Dodaj do ulubionych

kopia zapasowa

IP: *.ncstl01.de.comcast.net 28.12.03, 23:27
jak najprosciej robic kopie zapasowa (CD). Chcialbym miec na plytce kopie
zapasowa kilku dokumentow w Moje dokumenty, fotografii, oraz Ulubione w IE.
Przybywa tego co jakis czas i chcialbym to zapisywac.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • koktajl_molotowa Jaki system, jaki prog do obsługi CD-R? /bt 28.12.03, 23:44

• Gość: antek Re: Jaki system, jaki prog do obsługi CD-R? /bt IP: *.ncstl01.de.comcast.net 29.12.03, 01:00
        System XP, jezeli chodzi o prog to wybacz ale nie mam zupelnie pojecia. Taka
        jest moja wiedza na ten temat.
        Pozdrawiam
        • koktajl_molotowa Re: Jaki system, jaki prog do obsługi CD-R? 29.12.03, 01:04
          Jakiego programu używasz do nagrywania płyt CD?
          • Gość: antek Re: Jaki system, jaki prog do obsługi CD-R? IP: *.ncstl01.de.comcast.net 29.12.03, 01:22
            O ile sie dobrze orientuje to nie mam jakiegos dodatkowego programu, wszystko
            co dostalem wraz z XP.
            • Gość: JP Re: Jaki system, jaki prog do obsługi CD-R? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 29.12.03, 01:45
              Otworz Windows Explorer i wrzuc do drive-u (np E:) w ktorym jest nagrywarka
              (metoda grab&drop) wszystkie pliki, ktore chcesz zapisac na CD i kliknij na
              zapisz (lewe menu katalogu np.E: lub gornego menu Plik).
              Przesuniecie tych plikow do katalogu nagrywarki nie spowoduje faktyczne ich
              przemieszczenia tylko kopie.

Mozesz takze zrobic backup tych plikow za pomoca windowsowego programu Backup.
              Ten program spowoduje skompresowanie tych plikow i zapisze je na mniejszej
              ilosci pamieci. Jednak powtorne ich odczytanie bedzie mozliwe jedynie poprzez
              uzycie tego samego programu Backup (restore).
              • koktajl_molotowa ewentualnie 29.12.03, 02:00
                Winda ma narzedzie do tworzenia kopii zapasowych, nie wiem na ile dobre, nie
                korzystałem, jest w: menu start/programy/akcesoria/narzędzia systemowe, znając
                Winde odpali sie jakiś kreator i poprowadzi za rękę :o)
                • Gość: antek Re: ewentualnie IP: *.ncstl01.de.comcast.net 31.12.03, 01:07
                  Serdeczne dzieki za pomoc.
                  Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka