szwager_z_laband 03.03.12, 04:56 jo proponuja te:) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=lastup&cat=1&pos=143 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwager_z_laband Re: zdjyncie roku 2011 03.03.12, 09:54 a kere wybiyrosz?, te same co jo? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zdjyncie roku 2011 04.03.12, 17:34 a jak tam inksze forumowicze typujom? Odpowiedz Link
seppel Re: zdjyncie roku 2011 04.03.12, 18:52 Nullinteresse ! also zum Ersten, zum Zweiten und… Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zdjyncie roku 2011 04.03.12, 19:20 a w miyndzyczasie ktos fotki podmiyniou;) Odpowiedz Link
seppel Re: zdjyncie roku 2011 04.03.12, 19:31 Ou! nicht fein! soo es stimmt wieder(jak dugo niy wjym) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zdjyncie roku 2011 07.03.12, 20:44 Witom - jak tam pogoda w Kolbergu? :) Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 07.03.12, 20:48 szwager_z_laband napisał: > Witom - jak tam pogoda w Kolbergu? > > :) Nawet się nie pytaj, wszyscyśmy chorowali, a wnuk nawet w szpitalu wylądował. Długo by opowiadać, ale musze się otrzasnąć trochę. W powrotnej drodze do Krakowa dowiedziałam się, że morze jest zamrożone. Szkoda, że tego nie widziałam. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zdjyncie roku 2011 07.03.12, 20:54 znaczy chyciouas ryma na to nojlepszo je wodzionka ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 07.03.12, 20:54 Hejka, a może ten bild dla relaksu ? Kto bydzie decydować o wygranym ? schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=997&pos=1 Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 07.03.12, 21:02 No i jak ? Trzeba bydzie wybierać. Może jeszcze są jakieś propozycje bildów. Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 08.03.12, 10:24 A gdzie można obejrzeć wszystkie te zdjęcia, na które można głosować? Coś wybiorę. Odpowiedz Link
ballest Re: zdjyncie roku 2011 08.03.12, 10:27 schlesien.nwgw.de/foto/index.php?cat=1 Tu rumilk Moje naprzyklad tu: schlesien.nwgw.de/foto/index.php?cat=10007&page=2 Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 08.03.12, 10:33 Dzięki. No to mi się jednak nie bardzo podoba. Jako scenka świetne, ale jako zdjęcie - takie sobie. Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 08.03.12, 10:42 No ale mnie jednak interesują te zdjęcia wśród których można wybierać, a które spełniają kryterium. A Ty podesłałeś wszystkie. Ja myślę, że można głosować tylko na te które wklejone zostały w 2011 roku. Jak je wyodrębnić? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zdjyncie roku 2011 08.03.12, 14:58 idz na funkcja "ostatnio dodane" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: zdjyncie roku 2011 16.03.12, 21:02 rumilk napisał: > No ale mnie jednak interesują te zdjęcia wśród których można wybierać, a które > spełniają kryterium. > A Ty podesłałeś wszystkie. > Ja myślę, że można głosować tylko na te które wklejone zostały w 2011 roku. > Jak je wyodrębnić? To je pszeca proste jak droot! Idziesz do nawigacji klikosz na "Ostatnio dodane" i po koleji pszegloondosz uod zadku do pszodku z dokuadnoom datoom! Na dole ze prawy stroony pszeuanczosz po koleji stroony od 1 do 319... Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 08.03.12, 21:28 rumilk napisał: > Dzięki. > No to mi się jednak nie bardzo podoba. > Jako scenka świetne, ale jako zdjęcie - takie sobie. Podobnie myślę. Widzę Rumilk, że masz profesjonalne spojrzenie :) Proszę, abyś pomógł nam tu wybrać dobre zdjęcie 2011 roku. Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 09.03.12, 19:27 Zagłosuję na wybrane typy około poniedziałku. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 09.03.12, 21:49 To zachęcam do dodawania ulubionych zdjęć z galerii , by był większy wybór. Trzeba działać :) Odpowiedz Link
bratjakuba Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 14:53 Na poczontku sie prziznom,że fotografowanie nie je moim hobby i nie jest ech znawcom techniki fotograficznej W fotografowaniu i wynejdowaniu ciekawych motywow Zeff je nie do pobicia. Ale te wszystke przepiykne zdjyncia dotyczom objektoe statycznych. Jejich fotografowanie idzie powtorzać pora razy w roztomańtych ujyńciach, zestawach sprzyntowych i nastawieniach ekspozycji. Bez to jo głosuja na tyn obrozek. forum.gazeta.pl/forum/w,34281,133899966,134053054,Re_zdjyncie_roku_2011.html Tyn motyw już sie w tej scenerii nigdy nie powtorzy. A zdjyńcie jest uchwycyniym tego niepowtarzalnego objektu w tej niepowtarzalnej chwili. A technika jest tako jakom autor tego zdjyńcia w tym krotkim momyncie dysponowoł. To,że to jest obrozek z otyginalnego ujyńcia też jest jedyn z plusow,bo po obrobce Photoshop-ym by szło z tego zrobić "krajobraz przed burzom". Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 15:01 tyn obrozek i tyn (tysz od Rity) ze "Szwejkym i ogorkami" co jak sie niymyla kedys wygrou nasz konkurs, oba te fotki som w tym samym klimacie:) widza ze jednoznacznie tyn "nomada" prowadzi! :) Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 19:51 Dziękuję za uznanie tej specyficznej sytuacji jaka widnieje na tym zdjęciu. To nie jest obiekt, który można fotografować w każdej chwili i o dowolnej porze, to po prostu żywy obraz, to było przypadkowe spotkanie w czasie jazdy na rowerze bulwarami wiślanymi. Wydawało mi się, że warto uwiecznić takie spotkanie bosego pielgrzyma i za Jego ustną zgodą zdjęcie zostało zrobione. Dziękuję za zwrócenie uwagi. Tak myślałam, że tą sceną was zaciekawię i nie myliłam się. Stąd to zdjęcie. Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 12:22 A co zwyciężyło w 2010 roku? Typem nr 1 było, jak pamiętam, zdjęcie mgły, prawda? Powinno zostać wklejone tutaj: schlesien.nwgw.de/foto/index.php?cat=19 Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 12:44 Pogrzebałem sobie trochę wyszukując wśród wklejonych w 2011 roku i spodobały mi się: - autor: Zef - autor: Anton - autor: Anton - autor: Zef - autor: Ballest (jest jeszcze parę innych, może pełniejszych ujęć tego rodzaju, ale tylko tu jest w miarę prosta wieża..) - autor: Zef - autor: szwager - autor: Zef Zef ma - moim skromnym zdaniem - najciekawsze ujęcia. Większość jego kadrów jest w pełni dopracowanych. Naprawdę robią wrażenie jego prace. Szkoda tylko, że wkleja swój podpis w fotkę, to mnie razi jakoś. Ale może się czepiam i się nie zam... A teraz mój absolutny typ numer 1: - autor: Zef. Może jeszcze zaproponuję coś autorstwa rity z ukłonem dziękczynnym za zaproszenie do jury plebiscytu. Ma ona w swoich propozycjach dużo ciekawych pejzaży, ale te kolory i tonacje bladosine trochę psują efekt. Ciekawe jest to zdjęcie: Jest w nim jakiś nieziemski smutek. Ciekawe na jaką pamiątkę jest ten znicz? Na sam koniec mam pytanie prywatne i osobiste do Zefa, autora tego zdjęcia: schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=562 Gdzie znajduje się ten posąg? Jakie dokładnie wydarzenie upamiętnia (mowa tam chyba o jakichś wygnanych, wypędzonych, czy tak?). Gdzie to jest? Odpowiedz Link
dede99 Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 18:36 Hallo! mie sie podobaja te 3- w taki kolejnosci: Ballest-kaj zes kliknol tego Chopa z koniem na spacerze?? ;) Odpowiedz Link
seppel Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 18:32 rumilk napisał: > Na sam koniec mam pytanie prywatne i osobiste do Zefa, autora tego zdjęcia: > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=562 > Gdzie znajduje się ten posąg? Jakie dokładnie wydarzenie upamiętnia (mowa tam c > hyba o jakichś wygnanych, wypędzonych, czy tak?). Gdzie to jest? ......................... Hallo Rumilk! Cieszy mije ze Ci sie moje Fotki podobajom - czamu moj "podpis" na kozdym zdjynciu? Niywjym (keine Ahnung)moze chync odrozniynio sie od Reszty? Co do tyj Fotki -a ze nasza Galeryjo we cionguym ruchu je to myslam ze ci o "Nepomuk auf der Marmorbrücke" idzie Uon stoji na Moscie we Villmar (Hessen)kaj pod koniec 45 przijechauy pjyrfsze Transporty mit Heimatvertriebenen (wypyndzyni) ze Sudetenland ,Schlesien ,Russland… Mjyszkali Uoni we Barakach kere Wehrmacht we tamtejszym Kamjyniouomje (Marmor ) postawjyu .Bou tam Platz dlo kole 500 ludzi –do 1947 bouo tam kole 2000 ludzi Moze i napewno (ale to yno moje mysli) przijazd obcych ludzi do wsi niy podobauo sie mjejscowym bo wjadomo w takich przipadkach bardzo szybko z Przyjaciela robi sie Wrog(Feind ) szczegolnie jak ktos musiou dlo Tych ludzi Zimmer oddac oder pou Chaupy … Zresztom Bratjakuba wjy na tyn tymat wjyncy i lepi bo to som na wuasny skorze doswjadczou . "zum Gedenken an die Vertreibung 1946-96 " stoji tam Also zeby niyzapomniec tych okrotnych czasof Zum Gedenken der. Heimatvertriebenen Odpowiedz Link
berncik Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 18:48 Jo bych tysz glosowou na tygo bosygo pielgrzima. Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 19:56 Seppel, ten Nepomucen jest świetny. Powinniśmy stworzyć kolekcje pomników Nepomucena. Odpowiedz Link
seppel Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 21:13 rita100 napisała: > Seppel, ten Nepomucen jest świetny. Powinniśmy stworzyć kolekcje pomników Nepom > ucena. ......... Hi Rita! und , jak chcymy to zrobic? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 21:16 proponuja niych Rita zauozy taki plac we galerii, ale tak coby wszyske z nos tam mogli dowac od dzisiej wszyske fotki Nepomucynow kere bydom robic kaj ino. Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 21:22 Taki plac może nam zrobić Hanys, do którego teraz pomachajmy rękami, by zauważył nasze potrzeby ;))))) hehehe Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 19:55 Rumilk, tłumaczę to zdjęcie spokojnego morza Bałtyckiego ze zniczem na palach - było to zdjęcie zrobione w Dzień Zmarłych za tych co na morzu. W czasie spaceru zauważyłam ten znicz. Odpowiedz Link
rita100 Re: Mój głos na 11.03.12, 20:13 I Miejsce Zdjęcie Seppel Za technikę, za soczystość zieleni, za widok w którym można utonąć z podziwu. Od A do Z perfekcja w całej rozciągłości. To zdjęcie daje nam spokój ducha. Prawda ? Przegrać z Mistrzem to zaszczyt ;)))))))))) II Miejsce Ballest Za najpiękniejsze ujęcie pałacu Ballestremów Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 21:21 No to po kolei: @seppel albo Zef, bo mi się już kitwasi... Ja muszę się przyznać otwarcie, że właśnie (jak zasugerowała Rita) współtworzę od kilku lat olbrzymią kolekcję nepomuków w sieci pod adresem: nepomuki.pl/nepomuk/ Staramy się tam jak najdokładniej opisać każdego napotkanego nepomuka. Wklejamy także te zagraniczne. Zef, czy mógłbyś mi udostępnić zdjęcie oryginalne tego posągu lub pozwolił wkleić to do tego serwisu nepomuckiego? Oraz pozwolił podać opisaną przez Ciebie historię? Ja i podobni mi pasjonaci bylibyśmy Ci bardzo wdzięczni. Dodam jeszcze, że sam osobiście przyczyniłem się rok temu do uratowania jednej figury. Można o tym poczytać tutaj: www.gliwiczanie.pl/Reportaz/nepomukzarzecki/nepomuk.html Świat jest pełen oszołomów. Dlatego sam nim też jestem. Żeby się nie wyróżniać... ;) @rita Z tego co się orientuję to ten koleś z koniem spaceruje po lewym brzegu Wisły a za końskim zadem widać ujście Wilgi do Wisły po stronie Podgórza? Spacerowałem tymi bulwarami w dzieciństwie i wczesnej młodości (wychowywałem się w Krakowie i jeździłem tam przez lata całe w każdych wolnych chwilach). @hanys A co ze zdjęciem roku 2010? Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 21:44 Rumilk, to niesamowite, ze tak dokładnie znasz to miejsce z tej fotki z koniem. Dokładnie tak, moja stała trasa jazdy na rowerze. Potem objazd płyty Rynku Głównego. To znaczy, żeś Podgórzanin ? Fajnie , ze masz tak blisko do swoich wspomnień. To jak rzut beretem :) A z tym Nepomucenem to zaraziłam się już na Forum Gliwice. Nie mogę tak obojętnie przejść czy przejechać obok kapliczki. Też cykam fotki. Rumilk, a czy zabezpieczacie te figurki przed kradzieżą ? Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 22:14 Przed kradzieżą nic nie uchroni tak naprawdę. Pewnie, że się staramy. Już samo dokumentowanie i dokładne opisy są jakimś zabezpieczeniem. Nie żałujemy miejsca na stronie. Figury są w większości obfotografowywane w kilku ujęciach, w zbliżeniach i w miarę możliwości staramy się uaktualniać zdjęcia. Czyli wklejać nowe, nie poprzestawać na sfotografowaniu tylko raz celem wpisania do rejestru. Poczytaj tutaj - krew zalewa: nepomuki.pl/nepomuk/skradzione.htm Jest tam mowa na przykład o nepomuku z Pisarzowic pod Bielskiem. Zniknął zaraz po tym jak odmówiono sprzedaży figury pewnemu nachalnemu kolekcjonerowi. Szczegóły opowiadał mi pewien ksiądz z opolskiego, urodzony w tej wsi. A co do pochodzenia to w Podgórzu mieszkała moja Babcia (mama mamy) i musiała w czasie wojny się wyprowadzić, bo tam gdzie mieszkała (obecnie ulica Piwna - wtenczas Wita Stwosza) urządzili Getto. Dostało się jej i jej rodzinie mieszkanie po Żydach na Kazimierzu (przy ul. Podbrzezie) i tam wychowała się moja mama. Ja urodziłem się już w Gliwicach, gdzie mój ojciec (urodzony w Skoczowie na Śląsku Cieszyńskim) dostał po studiach na UJ nakaz pracy. Dość długo wychowywała mnie babcia, a zresztą w każde wakacje tam jeździłem. A spacerowałem raczej tam gdzie ten brodacz. Pamiętam kino "Wisła" nieopodal. Byłem tam m.in. na "Gangu Olsena". :) Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 23:05 Nie ma sposobu na zabezpieczenie przed złodziejami takich figurek. Dla pieniędzy ludzie zrobią wszystko. Jest zlecenie to i znajdzie się wykonawca. Najlepiej by było jakby te zabytkowe figurki zamieszczać w kościele, a duplikaty dawać do kapliczek. Nie ma innego sposobu, szczególnie, że te kapliczki umiejscowione są często na bezludnym terenie. Ile już jest kapliczek pustych. Co innego Nepomuki z kamienia , te raczej są bezpieczne, ale te drewniane w kapliczkach są zagrożone. Rumilk, to jak wychowałeś się na Kazimierzu to na pewno widzisz różnicę w czasie. Szczególnie Kazimierz się zmienił najbardziej. To już całkiem inna dzielnica. Dawniej to strach tam było się przejść w godzinach wieczornych, bo nie wiadomo kto z bramy może wyskoczyć. Ja tam się wprawdzie kręciłam ale po drugiej stronie Dietla, smykałam na ul Koletek gdzie były korty Nadwiślanu i boisko piłkarskie. A Twoja babcia jeszcze żyje ? Moja babcia też jest z Podgórza ale od strony ul. Zamojskiego. Dużo moich kolegów znajduje się na Sląsku , nawet jak odbywają się spotkania klasowe to ciężko ich ściągnąć. Tam do dziś pracują i mieszkają z rodzinami. Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 11.03.12, 23:48 Moja babcia zmarła w 1989 roku. Tuż przed falą gwałtownych przemian w dzielnicy. Jednym się te przemiany podobają bardziej innym mniej. Na pewno zadowoleni są ci, którzy tam żyją. Ja tam już nie jeżdżę, chyba że oprowadzam znajomych. Nie lubię tego Kazimierza teraz. To nie jest MÓJ Kazimierz. A na Koletek bywałem często u znajomych mamy. Zawsze też odwiedzaliśmy jej niegdysiejszą emerytowaną nauczycielkę (z LO nr 6 im. Mickiewicza) w jej mieszkaniu na św. Stanisława... Wiesz co dzieje się z zabytkowymi skradzionymi nepomukami? Są między innymi przerabiane na oryginalne... barki. Przerabia się je tak, że skrywają wódkę w rozprutym brzuchu.. "Pomysłowe", nie? Podobno fidel (założyciel i admin tej strony o nepomukach) już takie widział... Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 12.03.12, 19:43 Tak jest, Kazimierz jest już inny, całkiem inny duch przeszłości tam buszuje :) Straszne to, że dla swoich jakiś doznań niszczą zabytkowe figurki, które stanowią symbol i folklor polskiego krajobrazu. To jest profanacja, aby w ten sposób użytkować coś co stanowi dziedzictwo religijne. Ja też kiedyś widziałam w dessie, czy jak to zwą antykwariacie, w jednym małym sklepiku przepiękne stare figurki, rzeźby religijne. Przepiękne aniołki, które najczęściej widać na sklepieniach kościoła. Zobaczyłam i uciekłam, bałam się nawet o nie spytać, bo jakoś mnie to zdziwiło, że tak swobodnie można to kupić . Na targach staroci takich rzeczy nie ma. Czas na wybór zdjęcia :) pozdrawiam Odpowiedz Link
ballest Re: zdjyncie roku 2011 12.03.12, 20:16 Ale tu jest prostou wieza :) To se Rumilk z Ritom dogodali, fto by se tego spoidziewou ! GRATULACJE, cieszy mnie to bardzo. Odpowiedz Link
ballest Re: zdjyncie roku 2011 12.03.12, 20:18 zapomniou uech link wrazic:) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=187&pos=36 Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 12.03.12, 20:23 Jednak ten pałac z gałązkami kwitnącej magnolii lepiej się prezentuje. Trzeba szybko wybierać, by się nie rozmyśleć ;))))))))0 Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 12.03.12, 22:50 rita100 napisała: > Jednak ten pałac z gałązkami kwitnącej magnolii lepiej się prezentuje. No! I oświetlenie lepsze! Odpowiedz Link
seppel Re: zdjyncie roku 2011 12.03.12, 23:43 rumilk napisał: > No to po kolei: > > @seppel albo Zef, bo mi się już kitwasi... ................ jak to sie goudo, bouech muody und gupi... ;)) bestusz tak je a niy inaczy. moze bydam musiou to kedy skorygowac und zamjast Zef ,Sepp (oder caukym co innego) schkryflac. ...................... > Zef, czy mógłbyś mi udostępnić zdjęcie oryginalne tego posągu lub pozwolił wkle > ić to do tego serwisu nepomuckiego? Oraz pozwolił podać opisaną przez Ciebie hi > storię? Ja i podobni mi pasjonaci bylibyśmy Ci bardzo wdzięczni. .............. Fotka s Nepomukym mogam Ci udostympnic ale yno Tobje und yno na Ta nepomuki.pl/nepomuk strona ! und jeszcze jedne , moj polski je niy za bardzou also, myslam ze dokonosz niyzbyndnych korektor mojich Berof ...zeby to jakos wyglondauo ;) ...abo chcesz Deutsch ... dann Null Problemo ! Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 13.03.12, 01:53 Bardzo Ci dziękuję! Wykorzystam zdjęcie i historię WYŁĄCZNIE do wklejenia do internetowego serwisu nepomuckiego: nepomuki.pl/nepomuk Proszę prześlij na adres rumilk(maupa)gazeta.pl lub rumilk(maupa)interia.pl - jak Ci wygodniej. A tekst będę musiał "przerobić" na język polski, bo główny administrator tej strony jest z ... Warszawy i pewnie nic a nic nie pojmie z tej gadki (choć być może go nie doceniam...) Pozdrawiam serdecznie i czekam na fotkę. Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 13.03.12, 21:55 Hejka, czas na wybory. No nie dajcie się prosić. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zdjyncie roku 2011 14.03.12, 06:51 wedug mie na rok 2011 juz wybor je przesondzony - najwiyncyj sztimow pszeca paduo na Twojego "nomady" :) Odpowiedz Link
ballest Re: zdjyncie roku 2011 14.03.12, 11:29 No jasne, ze te zdjecie od Rity jest najfajniejsze Odpowiedz Link
berncik Re: zdjyncie roku 2011 14.03.12, 11:42 ballest napisał: > No jasne, ze te zdjecie od Rity jest najfajniejsze Ja Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 14.03.12, 15:08 Pewnie wypada przychylić się do zdania większości. Ja jednak NIE POTRAFIĘ przestać zachwycać się tym zdjęciem: Stąd głosuję na nie uparcie. Jak nie wygra, to głos przechodzi na tego brodatego kolesia, OK? Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 14.03.12, 21:17 I mnie się to zdjęcie podoba, to jest klasa, wyższa półka. Moja fotka nie pasuje do Glywickich klimatów, a musimy je tradycyjnie pielęgnować. Ta fotka mieści się w trzech kulturach slonskich. Odpowiedz Link
ballest Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 15:01 Z tego co widzam to to jest rzeka Lahn, kajs miedzy Limburgiem a Bad Ems ! Odpowiedz Link
seppel Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 20:03 Genau! kajs zwischen Laurenburg und Cramberg Odpowiedz Link
ballest Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 21:42 tu jest ta rzeka Ta rzeka Lahn tworzy granica miedzy Taunusem a Westerwaldem Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 21:51 ballest napisał: > tu jest ta rzeka > > Ta rzeka Lahn tworzy granica miedzy Taunusem a Westerwaldem ------------------------ Byłes tam Ballest ? Odpowiedz Link
ballest Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 22:00 Tak , na urlopie we Dausenau ale we 1976 roku :) Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 22:15 ballest napisał: > Tak , na urlopie we Dausenau ale we 1976 roku :) Piękne widoki Ojej, to tyle to czasu upłynęło, zostały wspomnienia, a las ciągle rośnie jak w tym przysłowiu Nie było nas, był las; nie będzie nas, będzie las. Odpowiedz Link
seppel Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 22:34 seppel napisał: > kajs zwischen Laurenburg und Cramberg Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 22:40 seppel napisał: > seppel napisał: > > > kajs zwischen Laurenburg und Cramberg Tam nikt nie mieszka, to miejsce bezludne. Marzenie tam mieszkać, ale i strach. Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 20:20 rumilk napisał: > Swoją drogą ciekawe co to za rzeka? Rumilk, mógłbyś objąć dowodzenie nad wyborem zdjęcia 2011 roku ? Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 21:58 rita100 napisała: > rumilk napisał: > > > Swoją drogą ciekawe co to za rzeka? > > Rumilk, mógłbyś objąć dowodzenie nad wyborem zdjęcia 2011 roku ? Nie gniewaj się, ale to nie uchodzi. Ja i tak czuję, że to zbyt wielki przywilej, bym mógł być Twoim asystentem. Na pewno pomogę, ale Ty bądź dalej dowódcą, dobrze? Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 22:20 Dobrze Rumilk, może Hanys dołączy. Przecież uprawiamy Jego działkę :) Gdzie ten Hanys się podziewa, może trza list gończy wysłać ? Najpierw trzeba skończyć Rok 2010. Jutro prawie będzie trzeci raz i koniec licytacji. Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 15.03.12, 23:48 Młoteczek przygotowany czeka obok. Od razu trza go wykorzystać na 2011 rok i mieć to z głowy póki mamy serce do tego. O ile pamiętam, to zawsze był czas do końca roku na działanie. Ale życie nam przyspieszyło okrutnie i tak myślę, że jak w tej chwili mamy serce i ochotę by to sfinalizować - to zróbmy to. Zróbmy to - zróbmy to teraz (jak śpiewał zespół Republika w utworze "Kurtyna") - - www.youtube.com/watch?v=yh0XxrPyz8g Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 16.03.12, 19:51 Rumilk, Grzegorz Ciechowski jest też odkrywcą folkloru :) www.youtube.com/watch?v=m5zkWZOQHXA&feature=related Polka galopka Tak, musimy przyśpieszyć wybór, bo faktycznie potem umknie w tłumie i temat się zapomni lub zaniecha. Tylko, że w tym roku ciężki jest wybór zdjęcia . Zdjęcie Seppela bardzo mi się podoba, zresztą, każde zdjęcie w albumie Seppela jest wysokiej klasy. Wszystkie są cudowne i ciężko wybrać to jedno, choć jest to jedno już zaprezentowane i nominowane to ja jednak zagłosuję na zdjęcie Ballesta z pałacu pod magnoliami. Do Seppela, wybacz, wiesz, ze bardzo podziwiam Twoje zdjęcia, wszystkie co do jednego ale w tym roku udalo się zrobic Ballestowi cudowną fotkę z Jego ulubionego pałacu w Plawowicach, który to pałac stanowi Glywicką dewizę. Dlatego decyduję swój głos oddać na ten pałac i na zdjęcie Ballesta. Tak nakazuje mi sumienie. Będę o to zdjęcie walczyć, aby zostalo zdjeciem Roku. Seppel, proszę o wybaczenie, ja wiem, że ta decyzja tylko Cię zdopinguje do pokazania man cudownych widoków, cudownych perełek i się na mnie nie pogniewasz :) Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 16.03.12, 20:07 No więc walczę o to zdjęcie. Kto będzie za prosze podnieść rękę, a Hanys przeliczy ;))))) Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 16.03.12, 21:16 To już szósty rok tak wybieramy schlesien.nwgw.de/foto/index.php?cat=19 Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 po raz pierwszy 17.03.12, 10:13 Wznawiamy licytację wyborczą Ta metoda jest najskuteczniejsza. "Ana bana fuk do siana wystraszyua fojermana, fojerman sie z´lynku na kolana klynku" powiedzenie Hansa :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zdjyncie roku 2011 po raz pierwszy 17.03.12, 11:33 pszeca juz je pszesondzone rok 2010 = Mgua rok 2011 = Nomade Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 po raz pierwszy 17.03.12, 22:29 szwager_z_laband napisał: > pszeca juz je pszesondzone > > rok 2010 = Mgua > > rok 2011 = Nomade > Żeby coś przesądzić trzeba trzy raz młotkiem stuknąć. Tak, na rok 2010 już mamy stuknięte i nic tego nie zmieni, a rok 2011 jest w akcji. Mało kto bierze udział w głosowaniu. Jak tak dalej pójdzie to stukam młotkiem po raz drugi na zdjęcie pałacu w magnoliach. Musicie być bardziej wyraziści i bardziej zdecydowani oraz waleczni. Dopinguje Was jak mogę, hej! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: zdjyncie roku 2011 po raz pierwszy 17.03.12, 22:49 rita100 napisała: > szwager_z_laband napisał: > > > pszeca juz je pszesondzone > > > > rok 2010 = Mgua > > > > rok 2011 = Nomade > > > > Żeby coś przesądzić trzeba trzy raz młotkiem stuknąć. Tak, na rok 2010 już mamy > stuknięte i nic tego nie zmieni, a rok 2011 jest w akcji. Mało kto bierze udz > iał w głosowaniu. Jak tak dalej pójdzie to stukam młotkiem po raz drugi na zdję > cie pałacu w magnoliach. > Musicie być bardziej wyraziści i bardziej zdecydowani oraz waleczni. > Dopinguje Was jak mogę, hej! Podczas wyboroow obowioonzuje cisza wyborczo Dwa razy na jedyn bild niywolno jedny osobie guosu dowac´ ani za kogos´ Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 po raz pierwszy 17.03.12, 23:04 Przeliczyłeś już głosy Hanys. Bo nie ma co długo zwlekać. Idzie wiosna i nowe wyzwania fotograficzne. Stuknij młotkiem na pałac w magnoliach i przed nami nowe wyzwania fotek. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: zdjyncie roku 2011 17.03.12, 23:10 5 guosami wygrywo bild "Alexander szou na wander" autor: rita100 Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 17.03.12, 23:20 Hanys, z Tobą nie da się wygrać :) Jeśli jest taka wola, ja nie jestem przeciwna. Ze mną zawsze po drodze :) Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 17.03.12, 23:22 rita100 napisała: > Hanys, z Tobą nie da się wygrać :) > > Jeśli jest taka wola, ja nie jestem przeciwna. Ze mną zawsze po drodze :) jak z tym koniem Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: zdjyncie roku 2011 18.03.12, 07:06 tyn "nomada Aleksander" i kedys tyn "Szwajk z ogorkami" to naprowdy piykne fotki Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 18.03.12, 20:12 Dzięki, ja się Wam nigdy nie sprzeciwiam, jeśli tak uważacie..... Zaczynamy znów bój o foto roku 2012. Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 18.03.12, 20:25 A tak prawde mówiąc, to Wasze zdjęcia są o niebo lepsze, ja mam tylko szczeście w wyborze :) Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 18.03.12, 22:26 Gratuluję z całego serca! I pragnę z tego miejsca stanowczo oświadczyć, że to nie ja jestem na tym zdjęciu z koniem! ;-) Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 19.03.12, 23:11 rumilk napisał: > Gratuluję z całego serca! > I pragnę z tego miejsca stanowczo oświadczyć, że to nie ja jestem na tym zdjęci > u z koniem! > ;-) A może tym pielgrzymem ? Dziękuję Rumilk za towarzystwo i doping. Czy Red-Bull dodał Ci skrzydła ? Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link
berncik Re: zdjyncie roku 2011 18.03.12, 22:46 rita100 napisała: > A tak prawde mówiąc, to Wasze zdjęcia są o niebo lepsze, ja mam tylko szczeście > w wyborze :) Gratulacje Rita:To Twoje zdjecie jest jednorazowe i to jest Augenblick.Drugi roz tego nie bedzie . A ten zamek nie ucieknie. Zdjecie jest bardzo ladne.Zamek Plawniowicki keine frage.Idzie sie zakochac .Ale zawsze go idzie zrobic. Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 19.03.12, 23:15 berncik napisał: > A ten zamek nie ucieknie. Zdjecie jest bardzo ladne.Zamek Plawniowicki keine fr > age.Idzie sie zakochac .Ale zawsze go idzie zrobic. -------------------------------- Dokładnie, może nawet warto zrobić specjalny konkurs na najładniejsze zdjecie tego zamku. Szkoda by było zaniechać jego promocji. Dziękuję za gratulacje. Odpowiedz Link
seppel Re: zdjyncie roku 2011 18.03.12, 23:32 rita100 napisała: > A tak prawde mówiąc, to Wasze zdjęcia są o niebo lepsze, ja mam tylko szczeście > w wyborze :) .......... :) wasze ,nasze to przeca egal! wszyscy som zadowolyni z wyboru i to sie liczy szuo by powjedziec ze wybor bou politisch korrekt ;) also ,Gratulujam ! Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 19.03.12, 22:42 Jeszcze raz dziękuję. Mamy rok 2012 i pełno jeszcze przed nami wyzwań. Odpowiedz Link
rita100 Re: zdjyncie roku 2011 19.03.12, 23:17 seppel napisał: > :) wasze ,nasze Zwyciężyliśmy :) Weźmy ten sukces na wspólne bary ;))))))))))))) Dobrze jest, najważniejsze, że jest dobrze. Odpowiedz Link
rumilk Re: zdjyncie roku 2011 20.03.12, 00:04 A w przyszłym roku to może wśród moich fotek też powybieracie? No jeśli tak to wkleję parę.... (Zaniedbałem aż wstyd - trza nadgonić....) Odpowiedz Link