Dodaj do ulubionych

Usługi w xp

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 17:21
Witam.
Proszę o info, które usługi można bezpiecznie odptaszyć w msconfig/usługi?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Usługi w xp IP: *.escom.net.pl 21.01.09, 17:26
      Zobacz: www.searchengines.pl/index.php?showtopic=7723&st=0&p=43357&#entry43357
      • Gość: rr Re: Usługi w xp IP: 78.8.223.* 21.01.09, 17:40
        to jest mało przydatne, bo teraz wszyscy maja xp i sp3 i po polsku,
        a nie jakieś stare nieaktualne rzeczy.
        • Gość: Kolobos Re: Usługi w xp IP: *.escom.net.pl 21.01.09, 18:09
          Sam jeses malo przydatny, do tego piszesz jakies bzdury i nie potrafisz nawet przeczytac strony, ktora podalem. Na dole masz opis uslug z polskimi nazwami, a co do SP3 to nic sie nie zmienilo jezeli chodzi o uslugi.
      • Gość: zen Re: Usługi w xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 07:33
        Witam ponownie.
        Zrobiłem tak jak pisze wyżej Kolobos (prawie na samym dole jest lista do usług w
        xp sp2). Komp jakby ożył, jest sprawniejszy, szybko się otwiera i zamyka. Moje
        pytanie brzmi:
        Czy usługi, które w msconfig/usługi widnieją jako zatrzymane można odptaszyć?
        Pozdrawiam. zen
        • Gość: Kolobos Re: Usługi w xp IP: *.escom.net.pl 22.01.09, 11:23
          Nie ma takiej potrzeby.
    • Gość: ciekawy Re: Usługi w xp IP: *.chello.pl 21.01.09, 17:52
      Ile nowych usług wprowadził SP3?
      • Gość: zen Re: Usługi w xp sp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 17:58
        Mam xp sp3, tych usług jest sporo, to powoduje wydłużenie uruchamiania xp.
        Ponawiam pytanie:

które usługi mając xp sp3 można bezpiecznie odptaszyć, by system działał dobrze?

pozdrawiam
        • Gość: 123 Re: Usługi w xp sp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 18:41
          Przecież Kolobos ci odpowiedział. Przeczytaj dokładnie materiał do
          którego dostałeś linka. Już chyba dokładniejszej odpowiedzi nie
          znajdziesz.
          No chyba że zwyczajnie nie chce ci się tego przeczytać.
        • Gość: Kolobos Re: Usługi w xp sp3 IP: *.escom.net.pl 21.01.09, 18:56
          Tutaj jest lista uslug z SP3, doszly tylko 4 nowe ale nie startuja one automatycznie, wiec jak juz pisalem nic sie nie zmienilo w stosunku do SP2: www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm
          • Gość: zen Re: Usługi w xp sp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:42
            dziękuję bardzo. pzdr zen
            • Gość: rr Re: Usługi w xp sp3 IP: 78.8.221.* 22.01.09, 02:18
              powyłączałem dużo usług i teraz komp mi się długo uruchamia. Jak to
              sprawdzić ?
              • Gość: petroll Re: Usługi w xp sp3 IP: *.acanac.net 22.01.09, 03:07
                Wylacz jeszcze pare a stanie zupelnie.

Zeby grzebac w registry, i bawic sie w system administrator trzeba sie na tym
                zwyczajnie znac.Ludzie ktorzy maja o tym pojecie nie pisza na tym forum. Rady i
                porady to indywidualne pomysly albo poczytane gdzies nowinki. Zatem jakie rady
                takie i komputerow dzialanie.
                • Gość: 123 Re: Usługi w xp sp3 IP: *.gwl.koszalin.pl 22.01.09, 07:19
                  W takim razie Panie "petroll" Pan też nie masz o tym zielonego
                  pojęcia, bo przecież piszesz na TYM forum. A skoro tak, to się nie
                  wypowiadaj.
                  • Gość: rr Re: Usługi w xp sp3 IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.09, 09:49
                    No to czekam na odpowiedź fachowca, bo to dla niego jast proste ,
                    powiedzieć jaką usługę muszę włączyć , żeby mi się komp prędzej
                    uruchamiał ( bo pozamykałem duzo usług ).
                    • Gość: Gość Re: Usługi w xp sp3 IP: *.acn.waw.pl 22.01.09, 10:30
                      Nie dostaniesz takiej odpowiedzi z prostej przyczyny. Żeby wiedzieć co można
                      wyłączyć trzeba wiedzieć, które usługi są potrzebne. A żeby to wiedzieć trzeba z
                      kolei wiedzieć co masz zainstalowane, co podłączone i jak skonfigurowany system.
                  • Gość: itp Re: Usługi w xp sp3 IP: *.aster.pl 22.01.09, 10:34
                    > W takim razie Panie "petroll" Pan też nie masz o tym zielonego
                    > pojęcia, bo przecież piszesz na TYM forum. A skoro tak, to się nie
                    > wypowiadaj.

To jest taki niedowartościowany troll, któremu wydaje się, że coś tam potrafi.
                    Nie warto z nim dyskutować bo wiedza jaką dysponuje jest zerowa.
    • Gość: Macho Re: Usługi w xp IP: 82.177.197.* 22.01.09, 13:42
      Mam ultrastarą instalke XP którą trzeba instalować z odpiętym kablem sieciowym. Przed pierwszym wejsciem do sieci trzeba koniecznie postawic na polaczeniu sieciowym firewall i wylaczyc usluge messenger. W przeciwnym razie wystarczy 30s i juz mamy przechwycony komputer.
      Nowsze instalki z SP nie chorują na ten problem.
      • Gość: Gość Re: Usługi w xp IP: *.acn.waw.pl 22.01.09, 14:15
        > Mam ultrastarą instalke XP którą trzeba instalować z odpiętym kablem
        > sieciowym. Przed pierwszym wejsciem do sieci trzeba koniecznie
        > postawic na polaczeniu sieciowym firewall i wylaczyc usluge
        > messenger.

A co z tym wspólnego ma wyłączanie usług? Po prostu ściągnij u kogoś innego SP3
        na płytę i albo zintegruj go z płyta instalacyjną albo zainstaluj po instalacji
        systemu.
    • mmalenski Re: Usługi w xp 22.01.09, 17:44
      Wystarczyło poszukać w Googlach:P Tu masz niezbędnik:
      www.searchengines.pl/Services-Uslugi-w-XP-t7723.html
      • Gość: 123 Re: Usługi w xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 18:58
        Wystarczyło poczytać tan post od początku :-) Przecież już dostał
        linka do tej strony (w pierwszej odpowiedzi). Tylko że tam jest za
        dużo do czytania...
    • Gość: gość Re: Usługi w xp nieważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 19:14
      Przypominam sobie pierwsze boje po wyłaczeniu usług z komputerem.Usługa musi
      być,jeśli się ją przywraca w odpowiednim trybie,automatycznym lub ręcznym i
      uruchomiona,komputer lepiej uruchomiony ponownie.Usługi zależne od innych nie
      uruchomią się ponownie(nie ma żadnej gwarancji).W menadżerze zadań zakładka
      procesy można sprawdzić,że obiążenie usługami to 0% procesora.W dodatku nowy
      dobry komputer po wyłączeniu programu przeciwwirusowego i zapory(firewall)
      wyłącza się prawie natychmiast.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka