Dodaj do ulubionych

Do Ballesta - historia

19.08.15, 23:05
Tekst linka

Nie mam takiej wiedzy, lecz wiem, że Ballest poradzi.

[url=http://ciekawostkihistoryczne.pl/2015/01/22/oklamali-was-w-szkole-w-polsce-nigdy-nie-bylo-dynastii-wazow/]Tekst linka[/url]
Obserwuj wątek
    • ballest Re: Do Ballesta - historia 23.08.15, 22:56
      Nie bylo mnie Fatum - bou uech na historycznej "ESKAPADZIE" we Wiedniu i bylo wspaniale.
      Zapoznom se z tematem pozni, Danke.
      • ballest Re: Do Ballesta - historia 23.08.15, 23:05
        Yno cvhwilka zech przeczytou i widzam OGROMNOU BZDURA !°

"To przekonanie było powszechne na szczytach władzy. Prymas Jan Wężyk stwierdził stanowczo w 1632 roku: „Przez tak liczne wieki dwie tylko dynastie, mianowicie Piastów i Jagiellonów, "

Nazwanie Dagonow Piastami nastapilo jak se nie mylam pozniej ia zrobili to Niemcy w LEGNICY ;) no ja - polscy historycy sa wpierw polskimi PATRIOTAMI a dopiero pozniej historykami a historyk nigdy nie moze byc PATRIOTOM zawsze musi byc neutralny.
        • ballest Re: Do Ballesta - historia 23.08.15, 23:15
          W Polsce nazwa Dynastii Piastowie wprowadzil Adam Naruszewicz !
          Czyli Janicki PIERDOLY pisze jak wiekszosc polskich historykow.
          • ballest Re: Do Ballesta - historia 24.08.15, 14:12
            Fatum, - polska Wikipedia juz tez pisze , kto wprowadzil dla Daglingow pojercie PIASTOWIE !!

"Pojęcie Piastowie i wywodzenie całej dynastii polskiej od Piasta zawdzięczamy historiografom i genealogom na dworze legnicko-brzeskiej linii Piastów śląskich."

pl.wikipedia.org/wiki/Piastowie
            ZAPOMNIELI ALE NAPISAC; ZE TO BYLI NIEMIECCY HISTORYCY I GENEALODZY !

Sama nazwa Dynastii Piastow uksztaltowala sie wlasnie w czasie budowy przez Rauchmüllera Monumentum Piasteum w Legnicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka