Dodaj do ulubionych

Zamknij system to lipa?

04.01.04, 13:25

Wszędzie się spotykam z opiniami "fachowców", że Start > Zamknij System to bardzo ważna rzecz. Że nie wolno wyłaczać go na chama.
A ja się zastanawiam, czemu. Poza zapisaniem ustawień i brakiem ryzyka utraty danych to chyba to nie ma żadnego znaczenia.
Nikogo nie namawiam, to pytanie filozoficzne. jestem po prostu ciekawy. Urządzeniom to chyba nie przeszkadza?
Obserwuj wątek
    • vladip Re: Zamknij system to lipa? 04.01.04, 13:39
      al-ki napisał:

>
      > Wszędzie się spotykam z opiniami "fachowców", że Start > Zamknij System to b
      > ardzo ważna rzecz. Że nie wolno wyłaczać go na chama.
      > A ja się zastanawiam, czemu. Poza zapisaniem ustawień i brakiem ryzyka
      utraty d
      > anych to chyba to nie ma żadnego znaczenia.
      faktycznie utrata danych to naprawdę drobnostka... a rozwalenie sobie logiki
      dysku to też taki mały pikuś... al-ki ? wyłączasz może myślenie na weekend?

> Nikogo nie namawiam, to pytanie filozoficzne. jestem po prostu ciekawy.
      Urządze
      > niom to chyba nie przeszkadza?
      no teraz już właściwie nie - choć.. pozwala zapisać dane z pamięci na dysk.
      no i kiedyś groziło nawet fizycznym uszkodzeniem - ale to było dawno dawno
      temu kiedy dysk przed wyłączeniem trzeba było jeszcze zaparkować ;))
      • Gość: wamal Re: Zamknij system to lipa? IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 05.01.04, 10:33
        Większość nowych płyt głównych obsługuje APM. Moja również, więc wstając od
        kompa naciskam przycisk POWER na obudowie i po chwili komp wyłącza się
        zamykając wszystkie programy. pzdr.
        • Gość: dfg Re: Zamknij system to lipa? IP: 195.245.217.* 05.01.04, 17:22
          tak, tak, kiedyś parkowało się głowice w Winchesterach (pamięta ktoś tę nazwę?)
          :)
          • baal82 Re: Zamknij system to lipa? 05.01.04, 18:09
            to taka broń uzywana w westernach :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka