Dodaj do ulubionych

komp nie widzi karty graficznej - help!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 18:07
sformatowalem HDD i postawilem na kompie 98. dziala oka, ale nie wykrywa karty graficznej - mam tylko VGA (witamy w swiecie kwadratow ), nie pokazuje w panelu sterowania ze jest jakies nierozpoznane urzadzenie, tylko tak jakby karty nie bylo. karta jest chyba dosc nietypowa: STP Systems DVD Nitro.
nie mam sterownikow (komp nie jest moj), ale nie ma wiekszego klopotu ze zdobyciem ich z sieci.
tylko czemu komp w ogole nie widzi karty????? na wszelki wypadek wyjalem ja i wlozylem ale nic to nie dalo.
moze to kwestia plyty glownej, ale z tym nie bylo problemu, sama sie zainstalowala.

pomocy!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • krajanbpf Re: komp nie widzi karty graficznej - help!!!!!!! 07.11.03, 21:22
      Gość portalu: Adalek napisał(a):

> sformatowalem HDD i postawilem na kompie 98. dziala oka, ale nie wykrywa
      karty
      > graficznej - mam tylko VGA (witamy w swiecie kwadratow ), nie pokazuje w
      panel
      > u sterowania ze jest jakies nierozpoznane urzadzenie, tylko tak jakby karty
      nie
      > bylo. karta jest chyba dosc nietypowa: STP Systems DVD Nitro.
      > nie mam sterownikow (komp nie jest moj), ale nie ma wiekszego klopotu ze
      zdobyc
      > iem ich z sieci.
      > tylko czemu komp w ogole nie widzi karty????? na wszelki wypadek wyjalem ja
      i w
      > lozylem ale nic to nie dalo.
      > moze to kwestia plyty glownej, ale z tym nie bylo problemu, sama sie
      zainstalow
      > ala.
      >
      > pomocy!!!!!!!

zainstaluj sterowniki i powinno smigac
      • mushasi Re:To nie karta to sterowniki 07.11.03, 22:32
        Tak przypuszczam bo kiedyś miałem coś takiego .
        odinstalowałem je i zainstalowałem z powrotem , pomogło ...
    • Gość: adalek Re: komp nie widzi karty graficznej - help!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 01:27
      dzieki.
      zastanawia mnie jednak jedna rzecz. jak probowalem znalezc karte przez panel sterowania i opcje "dodaj nowy sprzet" to tez niczego nie widzial.
      • Gość: grzesi Zainstaluj najpierw sterowniki AGP dla płyty... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 18:19
        (jak się można domyśleć karta jest na AGP)...
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka