Gość: Gość IP: *.aster.pl 28.02.09, 19:25 Wygrałam w konkursie taką właśnie pamięć. Co to jest i jak wykorzystać? Jakby ktoś odpowiedział konkretnie, a nie wyśmiewał, to byłoby miło. Wszystkim konkretnym z góry dziękuję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gość Re: Pamięć 1GB IP: *.aster.pl 28.02.09, 20:38 Nie mam pojęcia. Chyba tak. To jest takie małe coś podobne do Blueconnect. Można to podłączyć do każdego komputera. Tylko nie wiem - mam najpierw wpakować w to zawartość mojego komputera, czy co... Link Zgłoś
Gość: smutas Re: Pamięć 1GB IP: *.dsl.bell.ca 28.02.09, 20:49 Czyli wygrales 'pendrive", to takie cos jak bardzo duzo dyskietek w b. malym opakowaniu :-) Pozwala na latwe i szybkie przenoszenie nawet duzych plikow ( w twoim wypadku do 1 GB ) z jednego PC na inny. Nie musisz obciazac sieci na wypadek gdybys chcial podzielic sie jakims filmem czy empetrojkami z kumplem z podworka. cheers Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pamięć 1GB IP: *.aster.pl 28.02.09, 21:07 No właśnie - pendrive (nazwa mi umknęła). Czyli podłączam do kompa, przenoszę coś do tego ustrojstwa, a potem ładuję do innego sprzętu. A ten 1GB to ile (filmów, muzyki) ? I wielkie dzięki za odzew. Link Zgłoś
Gość: smutas Re: Pamięć 1GB IP: *.dsl.bell.ca 28.02.09, 21:48 Na 1 GB to wejdzie raczej tylko jeden film skompresowany np. jako mpeg .avi. Srednio to 700MB. A mp3 to zaleznie od ich wielkosci. Srednio mozesz liczyc po 5MB na szt. Jesli zas mowimy o kompresji bezstratnej ( np. .flac) to bedzie jakies 300 czasem 500 MB na CD. Link Zgłoś
oleander100 Re: Pamięć 1GB 28.02.09, 22:28 Smutas - kochany jesteś. Co prawda kompresja bezstratna i film skompresowany nie mówi mi nic, ale jak rzucę takie teksty, to rodzinny fachowiec może uzna, że wreszcie coś załapałam i czasem pomoże bezinteresownie. A można na to coś wrzucać zdjęcia? Link Zgłoś
Gość: smutas Re: Pamięć 1GB IP: *.dsl.bell.ca 28.02.09, 23:22 Moga to byc i zdjecia, i muzyka, i filmiki, i programy - wszystko co mozna zawac plikiem :-) Ciesze sie, ze moglem "pomoc" :-) Link Zgłoś
Gość: login name Re: Pamięć 1GB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 22:27 > A ten 1GB to ile (filmów, muzyki) ? zwykla przecietna plyta CD ma pojemnosc 700 MB (0,7 GB) czyli twoj pendrive ma 42.9% wiecej pojemnosci od plyty CD. Link Zgłoś