Dodaj do ulubionych

wyznawcy kaczek wierzom w duchy ...

16.10.10, 13:22
... a prowda ich straszy.

"
Według "Naszego Dziennika" i "Gazety Polskiej" jeden z lecących z prezydentem oficerów BOR już po katastrofie miał dzwonić do żony. Podczas rozmowy miał powiedzieć, że jest ciężko ranny w nogi i że "dzieją się tu rzeczy straszne". W kolejnym tekście "GP" ujawniła nazwisko tego oficera - miał nim być Jacek Surówka. "Taką relację przedstawił nam jeden z dziennikarzy, który 10 kwietnia był w Smoleńsku - pisała gazeta.

- To bardzo bolesna nieprawda. Mąż do mnie nie dzwonił - zaprzecza tym rewelacjom żona oficera Krystyna Łuczak-Surówka. - Ostatni kontakt z nim to jest sms, który mąż wysłał mi z pokładu przed startem. Tak jak zawsze robił. Nie było później żadnego kontaktu - powiedziała w TVN24.

Wdowa dodała także, że jej mąż nie dzwonił do nikogo innego. - Zamykałam u operatora sieci komórkowej ten telefon i wówczas, ponieważ nie wiedziałam, w czyich był rękach, zapytałam o godzinę ostatniego połączenia. Miało miejsce przed startem, później telefon nie był używany - powiedziała Łuczak-Surówka.

Według "Gazety Polskiej" informację, że Jacek Surówka dzwonił do żony już po katastrofie miał potwierdzić brat funkcjonariusza. Wdowa rozmawiała ze współautorem tego tekstu. - Najpierw twierdził, że ma nagranie tej rozmowy, potem, że to była wymiana informacji przez maila z innym dziennikarzem. Podczas drugiej rozmowy obiecał, że prześle mi tego maila. W czasie trzeciej rozmowy wyparł się wszystkiego. Nie ma żadnego maila.

I podkreśla: - Jedyną prawdą w całym artykule jest to, że skontaktowano się z innym bratem mojego męża, który powiedział, że taki fakt nie miał miejsca.

- Przyszłam tu po to, bo nie pozwolę, aby mój mąż był obrażany. Nigdy na to nie pozwolę - dodała Krystyna Łuczak-Surówka w TVN24.

Źródło: Gazeta Wyborcza

Więcej... wyborcza.pl/1,75478,8510651,Wdowa_po_oficerze_BOR__Nie_bylo_zadnego_telefonu_po.html#ixzz12WJ92led
Obserwuj wątek
    • szwager_z_laband a swiynty Grzyb wiy lepiyj ... 16.10.10, 13:53
      ... bo mo kontakt z "niebym"!

www.youtube.com/watch?v=kYSRAZEL7WM
      ach tyn Ciymnogrod ...
      • szwager_z_laband itd, itd ... 16.10.10, 13:55
        www.youtube.com/watch?v=-auMnscz9q4
        • szwager_z_laband z pamiyntnika mitomana ... 16.10.10, 14:01
          ... czyli jak powstajom polske mity:

www.youtube.com/watch?v=-ZCJC4owB2M
          budujcie pomiki gupoty, stowiejcie krzize do smiychu, upodlejcie sie dalyj sami

i zyjcie dalyj zaslepiyni swojom zasciankowsciom, kompleksami itp
          • gryfny Re: z pamiyntnika mitomana ... 16.10.10, 14:12
            a pierwszego mitomana IV RP znosz:
            www.youtube.com/watch?v=iSfNkTjNaGA
            • szwager_z_laband Re: z pamiyntnika mitomana ... 17.10.10, 10:52
              pszi tym mi sie skojazoua lektura "Janko Muzykant" ;)
    • 1fatum Re: wyznawcy kaczek wierzom w duchy ... 16.10.10, 18:09
      Widzę temat inaczej.
      Są media wiarygodne i z gruntu zakłamane. O ile dopuszczalne jest tworzenie sensacji w stylu "człowiek pogryzł psa", o tyle w poważnych tematach nie wolno igrać z ludzkimi uczuciami i emocjami.
      Nie mniej komuś zależało na tworzeniu faktów. Przeczytana sensacja rozniesie się lotem błyskawicy, ale sprostowanie poznają nieliczni i po czasie.
      Ciekawe, komu na tym zależało, kto był dysponentem owego kłamstwa?

Jak teraz można ufać innym mediom? Jak rozpoznać te prawdziwe od zakłamanych?
      • szwager_z_laband Re: wyznawcy kaczek wierzom w duchy ... 16.10.10, 19:40
        jak to kto?

to jest gynau to samo co z tym zdjynciym domniemanego przodka Tuska

piyrszy szpec od propagandy hitlerowskyj, a i inkszy od stalinowskyj tysz, juz padou "rzuc 100 cyganstw a jedne sie pszijmie"

ps

wontek o rozkwicie polskiego faszyzmu niy bou z niczego ...
    • gryfny Re: wyznawcy kaczek wierzom w duchy ... 16.10.10, 22:43
      po Kongresie USA tera Bruksela je dran:
      www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/stefan-hambura-wzywa-unie-do-dzialania-ws--smolenska,66291,1
      • szwager_z_laband czymus biydny? - bos gupi ..., 17.10.10, 10:45
        ... a czymus gupi? - bos biydny.

Czyli polskie w kouo Macieja ...

Niydowno we Polsce bou okropny wypadek z wieloma ofiarami -jechali na kszinkach bez zabezpieczyn itd

Reakcjom na to boy wypowiedzi ze tam je tako biyda ze jakos te ludzie muszom jezdzic, i nawet polski policjant to popiyrou/broniou

szkryfuech to zeby wszyskim uswiadomic ze "partyzantka" je w polskyj naturze, a wina potym najwygodniyj szukac u inkszych = jak w Smolynsku to u Rusa, a jak za tyn wypadek to na zicher znajdom sie juzas wyznawcy teorii ze tymu EU je winno ze tako "biyda" te ludzie mieli ze za kszinkach jechali.

tako je smutno prowda, to zodyn inkszy niy je winny jak ino take Kaczynske i im podobne, co wina widzom zawsze u inkszych a za wuasny nos sie chycic niy poradzom ...

• gryfny Re: czymus biydny? - bos gupi ..., 17.10.10, 10:55
          w temacie ale z przymruzyniem oka(wic abo cosik takiego ale dobry)
          forum.gazeta.pl/forum/w,95723,109793329,109798376,Re_Trzy_kawaly_ktore_uwazacie_za_najlepsze_.html
    • gryfny Re: wyznawcy kaczek wierzom w duchy ... 18.10.10, 13:52
      to juz drugie morderstwo"duchow" znad Smolenska,ta paranoja sie rozwijo
      niepoprawni.pl/blog/2145/ruski-listonosz-klich-juz-wiezie-raport-mak-wiec-zaczyna-sie-dziac-straszno
      • szwager_z_laband Re: wyznawcy kaczek wierzom w duchy ... 18.10.10, 16:30
        cza dac obacht bo wyznawcy Kaczek i Grzybow jeszcze nos sam za Rusow zrobiom:))
        • hans-jurgen Re: wyznawcy kaczek wierzom w duchy ... 19.10.10, 11:29
          Gadzinowka Rydzola zas nadaje:

Zabity przez syna inż. mógł być biegłym ws. Smoleńska

" eden z najlepszych w Polsce specjalistów z zakresu komputerowych systemów sterowania lotem samolotów, dr inż. Eugeniusz Wróbel, ginie w nieprawdopodobnych okolicznościach - akcentuje "Nasz Dziennik". Pół roku po katastrofie i na trzy dni przed publikacją przez MAK raportu na temat przyczyn katastrofy na lotnisku Smoleńsk Siewiernyj - zaznacza gazeta. "

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zabity-przez-syna-inz.-mogl-byc-bieglym-ws.-Smolenska,wid,12770024,wiadomosc_prasa.html

Pewnikiym niy potrzeba bydzie dlugo czekac, jak obwieszczom, ze to niy synek
          go zabiol ino jakies ruskie agynty, abo ze tyn jego syn som bol takim.
          • gryfny Re: wyznawcy kaczek wierzom w duchy ... 19.10.10, 14:41
            facet zajmowou sie automatyzacjom przemyslowom, bou tysz na liscie plac LOT-u...to im styknie ,w koncu to samoloty tam majom
    • szwager_z_laband Re: wyznawcy kaczek wierzom w duchy ... 19.10.10, 16:40
      jeszcze jedna proba profitowania z ofiar

fuj!

ps

niy godajonc juz z robiynia z siebie juzas i juzas wiecznyj ofiary ...

• szwager_z_laband ps 19.10.10, 16:41
        www.youtube.com/watch?v=6S4UkCasrOg
    • 1fatum Dla Rity, oraz ku roztropnosci i rozwadze innych 24.10.10, 18:13
      Oto mowa „miłości” w wydaniu PiS-uarów.

Andrzej Wajda pod murami Kremla. Pyta: "Gdzie moje srebrniki?". Sowiecki sołdat odpowiada: "Paszoł won!". To tylko jeden przykład rysunku z propisowskiej "Gazety Polskiej". Jest tego mnóstwo w każdym numerze. Żaden podobny przykład nie znalazł się w "deklaracji łódzkiej" Jarosława Kaczyńskiego

Prawo i Sprawiedliwość ogłosiło w piątek "deklarację łódzką" - "przeciw przemocy i nienawiści w życiu publicznym i w mediach". To apel do "uczestników życia politycznego, dziennikarzy i obywateli" o zaprzestanie używania "języka nienawiści i wykluczenia".

W apelu jako przykłady podano cytaty z wypowiedzi i publikacji, w których atakowani byli działacze PiS, zwolennicy tej partii oraz obrońcy krzyża.

Nie ma jednak przykładów z drugiej strony, tak jakby Platforma Obywatelska, prezydent Bronisław Komorowski i publicyści krytyczni wobec PiS nie spotykali się brutalnymi i poniżającymi atakami.

Postanowiłem wnieść własny wkład do "deklaracji łódzkiej". Przejrzałem egzemplarze "Gazety Polskiej" z ostatnich miesięcy. Tygodnik ten sympatyzuje z PiS i Jarosławem Kaczyńskim. Wspierał go w kampanii prezydenckiej, często zamieszcza z nim wywiady, a redaktor naczelny "GP" występuje z prezesem tej partii na demonstracjach na Krakowskim Przedmieściu. "GP" bezwzględnie zwalcza politycznych przeciwników PiS. Celują w tym zwłaszcza rysunki, karykatury i tytuły. Oto przegląd z ostatnich numerów:

* Bronisław Komorowski ujeżdża świnię ciągniętą przez psy o wykrzywionych twarzach Janusza Palikota, Władysława Bartoszewskiego, Andrzeja Wajdy i Stefana Niesiołowskiego;
      * Tomasz Lis z tubą wazeliny; portret pary prezydenckiej. Na ścianie dwugłowy orzeł, polskie godło zrzucane na ziemię, obok kociołek z napisem "grochówka z WSI". Podpis cyrylicą: "hazjajka i hazjain"(gospodarz i gospodyni);
      * Donald Tusk z Komorowskim skaczą przez szpicrutę, którą dzierży Putin;
      * logo PO na klozecie, na którym siedzi Marek Majewski (do podcierania się na haku nabity egzemplarz "Gazety Wyborczej");
      * penis z głową Palikota uderza Komorowskiego w głowę;
      * Kuba Wojewódzki i Michał Figurski jako nosiciele "chorób W";
      * Janina Paradowska jako zielony z wściekłości potwór z czerwonymi szponami;
      * dwa psy z głowami Tomasza Sekielskiego i Andrzeja Morozowskiego z TVN tarzają się przy misce z napisem "Teraz WSI";
      * Monika Olejnik na furze gnoju;
      * Tusk i Komorowski z ustami zaszytymi nicią, na której końcu wisi sierp i młot (podpis: "ukrywają prawdę";
      * Tusk, Komorowski, Radosław Sikorski na kolanach przed carem-Putinem (mówią: "spasaj nas gosudariu, ocal platformę"). U stóp Putina spoczywa czarny pies z napisem "FSB";
      * Tusk, Komorowski, Sikorski zaprzęgnięci w rydwanie powożonym przez Putina w mundurze kagiebisty (Putin pogania ich batem, w tle dymi wrak prezydenckiego tupolewa);
      * Tusk w objęciach Putina przebranego w czapkę-budionnówkę z czerwoną gwiazdą (podpis po rosyjsku: "urze na wsiegda wmiestie" - już zawsze razem);
      * Tusk i Komorowski jako kukiełki w rękach Putina i Angeli Merkel (Tusk trzyma rurę gazową, Komorowski model tupolewa);
      * Komorowski w carskim mundurze stąpa po kościach i czaszkach. Podpis: "Książe Konstanty, namiestnik Nowosilcow, marszałko-prezydent Bronisław;
      * Pawian z wielkim czerwonym zadem i zaplutą twarzą Jacka Żakowskiego. Na podłodze kupa. Do podtarcia "Gazeta Wyborcza", w klatce pawiana logo TOK FM;
      * Komorowski w sowieckim mundurze. Wykrzywiona twarz. Krzyczy: "Jestem z Układu Warszawskiego!";
      * Komorowski na kolanach przed Kremlem. W ręku rosyjska flaga. Bojar z murów pyta: "Czego?". "Eto ja Bronek z WSI, pozwolite w gorod wojti" - odpowiada Komorowski;
      * Wajda pod murami Kremla. Pyta: "Gdzie moje srebrniki?". Sowiecki sołdat odpowiada: "Paszoł won!";
      * Komorowski ze sztucznym penisem przy ustach, rosyjski orzeł z głowami Komorowskiego i Palikota oraz z logo PO. Podpis: orzeł dwugłowy komoropalikot;
      * Palikot jako świnia. Na zadzie napis: "Wszystko dla Bronka";
      * Grzegorz Miecugow jako sowiecki sołdat. Z diabolicznym uśmiechem, pilnuje pociągu z transportem (jeńców?);
      * Komorowski z urwaną połową twarzy (pod skórą metalowe części jak u Terminatora);
      * logo "Gazety Wyborczej" z podpisem "g...wno z mózgu";
      * Komorowski triumfuje po rosyjsku: urra, urra, urrra! (tak uczczono jego wybór na prezydenta). Podpis: pożegnanie z honorem;
      * Jacek Żakowski, Tomasz Wołek i Monika Olejnik jako wampiry;
      * Komorowski z Tuskiem piłujący krzyż z polską flagą;
      * Komorowski z Tuskiem jako klauni nakręcani przez Putina;
      * Aleksander Kwaśniewski żłopiący wódkę z butelki;
      * Komorowski jako diabeł. Płoną mu rogi i ogon, na którego końcu jest napis "WSI";
      * Komorowski w czapce sowieckiego żołnierza trzymający czerwone baloniki...

Dosyć, chociaż przykłady brutalności i poniewierania również w treści publikacji można mnożyć. Nieuwzględnienie tego w "deklaracji łódzkiej" to hipokryzja.

Powstrzymywanie nienawiści i obłędu w życiu publicznym PiS powinien zacząć od własnych szeregów.

Rita,
      proszę daj mi choć 3 (trzy) podobne przykłady nienawiści z mediów związanych z PO.
    • gryfny Re: wyznawcy kaczek wierzom w duchy ... 26.10.10, 18:30
      wyborcza.pl/1,75248,8571708,Po_sekcji_zwlok__obroncy_krzyza___nie_doznal_zadnego.html
      • berncik Re: wyznawcy kaczek wierzom w duchy ... 26.10.10, 18:44
        Tej sekcji nie musieli robic.Z tym wynikiem se zodyn z Pisowcow nie zgodzi.Powiedzom ze manipulowane.Albo zarzondzom jeszcze jedna sekcje,ktura przeprowadzi wyznawca Kaczorow .
        Najpierw temu nieboszczykowi wpiepszom ,a potem powiedzom widzicie jednak pobity.
        • gryfny Re: wyznawcy kaczek wierzom w duchy ... 26.10.10, 18:47
          genau powiedzom ze to tyn "uklad" i po ptokach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka