Gość: A1 Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.chello.pl 21.04.09, 15:36 to dezinformacja, tak na prawdę Łysy już pracuje nad Windows 10++ Gold Extended Link Zgłoś
Gość: uuu Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.acn.waw.pl 21.04.09, 15:36 No to czekam na Windows 8. Dobrze, że XP ma wsparcie (co prawda tylko na krytyczne łaty, ale zawsze...) do 2014. Więc mniej więcej jak wyjdzie pierwszy service pack dla Windows 8, będę mógł się przesiąść z XP. Link Zgłoś
kretynofil Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace 21.04.09, 15:39 @ARM: Biedne, durne dziecie, gdzie moje odpowiedzi byly nie na temat?! Ten kretyn stwierdzil ze linuks jest lepszy bo moze podmontowac sobie dysk z filmami do dowolnego katalogu - to mu pokazalem jak to sie robi w windows (a on twierdzil ze sie nie da). Ten kretyn stwierdzil ze linuks jest lepszy bo mozna konta uzytkownikow trzymac na osobnym dysku - to mu wkleilem link do tutoriala jak zrobic to w windows kilkoma kliknieciami myszki. Ten kretyn stwierdzil ze linuks jest lepszy bo ma partycje swap - to mu pokazalem jak zrobic partycje swap w windows. Ten kretyn stwierdzil ze linuks jest lepszy bo moze montowac katalogi NFS, to mu wkleilem tutorial instalacji klienta NFS produkcji Microsoft. Ten kretyn stwierdzil ze linuks jest lepszy bo za klienta NFS trzeba placic w windows to mu podalem link to Windows Services for Unix - to zestaw narzedzi, ktore m.in. zawieraja klienta NFS i sa za darmo. Musisz miec strasznie nasrane we lbie kretynie, skoro uwazasz ze moje odpowiedzi nie byly na temat albo nie byly konkretne. Prawda jest dla Was bolesna, to oczywiste - ale cale Wasze narzekanie na Windows wynika tylko i wylacznie z jednej rzeczy: nie macie pojecia o tym systemie, za durni jestescie zeby uzyc googla i tylko powtarzacie jakiego odgrzewane kotlety z propagandy linuksa sprzed 10 lat. I tyle, synus... Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: 213.199.193.* 21.04.09, 15:44 @pulowerek Katalog z plikami konfiguracyjnymi zajmuje wiecej miejsce niz rejestr. Z resztą to granda, żeby trzymać konfiguracje programów otwartym tekstem. Link Zgłoś
Gość: ćwiartkomił Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.argostranslations.com 21.04.09, 15:46 -> I tyle, synus.. Nie mówi się synus tylko sinus... :-D Link Zgłoś
Gość: Linu$ Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.devs.futuro.pl 21.04.09, 15:49 > Zapomniałem dodać....Cena !!! Linuks 30 PLN z gazetką lub za free z sieci... > Windows...dzwoniłem do MS z pytaniem, gdzie mogę kupić ich system > operacyjny - odpowiedź NIE WIEM...Jak już ustaliłem gdzie, to cena mnie > uśmierciła... Blisko 500PLN za boxową wersję Windowsa XP HE... no wlasnie - linux to system dla bidokow i golodupcow, dlatego nikt nie pisze na to oprogramowania poza takimi samymi golodupcami :-) w swiecie rzeczywistym to takie menele, ktore w gazete owijaja butelke z winem i chleje na lawce narzekajac na panujacy system ;-))) Link Zgłoś
Gość: doctor Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: 87.205.6.* 21.04.09, 15:50 tak jak mówi @poke.Do jednych rzeczy lepszy jest win, a do drugich linux.Sam używam i Win i Ubuntu.Niedawno u znajomych zainstalowałem WinXp Sp2 i Ubuntu.Po miesiącu od wtedy (!) windę zeżarły viry i wogóle nie można się zalogować.A Chuda Czapla śmiga na 1 nodze :D Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.com 21.04.09, 16:03 Dobrze powiedziane kretynofil zobacz pingwina , najgłupszego sweterka na świecie : bi.gazeta.pl/im/4/4816/z4816064X.jpg Link Zgłoś
Gość: xsiondz Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: 94.75.107.* 21.04.09, 16:03 najlepsza będzie 13 albo 15 sam już nie wiem ;-) Link Zgłoś
Gość: Kurayami Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.pools.arcor-ip.net 21.04.09, 16:11 Ja nie pojmuje sporow Windows/Linux/Macintosh. Przeciez, gdyby te firmy zaczely wspolpracowac, na pewno stworzylyby bardzo dobre oprogramowanie, biorac z kazdego systemu to, co najlepsze. Link Zgłoś
Gość: Obserwator13 Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.e-wro.net.pl 21.04.09, 16:13 > no wlasnie - linux to system dla bidokow i golodupcow, dlatego > nikt nie pisze na to oprogramowania poza takimi samymi golodupcami :-) > w swiecie rzeczywistym to takie menele, ktore w gazete owijaja > butelke z winem i chleje na lawce narzekajac na panujacy system ;-))) Linu$ daj spokój. Chyba tą błyskotliwą wypowiedzią nie chcesz dać dowód, że Windows jest tylko dla idiotów. Robisz reklamy dla MediaMarkt czy co? Link Zgłoś
Gość: aanka Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.pp.htv.fi 21.04.09, 16:14 Kurayami : Może właśnie o to chodzi ,że niektórym nie podoba się monopol jednej firmy. Konkurencja jest motorem innowacyjności a nie monopol. Link Zgłoś
Gość: aanka Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.pp.htv.fi 21.04.09, 16:17 a ty panie kretynofil moze pochwal sie innmi linkami z tamtego forum , bo w paru miejscach też plame dałeś. Z tego co widze to paru kawalerów Cie tak ładnie zgasiło ,że szybko przerwałeś wątek ... Ale od wyzywania od idiotow pierwszy jesteś , nawet jak to wynika z Twojej zwykłej głupoty i nie umiejętności czytania . Link Zgłoś
Gość: Kurayami Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.pools.arcor-ip.net 21.04.09, 16:17 @aanka: niestety tak jest. Osobiscie nie raz pracowalam na wszystkich z tych systemow i w kazdym jest cos dobrego, ale np. dobija mnie Vista - jest strasznie wolna, Mandriva Linux jest calkiem ciekawa, a Mac ma calkiem fajne programy graficzne. Link Zgłoś
Gość: aanka Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.pp.htv.fi 21.04.09, 16:21 Kurayami : no dokladnie tak jest. Każdy ma coś fajnego i każdy ma coś lewego. System to tylko narzędzie do pracy. Do rożnych prac są różne narzędzia. Najzdrowiej by było jakby żaden system nie miał dominującej pozycji na rynku. Link Zgłoś
kretynofil Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace 21.04.09, 16:32 @aanka: To znaczy gdzie mnie zgasili? Tam gdzie uznalem ze rzeczywiscie mieli racje to to przyznalem. A innych linkow nie wrzucilem dlatego, ze nie byly na temat - dotyczyly innych rzeczy (takich jak architektura procesorow, gdzie ewidentnie zostalem przegadany, chociaz ja przynajmniej powolalem sie na swoje zrodlo). Co do tych wad windows i luk w nim - jakos sweterki ucichly. Czemu? Link Zgłoś
Gość: aanka Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.pp.htv.fi 21.04.09, 16:39 Słuchaj no kretynofil mój ulubiony moment to jak podsyłasz link do wiki ktorego sam nie umiesz przeczytac : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48&w=94081602&a=94212026 ale nie przeszkadza Ci to by kawalera zwyzywac : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48&w=94081602&a=94212672 a na koniec stwierdzasz ,że "te statystyki są do dupy"!!!! Znam takich jak Ty. Chlopaczki co biją sobie sami brawo , śmieją się z własnych dowcipów i wąchają własne piardy ... Link Zgłoś
Gość: Bill Gates Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.hsd1.co.comcast.net 21.04.09, 16:43 People ! I stopped using Windows as soon as I left Microsoft... Link Zgłoś
Gość: kszksz Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.hstl5.put.poznan.pl 21.04.09, 16:44 Kolejna informacja wyssana z palca. Stanowisko: "Lead Software Development Engineer in Test" jest jednym z niższych w firmie (są tylko dwa niższe: Software Development Engineer in Test [SDET] oraz SDET II). Generalnie są ambitni kolesie co leadami zostają po trzech-czterech latach pracy dla MSu, więc to nie może być aż tak wysokie stanowisko. Poza tym to jest inżynier testu jak nazwa wskazuje stąd on często patrzy z perspektywy użytkownika końcowego, ale to nie on tworzy wizję produktu. Tym się zajmują Program i Product Managerzy. Jak na moje to i tak nad nową wizją Windowsów czuwają: Steven Sinofsky: www.microsoft.com/presspass/exec/ssinofsky/ lub Ray Ozzie: www.microsoft.com/presspass/exec/ozzie/ Zastanawia mnie fakt, że kiedy tylko mowa o Windows pojawiają się komentarze o Linux. Czy ktoś tu nie ma kompleksów? Z resztą tak lansujecie swój system na forach, ale pamiętajcie, że prawdziwi profesjonaliści robią swoją robotę i systemy idą dalej - nawet te "komercyjne" linuxiki, a wy nadal biadolicie o darmowych rozwiązaniach. Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.com 21.04.09, 16:54 kszksz a jak to sie dzieje ,że kiedy mowa o Linuxie pojawiaja się komentarze o Windows? Jak to się dzieje ,że przy tematach o Nokii pojawiają się wątki o iPhonie? Patrz jaki fenomen !!! Link Zgłoś
Gość: Chuck Norris Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.chello.pl 21.04.09, 16:54 Ja mam już Windows 12 Link Zgłoś
Gość: SonQo Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: 78.8.142.* 21.04.09, 17:10 windows pindolenium full 5D Link Zgłoś
Gość: Obserwator13 Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.e-wro.net.pl 21.04.09, 17:14 kszksz: > ... nawet te "komercyjne" linuxiki, ... Hmm, czy masz na mysli te "linuxiki" tworzone dla superkomputerów, np. Gene Blue/P (73728 procesorów po 4 rdzenie każdy)? Link Zgłoś
Gość: kamizelka Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: *.ipipan.waw.pl 21.04.09, 17:38 Kretynofilu ale jak przystało na trolla odpowiadasz nie na temat. Ja powiadam że repozytorium jest absolutnie wspaniałą rzeczą, ogromnie zwiększającą wygodę i bezpieczeństwo, i zmniejszającą rozmiar programów w wielu przypadkach (bo system grawantuje że część bibliotek jest już dostępna). Co do danych w katalogu /etc: mogą być one szyfrowane i częsciowo są. Co do rozmiarów, mogą być także kompresowane ale czy nie lepiej zastosować zdrowe podejście UNIX-owe i po prostu zadbać by nie były przesadnie rozdęte? Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Windows 8 - właśnie ruszają prace IP: 94.254.186.* 21.04.09, 17:50 najpierw niech dopracują do końca jeden system, a dopiero potem myślą o kolejnych. Link Zgłoś