Dodaj do ulubionych

grafika w grze

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 08:12
Witam, zainstalowałem grę Tomb Raider cz.6. Instalacja przebiegła pomyślnie,
ale podczas gry postać porusza się skokami tak jakby poklatkowo. Czy można
temu zaradzić? Mam system Win XP Prof. Za podpowiedz będę wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • jodlasty Re: grafika w grze 07.12.03, 11:03
      Gość portalu: tomek napisał(a):

> Witam, zainstalowałem grę Tomb Raider cz.6. Instalacja przebiegła pomyślnie,
      > ale podczas gry postać porusza się skokami tak jakby poklatkowo. Czy można
      > temu zaradzić? Mam system Win XP Prof. Za podpowiedz będę wdzięczny.

moze tak wiecej danych
      jaki masz procesor, pamiec, plyte glowna, karte graficzna
      • Gość: tomek Re: grafika w grze IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 14:26
        Dzięki za zainteresowanie. Oto wszystkie dane.
        Płyta główna - ATX, FcPGA, SiS 635, DD/SDR ECS P6S5AT
        Procesor - Intel CELERON Tualatin 1200A/256/100
        Karta graficzna - AGP GeForce 2 64 MB MX400
        Pamięć - 640 MB DDR
        • jodlasty Re: grafika w grze 07.12.03, 18:09

> Dzięki za zainteresowanie. Oto wszystkie dane.
          > Płyta główna - ATX, FcPGA, SiS 635, DD/SDR ECS P6S5AT
          > Procesor - Intel CELERON Tualatin 1200A/256/100
          > Karta graficzna - AGP GeForce 2 64 MB MX400
          > Pamięć - 640 MB DDR

no troszke masz juz leciwy sprzet
          sproboj zmniejszyc rozdzielczosc i detale w grze
          powonno to pomoc
          a w ogole to chyba juz czas zmienic sprzet na szybszy zbliza sie gwiazdka to
          moze, moze :))))
          • Gość: chmchm Re: grafika w grze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 18:39
            na bank - pierwsze wąskie gardło to ta karta graf- obetnij w opcjach gry głębię
            kolorów do 16 bit ,potem rozdzielczosci bitmap itp,zmniejsz rozdzielczość
            ekranu gry a w ustawieniach karty pod windowsem, przełącz na wysoką wydajność a
            nie jakość, wyłącz filtrowania anizotropowe itp..(jeśli jest taki wybór
            jak "zależne od aplikacji" to wybierz to -czasami trudno ustawic optimum
            zmieniajac jednocześnie w opcjach gry i sterownika karty- szczegółów Ci nie
            powiem bo różnie to wygląda w różnych sterownikach, a mało miałem do czynienia
            z gf.
            • Gość: tomek Re: grafika w grze IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 21:26
              Dzięki za rady, ale to nie pomogło. Może to rzeczywiście wina sprzętu. W takim
              razie co powinienem w nim zmienić aby mieć chociaż te niezbędne minimum, tak
              żeby gierki dobrze działały? Poradzicie mi coś?
              • jodlasty Re: grafika w grze 08.12.03, 00:13

> Dzięki za rady, ale to nie pomogło. Może to rzeczywiście wina sprzętu. W
                takim
                > razie co powinienem w nim zmienić aby mieć chociaż te niezbędne minimum, tak
                > żeby gierki dobrze działały? Poradzicie mi coś?

zanim zmienisz sprzet sproboj jeszcze raz postawic wondowsa od nowa

a co do sprzetu to moze np to:

XP2000 Thorton mozna go przerobic ba Bartona i podkrecic do XP2600-XP3200
                zalezy od chlodzenia i szczescia :) 300zł
                plyta glowna jakas na KT600 lub nForce2 np
                MSI KT6 Delta-SR (KT600)-390zł
                pamiec 512MB (400Mhz) minimum do gier -najtansze od 360zł
                i karta graficzna minimum to GeForce 4Ti 4200 od 450zł a najlepiej Radeona
                9600pro lub XT
                Nie polecam najnowszych GeForcow
                zobacz tu>>> www.tomshardware.pl/business/20030911/index.html
                nie kupuj tanszej karty bo znowu za kilka miesiecy bedziesz pisal ze ci gry
                zle dzialaja :)))
                zprzedawaj graty, gwiazdka sie zbliza wiec cos moze zmienisz musisz tylko
                napisac list do mikolaja ;)
                • Gość: tomek Re: grafika w grze IP: *.interpc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 14:59
                  Fajnie by było to wszystko pozmieniać, ale niestety dzieciątko w tym roku nie
                  jest aż tak bogate, myślałem że da się coś zrobić bez nakładów finansowych, ale
                  niestety chyba się nie da, i dalej muszę się męczyć na tym co mam. Mimo to
                  dzięki Wam za rady.
                  • Gość: tomek Re: grafika w grze IP: *.interpc.pl / 195.136.247.* 08.12.03, 15:03
                    A co to znaczy postawić windowsa od nowa?
                    • Gość: chmchm Re: grafika w grze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 16:12
                      zbierasz świerzuchne sterowniki do wszystkich sprzętów jakie posiadasz
                      (/używasz - pozostałe wyłącz), formatujesz partycje systemową (UWAGA -UTRATA
                      DANYCH;) i instalujesz na nowo windowsa zapodajac mu w odpowiedniej kolejnosci
                      wszystkie potrzebne sterowniki. przed stawianiem windowsa warto
                      trochę "dopalić" komputer z poziomu biosu (jeśli się da - i jeśli się wie co
                      się robi;) . po zainstalowaniu windowsa NIE instalować niepotrzebnych śmieci
                      tzn programów ,których i tak się nie używa. wywalic wszelkie tapety,
                      przeszkadzajki itp. to tylko spowalnia systema i zajmuje drogocenne zasoby :)
                      tyle (prawie) właśnie mnie to dzisiaj czeka uuuuuu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka