Gość: Lukas IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.09, 13:43 Czy po instalacji service packa 3 mogą wystąpić jakieś problemy? Warto go zainstalować? Link Zgłoś Obserwuj wątek
lemari Re: Service Pack 3:/ 27.05.09, 13:57 pobierz przez Windows Update, nie powinno być żadnych problemów support.microsoft.com/kb/322389/pl > Warto go zainstalować? Zdecydowanie TAK Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Service Pack 3:/ IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.09, 07:37 Pytałem bo mi znajomy opowiadał, że może mi sie komputer wysypać po instalce tego service packa a niechcialbym stracic danych, ktore mi sa potrzebne do szkoly i pracy. To biore sie za instalacje:) Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Service Pack 3:/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 09:59 To tylko pakiet poprawek, więc teoretycznie nic nie powinno się wysypać (na sprawnym sprzęcie). Z drugiej strony, kopie zapasowe są podstawą, tylko po co o nich pamiętać? Lepiej płakać, że się straciło dane... Link Zgłoś
Gość: konserwatysta Re: Service Pack 3:/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 11:08 A ja mam pytanie, po kiego instalować SP? Miałem XP prof bez SP i hulał, mam z SP2 i śmiga. Gdybym nie miał XP z SP2 to dalej bym używał tego czystego i nie instalował bym żadnego SP. To są niby poprawki a właściwie śmieci. Instalacje wszelkich niby poprawek, nowości i innego badziewia służy chyba tylko dowartościowaniu się a nie normalnemu używaniu kompa. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Service Pack 3:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 11:46 Jestem podobnego zdania, ale: Jeśli nie masz SP1/SP2/ lub (w ostateczności) SP3, to niektóre programy (szczególnie te nowsze) po prostu się nie zainstalują. Co więcej. Bywa, że co poniektóry sprzęt nie będzie pracował poprawnie bez w/w SP. Dochodzi jeszcze sprawa bezpieczeństwa (hack&wir). Poprwaki co prawda nie eliminują do końca żadnych zagrożeń, ale przed niektórymi chronią. Jednak spotkałem się już z sytuacją, że po zainstalowaniu SP3 (i tylko SP3) niektóre kompy potrafią być niestabilna lub wręcz wieszały się. Tak więc SP1 i SP2 tak, a nad SP3 należy się zastanowić. Po odinstalowaniu SP3, wszystko wracało do normy Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Service Pack 3:/ IP: *.acn.waw.pl 29.05.09, 17:34 > A ja mam pytanie, po kiego instalować SP? No cóż - niektórzy wciąż używają liczydeł i nie widzą powodu żeby używać komputerów. Niektórzy nie instalują SP i poprawek bo twierdza, że są niepotrzebne i że to śmieci, jeszcze inni są zdania, że rządy wszystkich państw są pod kontrola kosmitów. Nie wspominając już o tych, którzy byli porwani przez obcych ... Czy może ich wszystkich coś łączyć? Ależ owszem ... Link Zgłoś
Gość: konserwatysta Re: Service Pack 3:/ IP: *.stk.vectranet.pl 29.05.09, 17:47 Czy może ich wszystkich coś łączyć? Ależ owszem ...mądrość! Link Zgłoś
jap_1 Re: Service Pack 3:/ 28.05.09, 11:46 Gość portalu: Lukas napisał(a): > Czy po instalacji service packa 3 mogą wystąpić jakieś problemy? Oj, mogą. Radzę mieć włączoną funkcję przywracania systemu. Dziś jednej z naszych koleżanek przywracałem system. Ciekawe - SP 3 zainstalował się w poniedziałek, a dziś się komputer zawiesił przy stracie i nie pomagał reset. Administruję siecią ok. 80 komputerów i niektóre mają problemy (różne) z SP3, choć większość z nich jest OK. Link Zgłoś
Gość: konserwatysta Re: Service Pack 3:/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 12:06 Jeszcze jedna rada, nie instaluje się SP na systemie który już ma zainstalowane oprogramowanie. Najlepiej zainstalować zaraz po instalce systemu, potem reszta. Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Service Pack 3:/ IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.09, 12:48 Jakaś bzdura! To znaczy, że mam odinstalowac wszystko bo chcę aktualizację, jak kupowałem windowsa to niestety nie było jeszcze SP 3 i nie mogłem go zainstalować. Dzieki za komentarze, a co do tworzenia kopii danych to je tworzę ale niestety nie na bieżąco. Link Zgłoś
lemari Re: Service Pack 3:/ 28.05.09, 12:54 Ja mam SP3 od ponad roku, żadnych problemów. Opowieści o pojedynczych przypadkach o niczym nie świadczą. Zawsze coś może pójść nie tak, ale nie jest to regułą. Link Zgłoś
jap_1 Re: Service Pack 3:/ 29.05.09, 09:16 lemari napisał: > Opowieści o pojedynczych przypadkach o niczym nie świadczą. > Zawsze coś może pójść nie tak, ale nie jest to regułą Masz rację. Pytanie było - czy mogą być kłopoty. Mogą (nie muszą). Ale to samo dotyczy każdej poprawki MS i każdego programu instalowanego na komputerze. Na ogół działa ale ... Dlatego, na wszelki wypadek, warto mieć włączone przywracanie systemu, nie mówiąc już o kopii zapasowej (dyski też są zawodne). Link Zgłoś
serenita123 Re: Service Pack 3:/ 29.05.09, 09:37 jap_1 napisał: > A w ogóle: No risk, no fun ;-)) ja SP3 zainstalowałam z chwilą, gdy tylko pojawił się w postaci pliku na stronie MS wcześniej - rzecz jasna - miałam zainstalowane SP1 i SP2 oraz wszystkie aktualizacje tak samo poinstalowałam to na łacznie ok. 40 komputerach DZIAŁAJĄ BEZPROBLEMOWO DO DZIŚ Link Zgłoś