Dodaj do ulubionych

DVD Shrink - problem- widzi tylko menu bez filmu

07.08.09, 15:11
Zgrywam filmy z z kilku DVD 1,4 GB na jedno większe za pomocą DVD Shrink i dotychczas nie było z tym problemów. Wszystko pracuje bez zarzutu poza jedną płytą z której program odczytuje tylko menu bez filmów;/ Nie wiem o co chodzi póbowałam już zgrywać pliki bezpośrednio z płyty, a także po zgraniu ich na komputer. Wszystkie pliki wyglądają identycznie jak te na płytach, które w programie są czytane normalnie. Gdzie może leżeć problem- zaczyna mi brakować pomysłów?
Płyta jest sfinalizowana, próbowałam już ją finalizować na nowo, ale to też nic nie dało. Aha no i warto dodać że płyta nie ma błędów, gdyż w odtwarzaczu dvd chodzi normalnie, po otwarciu na komputerze też się wszystko dobrze wyświetla.
Z góry dziękuję za możliwie szybką pomoc lub wskazówkę:)
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: DVD Shrink - problem- widzi tylko menu bez fi 07.08.09, 15:28
      Niezbyt jasno się wyrażasz. Możesz przybliżyć problem? Np. co to oznacza:
      "Zgrywam filmy z z kilku DVD 1,4 GB na jedno większe za pomocą DVD Shrink"? Albo
      "Aha no i warto dodać że płyta nie ma błędów, gdyż w odtwarzaczu dvd chodzi
      normalnie, po otwarciu na komputerze też się wszystko dobrze wyświetla."

No to jak chodzi normalnie to w czym problem?

Na płycie/dysku (po zgraniu) są pliki VOB. Sprawdzałeś je (dowolnym odtwarzaczem
      do odczytu avi/dvd)?
      • olahej Re: DVD Shrink - problem- widzi tylko menu bez fi 07.08.09, 15:51
        Sorry. Chodzi o to że chcę mieć jeden dłuższy film zamiast trzech półgodzinnych, więc tworzę kompilacje za pomocą dvd shrink(tak mi doradzono) A co do drugiego zdania to właśnie o tym pisałam - że sprawdzałam w odtwarzaczu dvd i tam gra- ale ta płyta 1,4 GB. Mój problem polega na tym że DVD shrink z wszystkich innych płyt widzi menu i filmy(które potem zgrywam do kompilacji), a z tej jednej jedynej płyty widzi tylko menu
        • oby.watel Re: DVD Shrink - problem- widzi tylko menu bez fi 07.08.09, 16:36
          Wybacz, ale dalej nie rozumiem. Masz Shreka na DVD i DVD Shrink w panelu DVD
          Structure po lewej stronie pokazuje tylko menu? Przecież płyta Shrek ma grubo
          powyżej 4,7 GB?!
          • olahej Re: DVD Shrink - problem- widzi tylko menu bez fi 07.08.09, 16:43
            Hmm... nie umiem jaśniej. To może zapytam inaczej. Jakiego innego (bezpłatnego) programu mogę użyć, żeby móc zgrać filmy z trzech płyt 1,4GB na jedną 4,7 GB tak żeby stworzyły jeden długi film DVD? Fajnie byłoby gdyby była też opcja przycinacia, chociażby taka jak w dvdshrink.

O a może tak : Zawsze jak otwieram DVD shrink i chcę zrobić kompilację na re-author to jak otiweram folder z filmem DVD (to znaczy ten w którym znajduje się folder video_ts) to pojawiają się po prawej : Menu i Movies, czasem podzielone na titles. A z tej jednej płycie z którą mam problemy pojawia się tylko menu;/

• olahej Re: DVD Shrink - problem- widzi tylko menu bez fi 07.08.09, 16:58
              A czy to może zależeć od tego że ta płyta z którą są problemy to sony? I poza folderem video_ts jest tam też folder video_rm. Jak tak to jak w takim razie to rozwiązać?
              • oby.watel Re: DVD Shrink - problem- widzi tylko menu bez fi 07.08.09, 21:56
                Wygląda na to, że to płyta z nagrywarki.Jeśli dobrze pamiętam, to film siedzi
                właśnie w Video_RM w postaci jednego dużego pliku. Musisz go zrzucić na dysk i
                utworzyć z niego płytę DVD. Można to zrobić za pomocą np. (płatnego) TMPGEnc DVD
                Reauthor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka