Dodaj do ulubionych

Meg odchodzi.

18.10.10, 09:33
Nasza wieloletnio forumowiczka ktoro miolem przijymnosc przez ballesta poznac wczoraj napisala :
-----------------------------------------------------
meg_s 17.10.10, 10:33 Odpowiedz
na pożegnanie z tym forum, dedykuję wszystkim, a zwłaszcza kilku panom tę piękną piosenkę do przemyślenia
www.youtube.com/watch?v=-_uZ4S7YAzs
---------------------------------------------------------------------
Chciolem tylko przipomniec ze w tyj piesniczce ktoro nom meg dedykowala jest duzo o pogardzie i niynawisci.
Meg tu mosz piyrszy prziklad z brzegu niyjakiygo claudio1 ktory wczoraj tu o nos tak naszkryflol:

claudio1 17.10.10, 21:30 Odpowiedz
wtedy gdy niemiecki weteryniarz,czy lekarz, powiedzial; slazak to zawszony i zapijaczony osobnik, nieudacznik, natomiast Polak jest nie do wykonczenia, zawsze punktualny
prosze o linki : NIEMIECKIE CYTATY O SLAZAKACH.
Obserwuj wątek
    • 1fatum Re: Meg odchodzi. 18.10.10, 10:03
      socer-schlesier napisał:

> Nasza wieloletnio forumowiczka ktoro miolem przijymnosc przez ballesta poznac w
      > czoraj napisala :
      > -----------------------------------------------------
      > meg_s 17.10.10, 10:33 Odpowiedz
      > na pożegnanie z tym forum, dedykuję wszystkim, a zwłaszcza kilku panom tę piękn
      > ą piosenkę do przemyślenia
      > www.youtube.com/watch?v=-_uZ4S7YAzs
      > ---------------------------------------------------------------------
      > Chciolem tylko przipomniec ze w tyj piesniczce ktoro nom meg dedykowala jest du
      > zo o pogardzie i niynawisci.
      > Meg tu mosz piyrszy prziklad z brzegu niyjakiygo claudio1 ktory wczoraj tu o no
      > s tak naszkryflol:
      >
      > claudio1 17.10.10, 21:30 Odpowiedz
      > wtedy gdy niemiecki weteryniarz,czy lekarz, powiedzial; slazak to zawszony i za
      > pijaczony osobnik, nieudacznik, natomiast Polak jest nie do wykonczenia, zawsze
      > punktualny
      > prosze o linki : NIEMIECKIE CYTATY O SLAZAKACH.
      Również użyłem tego argumentu.

Każda dyskusja jest do zaakceptowania dotąd, dokąd rozmówca bezpośrednio nie poniża i nie znieważa swego interlokutora, lub innych ludzi.
      Ubolewam, że ze strony obrońców polskości nikt się nie odezwał protestując, że takie zniewagi nie przystoją człowiekowi, chyba, że człowiekiem nie jest.

Zabolało. Bardzo zabolało obrażanie ludzi, którzy od dawna znali prąd, kanalizacje, wodociągi i cała cywilizowaną infrastrukturę. Nawet mieszkańcy familoków wiedzieli do czego służy "waterklozet", bo jak niedawno wspomniałem o gównianym prysznicu, kiedy nowobogacki będąc w gościach w willi pod Warszawą nie znał przeznaczenia sanitariatu i nasrał do bidetu, a później uruchomił wodę.

Zabolało szczególnie dlatego, że dopiero po wojnie w Polsce zwalczano analfabetyzm, a jeszcze nie tak dawno zelektryfikowano ostatnie domostwa. Zasad kultury i higieny trzeba było uczyć i to bez efektu. Nawet przedwojenny system nakazowy Sławoja-Składkowskiego nie oduczył chodzenia ludzi za stodołę za potrzebą, choć "sławojki" już istniały. To nie gdzie indziej, ale w Polsce media trąbią na alarm, że źle się stało likwidując szkolne higienistki, bo szerzy się wszawica.
      O nieudacznikach i zapijaczonych osobnikach nie wspomnę, bo mieszkając w centrum kraju mam okazję na co dzień obserwować właśnie takich.

Jadąc autem na poniemieckie tereny bez znajomości historii i geografii wiadomo, gdzie przebiegała kiedyś granica. Do dziś widoczna jest dawna przemyślana i na owe czasy nowoczesna zabudowa. Ceglane domy pod dachówką, gdy w centrum dopiero w gierkowskim okresie prosperity budowano nowe domy likwidując strzechy.

Czy ta prawda kogoś obraża? Czy zapożyczenia językowe stanowią zniewagę, a może dopiero ujawnienie tego faktu staje się obraźliwe?
      • ballest Re: Meg odchodzi. 18.10.10, 10:30
        Hm, co mom napisac, to jedna z osob, ktora mnie najwiecej krytykowala, ale znam ja osobiscie i wiem, ze jak by takich Megs we Polsce yno 10 % bylo, to by Polska calkiem inaczej wygladala.
        • szwager_z_laband Re: Meg odchodzi. 18.10.10, 17:17
          tysz tak godom
    • 1fatum Re: Meg odchodzi. 18.10.10, 10:40
      Może tam pracuje a tu czasu i sił zabrakło?

wiadomosci.onet.pl/cnn/megi-atakuje-to-najsilniejszy-tajfun-od-lat,1,3736392,wiadomosc.html
      To tylko żart.
      • ballest Re: Meg odchodzi. 18.10.10, 11:10
        Fatum, uobejrzi, to miedzy innymi robota od Meg!

www.hutniczy.malanowicz.eu/
        • 1fatum Re: Meg odchodzi. 18.10.10, 11:52
          ballest napisał:

> Fatum, uobejrzi, to miedzy innymi robota od Meg!
          >
          > www.hutniczy.malanowicz.eu/
          >

Zaskoczyłeś mnie. Wiedziałem, że jest wrażliwa i delikatna, ale nie sadziłem, że to taka artystyczna dusza i bardzo zorganizowana.
          Może właśnie dlatego jest taka wrażliwa.
          Jest już szara jesień, często bywamy rozdrażnieni i możemy palnąć coś niepotrzebnie.
          Zostawmy Meg uchylona furtkę do powrotu. Szkoda aby ją zastąpił wchodzący na forum kolejny idiota.
          • ballest Re: Meg odchodzi. 18.10.10, 12:20
            Meg jest czescia tego forum, bo pisze na tym Forum a wczesniej na innym od samego poczatku.
            Ja mysle, ze ona wroci, teraz za duzo czasu nie ma do tego wpadla w pewien nalog ( ale nie alkohol) a to jej duzo czasu zezera;)

szresztom to nie wszystko co ona robi, zobacz to:

www.malanowicz.eu/mm/pasje/silesiana/silesiana.html
            • ballest Re: Meg odchodzi. 18.10.10, 12:23
              Meg jest gotyckiego pochodzenia ze kropeleczkom frankonskiej krwi;)

ale stara sie tez o slaska kulture, uobejrzi se to:

www.malanowicz.eu/mm/pasje/silesiana/stroje/stroje.htm
              • kubiss Meg odchudzi 18.10.10, 14:52
                Widzisz Ballest
                Megg odeszla
                Sloneczko przestala tutaj zagladac
                A Rita zaczyna juz powoli byc zmeczona waszym antypolskim jadem .
                Zanim pojawil sie wasz Gorol Kalofil dalo sie wyczuc wasza presje na
                forumowe kolezanki .
                Slazaczki wola Goroli
                • hanys_hans Re: Meg odchudzi 18.10.10, 21:06
                  kubiss napisał:

> Widzisz Ballest
                  > Megg odeszla
                  > Sloneczko przestala tutaj zagladac
                  > A Rita zaczyna juz powoli byc zmeczona waszym antypolskim jadem .
                  > Zanim pojawil sie wasz Gorol Kalofil dalo sie wyczuc wasza presje na
                  > forumowe kolezanki .
                  > Slazaczki wola Goroli

https://statichg.demotywatory.pl/uploads/1253049243_by_orlica_500.jpg
                  • kubiss Re: Meg odchudzi 18.10.10, 22:16
                    Hanysie
                    Obiecales 1 Fatum mnie calkiem ignorowac a tymczasem odpowiadasz na moje posty .
                    Czyzbys lekcewazyl swojego Gorola ?

Slazaczki sa wspanialymi kucharkami i gotuja swietnie :-)
                    Ja szanuje swoja Babe bo pierze moje ciuchy prasuje koszule
                    i pedantycznie dba o czystosc .
                    Amerykanska flage co wisi przed domem pierze co dwa tygodnie .
                    Musialem ja troche nastroic zaraz po zeniaczce ale jest dobrze .

A bedziesz miou trocha odwagi napisac o swojej ?
                    Czy masz Slazaczke ?
                    ballest mi za cholere nie chcial wypeplac na priva czy mosz Slazaczke czy Polke .
                    Viele gruse aus Polen . . . . . :-)
                  • ballest Re: Meg odchudzi 19.10.10, 11:06
                    Hanys, Kubus mysli, ze jo z nim kiedykolwiek cos prywatnie skryslam????
                    Tak nisko nigdy nie slecam!
                    • 1fatum Re: Meg odchudzi 19.10.10, 13:10
                      ballest napisał:

> Hanys, Kubus mysli, ze jo z nim kiedykolwiek cos prywatnie skryslam????
                      > Tak nisko nigdy nie slecam!
                      **************************************************************

Fajnie jest mieć ignorowanych. Nie wiem o czym piszą, a nawet, kiedy inni do nich nawiązują to też mnie nie ciągnie, aby poznać treść.
              • szwager_z_laband Re: Meg odchodzi. 18.10.10, 17:19
                ballest napisał:

> Meg jest gotyckiego pochodzenia ze kropeleczkom frankonskiej krwi;)
                >
                > ale stara sie tez o slaska kulture, uobejrzi se to:
                >
                > www.malanowicz.eu/mm/pasje/silesiana/stroje/stroje.htm
                >
                tego Margotka niy szczimie:))

;)
                • ballest Re: Meg odchodzi. 19.10.10, 13:41
                  szwager_z_laband napisał:

> ballest napisał:
                  >
                  > > Meg jest gotyckiego pochodzenia ze kropeleczkom frankonskiej krwi;)
                  > >
                  > > ale stara sie tez o slaska kulture, uobejrzi se to:
                  > >
                  > >
                  rel="nofollow">www.malanowicz.eu/mm/pasje/silesiana/stroje/stroje.htm
                  > >
                  > tego Margotka niy szczimie:))
                  >
                  > ;)

To n ie doceniosz Margotki, jo jom za bardzo intelgentou mom, skuli tego wierzam, ze ji wyklarujam, ze Slowian nie bylo.
                  Tu na tym forum bouo juz tela osob, co na poczontku tego nie wierzyli, ale teraz jakos tez juz przekonani som, ze Poloki to potomkowie Gotow i Vandalow !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka