Gość: Anna IP: *.md4.pl 11.02.09, 16:52 Chciałabym kupić pendrive 8 GB. Jaki polecacie? Co wziąć pod uwagę kupując pendrive? Link Zgłoś Obserwuj wątek
janszy2 Re: Jaki pendrive? 11.02.09, 17:19 8 GB - " SanDisc cruzer " z oprogramowaniem U3 i wszystko gra . Link Zgłoś
Gość: login name Re: Jaki pendrive? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 18:15 Sprawdz predkosc zapisu i odczytu przede wszystkim. Im wieksza tym lepszy pendrak ale i drozszy. Ja osobiscie z wlasnego doswiadczenia polecam firmy OCZ Rally 2, ale jesli chcesz zadecydowac sama to poczytaj tu: www.chip.pl/ranking/pamieci-masowe/pamieci-flash-usb Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Jaki pendrive? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 18:20 Kupić Kingston, unikać PQI. Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Jaki pendrive? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.02.09, 00:32 OCZ Rally 2 SĄ PRZEREKLAMOWANE!!!!!!. Szybkość zapisu jest bardzo słąba - raptem kilka mega na sekundę. Lepiej poszukać czegoś szybszego. Mam właśnie takiego 8 GB. Na stronie komputronika jest wiele negatywnych opinii co do wydajności. Link Zgłoś
Gość: Hipek Re: Jaki pendrive? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 09:02 Gość portalu: Rafał napisał(a): > OCZ Rally 2 SĄ PRZEREKLAMOWANE!!!!!!. BZDURA ! > Szybkość zapisu jest bardzo słąba - rapte > m > kilka mega na sekundę. Mój pendrive tej firmy i ten model jest jednym z najszybszych jakie do tej pory miałem a mam ich kilkanaście. Zapis/odczyt w granicach 30 MB/s a nie twoje "kilka" MB/s. > Mam właśnie takiego 8 > GB. Moje to 2 i 4 GB tego modelu OCZ Rally 2. 8 GB mam już w wersji Turbo i jest szybki jak błyskawica. > Na stronie komputronika jest wiele negatywnych opinii co do wydajności. Być może trafiła się jakaś wadliwa seria albo...użytkownicy nie mają pojęcia o czym piszą - co zdarza się najczęściej. Link Zgłoś
stypendysta Re: Jaki pendrive? 11.02.09, 20:28 Corsair, ale z serii GT (wykończony na czerwono, a nie na niebiesko) Link Zgłoś
Gość: Hipek Re: Jaki pendrive? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 09:07 Gość portalu: Anna napisał(a): > Chciałabym kupić pendrive 8 GB. Jaki polecacie? Każdy, który jest SZYBKI w zapisywaniu i odczytywaniu danych. :) > Co wziąć pod uwagę kupując > pendrive? SZYBKOŚĆ transferu danych, czyli szybkość ODCZYTU i ZAPISU danych na pendrive !!! To PODSTAWOWY parametr wyboru tego typu urządzenia jak pendrive. Przy przenoszeniu pliczka 1 MB szybkość nie ma żadnego znaczenia ale przy kopiowaniu 2 i więcej GB to szybkość jest najważniesza. A te parametry SZYBKOŚCI TRANSFERÓW trzeba szukać we wszelkich TESTACH a nie tylko to co producent reklamuje - czasami to całkiem skrajnie inne wartości. Link Zgłoś
szalony88 Re: Jaki pendrive? 12.02.09, 18:00 Pojemny i szybki najlepiej OCZ. Kingston ma różne serie, mi się ostatnio 4GB Kingston wysypał Link Zgłoś
Gość: Ti Re: Jaki pendrive? IP: *.aster.pl 13.02.09, 09:59 Podpisuję się też pod fenomenalnym 8 MB cruzerem titanium sandisk. Bo, o czym często się zapomina, pendrive powinien też być wytrzymały. Ze dwa plastiki do tej pory już mi się prawie zgniotły w torbie. Link Zgłoś
Gość: edek plus Re: Jaki pendrive? IP: *.chello.pl 14.02.09, 02:41 stanowczo nie z firmy este.pl TANDETA !!!!! Link Zgłoś