows 7, żadna nie jest bootowalna. Odnosze wrażenie, że podczas instalowania Windows 7 pobiera jakieś informacje z aktualnego systemu. Link Zgłoś
Gość: petroll Re: Windows 7 IP: *.acanac.net 03.01.09, 14:57 Windows 7 to nowosc , moze dlatego warto o nim powiedziec, pod warunkiem ze ma sie cos do powiedzenia. Dwoch poprzednikow poza zjadliwymi zlosliwosciami nie maja pojecia o czym napisal autor watku. Link Zgłoś
Gość: betamax Re: Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 15:34 Gość portalu: petroll napisał(a): > Windows 7 to nowosc , moze dlatego warto o nim powiedziec, pod warunkiem ze ma > sie cos do powiedzenia. Czego to ma być nowość ??? Gdzie masz w sprzedaży ten system ??? Testowa wersja nie jest produktem finalnym i jak można porównywać ten półprodukt z normalnymi systemami. Trzeba być dobrze porąbanym. Link Zgłoś
Gość: betamax Re: Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 15:39 Gość portalu: rescer napisał(a): > Hej > > wlasnie zainstalowalem windows 7 ultimate. A gdzie go kupiłeś ??? > dziala bardzo szybko A jak szybko ? Gdzie to szybko ? Od czego szybko ? Szybko co ? Coś masz konkretnego czy tak na oko stwierdziłeś o tej szybkości. > lepiej niz > vista i xp, Lepiej niż oba razem ? Oj dzieciaku, dzieciaku... Link Zgłoś
itx Re: Windows 7 03.01.09, 15:44 Zainstaluj jeszcze jakiegoś Linuksa, zrób testy na konkretnych aplikacjach i podaj wyniki. Link Zgłoś
Gość: linóch Re: Windows 7 IP: *.blutmagie.de 03.01.09, 16:04 > Zainstaluj jeszcze jakiegoś Linuksa, zrób testy na konkretnych aplikacjach i po > daj wyniki. Popieram, najlepiej na Crysis albo GTA 4 Link Zgłoś
Gość: petroll Re: Windows 7 IP: *.acanac.net 03.01.09, 16:15 I po raz kolejny polscy znawcy zabieraja glos bredzac i kombinujac. W Polsce kazdy system jest wprowadzany na szarym koncu. Moze dlatego ze komputerowy swiat nie ma przekonania do waszych umiejetnosci a jezyk polski to jednak egzotyka. To ze nie mozesz kupic czegos wcale nie znaczy ze tego nie ma. Windows 7 jest juz w wersji beta.Pasjonaci bawia sie nim od dawna i jak narazie zbiera on same pochwaly, ale oczywiscie polacy wiedza lepiej. Rada: zdobadz , zainstaluj , pobaw sie , zabierz glos ale nie filozofuj. Link Zgłoś
itx Re: Windows 7 03.01.09, 17:09 Przede wszystkim system Windows 7 na razie nie został publicznie udostępniony, czy to w Polsce czy w innych potęgach komputerowych, dlatego rady zdobądź, zainstaluj, pobaw się odłożyłbym na jakiś czas. Link Zgłoś
k_r_m Re: Windows 7 03.01.09, 23:32 itx napisał: > Przede wszystkim system Windows 7 na razie nie został publicznie udostępniony, > czy to w Polsce czy w innych potęgach komputerowych, dlatego rady zdobądź, > zainstaluj, pobaw się odłożyłbym na jakiś czas. nie przesadzaj, przecież ogólnie wiadomo, że to był kontrolowany wyciek wersji beta ze strony Microsoftu, kto chciał już go ściągnął Link Zgłoś
azugatka Re: Windows 7 03.01.09, 17:40 Gość portalu: petroll napisał(a): > I po raz kolejny polscy znawcy zabieraja glos bredzac i kombinujac. > W Polsce kazdy system jest wprowadzany na szarym koncu. Moze dlatego ze > komputerowy swiat nie ma przekonania do waszych umiejetnosci a jezyk polski to > jednak egzotyka. To ze nie mozesz kupic czegos wcale nie znaczy ze tego nie ma. > Windows 7 jest juz w wersji beta.Pasjonaci bawia sie nim od dawna i jak narazie > zbiera on same pochwaly, ale oczywiscie polacy wiedza lepiej. > Rada: zdobadz , zainstaluj , pobaw sie , zabierz glos ale nie filozofuj. Czym sie jarasz vista tez sie instalowala w wersji beta szybciutko i co RTM wywalił sie na plecy.Poczekajmy do wersji finalnej,jezeli cos masz nie oznacza ze masz to legalnie P.S Co ma polonizacja do wprowadzenia oprogramowania i w jakich jezykach jest jeszcze Windows 7 beta.Nie ma co czekac na wersje finalna 7 beta sp2 do visty zachowuje sie bardzo poprawnie (system wyraznie szybciej reaguje i spadlo zuzycie na ram) Link Zgłoś
Gość: petroll Re: Windows 7 IP: *.acanac.net 03.01.09, 21:01 Bo to jest tak. Wersje od alfa poprzez beta , rc do finalnej pozwalaja bawic sie nowosciami jakie kazda z tych edycji wnosi. Pozwala wymieniac spoztrzezenia nie mowiac i o tym ze ma sie wplyw na wydanie finalne. Moze dla was vista to zly system, dla mnie doskonaly. Moze dlatego ze wiem wiecej o systemie i czytam i stosuje to co zaleca producent, moze dlatego ze nie jestem rasowym polakiem co to ma patent na jedynie sluszna opinie i wiedze, taki co to zawsze ma racje i kieruje sie wlasna interpretacja kazdej informacji. Na tym wlasnie polega wplyw polonizacji. Co widac po waszych atakach na kogos kto napisal " zainstalowalem windows 7." Link Zgłoś
Gość: Zeta...albo dwa Re: Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 12:22 Gość portalu: petroll napisał(a): > Bo to jest tak. Wersje od alfa poprzez beta... Nigdy i nikt jeszcze nie wypuszczał wersji o nazwie 'alfa' odkąd wynaleziono komputery. Nie masz pojęcia o czym piszesz. Link Zgłoś
k_r_m Re: Windows 7 04.01.09, 14:53 Gość portalu: Zeta...albo dwa napisał(a): > Gość portalu: petroll napisał(a): > > > Bo to jest tak. Wersje od alfa poprzez beta... > > Nigdy i nikt jeszcze nie wypuszczał wersji o nazwie 'alfa' odkąd > wynaleziono komputery. > > Nie masz pojęcia o czym piszesz. za to ty masz jak nie wiem co pierwsze z brzegu przykłady: linuxnews.pl/dostepna-jest-pierwsza-wersja-alfa-ubuntu-904/ www.heise-online.pl/news/Pierwsza-wersja-alfa-narzedzia-JBoss-jBPM-4-0--/6962 komorkomania.pl/2008/10/07/wersja-alfa-mobilnego-firefoxa-juz-za-kilka-tygodni/ Link Zgłoś
Gość: Prosto z mostu Re: Windows 7 IP: *.acn.waw.pl 07.01.09, 09:05 > moze dlatego ze nie jestem rasowym polakiem co to ma patent na > jedynie sluszna opinie i wiedze, taki co to zawsze ma racje i > kieruje sie wlasna interpretacja kazdej informacji. Na tym wlasnie > polega wplyw polonizacji. Dokładnie tak się zachowujesz. Wystarczy poczytać twoje posty pod tym czy innym nickiem. Wygłaszasz jedynie słuszne opinie, innych traktujesz jak stado baranów i generalnie jesteś najmądrzejszy - tyle, że jakoś tej wiedzy nie widać. Link Zgłoś
Gość: rescer Re: Windows 7 IP: 194.46.237.* 03.01.09, 17:53 Niestety vista to porazka nawet po optymalizacji muli jak stara kur.... xp bardzo dobry system ale niebieskie mplansze nie sa milym widokiem. Windows 7 to przyszlosc a nie zadna vista badziewna. ziejacych jadem zapraszam do weterynarza na szczepienie przeciw wsciekliznie. pozdrawiam ponownie prosto z okna windows 7 Link Zgłoś
Gość: akodo konkretnie wylicz IP: *.chello.pl 03.01.09, 21:17 czym się różni to twoje cudo od Visty poza paskiem narzędzi? A moze po prostu nie umiesz skonfigurować systemu i stąd problemy z innymi systemami? Link Zgłoś
Gość: mcx Re: konkretnie wylicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 21:24 Szybszy start, nie muli na sprzęcie z gma950, 2gb ram, atom 1,6ghz. Jest o wiele lżejszy niż vista, da się to odczuć już po pierwszym uruchomieniu. A visty próbowałem na tym samym configu zarówno w pełnej wersji jak i skrojonej grubo vlitem. Link Zgłoś
Gość: rescer Re: Windows 7 IP: 194.46.237.* 04.01.09, 00:26 caly dzien testowania windows 7 i co ? wszystko sie ladnie instaluje i jest kompatybilne, nie ma zadnych wodotryskow zamulajacych system, nic sie nie tnie, system wlasciwie zapierd..... jak talalala i chociaz mam wrazenie ze to vista to jest to niewazne heheh niewazne ze to wersja beta 1 7000 i niewazne jak kto pluje jadem, naprawde przetestujcie, jest o niebo lepszy od vista i xp razem wzietych Link Zgłoś
kell99 Re: Windows 7 04.01.09, 06:04 Pozazdroscic msoftowi strategii. Pierw wypuscic niedopracowany system operacyjny i pobierac 100-300$ za kopie. Potem po 2ch latach wypuscic poprawiona wersje tego samego i kasowac kolejne 100-300$. Niestety - w7 to nic innego jak Vista SP2 (a moze i SP3). Ten udziwaczniony pasek zadan, te okienka ktore 'kleja' sie do danej czesci ekranu, gadgety ktore da sie umiescic w dowolnej czesci ekranu to troche za malo na 'rewelacyjny' system operacyjny - to wszystko jest znane od dobrych kilku lat u konkurencji. Odgrzewane kotlety po raz kolejny. Link Zgłoś
Gość: ala Re: Windows 7 IP: 78.8.221.* 04.01.09, 06:57 A ile miejsca zajmuje ten windows 7, bo już chcaiałam sciągnąć z rapidshare, ale miało to coś ok 3 giga i się rozmyśliłam. Link Zgłoś
Gość: petroll Re: Windows 7 IP: 69.171.136.* 04.01.09, 14:45 2.3 Gb ale znajdziesz i taki ktory ma 1.44GB . Co za roznica jaki to duzy program przy dyskach idacych w setki Gb.Jak napisano wyzej instaluje sie bardzo szybko i bez zbednych pytan. Dla przykladu Mandriva Linux ma 4.3 GB, Suse tylez samo, system Apple ponad 6.5 GB Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Windows 7 08.01.09, 14:27 >Dla przykladu Mandriva Linux ma 4.3 GB, Suse tylez > samo dystrybucja to jednak nie to samo co system operacyjny ... ile by miala instalka golego linuksa? gole ubuntu, ktore i tak jest lepiej wyposazone w soft niz Windows wazy 1 CD ... Link Zgłoś
Gość: M.O Re: Windows 7 IP: 94.254.215.* 04.01.09, 15:41 Microsoft.Windows.7.Beta.1.Build.7000.x86.DVD.REPACK-WinBeta wklej.org/id/34987/ Działa wsio, tylko na serial do aktywacji musisz poczekać, do czasu gdy m$ odpali program beta dla kowalskiego. Link Zgłoś
Gość: petroll Re: Windows 7 kell IP: 69.171.136.* 04.01.09, 14:38 Microsoft nie ma na tym rynku konkurencji .Ty tez uzywasz windows mimo ze tak na ten system wyklinasz a to juz wyjatkowe s...two. Rada: usun windows, zainstaluj darmowy linux albo kup drogi Mac i przestan wreszcie p...ic zwlaszcza ze nie masz pojecia o czym mowisz. Link Zgłoś
kell99 Re: Windows 7 kell 04.01.09, 17:16 Nie wiem jak bardzo odizolowany od rzeczywistosci jestes, ale koniec monopolu widac jak na dloni. Praktycznie kazdy kogo znam nie korzysta juz z internet explorera - przegladarka bedzie kluczem do wszystkich programow on-line. Wszystko co robi microsoft na sieci (msn, live i wszystko inne procz msn messengera) to porazka. Znam wiele osob ktore w pracy nie trawia nowego office czy visty i wracaja do poprzednich wersji. Do tego ludzi zacynaja (z niewiadomych powodow) fascynowac przedrozone Maci. Sa tez Netbooki z linuksem na pokladzie do kupienia praktycznie w kazdym sklepie, linuks wchodzi do biosu plyt glownych i bardzo mozliwe, ze w przeciagu 1-2 lat kazdy nowy komputer bedzie mial w ten sposob preinstalowanego linuksa (pierwszym o ile pamietam byl asus splashtop czy jak sie to nazywa). PS. Co do Mandrivy, to zauwazyles slusznie, ze ma 4.3GB z czego instalujesz ok 1/2 i jest to system + programy, a nie goluski system. Ubuntu to np 1 cd a nie 8GB na hdd. Link Zgłoś
Gość: petroll Re: Windows 7 kell IP: 69.171.136.* 04.01.09, 18:09 No tak, najwyzszy czas oglosic upadek Microsoft bo ok 60 % uzytkownikow uzywa IE , a reszte dziela miedzy siebie pomniejsi. Wedlug Ciebie system ktorego uzywa ok 95 % mieszkancow globu to przeszlosc. (Windows) IE to nie system,to tylko dodatek ktorego mozna uzywac lub nie .Dowcip jednak w tym ze jesli sie go pozna i to dobrze jest nie do zastapienia. Linux moze byc instalowany na laptops ale jak narazie nie jest, a jesli jest juz, to na tych ktore najgorzej sie sprzedaja i po to by obnizyc ich cene. Gdzie ty slyszales ze ludzie fascynuja sie Mac bardziej niz rok temu no chyba ze na polskim forum ktore z zalozenia dokopuje Microsoft ot tak dla z zasady . System jest tym ktory laczy blachy z programami i jak narazie nic nie wskazuje by Microsoft czul sie zagrozony, no chyba ze Gates wypusci nowy system na bazie Linux ktorego wiele lat temu opatentowal ale dalej bedzie w nim bilo serce Microsoft.Mysle ze to Microsoft doprowadzil do tego co dzieje sie dzis w komputeryzacji i internecie . Mysle ze chocby dzieku temu nalezy mu sie odrobina uznania a nie ustawiczny atak i to ze strony ludzi ktorzy na codzien tego systemu uzywaja. Polska j..na mentalnosc. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Windows 7 kell 08.01.09, 14:34 > No tak, najwyzszy czas oglosic upadek Microsoft bo ok 60 % uzytkownikow uzywa I > E najnowsze dane z ranking.pl IE - 46.8% Firefox - 44% Opera - 7.8 % Chrome - 0.7 % a jeszcze w 2006 roku IE mial 80%, a w szczytowym okresie 95% ... i widac efekt kuli snieznej .. Ja pracuje na kilku systemach i mam oryginalne i licenconowane i XP i Viste .. nie atakuje M$, ale obserwuje tendencje. Uzywam tez i Linuksa i testowalem WIndows 7, ktory mnie nie zachwycil niestety .. Dodatkowo nowe informacje wzkazuja ze wymagania 7 beda takie same jak Visty .. to nie tak mialo byc .. W tej chwili woljna toczy sie w sieci .. kto tu wygra, to zmieni lub nie rynek OS-ow ... Link Zgłoś
jaka.to.melodiaa Re: Windows 7 04.01.09, 07:58 Gość portalu: rescer napisał(a): > naprawde > przetestujcie, jest o niebo lepszy od vista i xp razem wzietych A po co mam testować sam system ? Dla mnie system operacyjny jest tylko podstawą do zainstalowania odpowiednich programów z których korzystam i nie podnieca mnie sam system, bez dodatkowych programów. Widocznie są tacy co ich to podnieca - grzebanie w samym systemie kompletnie ich zadowala. Nawet jak będzie już w sprzedaży system Windows 7 lub kolejne nowe to i tak ich od razu nie kupię ponieważ na 100% programy z których korzystam nie będą kompatybilne z Windows 7 i innymi nowościami. Od zawsze kupuję nowy system dopiero jak większość programów jakie używam będą kompatybilne z nowym systemem operacyjnym. Do dzisiaj używam XP na jednym z komputerów tylko z tego powodu - brak pluginów do programów w wersji pod Vista. Nie podnieca mnie niezdrowo ani nowy wygląd okienek nowego systemu ani jego dodatki - najczęściej dla mnie całkowicie zbędne. Jak czytam, że kogoś podnieca zainstalowanie testowej wersji systemu tylko po to, żeby go włączyć i wyłączyć to widocznie ja jestem full- wypas-dziwak skoro system bez dodatkowych programów jest dla mnie całkowicie nieprzydatny do czegokolwiek. Link Zgłoś
Gość: petroll Re: Windows 7 jaka to melodia IP: 69.171.136.* 04.01.09, 14:53 I na tym wlasnie polega twoje dziwactwo. Pasjonaci nie instaluja systemu dla samej potrzeby instalowania. Instaluja system i wszystkie programy ktorych wczesniej uzywali, z prostej przyczyny, chca wiedziec czy te programy pracuja z nowym systemem. Tak sie sklada ze z Windows 7 nawet w wersji alfa i beta , pracuja doskonale. Rada: czytac to forum i stosowac sie scisle do wskazowek " znawcow" zgadnienia.Powyklinac troche i udowadniac ze Microsoft to lipa, oszust a win XP w wersji polskiej to najbardziej niezawodny system natomiast Vista i pozniejsze Win 7 to dziadostwo.. przeciez polak wie najlepiej. Link Zgłoś
Gość: Kpt Re: Windows 7 jaka to melodia IP: *.aster.pl 07.01.09, 09:13 > przeciez polak wie najlepiej. Ten znowu ze swoimi uprzedzeniami do Polaków. Jak ci się tak bardzo nie podoba to po cholerę tu siedzisz? Tylko kretyn siedzi tam gdzie jest mu niedobrze. A chyba nie jesteś kretynem? Link Zgłoś
Gość: dal Re: Windows 7 IP: *.rdm.vectranet.pl 05.01.09, 09:15 Od kilku dni mam Windows 7 beta (laptop z 512 RAM-u) i już wiem, że nie będzie powrotu do XP, a Visty nie znam. Link Zgłoś
Gość: olo Re: Windows 7 IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.09, 01:15 a skąd jakis serial ? Do testowania oczywiście. Link Zgłoś
konrad.w6 Re: Windows 7 07.01.09, 06:44 Gość portalu: olo napisał(a): > a skąd jakis serial ? Do testowania oczywiście. Do testowania Windows 7 da się zainstalować bez serialu. Link Zgłoś
kell99 Re: Windows 7 07.01.09, 07:09 Sprawdz tylko ile zostalo czasu na aktywacje (wpisanie klucza) bo wersja ktora pojawila sie na p2p ma ~30 dniowy limit uzywania. Do tego fajnie sie czyms takim pobawic ale nie wiadomo jak wyglada sprawa z bezpieczenstwem a takze jakie informacje sa wysylane do microsoftu. Link Zgłoś
Gość: hjk Re: Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 05:40 Ballmer przed chwilą skończył gadkę na CES i wiadomo już, że wersja z torrenta to 1:1 do obrazu m$. Publiczna beta startuje 9 stycznia na www.microsoft.com/windows/windows-7/default.aspx Iso leży już na technecie technet.microsoft.com/pl-pl/subscriptions/downloads/default(en-us).aspx Windows 7 Beta (x64) - DVD (English) File Name: en_windows_7_beta_dvd_x64_x15-29074.iso Date Posted (UTC): 12/30/2008 4:26:48 PM SHA1: E09FDBC1CB3A92CF6CC872040FDAF65553AB62A5 ISO/CRC: 8E2FAD39 Windows 7 Beta (x86) - DVD (English) File Name: en_windows_7_beta_dvd_x86_x15-29073.iso Date Posted (UTC): 12/22/2008 2:41:15 PM SHA1: 6071184282B2156FF61CDC5260545C078CCA31EE ISO/CRC: AABA5A48 Link Zgłoś
Gość: olo Re: Windows 7 IP: *.dialog.net.pl 08.01.09, 11:36 ale tam nie idzie pobrać tego win7 Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Windows 7 IP: 94.254.214.* 08.01.09, 14:23 Bo musisz mieć subskrypcje technet która kosztuje niestety trochę. Link Zgłoś
Gość: X Re: Windows 7 IP: *.static.hnet.pl 19.02.09, 23:00 Sporo osób tu docina wszystkim, którzy zainstalowali i testują nową 7. Prawda jest taka, że dzięki milionom "dzieciaków" Microsoft zbierze jednak trochę logów i dzięki temu będzie mógł wydać wersję finalną troszkę stabilniejszą i pewniejszą z której prędzej czy później część sceptycznie nastawionych osób i tak będzie korzystać. Za 2 lata nie da się kupić nowego komputera z Wiondowsem XP, nawet netbooka. Kilka lat temu na Windowsa XP też wszyscy psioczyli, a teraz jest to "najlepszy system na świecie". Link Zgłoś
tiges_wiz tylko krowa ... 19.02.09, 23:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=89239413&a=89496203 pisalem poltora miesiaca temu, ze mnie nie zachwycil i zmiana .. sa problemy z karta telewizyjna i dzwiekowa (ale to raczej wina wersji 64 bitowej), ale sam system jest calkiem ok .. lepiej chodzi karta wifi (niz w viscie), pasek zadan mi sie podoba .. moze cos z tego bedzie. Link Zgłoś