Dodaj do ulubionych

przyspieszenie gier

IP: 80.54.190.* 01.03.09, 15:20
Proszę o poradę. Chciałabym przyspieszyć gry w moim WXP. Wiem,że są programy
takie jak np.GameGain. Czy jego zainstalowanie poprawi szybkość gry i czy nie
"przestawi " mi systemu? Jestem w tej dziedzinie amatorem i proszę o pomoc. A
może jakiś inny sposób? Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: mati Re: przyspieszenie gier IP: 80.54.190.* 01.03.09, 16:48
      Czy nikt mi nie odpowie??????????/
    • Gość: Psikutas Re: przyspieszenie gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 18:34
      Żadne programy nie przyspieszą gier jak komputer jest o niskiej
      wydajności, czyli słabiutki do gier.

• Gość: akodo Re: przyspieszenie gier IP: *.chello.pl 01.03.09, 18:38
      jest taka sztuczka, nie wszyscy o tym wiedzą:

raz uruchomiony program przyspiesza gry na komputerze o 10% ale można
      zainstalować go wiele razy i uruchomić wiele razy, dzięki temu przy 10
      programach jednocześnie uruchomionych masz komputer o 100% szybszy! I to bez
      kupowania nowej karty grafiki czy procesora!

a tak poważnie to o co Ci chodzi? Czy Twój komputer spełnia minimalne wymagania
      gry? Jak działa za wolno to zmniejsz rozdzielczość i ilość detali, jeśli nie
      pomaga to rozbuduj komputer.
      • Gość: mati Re: przyspieszenie gier IP: 80.54.189.* 01.03.09, 19:24
        Dzięki!
      • Gość: aaaaaa Re: przyspieszenie gier IP: *.c192.msk.pl 01.03.09, 22:16
        Gość portalu: akodo napisał(a):

> jest taka sztuczka, nie wszyscy o tym wiedzą:
        >
        > raz uruchomiony program przyspiesza gry na komputerze o 10% ale można
        > zainstalować go wiele razy i uruchomić wiele razy, dzięki temu przy 10
        > programach jednocześnie uruchomionych masz komputer o 100% szybszy!

nie misiu, gdyby tak to dzialalo to 100% (ponad) wzrost szybkosci osiagnie sie
        juz po 8 instalacjach
        a po 10 instalacjach wzrost wyniesie prawie 160%

nie wystarczy obslugiwac komputer, trzeba jeszcze umiec liczyc
        • Gość: akodo Re: przyspieszenie gier IP: *.chello.pl 02.03.09, 17:16
          wow ale Ty jesteś mądry, potrafisz nawet wyliczyć wydajność nieistniejącego
          programu robiąc jakieś wydumane założenia że hipotetyczna wydajność liczona
          będzie od wydajności powiększonej przez jakiś wymyślony program...

Gratuluję, jesteś taki mądry, umiesz liczyć procenty, chyba studia skończyłeś co?

zgłoś się po Milkę...

misiu
          • Gość: aaaaaa Re: przyspieszenie gier IP: *.c192.msk.pl 03.03.09, 03:35

> wow ale Ty jesteś mądry, potrafisz nawet wyliczyć wydajność
            > nieistniejącego programu

a to widziales? :
            " nie misiu, GDYBY tak to dzialalo.... "

nawet zwykla dup..a rozumie, ze nie chodzilo mi o obliczanie skutecznosci
            dzialania tego niby programu a o wykazanie, ze jestes zaznajomiony z procentami
            ale tylko z tymi z butelki
            • m.gregor Re: przyspieszenie gier 03.03.09, 08:44
              Ojojoj...Ale argumenty w dyskusji...

P.S.: Akodo nie wydaje Ci sie ze ostatnio namnozylo sie na tym forum trolli?
              • Gość: akodo Re: przyspieszenie gier IP: *.chello.pl 03.03.09, 08:59
                :) szczególnie podoba mi się ten, wyraźnie czuje się mistrzem bo umie liczyć
                procenty... wiedza iście tajemna dostępna nielicznym

a reszta to nie trolle tylko coraz wiecej spamu
                • m.gregor Re: przyspieszenie gier 03.03.09, 16:57
                  No...szkola podstawowa to nadluzsze 12 lat w jego zyciu...
                • hrabia-monter-christo Re: przyspieszenie gier 04.03.09, 00:31

> :) szczególnie podoba mi się ten, wyraźnie czuje się mistrzem bo umie liczyć
                  > procenty... wiedza iście tajemna dostępna nielicznym

Zdaje sie, ze to forum czysto techniczne, wiec jak ktos podpiera sie "cyferkami"
                  to powieniem przynajmniej wiedziec jak je wyliczac.
                  Niestety, to kol. aaaa a nie Ty ma racje, a do pisanie wierszy sa inne fora.

> a reszta to nie trolle tylko coraz wiecej spamu

Racja, a najlepszym przykladem spamu jest Twoj pierwszy post w tym watku.
                  • Gość: akodo wyluzuj smyku IP: *.chello.pl 04.03.09, 10:07
                    nie wiem jak prosciej Ci to wytlumaczyc, podpierac sie cyferkami a moze nawet
                    liczbami mozna gdy mowi sie o konkretnej sprawie a nie wymyslonym żarciku. Ale
                    niech bedzie, specjalnie dla Was specjalistów od procentów, założenie jest
                    takie, że program podnosi wydajność jedynie od wydajnosci sprzetu a nie
                    rekurencyjnie. A przechwalanie się w jakims wątku umiejetnoscia liczenia
                    procentów jest buractwem, potrafią to znakomicie uczniowie szkoły średniej nie
                    widzę powodów do dumy, to tak jak niektórzy czują się mistrzami bo mają prawo
                    jazdy i konto w banku :)
                    • Gość: aaaaaa ucz sie cienki Bolku, ucz IP: *.c192.msk.pl 05.03.09, 05:16

> specjalnie dla Was specjalistów od procentów, założenie jest
                      > takie, że program podnosi wydajność jedynie od wydajnosci sprzetu
                      > a nie rekurencyjnie.

ha ha ha ha
                      gdyby tak bylo jak zeznajesz (wlasciwie, placzesz sie w zeznaniach) to nawet
                      gdybys sobie uruchomil program 1000 razy, to i tak mialbys podniesiona wydajnosc
                      tylko o 10% - jak przy 1-krotnym uruchomieniu

> A przechwalanie się w jakims wątku umiejetnoscia liczenia
                      > procentów jest buractwem, potrafią to znakomicie uczniowie szkoły
                      > średniej

nigdzie sie nie przechwalalem
                      wykazanie komus jego ignorancji nie jest przechwalaniem - nie rozumiesz
                      znaczenia slow ktorych uzywasz
              • Gość: cymes Re: przyspieszenie gier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 00:37
                Akurat akado, to jeden z większych trolli. Wystarczy poczytać jego wpisy na
                temat monitorów LG, żeby się o tym przekonać. Kupiło sobie dziecko panel LCD,
                więc ów panel i firma go produkująca, oczywiście są najlepsze na świecie.
                • Gość: akodo Re: przyspieszenie gier IP: *.chello.pl 04.03.09, 10:01
                  a zebys wiedzial, ciezko chyba zebym polecal cos czego sam nie mam i nie
                  sprawdzilem? I chyba nie wiesz kto to troll bo zachecam przegladnij sobie moje
                  wpisy ilu osobom pomogłem w roznych problemach.
                  • r0ger Nie było mnie tu jakiś czas... 04.03.09, 10:10
                    ... ale widzę, że nic się nie zmienia. Ludzie lubią się jak dawniej. Tak trzymać. Let him be peace in the world!
                    • oby.watel Re: Nie było mnie tu jakiś czas... 04.03.09, 12:02
                      Było kiedyś takie hasło, że Polak potrafi. Polacy potrafią skakać sobie do ócz o
                      dowolną puperelę. A sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa - każdy program
                      pracujący w tle zużywa część zasobów. Więc jeśli uruchomienie jednego programu
                      akcelerującego przyspieszy komputer o 10%, to uruchomienie dziesięciu nie
                      przyspieszy ani o 100%, ani o 160%, ale zwolni zależnie od mocy CPU o co
                      najmniej 240%. Można to łatwo wyliczyć. Dlatego tego typu programy pozwalają na
                      uruchomienie tylko jednego wystąpienia. Warto też wiedzieć, że nie na wszystkie
                      gry to działa w jednakowym stopniu. Ale niektóre przyspieszają znacznie, jak np.
                      Pasjans.
                      • hrabia-monter-christo łomatko !!! 05.03.09, 05:35
                        oby.watel napisał:

> to uruchomienie dziesięciu nie
                        > przyspieszy ani o 100%, ani o 160%, ale zwolni zależnie od mocy CPU
                        > o co najmniej 240%

Nie no, liczysz tak samo % jak akodo, czy zarcisz ?
                        Jak mozna cos zwolnic o wiecej niz 100% ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka