Dodaj do ulubionych

Konsekwencje zainstalowania pirackich programow

IP: *.rydygier.tpnet.pl 23.11.03, 02:44
Kupilem niedawno nagiego notebooka, musialem dokupic do niego windows xp home
(takie mial sterowniki ten notebook) niestety najwazniejszym dla mnie jest
edytor tekstow- no ale nie stac mnie na kupno oryginalnego. Czy jesli
zaistaluje piracka wersje Microsoft worda np 97, czy 200o i bede dosc dlugo
korzystal z internetu, to groza mi jakies realne sankcje? Czy moga mnie
zidentyfikowac przez internet i pociagnac do odpowiedzialnosci za naruszenie
umowy licencyjnej- mam ja podpisac (windows xp) do 30 dni.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 02:54
      Jeśli korzystasz w domu to nikt Ci nic nie zrobi. Nie namierzają przez
      internet bo to nielegalne:)Nic się nie bój mogą Cię w dupę pocałować.
      Ale jeśli tego laptopa używał będziesz do jakiejś działalności gospodarczej i
      trafi Ci się kontrola to masz przejebane.

---------------
      Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień!
    • Gość: kell Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.11.03, 04:13
      zalezy tez co oczekujesz od edytora tekstu. jezeli nie masz zbyt wielkich
      oczekiwan, a open office jest zbyt duzy/malo wydajny, to goraco polecam ten:
      abisource.com/
      jest tez dostepny darmowy pl slownik + pomoc w jezyku polskim
    • Gość: mechaduzor Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: *.whitehouse.gov 23.11.03, 05:36
      no way,moze cie namierzyc tylko wizja lokalna jakies
      wladzy i to tylko jesli ma nakaz..
      Przyjmuje sie ze na swiecie 90% prywatnych uzytkownikow
      ma pirackie programy a w takich CHinach ta liczna zbliza
      sie do 99% ;)
      zreszta jak sie tak boisz to mozesz sciagnac takie rozne
      XP-anti-spy ktory wylacza wszystkie automatyczne
      update-y,zglaszanie bledow do M,identyfikacje uzytkownika
      i tym podobne duperele.
      Programy z zasady nie sa upowaznione do nawiazywania
      kontaktow via Internet ze swymi tworcami,chyba ze to sa
      trojany,wirusy itp.
      • Gość: Beny Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: 213.68.127.* 24.11.03, 09:35
        > Programy z zasady nie sa upowaznione do nawiazywania
        > kontaktow via Internet ze swymi tworcami,chyba ze to sa
        > trojany,wirusy itp.

Naiwny.
        Zainstaluj dobry firewall i zablokuj wychodzacy ruch. Potem nam opowiedz co sie
        dzialo przy uruchamianiu roznego softu - bynajmniej nie trojanow i wirusow.

W wielu wypadkach program nawiazuje polaczenie chocby w celu sprawdzenia czy
        jest jakis update, sprawdza tez czasami klucze aktywacyjne itd.
    • Gość: Vegert Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 08:22
      A ja bym chciał zobaczyć taki komputer w którym wszystko jest w 100% legalne???
      Ostatnio przekonałem się na własne oczy w jednej z bardzo poważnych instytucji
      jak bardzo ??? legalnym posługuje się oprogramowaniem. Czyste jaja ale nawet w
      Urzędzie Skarbowym spotkałem też taki numer właśnie z Wordem. Tak więc chłopie
      rób swoje a to co masz w swoim komputerku miej dla siebie i się nie wychylaj.
      A tak swoją drogą to zapytam was jeszcze jak to się ma do rzeczywistośći???
      bo słyszałem taką opowieść od znajomego na temat legalnośći programów.
      Chodzi o to że gosć kupił komputer używany z oprogramowaniem i ktoś tam się do
      niego przyczepił właśnie o te programy. Ten akurat nie wiedział czy one są
      legalne czy też nie zadzwonił więc do Warszawki do starej siedziby Microsoftu
      aby się dowiedzieć co w tej sytuacji powinien zrobić jeżeli jest to wszystko
      lewe. Podobno odpowiedzieli facetowi aby wykasował. Łatwo powiedzieć ale jak
      wszyscy wiemy czasem potrzebny jest w takiej sytuacji format.A on tego nie
      potrafił zapropnował więc na piśmie aby Microsoft pokrył w tej sytuacji koszty
      servisu w jego mieśćie,przecież on kupił komputer na przetargu jak najbardziej
      legalnym {od komornika} I powiem wam tylko tyle do dzisiaj nie uzyskał
      odpowiedzi więc działa na tym co kupił i już. No ale to słyszałem.
      pozdrawiam
      • Gość: JP Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 23.11.03, 08:36
        Gość portalu: Vegert napisał(a):

> A ja bym chciał zobaczyć taki komputer w którym wszystko jest w 100%
        legalne???

To przyjedz do Stanow to zobaczysz.
        Tu gdzie mieszkam mam 5-ciu bliskich znalomych (niema tu polakow). Tylko z
        jednym moge rozmawiac na temat kradzionych programow. Inni jak tylko zaczynam
        patrza na mnie jak na zlodzieja. Nikt tu nie chce byc zlodziejem.
        Taki program jak Windows czy Office kupuje sie raz na pare lat. Prawie tak
        samo czesto kupuje sie nowy komputer. Inne sa w przystepnych cenach.

Poco ukrasc komus kosiarke jak mozna pojsc do sklepu i kupic?
        Takie jest tutaj myslenie.
        • Gość: kell Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.11.03, 09:15
          wiec kto niby siedzi na roznego rodzaju p2p?:) paskudni kanadyjczycy,
          europejczycy i liberalowie?:>>>
          ah, ci uczciwi amerykanie, pewnie kazdy modli sie do boga za uczciwosc i
          demokracje:)
        • tommas Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program 23.11.03, 15:58
          To przyjedź dupku do Polski i popracuj średnio za 200-300 $ na łapkę a później
          udzielaj rad. Tak w ogóle coraz bardziej wkurwiają mnie polako-amerykanie
          polako-niemcy którzy wypowiadają się różne tematy życia w Polsce (najchętniej
          chwaląc się taniością benzyny w USA i jakością dróg w Niemczech) - na innym z
          forów. Jak wam tak brakuje polskiego języka to przesiedlajcie się tutaj
          powrotem z całymi tego konsekwencjami. A tak naprawdę to draństwo że np.
          Microsoft tłoczy swe programy w miliardach kopii i sprzedaje swoje czasami
          przestarzałe programy po setki złotych (np. win 98).
          • teufel Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program 23.11.03, 21:53
            tak naprawdę to draństwo że np.
            > Microsoft tłoczy swe programy w miliardach kopii i sprzedaje swoje czasami
            > przestarzałe programy po setki złotych (np. win 98).
            -----
            Doładnie. Gry Microsoftu są cholernie drogie. Np. Promocja Microsoft Flight
            Simulator 98 za "jedyne" 39.99. Co z tego, że ta gra ma 6 lat.
            • Gość: kell Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.11.03, 22:02
              a pomyslec, ze mozna miec fs2004 za 4zl;) oczywiscie nie polecam piractwa:) ta
              gra jest na tyle mila, ze warto wydac na nia pieniadze (czasami i m$ cos wyjdzie:)
              szczegolnie jezeli pomyslisz ile h spedzisz nad ta gra. pomysl, ze przeliczajac
              cene na godziny swietnej zabawy, to nie wyjdzie tak drogo
        • Gość: cs Ameryka IP: 194.255.20.* 24.11.03, 13:02
          A to zes teraz przyjebal niezle.
          Patrza na ciebie tak, bo udaja wzor uczciwosci, a nie chca sie przyznac, ze tez
          kradna.

Po co wydafac 100 dolar na nowa kosiarka, jak mozna dostac for free taka sama.
          • Gość: CS A propo IP: 194.255.20.* 24.11.03, 13:04
            oczywiscie na temat kradzionych programow sie nie rozmawia nigdzie i z nikim
            Jak okradniesz bank to tez bedziesz sie chwalil na prawo i na lewo ?
    • Gość: Crosmen Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 18:44
      Miałem do niedawna piarckie wersje ściągniete i internetu NAV i NIS
      2003,póżniej to samo tylko w wersji 2004 PL.Po zanistalowaniu było bardzo dużo
      prób włamań i skanowań.Co dziwne te Nortony nie rejestrowły wszystkich skanowań.
      Wykrył to legalny program Black Protector 3.6 Defender.Prześledziłem trase
      adressów
      nawiązujących połączenie i doszedłem do bardzo nieciekawych wniosków.Obećnie
      zaistalowałem Norton Internet Security 2003 PL oryginalnego i skutek jest taki,
      że 90 % skanowań i lączenia się z adresami,których nawert Ripee nie identyfikuje
      lub podaje adresy instytucji rządowych zagranicznych się nie pojawia od tej
      pory.Jęśli już piracić to z oryginalnego krążka,ponieważ klucze do łamania
      programow/nie mylić z serialami/są poprostu programami szpiegującymi.
      Jestem średnio zaawansowanym w zkakresie programowania,dlatego proszę wierzyć,w
      100 % w moje doświadczenie.
      • Gość: Duplikat Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 13:31
        Powiedz mi jak można zbadać, próby włamania do kompa.
        • Gość: CS Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: 194.255.20.* 24.11.03, 13:39
          Firewall powinien pokazac kazda probe dostepu do kompa.
          Ale oczywiscie prawdziwych prob wlamania bedzie tu niewiele, albo zadna.
          99.9% to amatorzy skanowania, ktorzy szukaja po prostu kompa z otwartym portem
          albo serwera ftp lub SQL, badz tez zwykle pingi.
          Ewentualnie proby dostepu z p2p, jezeli korzystasz z czegos tego, np E-Mule,
          jak rownierz moze byc twoj wlasny ISP.

A ze wiekszosc prob sledzenia pokazuje bzdury, to dlatego ze skanerzy lacza sie
          przez proxy, wingate albo uzywaja wczesniej znalezionych serwerow do remote
          scan.
          • Gość: Duplikat Re: Konsekwencje zainstalowania pirackich program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 13:50
            To powiedz mi, mając syst. xp, gdzie znajduje się Firewall?
            Z programów p2p to mam zainstalowanego iMesha.
    • Gość: jurista Resume Jak masz w domu to spoko IP: *.icpnet.pl 24.11.03, 09:27
      • Gość: sommy Microsoft sie cieszy BSA czuwa IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.11.03, 20:24
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka