rasten2 28.11.03, 09:10 Mam nagrywarke LITE ON predkosc max 48x, bez wzgledu na jakosc plyty przy nagrywaniu przy predkosci powyżej 12x pali plytki. Co moze byc przyczyna , co robic ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
sebekwww Re: Nagrywarka CD pali plyty 28.11.03, 09:29 Sprecyzuj swój problem. Korzystasz z overburningu ? Masz zainstalowany najnowszy bios, z tego co wiem liteony mialy problem z obliczniem obszaru do nagrania w trkacie overburningu - naprawiła to któraś z kolei wersja biosu ? Druga sprawa - jak z wydajnoscią reszty kompa ? Moze to transfer z dysku nawala ? Masz właczone zabezpieczenie przed wyczerpaniem sie buforu (buffer underrun) ? A może nagrywasz plytke z plytki ? Daj znac to pomyslimy. Pozdrawiam. S. Link Zgłoś
rasten2 Re: Nagrywarka CD pali plyty 05.12.03, 11:33 dla informacji moge dodac ze to jest LITE ON conbo LTC - 48161H, mam win xp i w biosa nie mogw wejsc (wciskam delete ale i tak odpala sie dalej), bez wzgledu na to w jaki sposob jest nagrywana plytka i tak pali. Sprawdze jeszcze ten overburning. PZDR Link Zgłoś
sebekwww Re: Nagrywarka CD pali plyty 05.12.03, 13:15 czesc, 1. Nie chodzilo mi o bios płyty główne tylko bios nagrywarki. Można go sprawdzic w programie którym nagrywasz np w Nero wejść w opcję wybierz nagrywarke i tam powinno być, albo ewentualnie w Nero Info tool jak masz. Jak nie masz mozna sciagnac z sieci. Druga sprawa to wejscie do biosu płyty - jestes pewien ze wchodzi sie klawiszem del ? Popatrz na ekran w czasie startu kompa tam powinno byc napisane czym uruchomic bios/setup. Ja w robocie mam kompa w ktorym wchodzi sie F2. 2. Nie napisales jaką masz reszte konfiguracji kompa. Pozdrowka S. Link Zgłoś