socer-schlesier 23.09.21, 20:04 www.rp.pl/opinie-polityczno-spoleczne/art18945311-zuzanna-dabrowska-pis-nie-chce-ustapic-ale-wyborow-sie-boi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
socer-schlesier Re: Chaos. 24.09.21, 09:31 Jak momy takich "fachowcow" jak Jaki to niy "dziwota".Wystarczy posuchac Wlodka Cimoszewicza w "tym tymacie". www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/polska-stracila-na-czlonkostwie-w-ue-wyliczenia-jakiego/1dpyfn9,79cfc278-- ne-np.facebook.com/GazetaplNOW/videos/cimoszewicz-krytykuje-wyliczenia-patryka-jakiego/586053132581647/ Odpowiedz Link
erka-4 Re: Chaos. 27.09.21, 14:56 Wiesz co ci powiem szlezier,najlepiej byłoby pierdolnąć tym wszystkim,Polskę oddać Niemcom w zarząd jako kolonię i migiem potem Niemców wykończymy. Polacy przeżyją a Niemców szlag trafi szybko po takiej operacji. Odpowiedz Link
farel1 Re: Chaos. 27.09.21, 16:33 Erka -marzyciel, a przy tym niemały yjzel. Modlisz sie też o realizację swych snów? To raczej nie Niemcy stoją na brzegu a sarmaci, wschodni ich sąsiedzi, których każdy, który się z nimi zetknął ma "pełną rzić", dyplomowanych polityków ober- durni. Nawet "bratanek Madziar" Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Chaos. 27.09.21, 17:48 erka-4 napisal: erka-4 Re: Chaos. 27.09.21, 14:56 Wiesz co ci powiem szlezier,najlepiej byłoby pierdolnąć tym wszystkim,Polskę oddać Niemcom w zarząd jako kolonię i migiem potem Niemców wykończymy. Polacy przeżyją a Niemców szlag trafi szybko po takiej operacji. -- erka piszesz to na czyzwo albo jestys "narombany, a moze "pszemawio pszez Ciebie jusz "rezygnacja i frustracja" rzondami Twoich idoli? Czyzby Bismarck miol recht mowionc - chcesz Polakow ukarac to dej im samym se rzondzic? ps.Jedno jest pewne ze jak bys chciol dzisiej Polska dac pod rzondy Niymiec to za naszygo zycia Polski se sam (na Slonsku) jusz niy doczekosz. Odpowiedz Link
erka-4 Re: Chaos. 29.09.21, 16:39 Nie ma sprawy,za sto lat zrobimy powstanie i Śląsk odzyskamy. W międzyczasie durniów i różnych innych idiotów Niemcy zlikwidują,przeżyją jedynie polscy patrioci,którzy Niemców ze Śląska pogonią na cztery wiatry. I będzie git. Odpowiedz Link
erka-4 Re: Chaos. 29.09.21, 16:42 To co napisałem to napisałem całkowicie na trzeźwo i po głębokim oczywiście przemyśleniu. Odpowiedz Link
erka-4 Re: Chaos. 29.09.21, 16:45 Obyś się nie ździwił gdy będziesz się przypatrywał kto w przepaść będzie leciał. Na pewno nie Polska. Odpowiedz Link
erka-4 Re: Chaos. 29.09.21, 16:46 farel1 napisał: > Erka -marzyciel, a przy tym niemały yjzel. Modlisz sie też o realizację swych s > nów? > To raczej nie Niemcy stoją na brzegu a sarmaci, wschodni ich sąsiedzi, których > każdy, który się z nimi zetknął ma "pełną rzić", dyplomowanych polityków ober- > durni. Nawet "bratanek Madziar" Obyś się nie ździwił gdy będziesz się przypatrywał kto w przepaść będzie leciał. Na pewno nie Polska. Odpowiedz Link
erka-4 Re: Chaos. 29.09.21, 16:52 www.polskieradio.pl/39/156/Artykul/1498465,Upadek-Cesarstwa-Rzymskiego-dzien-w-ktorym-wydarzylo-sie-wszystko-i-nic Jeżeli znasz się na historii świata to wiesz,że każde Imperium pada z wielkim hukiem. Polska nie jest Imperium a Niemcy i owszem,a jeżeli jeszcze nie są to będą za lat pięć. A zatem szybkim krokiem zbliżają się na skraj przepaści. Odpowiedz Link
1fatum Re: Chaos. 30.09.21, 18:14 Przynajmniej uznał Niemcy za imperium. Tylko to nie Niemcy, a Polska była pod zaborami. Wtedy Polska była jeszcze lubiana w świecie, a jak jest teraz, to wiadomo. Odpowiedz Link
farel1 Re: Chaos. 06.10.21, 17:25 Żodyn niy mo chynci na Polska? Niy wiym. Mysla, że Białorusin znolozby na na nia "tabletka". kto wiy, czy czegoś niy zamyślo razym z kolezkom Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Chaos. 08.10.21, 14:53 keniata Re: Chaos. 01.10.21, 09:58 A nikt sie jakos do roli zaborcy nie kwapi . :) --- Nauczyni historiom. ktos napisal: "januszz4 Polska niestety jest krajem toksycznym. Jeśli chce się rozwalić jakąś organizację, należy wprowadzić do niego Polskę. Dobrowolnie (np. UE) lub pod przymusem (np. RWPG, Układ Warszawski). Albo podbić lub zająć część tego kraju. Historycznie rzecz biorąc najpierw Polacy rozpierniczyli wielonarodową I Rzeczpospolitą, potem gdy Napoleon włączając obszary Polski w swoją strefę polityczno-gospodarczo-militarną i rozpoczynając tzw. II Wojnę Polską, której jednym z celów była odbudowa Rzeczpospolitej, poniósł druzgocącą klęskę kończącą de facto jego panowanie. Trzej zaborcy, chociaż długo to trwało, skończyli marnie. Tak samo III Rzesza i Związek Sowiecki. Obecnie jesteśmy świadkami kolejnej aktywności polskiej toksyny zatruwającej Organizację, która przyczyniła się do największego od wielu stuleci pokojowego rozwoju gospodarczego i cywilizacyjnego Europy. Po prostu Polaków należy zostawić samym sobie, niech się kiszą we własnym sosie i broń Boże nie należy ich zapraszać do żadnych dużych i dobrze funkcjonujących organizacji międzynarodowych, jeśli nie chcemy, żeby te organizacje uległy samo destrukcji. Tak samo żaden sąsiad nie powinien narzucać Polsce swojego panowania, bo to się dla niego wcześniej czy później źle skończy. Przykro mi o tym mówić, jako Polakowi, ale ktoś to w końcu musi powiedzieć. Mamy w swoim genotypie wpisane zamiłowanie do anarchii, pieniactwa, fanatyzmu i narodowego samobójstwa. Odpowiedz Link
iksis Re: Chaos. 08.10.21, 17:13 Koniec Komuny Europejskiej. 1. Najnowsze dowody osobiste będą zawierały odciski palców, czyli drugą obok zdjęcia cechę biometryczną oraz podpis. Jak wyjaśnia resort cyfryzacji, wszystkie państwa członkowskie zostały zobligowane do umieszczania w nich odcisków palców i odręcznego podpisu posiadacza dowodu. 2. Żywność o dużym śladzie węglowym, takim jak mięso, może zostać objęta najwyższą stawką VAT, w Polsce wynoszącą 23 procent. Z taką propozycją wyszli europosłowie z komisji ochrony środowiska naturalnego, zdrowia publicznego i bezpieczeństwa żywności. 3. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) wydał pozytywną opinię na temat larwy chrząszcza mącznika młynarka jako nowego produktu spożywczego. Po tej ocenie Komisja Europejska umieściła owada w prowadzonym przez nią katalogu "nowej żywności". 4. Polska będzie płacić po pół miliona euro za każdy kolejny dzień do chwili podporządkowania się majowej decyzji TSUE o zawieszeniu wydobycia węgla brunatnego w kopalni Turów - zdecydował Trybunał Sprawiedliwości UE. 5. Parlament Europejski ogromną większością głosów przyjął rezolucję, wzywającą do ograniczenia prędkości w obszarach zabudowy mieszkaniowej do 30 km/h. Ma to przyczynić się do osiągnięcia celu zerowej liczby ofiar śmiertelnych na drogach UE do 2050 roku. 6. Bruksela da szlaban na tanie latanie. Na europejskich trasach dodatkowe koszty opodatkowania paliwa lotniczego mogą przewyższać ceny tanich biletów. Komisja Europejska nie ukrywa, że za redukcję emisji CO2 zapłacą pasażerowie. 7. W pierwszym tygodniu września padł rekord ceny za uprawnienia do emisji CO2. Za tonę dwutlenku węgla trzeba zapłacić już 62 euro - to 20 razy więcej niż jeszcze kilka lat temu. W Unii Europejskiej system handlu uprawnieniami do emisji obowiązuje od 2005 roku. 8. Parlament Europejski przyjął raport wzywający kraje Unii Europejskiej do zapewnienia wszystkim kobietom dostępu do bezpiecznej i legalnej aborcji. Polskie władze są krytykowane za "wsteczne inicjatywy" dotyczące prawa do aborcji czy równości płci. Odpowiedz Link
farel Re: Chaos. 11.10.21, 17:13 o, kurde... Trza, kurde, wstać. Chociaż nie, poleżę jeszcze godzinkę, tak do jedenastej. Dzieci się rozbiegły po podwórku, stara poszła po zasiłek i 500 plus, to co mi tam. Uśmiecham się zadowolony – to jest życie! Nie tak jak Zbyszek, sąsiad. Wstaje skoro świt, cały dzień grzebie przy autach i ledwo wiąże koniec z końcem. Biznesmen, kurde, przedsiębiorca… kiedyś nawet mówię: Chodź, kurde, Zbychu, postawię piwo, a on – nie, bo na ZUS musi harować, czasu nie ma, nie starcza na podatki. Trza się umieć ustawić w życiu, ale Zbychu to nieudacznik. Ja – to co innego! Jaruś mówił w telewizji, że ja teraz to klasą średnią jestem. Kurde, do czego to człowiek doszedł w życiu, coś musi być we mnie. Jak wejdzie ten nowy ład, to babka dostanie większą emeryturę, to może nawet będę klasą wyżej niż średnią? Jaruś, Jaruś, ojczulku mój kochany! Tylko ten Tusk bruździ, pachołek Merkelowej, Niemiec będzie tu, kurde, mieszał w mojej Polsce!? Muszę w niedzielę w kościele zmówić, kurde, zdrowaśkę, żeby zgnił w więzieniu za tą ruinę co zostawił. Proboszcza też mamy dobrego. Czasem jak ze starą pójdę w tango, to i dziećmi się zajmie. Ma, kurde, gość podejście do dzieci, tyko dzieci tego nie rozumieją, no, kurde, jeszcze są małe, nie wiedzą, co dla nich dobre. Południe. Stara powinna niedługo wrócić. Kazałem jej zajść do sklepu, bo już można, nie wcześniej, bo kurde, klasa średnia przed dwunastą nie pije. Włączam telewizor na „Wiadomości”. Jacy mądrzy ludzie tam, kurde, gadają! Rachań, Ziemiec, Lichocka, no, nie znam lepszych dziennikarzy A ta Ogórek…Dałbym se wyrwać ostatniego zęba.… No, jest stara! Siaty pełne, szkło pięknie o szkło stuka. Jak mi się kurde, chce żyć. Och, życie, co kurde, no… Czy to z Maroka czy jakiejś Algerii ten list? Nie dziwota , że bieda u nich az piszczy Zdzisiek ze ściany wschodniej Dodaj k Odpowiedz Link
erka-4 Re: Chaos. 13.10.21, 13:18 farel napisał: Jaruś, Jaruś, ojczulku mój kochany! ...durny on jak but skoro na Jarusia liczy. Jaruś już rezygnuje ze swojej funkcji. Odpowiedz Link
erka-4 Re: Chaos. 13.10.21, 13:14 Cytat: naszeblogi.pl/35669-zolta-rasa-zaleje-swiat Kiedy żona przypominała mi stare przepowiednie Sybilli o czekającej nas niechybnie dominacji skośnookich – wzruszałem zwykle ramionami w poczuciu wyższości chłodnego pragmatyka nad wieszczącą wróżką. Wczoraj wróciłem z krótkiego wypadu za Wielką Wodę i to co tam zobaczyłem skłoniło mnie do weryfikacji mojego sceptycyzmu na temat archaicznych wróżb... Już podczas odprawy paszportowej na lotnisku w Chicago i w Toronto poczułem się prawie jak w Azji; byliśmy tam prawie jedynymi białymi w otaczającym nas barwnym tłumie śniadolicych, żółtych, brązowych i czarnych mężczyzn, kobiet i dzieci... Unia się uśmierci na własne życzenie a Chińczycy robiąc swoje i nie patrząc na żadne dwutlenki nad światem zapanują. I przepowiednia się spełni,zresztą od dawna się spełnia,bo żelazne ptaki latają już od wieku,a kobiety od mężczyzny także dziś się nie odróżnia. Kataklizmy dreczą człowieka co raz częściej,nie tak dawno dały popalić nawet Niemcom. To jest w tej przepowiedni,a na koniec ma nastąpić koniec świata,gdy go już Diabeł całkowicie opanuje,czyli zbrodnicza,z piekła rodem,ideologia GENDER. Polska jeszcze się broni,ale się nie obroni,bo przepowiednia musi sie spełnić. KONIEC ŚWIATA MUSI NASTĄPIĆ Odpowiedz Link
farel1 Re: Chaos. 19.10.21, 14:54 Polski rzond, ani przez chwila niy myśloł o opuszczyniu Unii, - twierdzi polski Pinokio w Brüssel. A prawo stoji w Polsce jak nojbardzij na porzondnych, zgodnych z Konstytucjom europejskom nogach. Reszta to szykany i "kopanie maluczkich", zawsze niywinnych... Jest w Polsce niymało grupa PiS-ludzi, kero tyn szajs przekonuje, i Pinokio popiyrajom, ale w inaczyj (chyba normalnie) myśloncych, warzy sie krew! To jest tak, że chop mo na grzbiecie szaket i to jes ważne, ale na kero strona go oblyk, - małoważne, Kożdy grupa ludzi może pedzieć, że tak i tak jes dobrze... Bo jedyn Kaczynski pedzioł, że na lewo tysz jes richtig... Zawsze mo (ponoć) recht A Unia błondzi Odpowiedz Link
farel1 Re: Chaos. 21.10.21, 15:44 Ugrać wiela sie do i nojlepij żeby nic niy kosztowało, żodnych ustympstw!. To zdaje sie była jedna jedyno myśl polskigo krotkonogigo i polskigo premiera w Brüssel wg. starego triku przi pomocy kerego zwykle sie udawało. Ciu.ali wszyskich na około całe dekady... i czynsto ugrywali ....naros Unia zmondrzała i godo NIY! Rykom oburzynia PiS-owcow niy ma końca nad Wisłom. Niywola, okupacja, "nie damy się"... drogą do Polexitu? To może skonczyć sie wojnom domowom. Oby otrzyźwiała ta banda zawczasu Odpowiedz Link