annak12 Re: Tęsknota za Polską 22.11.05, 21:30 sloneczko1 napisała: > ja,ja tęsknię................ ;))) W tych zimowych warunkach chyba nie będziesz ryzykować,a do wiosny to ho ho ho Może i tęsknota przejdzie;))) Odpowiedz Link
sloneczko1 Anno--juz nie pamietam kiedy tam byłam 22.11.05, 21:38 annak12 napisała: > > sloneczko1 napisała: > > > ja,ja tęsknię................ > ;))) > W tych zimowych warunkach chyba nie będziesz ryzykować,a do wiosny to ho ho ho > Może i tęsknota przejdzie;))) Odpowiedz Link
annak12 Re: Anno--juz nie pamietam kiedy tam byłam 22.11.05, 21:45 ...ja też nie pamiętam,już wiele wiosenek minęło;) Odpowiedz Link
slezan Re: Tęsknota za Polską 22.11.05, 21:21 Ja nie. Byłem w zeszłym tygodniu, ale pewnie nieprędko tam wrócę, choć to tylko pół godziny autobusem:-). Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Tęsknota za Polską 22.11.05, 21:30 Kto tynskni tyn tynskni! "[Wracający z Wielkiej Brytanii do łodzi turyści byli wstrząśnięci tym, co zobaczyli na angielskich dworcach. Tłumy bezdomnych Polaków, także z łodzi, śpią na dworcach autobusowych i żebrzą o pieniądze na bilet powrotny do kraju. Wielu z nich wyjechało szukać pracy. Teraz zostali bez środków do życia - łódzki "Express Ilustrowany".]" Odpowiedz Link
sloneczko1 Hanysie--oni myśleli,że tam kasa leży na ziemi;) 22.11.05, 21:41 hanys_hans napisał: > Kto tynskni tyn tynskni! > > "[Wracający z Wielkiej Brytanii do łodzi turyści byli wstrząśnięci tym, co > zobaczyli na angielskich dworcach. Tłumy bezdomnych Polaków, także z łodzi, śpi > ą > na dworcach autobusowych i żebrzą o pieniądze na bilet powrotny do kraju. Wielu > z nich wyjechało szukać pracy. Teraz zostali bez środków do życia - łódzki > "Express Ilustrowany".]" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Tęsknota za Polską 22.11.05, 21:54 sloneczko1 napisała: > Re: Hanysie--oni myśleli,że tam kasa leży na ziem Tymatym woontku je "Tęsknota za Polską" a niy "Tęsknota za pijyndzmi" Odpowiedz Link
ballest Re: Tęsknota za Polską 22.11.05, 21:43 Sloneczko wiesz za czym mozna tesknic, za czyms, czego sie nie ma, czego sie nie posiada, za tym sie teskni! Za Polska Ty tesknic nie mozesz, bo mieszkasz w Polsce, Ty tylko mozesz byc z Polski zadowolona, bo zapewnila Tobie i Twoim dzieciom dobrobyt, ze szczesliwie zyja w niej, ze im zapewnila zawody, prace i Einkommen! ale tesknic, to cos pomylilas! Odpowiedz Link
sloneczko1 Ballest--to Ty teraz mylisz pojyncia 22.11.05, 21:50 ballest napisała: > Sloneczko wiesz za czym mozna tesknic, za czyms, czego sie nie ma, czego sie > nie posiada, za tym sie teskni! > Za Polska Ty tesknic nie mozesz, bo mieszkasz w Polsce, Ty tylko mozesz byc z > Polski zadowolona, bo zapewnila Tobie i Twoim dzieciom dobrobyt, ze szczesliwie > > zyja w niej, ze im zapewnila zawody, prace i Einkommen! > ale tesknic, to cos pomylilas! przecież tęsknię za tym czego nie mam Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Ballest--to Ty teraz mylisz pojyncia 22.11.05, 21:54 > ballest napisała: > > Za Polska Ty tesknic nie mozesz, bo mieszkasz w Polsce to prawda,to był mój wybór a Twoim wyborem było opuszczenie Polski, ze im zapewnila zawody, prace Tobie też zapewniła wykształcenie i pracę ,i tak myślę,że Ty bardziej do niej tęsknisz niż ja;) Odpowiedz Link
ballest Re: Ballest--to Ty teraz mylisz pojyncia 22.11.05, 22:01 Nie nie zapewnila mi tego czego kazdemu brakuje, zebym sie czul u siebie w domu, ja czulem sie obcy U SIEBIE! a u nas uzurpatory sie czuli panami! Nie tylko, ze sie czuli PANAMI, oni nimi byli, kazdy urzyndnik panstwowy dou im racja ! Odpowiedz Link
sloneczko1 Hanysie---------ejże ,a kto to napisał??? 22.11.05, 21:56 hanys_hans napisał: > Kto tynskni tyn tynskni! > > "[Wracający z Wielkiej Brytanii do łodzi turyści byli wstrząśnięci tym, co > zobaczyli na angielskich dworcach. Tłumy bezdomnych Polaków, także z łodzi, śpi > ą > na dworcach autobusowych i żebrzą o pieniądze na bilet powrotny do kraju. Wielu > z nich wyjechało szukać pracy. Teraz zostali bez środków do życia - łódzki > "Express Ilustrowany".]" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Hanysie---------ejże ,a kto to napisał??? 22.11.05, 22:02 sloneczko1 napisała: > hanys_hans napisał: > > > Kto tynskni tyn tynskni! > > > > "[Wracający z Wielkiej Brytanii do łodzi turyści byli wstrząśnięci tym, c > o > > zobaczyli na angielskich dworcach. Tłumy bezdomnych Polaków, także z łodz > i, śpi > > ą > > na dworcach autobusowych i żebrzą o pieniądze na bilet powrotny do kraju. > Wielu > > z nich wyjechało szukać pracy. Teraz zostali bez środków do życia - łódzk > i > > "Express Ilustrowany".]" Jako kto to napisou. Pszeca podouech z´ruduo! łódzki "Express Ilustrowany" to napisoł "Express Ilustrowany" Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Hanysie---------ejże ,a kto to napisał??? 22.11.05, 22:06 Hanyyyyyyyyyyyyyyssss Odpowiedz Link
sloneczko1 Slezanie--odemnie dalej;) 22.11.05, 21:39 slezan napisał: > Ja nie. Byłem w zeszłym tygodniu, ale pewnie nieprędko tam wrócę, choć to tylko > > pół godziny autobusem:-). Odpowiedz Link
slezan Re: Slezanie--odemnie dalej;) 22.11.05, 21:46 To fakt. Z Gliwic jest dalej niż z Katowic:-). Odpowiedz Link
ballest Suoneczko, co wypisujesz? 22.11.05, 22:03 NIGDY za nia nie tesknilem, byla MACOCHOM dla nas ! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Suoneczko, co wypisujesz? 22.11.05, 22:06 ballest napisała: > NIGDY za nia nie tesknilem, byla MACOCHOM dla nas ! a kaj urlopy spyndzosz;)?? Odpowiedz Link
ballest Re: Suoneczko, co wypisujesz? 22.11.05, 22:11 W HEIMACIE a i Polska juz nos nie przesladuje tak jak kiedys ! Dobrze, nastepny urlop nie bydzie na Slasku!!!!!!!! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Suoneczko, co wypisujesz? 22.11.05, 22:43 ballest napisała: > W HEIMACIE a i Polska juz nos nie przesladuje tak jak kiedys ! > Dobrze, nastepny urlop nie bydzie na Slasku!!!!!!!! wiym;)..............bydzie w Polsce--he,he............ Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Tęsknota za Polską 22.11.05, 22:42 jo mom stracha zawsze jechac do sosnowca Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Tęsknota za Polską 22.11.05, 22:43 szwager_z_laband napisał: > jo mom stracha zawsze jechac do sosnowca cos tam nazgobiou?że sie boisz Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Tęsknota za Polską 22.11.05, 22:45 to tak ino juz we krwi mom :)) Odpowiedz Link