Dodaj do ulubionych

Znalazłam

17.10.10, 19:47
w piwnicy swoje stare pocztówki. Z każdego miejsca gdziem bywała, stamtąd wysyłałam do siebie pocztówki. Byłam pewna, że je wyrzuciłam i roniłam krokodylowe łzy ze swojej głupoty, a tu taka niespodzianka - były w reklamówce w piwnicy. Co za wspomnienia. Czytam je , dotykam i wspominam. Pełno ich mam z różnych miast z lat 70-80 i wyobraźcie sobie jak te miasta się zmieniły. Jak tylko je zeskanuję założę album, abyście sami zobaczyli, że nie tylko my sie zmieniamy z latami ale i razem z nami miasta.
Obserwuj wątek
    • socer-schlesier Re: Znalazłam 17.10.10, 19:53
      No to dzisiej na pewno jestys szczynsliwo?
      Jest powod zeby sie napic Chilijskygo winka, pora ku tymu odpowiednio.
      • rita100 Re: Znalazłam 17.10.10, 19:55
        Aleś wyniuchoł, to moje małe szaleństwo. Fakt , pora ku temu, a i jak zeskanuje te pocztówki zobaczysz jak Katowice sie zmieniły. Mam trochę tych pocztówek.
        • anton_28 Re: Znalazłam 17.10.10, 19:57
          Rita, wciep to na galeryjou abo na tyn woontek o PRL uodymie :)
          • socer-schlesier Re: Znalazłam 17.10.10, 20:02
            Bardzo dobry pomys.
          • berncik Re: Znalazłam 17.10.10, 20:03
            Takie wspomnienia znalesc to fajnie .Tez w mlodych latach zbieralem widokowki ,ale przedewszystkim przedwojenne.Jak szedlem do wojska to podarowalem znajomej i zginely.
            Ona zreszta tez.Czesto mi sie te widokowki przypomna i szkoda mi ich.
            • socer-schlesier Re: Znalazłam 17.10.10, 20:08
              Niy ma nic fajniejszygo jak se powspominac stare-mode lata, ach.
              • rita100 Re: Znalazłam 17.10.10, 20:14
                Tak, jestem pod wrażeniem tego znaleziska. Lata 70-80 to lata no wiecie jakie, mam pełno pocztówek z zagranicy, a najwięcej z Niemiec, bo to ludzie na potęgę wyjeżdzali.
                Teraz te pocztówki pachną starością.

A czy Wy sprzątacie w piwnicach ?

Mnie tak naszło, bo chcę piwnicę wreszcie potraktować jako piwnicę, a nie jako rupieciarnię i przygotować się do zwożenia ziemniaków, przetworów i skrzynek z jabłkami na zimę. Taką sobie wyobrażam piwnicę, a ponieważ dysponuję czasem to robię porządki i spełniam swoje marzenia.

Potrwa to trochę, ale zeskanuję w wolnych chwilach te miasta.
          • rita100 Re: Znalazłam 17.10.10, 20:27
            anton_28 napisał:

> Rita, wciep to na galeryjou abo na tyn woontek o PRL uodymie :)

Wciepne Ci niespodziankę PRL. Chcieli ode mnie jo kupić, ale uważam, że pozostawię ją sobie na pamiątkę. Już biegnę na galerię.
            • anton_28 Re: Znalazłam 17.10.10, 20:37
              dziynki !! czekom
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka