Gość: jak IP: *.kielnet.net 27.01.02, 18:11 gdzie mozna z internetu sciagnac cos tam, zeby pojawialy sie polskie litery w tekstach? To musi dzialc na macu. Z gory dziekuje Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Mac Re: polskie litery do maca IP: 206.28.215.* 02.02.02, 00:16 Jaka wersje OS ma twoj mac? Moj PowerBook ma OS 9.1, i systemowy CD zawieral moduly jezykowe wraz z odpowiednimi krojami czcionek (bodajze 6 typowych wersji - TimesCE, Arial CE itp.) Link Zgłoś
Gość: jak Re: polskie litery do maca IP: *.kielnet.net 02.02.02, 16:00 Gość portalu: Mac napisał(a): > Jaka wersje OS ma twoj mac? Moj PowerBook ma OS 9.1, i systemowy CD zawieral m > oduly > jezykowe wraz z odpowiednimi krojami czcionek (bodajze 6 typowych wersji - Time > sCE, Arial CE itp.) Mam OS 9.1 i X, co zrobic aby te czcionki pojawily sie w tekscie ? Link Zgłoś
Gość: mtq Re: polskie litery do maca IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.02.02, 14:44 Gość portalu: Mac napisał(a): > Jaka wersje OS ma twoj mac? Moj PowerBook ma OS 9.1, i systemowy CD zawieral m > oduly > jezykowe wraz z odpowiednimi krojami czcionek (bodajze 6 typowych wersji - Time > sCE, Arial CE itp.) masz Ariala CE i Verdane CE? Skąd? można je gdzieś sciągnac? Bo ja mam wszędzie krzaczki przy tych fontach. Link Zgłoś
Gość: jak Re: polskie litery do maca IP: *.kielnet.net 03.02.02, 22:31 moze dostaniemy od Kasi te fonty ? Link Zgłoś
Gość: mtq Re: polskie litery do maca IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 12:16 Gość portalu: jak napisał(a): > moze dostaniemy od Kasi te fonty ? > moze ;-) Link Zgłoś
mikolaj7 Re: polskie litery do maca 04.02.02, 23:01 Gość portalu: jak napisał(a): > gdzie mozna z internetu sciagnac cos tam, zeby pojawialy sie polskie litery w > tekstach? To musi dzialc na macu. > Z gory dziekuje jest w ogole problem, jesli ktos CI podesle tekst pisany w Wordzie z polskimi znakami. Zawsze wyskakuja podkreslenia... czcionki nic nie zmienia. ale za korzystanie z lepszej platformy trzeba placic... Link Zgłoś
Gość: jak Re: polskie litery do maca IP: *.kielnet.net 05.02.02, 10:35 dziekuje za informacje. Na marginesie ja z tej platformy jestem bardzo zadowolony. Moja cala firma jest jest pelna macow. Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: mtq Re: polskie litery do maca IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 16:27 Gość portalu: jak napisał(a): > dziekuje za informacje. Na marginesie ja z tej platformy jestem bardzo > zadowolony. Moja cala firma jest jest pelna macow. > Pozdrowienia tak trzymać solidaryzuje sie 100% racji Link Zgłoś
Gość: makowiec Re: polskie litery do maca IP: 194.203.162.* 05.02.02, 16:31 jezeli chodzi o internet to wystarczy zrezygnowac z IE na rzecz np. Netscape'u Link Zgłoś
Gość: jak Re: polskie litery do maca IP: *.kielnet.net 05.02.02, 18:06 Gos´c´ portalu: makowiec napisa?(a): > jezeli chodzi o internet to wystarczy zrezygnowac z IE > na rzecz np. Netscape'u Bez zmian, tylko inne symbole ! Link Zgłoś
mikolaj7 Re: polskie litery do maca 06.02.02, 18:23 Gość portalu: jak napisał(a): > Gos'c' portalu: makowiec napisa?(a): > > > jezeli chodzi o internet to wystarczy zrezygnowac z IE > > na rzecz np. Netscape'u > > Bez zmian, tylko inne symbole ! nie zuwazylem jeszcze, zeby na stronie nienapisanej na macu na macu byly polskie litery. iso nie dziala po prostu poprawnie. Link Zgłoś
Gość: jak Re: polskie litery do maca IP: *.kielnet.net 06.02.02, 20:22 ale ja mam niemiecka wersje wszystkich programow ! Link Zgłoś
Gość: mtq Re: polskie litery do maca IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 13:24 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: jak napisał(a): > > > Gos'c' portalu: makowiec napisa?(a): > > > > > jezeli chodzi o internet to wystarczy zrezygnowac z IE > > > na rzecz np. Netscape'u > > > > Bez zmian, tylko inne symbole ! > > nie zuwazylem jeszcze, zeby na stronie nienapisanej na > macu na macu byly polskie litery. iso nie dziala po prostu > poprawnie. to dlatego, że na większości stron pisze sie Arialem albo Verdaną, a Ty nie masz ani Ariala CE ani Verdany CE. Moja strona jest pisanaw Times CE, więc wszystko jest OK, bo mam tę czcionkę. Na PC też jest OK. Link Zgłoś
mikolaj7 Re: polskie litery do maca 09.02.02, 17:08 Gość portalu: mtq napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: jak napisał(a): > > > > > Gos'c' portalu: makowiec napisa?(a): > > > > > > > jezeli chodzi o internet to wystarczy zrezygnowac z IE > > > > na rzecz np. Netscape'u > > > > > > Bez zmian, tylko inne symbole ! > > > > nie zuwazylem jeszcze, zeby na stronie nienapisanej na > > macu na macu byly polskie litery. iso nie dziala po prostu > > poprawnie. > > to dlatego, że na większości stron pisze sie Arialem albo Verdaną, a Ty nie mas > z ani Ariala CE ani Verdany > CE. Moja strona jest pisanaw Times CE, więc wszystko jest OK, bo mam tę czcion > kę. Na PC też jest OK. nieprawda. w szkole albo u Wiktora to nie dziala. Link Zgłoś
Gość: makowiec Re: polskie litery do maca IP: 194.203.162.* 12.02.02, 13:36 Gość portalu: jak napisał(a): > Bez zmian, tylko inne symbole ! sorry - u mnie dziala. mam angielskie oprogramowanie i najnowsza netszkape i polskie znaki sa... Link Zgłoś
Gość: mtq Re: polskie litery do maca IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 19:34 Gość portalu: makowiec napisał(a): > Gość portalu: jak napisał(a): > > > Bez zmian, tylko inne symbole ! > > sorry - u mnie dziala. mam angielskie oprogramowanie i > najnowsza netszkape i polskie znaki sa... A masz w systemie zainstalowane czcionki Arial CE lub Verdana CE? Bo na Maca bardzo trudno je zdobyć. Link Zgłoś
Gość: jak Re: polskie litery do maca IP: *.kielnet.net 15.02.02, 19:49 no wlasnie - ja tez ich nie mam :-) Link Zgłoś