Gość: 1. IP: 193.201.137.* 24.06.09, 14:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: lck Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 17:49 Oj jo joj M$. Wy się nigdy chyba nie nauczycie! Załóżmy, że Wasze IE jest tak dobre jak FF czy Opera. To dla wielu i tak nic nie zmieni, ponieważ jest też coś takiego jak ZOBOWIĄZANIE. Olewaliście nas za czasów IE6.7, to poszliśmy do konkurencji, która wynagrodziła nam tą decyzję i robi to do dziś. Nigdy nie zawiedli, zawsze dostarczają nam dobry, stabilny, bezpieczny produkt. Według waszego widzi mi się to co mamy teraz zrobić? Wrócić do IE bo wy się "nawróciliście", raczyliście zrobić coś co u konkurencji było od zawsze? Odpowiem króciutko. Nie i nie jest mi przykro. Odradzam, odradzałem i będę odradzał IE nawet gdy będzie faktycznie najlepszą przeglądarką na rynku. W Każdym komputerze znajomego, który idzie przej moje łapki instaluje FF na miejsce IE. Nawet gdy user tego nie chce, to mam dla niego przekonujące słowa "nie chcesz, to następnym razem nie dzwoń, a zapier... do serwisu, zapłać raz w miesiącu 100 zł i ciesz się" Robię też tak z Linuksem. W Polsce sie przyjęło, że PC za zabawka, a grzebanie przy nim to przyjemność. Gdy znajomy po raz kolejny prosi o pomoc ma dla niego podobną radę jak wyżej tj "Linuksa robię za darmo razem z każda pomocą, a za Win płać, albo spier do serwisu" Jeśli ktoś się zemną nie zgodzi, to albo jest idiotą, albo fanatykiem produktów MS, albo ich pracownikiem ;) Link Zgłoś
Gość: Gość Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.aster.pl 24.06.09, 20:39 Ja się zgadzam ;) i też instaluje FF gdy pomagam komuś z komputerem. Sam przeszedłem na platformę Mac OS X i już nie martwią mnie problemy IE i całego M$ z czego się ogromnie cieszę :D Link Zgłoś
Gość: gosciu Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.pl.hurra.com 25.06.09, 09:46 "płać, albo spier do serwisu" :D niezly z Ciebie kumepl;P Link Zgłoś
Gość: piszczyk^3 Jak Microsoft z mitami walczył... IP: 188.33.105.* 25.06.09, 10:17 A ja szanuję wolność wyboru. Odpowiednio skomponowany cennik usług zachęcił kilku klientów do rozważenia zastosowania alternatywnego OS. Ale nikomu nie odmówiłem pomocy. `Płać albo sp... do serwisu'? Oczywiście, szanuję Twoich znajomych. Link Zgłoś
Gość: myśleć! Jak Microsoft z mitami walczył... IP: 86.46.52.* 25.06.09, 19:57 Ick, a ty jesteś fanatykiem linuxa! Doprawdy współczuje... Moze nie każdy chce miec Linucha i Firefoxa? Są inne alternatywy. Windows to bardzo dobry system, ale trzeba myśleć co się robi! A jak ktoś chce piracić, to prędzej czy puźniej i tak zniczy sobie system, niezależnie czy będzie to Win, Linux i czy bedzie używał IE, cz tez Firefoxa! Link Zgłoś
Gość: ag Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 08:41 IE8 pod XP przewija niektóre strony bardziej rozbudowane (np. GW) bardzo niepłynnie, w ogóle b.wolno działa. Poradźcie co z tym zrobić. Link Zgłoś
Gość: linux Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.jjs-isp.pl 26.06.09, 08:42 gdzie jest wersja na linuksa? Link Zgłoś
Gość: ACD Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.zone2.bethere.co.uk 26.06.09, 08:43 Lck ty juz na pewno teraz nie masz kumpli po tym jak im zainstalowales linuksa, za to masz teraz wiecej czasu zeby siedziec na forach i besztac M$ Link Zgłoś
Gość: profesor lepper Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.jjs-isp.pl 26.06.09, 08:45 Dlaczego tyle artykułów sponsorowanych? Bardzo mnie cieszy długotrwały ale trudny do odwrócenia upadek U.S.A. Szkoda że nasze państwo jest jednym z najbardziej zaślepionych. Wizy ciągle są, kasa zamiast zostać w kraju i wspierać ciekawe projekty wypływa za granicę (wielkie publiczne zakupy boskiego Łindołs do szkół i urzędów), ani pisa ani po ani nikogo to serio nie interesuje! Link Zgłoś
Gość: ttt Jak Microsoft z mitami walczył... IP: 83.238.95.* 26.06.09, 08:49 a dlaczemu mendy z gazety.pl ustawiają mi bez mojej zgody stronę startową w IE8??????????????????? ku...???!!!!??? Link Zgłoś
Gość: z Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.warszawa.mm.pl 26.06.09, 08:57 mit nr 1. fachowcy z M, porownali ie z najczesciej uzywanymi przegladarkami. fachowcy z gw z opera i safari. (A google chrome i opera to to samo). a moje dwa grosze: nie zauwazylem, zeby ie byl wolniejszy od chrome, z firefoxem nie moge pracowac bo crashuje za czesto. chrome jak crashuje wyswietla komunikat: >>pardonsik<< czy cos w tym sylu nie pamietam dokladnie, ale wygladalo jakby wesoly programista zapomnial debuga wyjac. mit 4. microsoft wyznacza standardy. taka jest prawda, nawet jesli czesc osob sie z tym nie zgodzi. pracujesz przy www, to wiesz: nie dziala pod ie, to poprawiasz. Link Zgłoś
Gość: yrk37 Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.uz.zgora.pl 26.06.09, 09:04 Polecam: www.webmonkey.com/blog/Taking_Microsoft_to_Task_Over_IE8__Myths_ Link Zgłoś
Gość: Gość Jak Microsoft z mitami walczył... IP: 217.153.10.* 26.06.09, 09:09 www.saveie6.com Link Zgłoś
drivefast4d Jak Microsoft z mitami walczył... 26.06.09, 09:19 Walczący Microsoft! Oto i sen pryszczatych nastolatków w sweterkach się spełnia. Wielki monopolista, oszukańcza korporacja wciskająca swoje imperialistyczne namiastki produktów na kolanach błaga świat open source o możliwość egzystencji. Bzdury mości Panowie! Microsoft nie musi z nikim walczyć, bo jest w Polsce (i na całym świecie) całe mnóstwo użytkowników, których nie interesuje jakiej przeglądarki używają. Dostają laptopa z Vista i IE to to mają i nie zamierzają zmieniać. Bo i po co? Przecież internet to jest właśnie ta niebieska ikonka na pulpicie. Tacy użytkownicy to zapewne większość populacji internetowej, więc nic nie poradzicie. IE będzie najpopularniejszy. Poza tym w IE wszystko działa, więc jak nie chcesz bawić się w doinstalowanie wtyczek (chociażby wtyczka od wmv w firefox), lub nie jest ci potrzebna przeglądarka z wtyczką do blogowania i wyświetlania pogody to zostaniesz przy tym co fabryka dała. Pracując w branży IT (nie, nie sprzedaje komputerów) stykam się z wieloma ludźmi, którym trzeba coś poprawić lub przeinstalować. Ogromna część z nich nie kojarzy nazwy Firefox. Internet jest dla nich w tym okienku z niebieskim "e". Nie mówię tu o młodych ludziach studiujących "coś bardziej informatycznego" lub profesjonalistów. Oni znajdą takie rozwiązanie, jakie im najbardziej pasuje, a reszta społeczeństwa nie będzie absolutnie zaprzątać sobie tym głowy. Link Zgłoś
Gość: Gość Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 09:30 @drivefast4d To już się zmiania: Internet to nie "takie niebieskie e", tylko "take pomarańczowe f". Wśród znajomych, którzy uzywaja komputer na podtawowym poziomie (tzn. umieją juz klikać myszą :-) FF jest powszechnie wykorzystywany. Jak ktos wczesniej zauważył: MS zbyt długo lekceważył klientów... MS to firma działająca wg. starego paradygmatu, który już się nie sprawdza. Oczywiście, sa nadal monopolista na rynku i ostro się bronia, ale to już nie atak, jak było kiedyś. Link Zgłoś
jami8 Jak Microsoft z mitami walczył... 26.06.09, 09:34 może tylko w sprawie standardów. sprawdźcie sami: www.webstandards.org/action/acid2/ www.webstandards.org/action/acid3/ Ie7 nawet acid 2 baaardzo nie przechodził, ie8 przechodzi ale z acid 3 sobie nie radzi. No i pamiętacie? - MS publikuje listę witryn niekompatybilnych z ie8. Trzeba mieć tupet... Link Zgłoś
Gość: stefan Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.polskieradio.pl 26.06.09, 09:43 Coś mi się zdaje że FF to w naszym kraju 1/3 rynku czyli już nie nisza a jeszcze nie dominacja ale tendencja dla FF jest wzrostowa w przeciwieństwie do IE.... Link Zgłoś
Gość: pseudo Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 09:59 1: IE8 jest znacznie wolniejszy od FF, opery itp. 2: MS przez IE instaluje na komputerze różne świństwa bez wiedzy użytkownika 3: IE jest bardzo podatny na spyware 4: IE to zacofany produkt Link Zgłoś
Gość: Gość Jak Microsoft z mitami walczył... IP: 62.69.219.* 26.06.09, 10:01 IE8 ma trudności z obsługą niektórych routerów. Strony generowane przez te urządzenia (konfiguracja, ustawianie hasła WAP, firewall itp.) nie tylko że nie wyświetlają się jak trzeba... użycie IE8 uniemożliwia korzystanie z sieci. Oczywiście pomaga zainstalowanie alternatywnej przeglądarki. Naprawdę, nie jest potrzebna szybkość - tylko bezawaryjność przy dostatecznej wydajności. Z wydajnością jest nieźle - i tak najważniejsza jest prędkość łącza. Bezawaryjność... cóż, w przypadku alternatyw jest przeciętna. IE8 osiągnie być może taką w jakiejś przyszłości. Jak ktoś chce być beta-testerem... Link Zgłoś
Gość: t Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.icpnet.pl 26.06.09, 10:01 IE mówię nie. Wszystko inne jest lepsze niż to badziewie. Link Zgłoś
ffamousffatman Jak Microsoft z mitami walczył... 26.06.09, 10:02 I na co to tyle szumu o niszową przeglądarkę IE8? Link Zgłoś
Gość: Torchwood Jak Microsoft z mitami walczył... IP: 195.94.195.* 26.06.09, 10:05 "Zauważmy, że Microsoft zadziałał sprytnie - w zestawieniu dotyczącym prędkości porównał IE nie z Operą czy Safari (cenionymi właśnie za szybkość), lecz z Chrome i Firefoksem (który w wersji 3.0 faktycznie nie powala - ale lada chwila ma się pojawić znacznie przyśpieszone wydanie 3.5...)." Czyli Microsoft powinien porównywać swoją przeglądarkę z Operą i Safari, które mają udział rynkowy może 2% a nie z faktycznie popularnymi Firefox-em i Chromem. A jeżeli już chce porównywać z Firefox-em to koniecznie powinien użyć wersji 3.5, która w momencie wykonywania testu była jeszcze pewnie w wersji alfa. Jednym słowem powinien tak porównać, żeby wyszło, że IE jest gorszy - każde inne porównanie jest nieobiektywne i naciągane. To może od razu powinien porównać go z Chromem wersja 5.0 i Firefoxem 10 - one na pewno też będą szybsze niż IE8 jak już wyjdą za 15 lat.. Link Zgłoś
Gość: konqueror Jak Microsoft z mitami walczył... IP: *.jjs-isp.pl 26.06.09, 10:06 konqueror to bardzo dobra przeglądarka, o! Link Zgłoś
Gość: Gość Jak Microsoft z mitami walczył... IP: 62.69.219.* 26.06.09, 10:10 Ktoś napisał (drivefast4d): "[...] mnóstwo użytkowników, których nie interesuje jakiej przeglądarki używają. Dostają laptopa z Vista i IE to to mają i nie zamierzają zmieniać. Bo i po co?" Byłem jednym z takich użytkowników. Ale gdy padła transmisja z routerem jakiego używam (bo IE8 nie potrafi obsłużyć jego konfiguracji) to po prostu musiałem zainstalować inną, w pełni funkcjonalną przeglądarkę. Link Zgłoś