Dodaj do ulubionych

Powody czymu Poloki chcxom Niemcom kibicowac?

04.07.06, 11:00
supergigant.blox.pl/2006/07/Komu-mamy-teraz-kibicowac.html
"Wir Fahren nach Berlin czyli 5 powodów, dla których powinniśmy kibicować
Niemcom:
1. Bo tylko w ich barwach grają (i to jak) nasi rodacy, no i to nasi sąsiedzi
są.
2. Bo wygrywają dla najfajniejszego trenera na tym Mundialu.
3. Bo golonka. I Paulaner. I Bawaria. I Apfelstrudel.
4. Bo fajnie by było utrzeć nosa tym wszystkim, którzy mówią: każdy byle nie
Niemiec.
... ale przede wszystkim:
5. Żeby prezes Listkiewicz mógł powiedzieć: przez 90 minut drużyna Janasa
grała jak równy z równym z Mistrzami Świata!"

To sie zwie arogancja!
Obserwuj wątek
    • szwager_z_laband Re: Powody czymu Poloki chcxom Niemcom kibicowac? 04.07.06, 11:11
      to je niyrealistyczne, znom Polokow i wiym ze niy bydom nigd Niymcom kibicowac ...
      • ballest Re: Powody czymu Poloki chcxom Niemcom kibicowac? 04.07.06, 11:49
        No widzisz Laband, uo to mi chodzi.
        Polok nigdy nie bydzie Niemcom kibicowou!
        • stix Jak Niemcy przegrają, to cała Polska będzie 04.07.06, 11:57
          w dobrym humorze.
          • rico-chorzow Re: Jak Niemcy przegrają, to cała Polska będzie 04.07.06, 12:13
            stix napisał:

> w dobrym humorze.

Tak,i odezwał się Polak:))))),Deutschland jest największym partnerem handlowym
            Polski,Polaku Stix:))),tam zarabia wielu z Was pieniądze,Polaku Stix:))))

Deutschland Vorwärts!!!!
            • alojs Re: 04.07.06, 12:23
              Deutschland!! Deutschland!! Deutschland!! dzisioj mom Frei!
              dzienioschek tysch je gryfny Piwsko feine zimne! fejne frelki wszyndzie
              łobstrojone we Nationalfarben chopcyska tysch! no ja jo siedza we łogrodku
              ze rodzinkom i cekom na Spiel !!
              • ballest My tysz w uogrodku przy Budweiserze 04.07.06, 12:26
                z calom wielkom klikom bydymy uoglondac tyn spiel ;)
      • settembrini Re: Powody czymu Poloki chcxom Niemcom kibicowac? 04.07.06, 14:22
        jak twierdza bukmacherzy, wiekszosc obstawia wygrana niemcow, co by przeczylo
        waszym opiniom. za pieniedzmi postawionymi za wygrana sasiadow idzie w parze
        kibicowanie. zatem utwierdzajcie sie dalej w blednym przekonaniu o
        uprzedzeniach. zaniedlugo bedziecie totalnie odrealnieni.
    • olab1 Zasiądę przed telewizorem... 04.07.06, 14:02
      tylko po to, aby wreszcie obejrzeć, jak ktoś gromi Niemców. I wierz mi ballest,
      nie pomoże Wam nawet nasz Klose czy Podolski. I niech się obaj zarzekają, ze
      kochają tylko Niemcy, że są niemcami - krew nie kłamie, są Polakami.
      Nie pamiętam, abym kiedykowiek kibicowała Niemcom, dziś też tak będzie -
      trzymam kciuki za na Italiańców. Niech wreszcie Niemcaszki dostaną wkopanie!
      Niech też dają innym wygrać! Italia, Italia, Italia!!!!
      Serdecznie pozdrawiam ;-)
      • ballest Re: Zasiądę przed telewizorem... 04.07.06, 14:28
        To tys tysz jest Andersowka, chcesz byc na chama Polkom!
        A byc Olenku, jak Cie Polska tak cale zycie kochala i dalek kochac bedzie ;)
      • rico-chorzow Re: Zasiądę przed telewizorem... 04.07.06, 14:32
        olab1 napisała:

> tylko po to, aby wreszcie obejrzeć, jak ktoś gromi Niemców. I wierz mi ballest,
        >
        > nie pomoże Wam nawet nasz Klose czy Podolski. I niech się obaj zarzekają, ze
        > kochają tylko Niemcy, że są niemcami - krew nie kłamie, są Polakami.
        > Nie pamiętam, abym kiedykowiek kibicowała Niemcom, dziś też tak będzie -
        > trzymam kciuki za na Italiańców. Niech wreszcie Niemcaszki dostaną wkopanie!
        > Niech też dają innym wygrać! Italia, Italia, Italia!!!!
        > Serdecznie pozdrawiam ;-)

Tak Olu:))),papież,Ameryka południowa,Zaolzie,Berlin,Kopernik,Chopin,Putin i co
        tylko sobie życzysz jest polskie:)))
        • olab1 Re: Zasiądę przed telewizorem... 04.07.06, 14:40
          Wszystko polskie. Skoro tak oceniasz moją wypowiedź niech tak bedzie.
          Rico, zapytaj Ballesta - ze mną o historii nie pogadasz, bo ja jej nie lubiłam
          i nie lubię. Żyję teraźniejszością i przyszłością, odkąd tylko pamietam
          zajmowanie się przeszłością traktowałam jako stratę czasu. Nie ma nic bardziej
          nieaktualnego od wczorajszej gazety - znasz to? Zostawmy wyciąganie wniosków
          historykom. Co mnie dziś obchodzi kto wygrał pod Grunwaldem? To był inny śwait,
          naprawdę inny. Nie twierdzę przy tym, że o przeszłości należy zapomnieć bo tak
          nie jest. Szanuję przodków ale grzebanie się w tym co było, szukanie win,
          oskarżenia - to nie dla mnie.
          Andersówka - a co mam przez to rozumieć? Jeden dziadek W Wermahcie, drugi nie
          walczył wcale bo był chory, pradziadek powstaniec, babcia Niemka z krwi i
          kości... i co mi z tego? Żyć trzeba dalej i tylko przyszłośc się dla mnie
          liczy. Z całym szacunkiem dla historyków.
          • rico-chorzow Jeżeli masz ochotę,przeczytaj,w ten sposób 04.07.06, 14:47
            Z przyczyn czasami całkowicie niezrozumiałych, a czasami jak najbardziej
            zrozumiałych, jest to dla dzisiejszego środowiska 1. Dywizji Pancernej temat
            tabu. O mechanizmach „pozyskiwania” Ślązaków w niemieckich mundurach, owych
            specyficznych „jeńców z odzysku” środowisko 1. DPanc mówić dziś nie chce, gdyż
            mechanizm taki daleko odbiega od mitów, niedorzeczności i propagandy z polskich
            książek poświęconych tej dywizji. Szczątkowych informacji na ten temat trzeba
            szukać u aliantów, którzy byli obserwatorami poczynań polskiej dywizji w
            kampanii normandzkiej.

Tak oto amerykański kapitan, a powojenny sędzia i prokurator, Laughlin E.
            Waters wspomina taki mechanizm. Był żołnierzem walczącym razem z Polakami na
            ulicach Chambois. Waters świadomie używa w opisie liczby mnogiej, gdyż jest to
            zbiorowe doświadczenie kompanii G 2. batalionu 359. pułku piechoty 90. Dywizi
            Piechoty US Army: „Przekonaliśmy się, że polscy żołnierze mieli prosty sposób
            na podjęcie decyzji, co zrobić z Polakami, którzy wstąpili do armii
            niemieckiej. Jeśli Polak był szeregowym żołnierzem dostawał polski (brytyjski)
            mundur i był wcielany do polskich jednostek. Jeśli był podoficerem, lub miał
            wyższą rangę, natychmiast był rozstrzeliwany za współpracę z wrogiem”.

Powyższ opis znajdujemy w książce Johna Colby’ego „War from the Ground Up” na
            str. 223. Książka wydana przez Nortex Press w Austin w 1991 r.

Niemal identyczny mechanizm opisuje kanadyjski gen. George Kitching w wywiadzie-
            rzece (niepublikowanym) dla kanadyjskiego historyka dr. Reginalda H. Roya.
            pozyskywała armia polska Slązaków,a Ballestem się nie przejmuj,on sam pochodzi z
            anderowskiej,służalczej rodziny.

Kitching był dowódcą walczącej po sąsiedzku z Polakami 4. Dywizji Pancernej.
            Zawarł on to krótko i dosadnie, że Polacy mieli dla niemieckich jeńców jedynie
            słuszną ofertę – sort mundurowy w jednej dłoni, albo pistolet w drugiej i
            słowa: „Teraz walczysz dla nas, albo...”. Jak wiemy oba warianty były przez
            Polaków stosowane – i „sort” i „albo”.

W bitewnym zamieszaniu i rozdrobnieniu dywizji nie było nawet jak
            ewidencjonować tych ludzi, stąd prawdopodobnie ci z nich, którzy po zdjęciu
            munduru Wehrmachtu polegli zaraz jeszcze w kampanii normandzkiej już w polskim
            battle dressie nie istnieją w kartotekach 1. Dywizji Pancernej. Przy bałaganie
            w całej dokumentacji PSZ i jej rozczłonkowaniu na różne państwa i archiwa jest
            to szczególnie możliwe.

I tylko stąd młodzi Ślązacy w 1. DPanc. Po prostu z tzw. batalionów wschodnich
            Wehrmachtu, albo nawet niekoniecznie z nich, bo również i z innych jednostek.

• ballest Re: Zasiądę przed telewizorem... 04.07.06, 19:30
            Masz recht Olu przyszlosc sie liczy, ale ta przyszlosc Polski politycy polscy
            juz dzisiej niszcza, juiz teraz Polska jest ostatnim krajem w Unii, a jak
            Turcja z Rumnia i Bulgaria wejda to bedzie takze za nimi, taka jest prawda!
      • ramon6 Re: Zasiądę przed telewizorem... 04.07.06, 20:10
        olab1 napisała:
        > Nie pamiętam, abym kiedykowiek kibicowała Niemcom, dziś też tak będzie -
        > trzymam kciuki za na Italiańców. Niech wreszcie Niemcaszki dostaną wkopanie!
        > Niech też dają innym wygrać! Italia, Italia, Italia!!!!
        > Serdecznie pozdrawiam ;-)
        Hallo Ola,
        cos Ci sie pomylilo, bo dotychczas zawsze Wlosi z Niemcami wygrywali.
        • sas12 TTTTTTTTTTTTTOOOOOOOOOOOOOORRRRRR RRRR 04.07.06, 23:27
          Deutschland ist verloren - nach hause !!!!!!!!!!!!!
        • sas12 TTTTTOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRR RRRR.. 04.07.06, 23:29
          VIVAT ITALIA das ist Klasse
    • stix No i cała Polska jest jednak w dobrym humorze. 05.07.06, 11:21
      99% Polaków kibicowało Włochom. Ciekawe dlaczego?
      • ballest Re: No i cała Polska jest jednak w dobrym humorze 05.07.06, 11:56
        Ciekawe dlaczego?
        Bo jestescie narodem zawistnym, tylko dlatego, choc z naszej laski egzystujecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka