szwager_z_laband 15.10.06, 13:18 to juz take tradycyjne niydzielne pytanie:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duschek Re: co mocie dzisiej na obiod? 15.10.06, 13:21 1.Rosol 2.Łopatka pieczono,czorne kluzki i modro kapusta 3.szpajza 4.Tichauer :) Odpowiedz Link
ichklaus Re: co mocie dzisiej na obiod? 15.10.06, 13:26 Nudelsuppe Roulade, Sahnesosse, Klösse, Blaukraut, Augustiner 15:00 Kaffee und Kuchen GA! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: co mocie dzisiej na obiod? 15.10.06, 13:40 szwager_z_laband napisał: > to juz take tradycyjne niydzielne pytanie:) s´wiatuo kakusta rolada kluski i zoouza! Odpowiedz Link
annak12 Re: co mocie dzisiej na obiod? 15.10.06, 14:20 Dziś,tak całkiem nietradycyjnie,tzn.zwykle gotuję to ,na co maja ochotę,przeważnie jest to coś ,czemu trzeba poświęcić więcej czasu.Pierogi ruskie były tym:),ale z lenistwa powstały kluski z serem(ala leniwe,jedno zostało wegetarianinem:() i leczo,jak to pasowało,ano zjedli bez grymaszenia:). Mom tysz coś tradycyjnego-kołocz ze posypkom,sama zrobiouach i sama go jym,trocham zakalcowaty :) Jestem ciekawa,czy jadacie przy jednym stole razem wszyscy,czy każdy ucieka do swojego kątka(przed telewizor,komputer)? Odpowiedz Link
meg_s Re: 15.10.06, 15:21 annak12 napisała: > Jestem ciekawa,czy jadacie przy jednym stole razem wszyscy,czy każdy ucieka do > swojego kątka(przed telewizor,komputer)? było tak, że jakoś niepostrzeżenie telewizor stał się ważniejszy - ale to już za nami - trochę potłuczonych naczyń, nieco wylanej zupy, mały szantaż - i mamy niedzielny obiad, wspólny, bez telewizji ;)))) Odpowiedz Link
ballest Re: 15.10.06, 16:29 U nos poledwica czorne, czytej polske kluski, kapusta ciapraka i zukinia z czosnkiem i tym czornym octem! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 15.10.06, 18:46 a u mie bouy fajne filety ze hazoka i kitki od ciplika/mozno to bou zyniaty kokot Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 15.10.06, 18:48 miauo byc niy "roztar" ino roztwar Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 15.10.06, 19:36 >potym zech roztar Passionsfrucht i Kaki A co to takiego ? U mnie teściowa najadła się gorącym rosołem z nudlami i to był niedzielny przebój. A potem wątróbeczka z cebulka. Na deser winko czerwone półwytrawne carlo rosi. A na końcu mycie naczyć. Laband, to synek po piłce miał apetyt podwójny. Zmachany pewnie. Odpowiedz Link
betelka Re: co mocie dzisiej na obiod? 15.10.06, 19:46 My byli u mojyj mamy na obiedzie. Momy sie fajnie bo we niedziela nie muszam warzyc :) zupa ze polskimi nudlami, kluski biole, zouza, kapusta biolo, surowka z kapusty i kitki z kurczaka. No i kafej i kuchyn ( sama upiykuach ). Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: a co na kolacjo ? 15.10.06, 19:49 musza pomyslec co zrobic, ale smaka mom na wodzionka:)) Odpowiedz Link
betelka Re: a co na kolacjo ? 15.10.06, 19:52 jabko i gruszka i woda mineralnou :) odchudzom sie przed swietami :) Odpowiedz Link
annak12 Re: a co na kolacjo ? 15.10.06, 19:57 betelka napisała: > jabko i gruszka i woda mineralnou :) > > odchudzom sie przed swietami :) > Jak se chodzi na obiadki do mamy,to potem kuferek rośnie;)) Odpowiedz Link
ballest Re: a co na kolacjo ? 15.10.06, 20:26 Mnie UOKROPNIE UROS, tera muszam 5 kilo sleciec Odpowiedz Link
rita100 Re: a co na kolacjo ? 16.10.06, 19:47 duschek napisał: > golonko ! i do tego piwo czy seta ? ;) Odpowiedz Link
danusia212 Re: co mocie dzisiej na obiod? 26.10.06, 23:31 e no nudle pyszne prawdziwe,ale knorra tez nie pogardze:)i przy okazji mozna bylo wygrac namiot,ktos bral udzial?a mozna typowac nagrody nowe:)ja chyba wybieram narty.. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 27.10.06, 11:14 a jak to robisz te echte nudle? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: co mocie dzisiej na obiod? 27.10.06, 22:33 jo kupuja bo do jedny osoby sie niy opłaco marasić tom robotom Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 28.10.06, 10:30 moja mama tysz je sama, ale jak co zrobi to jak do coukyj kompaniji:)) -tak ze richtik to robi to do nos:) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: co mocie dzisiej na obiod? 27.10.06, 22:34 danusia212 napisała: > e no nudle pyszne prawdziwe,ale knorra tez nie pogardze:)i przy okazji mozna > bylo wygrac namiot,ktos bral udzial?a mozna typowac nagrody nowe:)ja chyba > wybieram narty.. niy grałach w to:) Odpowiedz Link
coracao Re: co mocie dzisiej na obiod? 02.11.06, 12:54 ja bralam udzial w namiotobraniu.Teraz wybieram nagrody:D.Mam nadzieje,ze w nastepnym konkursie bede miala wiecej szczescia... Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 02.11.06, 13:10 forum.gery.pl/index.php?showtopic=78518 Dobrze, ze sprawdzilem, bo juz myslalem, ze Cie w namiocie brali;) Mysle, ze wygrasz cos! Odpowiedz Link
builder Re: co dzisiaj pierzecie w pralce?, n/tx from mi, 27.10.06, 02:01 szwager_z_laband napisał: > to juz take tradycyjne niydzielne pytanie:) ;), Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: co dzisiaj pierzecie w pralce?, n/tx from mi, 27.10.06, 08:49 kota,najpiyrw tego jasnego a potym tego czornego:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co dzisiaj pierzecie w pralce?, n/tx from mi, 27.10.06, 11:13 on ale musi przodki te bioue myszy wyciongnonc, a kota to mo zouwizo Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 28.10.06, 12:45 so, jeszcze niyma niydzieli:) dzisiej bou dorsz i bratkartofle no i zalt ze gemizow:) na zupa zech niy zarobiou:))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 28.10.06, 12:56 richtik zymloki? abo krupnioki? :) kule kajs dostou zymloki? ps jo za zymlokami specjalnie niy je ale, wola fajnego krupnioka ze kiszonom kapustom i kartoflami:) Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 30.10.06, 06:06 Zymloki, te bouy z Zernik, dostaniesz je (Zymloki i Krupnioki) tysz u Gollyego. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 30.10.06, 07:50 a u nos otwarli geszeft ze piffym, kaj kistami tera idzie ywca i kupic Odpowiedz Link
builder Re:tou je takou s`ciema?=abou... 30.10.06, 02:01 jakies` dyrdymaly?, szwager_z_laband napisał: > to juz take tradycyjne niydzielne pytanie:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:tou je takou s`ciema?=abou... 30.10.06, 07:51 wiysz jo wczora miou fajne pieczone ze zouzom na maronach ado tego czorne kloski i kapusta, no a zupa ze nudlami jak prawie zowdy we niydziela Odpowiedz Link
ballest Re:tou je takou s`ciema?=abou... 30.10.06, 08:24 My mieli Sauerbraten z czornymi kloskami i czerwonom kapustom. Ja u nos tysz idzie dostac, Tyskie, skrzynka 20x0.5l = 10,99 Zywiec- 11,99 Lech - 10,99 Pilsner Urquel-9,99 Euro Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:tou je takou s`ciema?=abou... 30.10.06, 08:26 jo zauerbratyn lubia se som zrobic - to boua specjalnosc od oumy od mojego fatra, - Odpowiedz Link
ballest Re:tou je takou s`ciema?=abou... 30.10.06, 09:11 Sauerbraten, to jou robiam, tzn. zalywka a zona piecze. Odpowiedz Link
rita100 Re:obfite i zdrowe 02.11.06, 19:43 "Pożywienie Ślazaków z Glywic musi być obfite i zdrowe . Ale żeby tradycji stało się za dość to na sniadanie proponuję kawę z mleczkiem, chlebek z masełkiem. Kawę piją nawet pachołki i dziewki. Objad koło godziny pierwszej i koniecznie musi byc to polewka, mięso i sałata lub zsiadłe mleko z kartoflami i mięsem." Najbardziej smakuje jedzienie z jednej miski. ;) Odpowiedz Link
ballest Re:obfite i zdrowe 02.11.06, 20:44 My godali na krew polewka,;) - faktym je ze polywka to tysz je zupa, ale jakou? Odpowiedz Link
rita100 Re:obfite i zdrowe 02.11.06, 22:35 Może sobie autor z 1877 roku pomylił z wodzonką ? Nie wiem , znawcą napewno jest Laband. Odpowiedz Link
annak12 Re: Co jutro ugotować ? 04.11.06, 23:42 Mam w planie krokiety z miesem i kapustą,ale,czy bydam mieć tela sioły?:))eli kac mie bydzie mynczyć!:))) Odpowiedz Link
ballest Re: Co jutro ugotować ? 05.11.06, 00:31 a niech Cie mynczy, nalezy ci se KARA! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Co jutro ugotować ? 05.11.06, 11:20 Poradnik dla mężczyzn ceniących sobie wolność. Radzimy wydrukować i przyczepić w kuchni na lodówce. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że poniższy poradnik może uratować wam życie... 1. CHLEB. Ziarenka sezamu i maku to jedyne oficjalnie akceptowane "plamki" jakie można zauważyć na powierzchni bochenka chleba. Włochate, białe lub zielone placki dobitnie świadczą o tym, że twój chleb zamienił się w eksperyment z laboratorium farmaceutycznego. 2. JEDZENIE W PUSZKACH. Każda puszka z jedzeniem, która przybrała kształt piłki musi być natychmiast usunięta. Ostrożnie i delikatnie. 3. MARCHEWKA. Jeżeli możesz ja zawiązać na supełek, to znaczy, że nie jest świeża. 4. PŁATKI ZBOŻOWE. Generalna zasada mówi, że płatki należy wyrzucić jeśli termin ważności upłynął co najmniej 2 lata temu. 5. SOS DO FRYTEK. Jeżeli możesz go wyjąć z pojemnika i odbijać po podłodze, to znaczy, że się nie nadaje do jedzenia. 6. NABIAŁ. Mleko jest zepsute, kiedy zaczyna wyglądać jak jogurt. Jogurt jest zepsuty, kiedy zaczyna wyglądać jak twarożek. Twarożek jest zepsuty, kiedy zaczyna wyglądać jak żółty ser. Chociaż żółty ser to nic innego, jak zepsute mleko i już nie może być bardziej zepsuty. Ser Cheddar jest zepsuty, kiedy zaczyna wyglądać jak Brie, przy czym masz świadomość, że takiego gatunku nie kupowałeś 7. JAJKA. Jeśli coś puka od środka, starając się wydostać ze skorupki, to jajko prawdopodobnie jest nie pierwszej świeżości. 8. PUSTE OPAKOWANIA. Wkładanie pustych opakowań ponownie do lodówki to stara sztuczka, ale przynosi skutek tylko jeśli mieszkasz z kimś, lub masz kogoś do prowadzenia domu. 9. TERMINY WAŻNOŚCI. To NIE jest chwyt marketingowy, mający na celu skłonienie Cię do wyrzucenia dobrego jedzenia tylko po to, żebyś więcej wydał na kolejne zakupy. Może powinieneś powiesić w kuchni kalendarz. 10. MĄKA. Mąka jest zepsuta, kiedy się rusza. 11. MROŻONKI. Mrożonki, które stały się integralną częścią oblodzonego zamrażalnika prawdopodobnie i tak staną się niejadalne zanim wydłubiesz je za pomocą kuchennego noża. 12. SAŁATA. Nie nadaje się do jedzenia, jeśli nie możesz jej usunąć z lodówki bez użycia papieru ściernego. Ani jeśli jest w stanie płynnym. 13. MAJONEZ. Jeżeli po spożyciu nastąpi gwałtowna reakcja żołądka i reszty przewodu pokarmowego, to znaczy, że majonez był zepsuty. 14. MIĘSO. Jeżeli otwarcie lodówki powoduje gromadzenie się bezpańskich psów i much przed Twoim domem, to oznacza, że mięso się zepsuło. 15. ZIEMNIAKI. Świeże ziemniaki nie mają korzeni, łodyg ani bujnego listowia. 16. RODZYNKI. Nie powinny być twardsze, niż Twoje zęby. 17. SÓL. Na szczęście nie psuje się. 18. PODUKTY NIEOZNAKOWANE. Wszystko, co nie jest w oryginalnym opakowaniu staje się automatycznie podejrzane. 19. MDŁOŚCI. Wszystko, co wywołuje mdłości jest niejadalne, chyba że są to resztki wczorajszej, własnoręcznie przez Ciebie przygotowanej kolacji. 20. CHOMIK. Generalnie jedzenie nie powinno być przechowywane dłużej, niż trwa przeciętny okres życia chomika. Postaraj się o to pożyteczne zwierzątko i trzymaj je obok lodówki w celach pomiarowych Odpowiedz Link
rita100 Re: Co jutro ugotować ? 05.11.06, 11:52 7. JAJKA. Jeśli coś puka od środka, starając się wydostać ze skorupki, to jajko prawdopodobnie jest nie pierwszej świeżości. 15. ZIEMNIAKI. Świeże ziemniaki nie mają korzeni, łodyg ani bujnego > listowia. I najlepsze są na surowo spozywane ;)))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 07.01.07, 14:18 dzisiej je nudelzupa, bioue kloski, kapusta ze szpyrkom i ciplik, a kompot ze jabkow i kwitow:) Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 07.01.07, 19:04 My mieli Rinderbraten, kloski i gemüse. Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 20.01.07, 19:45 Będa jutro kartofelki tłuczone z masełkiem , kotlecik schanowy w panierce i sałateczka warzywna oraz kaputa kiszona. Rosół już jest obowiązkowo , w rosole nózka kurczaczka. Odpowiedz Link
betelka Re: co mocie dzisiej na obiod? 20.01.07, 21:10 A my dzisiej mieli kartofelki z koperkiem, kotlety i pieczarki. Jutro obiod u szwigrow, to na 100% rolady, kluski i kapusta Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 20.01.07, 21:50 Beatko, Twoj obiad musiou byc richtig dobry, tyn z tymi grzybami i kotletem a kartofle z dillem weltklassy Rita dopiero jutro se poje;) My jutro momy zürcher geschnetzeltes, kluski i gemüse! Odpowiedz Link
annak12 Re: co mocie dzisiej na obiod? 20.01.07, 21:51 Kartofle są teraz w takiej cenie,na dodatek połowa do wyrzucenia,że za niedługo będą rarytasem.Jutro spagetti ze sosem. Ponoć spagetti jest jak dziewczyna. aby smakowało trzeba nerwów i poswiecenia. Wtedy dopiero smakuje,:) Odpowiedz Link
rybniker Re: co mocie dzisiej na obiod? 20.01.07, 22:00 gulasz z płucek.nawet pies żrać tego niechciol Odpowiedz Link
annak12 Re: co mocie dzisiej na obiod? 20.01.07, 22:37 To mosz francuskiego pieska.A to bydzie spagetti alla bolognese:) Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 20.01.07, 22:46 Gulasz z pieska, to moze w restauracji;) Spaghetti ja, ale nie w niedziela! Odpowiedz Link
annak12 Re: co mocie dzisiej na obiod? 20.01.07, 23:00 Co bydam w niedziela przy garach stouć!Niedziela to dzień odpoczynku,tak stoi we Piśmie Świyntym,abo! Odpowiedz Link
rybniker Re: co mocie dzisiej na obiod? 20.01.07, 23:03 Ania mosz recht ziemnioki jusz bydom po 3,50 za kilo. Niezadlugo oplaci sie je we ogrodku hodowac i eksportowac ! Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 20.01.07, 23:05 Dyc my zawsze momy kartofle w uogrodku! Odpowiedz Link
rybniker Re: co mocie dzisiej na obiod? 20.01.07, 23:07 Widzisz na Slonsku jusz nom te kartofle powoli wychodza zadkiem ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 21.01.07, 13:03 rybniker napisał: > gulasz z płucek.nawet pies żrać tego niechciol zmień płucka na nereczki, a wtenczas powstają grzybeczki w sosiku Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 21.01.07, 09:30 dzisiej bydzie niytypowo, bo to co od wczoraj sie ostauo - miely my gosci:)) no to juz godom! medaliony wieprzowe we zouzie syrowo-krojterowyj, do tego kapusta na kmnku i dodatkowo brokouy, i nudle fetuczine(niypamiyntom tera jak to sie szkryflo:) te nudle polecom, som lepsze jak swojske! zupy niy bydzie Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 21.01.07, 09:57 Już chyba nikt sam nie robi nudle (makaranu) - wybór mamy taki, że hoho Tylko świrka robi makron jeszcze. A kartofelki jak sie dobrze utłucze to jest tez dobra miazga Odpowiedz Link
rybniker Re: co mocie dzisiej na obiod? 21.01.07, 10:21 Rita mosz recht,ale tesz pamientej ze nudle najlepsze som domowej roboty Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 21.01.07, 12:57 rybniker napisał: > Rita mosz recht,ale tesz pamientej ze nudle najlepsze som domowej roboty A sam tez robisz nutelki ? ;)))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 21.01.07, 10:25 jo szczerze godajonc niyprzepadom za sztamfowanymi kartoflami:) u nos zawsze do mie som niyposztamfowane a moja i synek jedzom sztamfowane. wyjontkym je Wilija:) ps ostatnio widziouech nowo sorta kartofli i byda musiou jom kupic - sam odnich fotka(Blauer Schwede): www.gruenertiger.de/Kartoffelvielfalt/kartoffelvielfalt.html to som te druge ze wiyrchu ps to tak ino jako ciekawostka:) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: co mocie dzisiej na obiod? 21.01.07, 11:38 KO_KO_TA! - Byuo to rous, jak elwry se same kopali woongel we biydaszybach na S´loonsku. Tam spotkou Karlik Zeflika na biydaszybie i sie go pyto, co mu dzisiej baba na obiod uwarzyua ? - Noo , na pewno zur ( ale niy zyniaty ), a u ciebie ? - Mie ko-ko-ta. - Kokota ? Noo to wy sie dobrze na ta biyda odzywiocie ! Kokota jycie!! - Ja, ale niy takego co pieje, ino myszy chyto - pado Karlik . Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 21.01.07, 11:41 kapusta na kminku, hm, laband to bydzie larmo i fajnie woniauo;) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 21.01.07, 12:59 hanys_hans napisał: > KO_KO_TA! > To juz wiemy dlaczego tak myszy i szczury swobodnie rajcują;))))))))))) Jeśli już zjemy wszystkie koty, zabierzemy się za myszy ;)))))) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 21.01.07, 13:01 To się roznoszą zapachy niedzielnego objadu. Rosół , rosół pięknie pachnie i taka wielka noga kurczaka w talerzu ;)))0 Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 27.01.07, 20:56 Niedzielne obiodki :) Nie mam pomysłu - najlepiej gorący barszcz czerwony w uszkami , taki ostry Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 28.01.07, 15:17 dzisiej juzas moja mo drugo szichta a jo je po piyrszyj:( tak ze boua ino pieczyn ze cielika, modro kapusta i kloski:) zupa my se darowali, ale zato fajno babka je upieczono:) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 28.01.07, 15:52 ;) powiedz Laband , kiedy u Was nie ma modrej kaputy ? ;)))Jest taki dzień ? Zupę równiez darowliśmy sobie, za to na deser jet kupny tort. Na kolacje , uwaga, pierogi z kapustą, smażone na masełku. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 28.01.07, 16:13 dziwne ze jeszcze zodyn Slonzok niy szkryfnou konska o modryj kapuscie:) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 28.01.07, 17:51 Dziwne, nie ma pewnie kucharz sląski weny pisarskiej. Masz wyzwanie Laband - tak song do modrej kapusty napisać hehe Odpowiedz Link
betelka Re: co mocie dzisiej na obiod? 28.01.07, 19:34 Nudelzupa, kolrolady a do kawy babka Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 28.01.07, 20:39 Babka niedzielna ma największe wzięcie , bo pewnie najszybciej ja się piecze:) Odpowiedz Link
rybniker Re: co mocie dzisiej na obiod? 28.01.07, 20:43 Nie tylko modro kapusto momy,ale rowniez cwikly abo biolo kapusta.Ogorek tez sie trefi buraczki potarte,blumkul,szalot tyz. te ostatnie to moja Oma zawse godo My Raciborzanie jemy zawsze szalot :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.02.07, 12:48 no to co dzisiej momy? fajny rosuou ze nudlami, rolady(ze cielika i ze wieprzka), MODRO KAPUSTA!!! ze szpyrkami i nelkami, no i kloski - jeszcze sie wadzymy jake - Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.02.07, 13:15 nie mam pojęcia, może kto inny wie - nawet smaku nie czuje. Ale dziś to tak apetytu nie mamy, wszyscy na mecz czekają w nerwach ;))))) Lekkie jedzenie - rosół z nudlami i z wkładką. Do rosoły dorzucam dużo , dużo pieprzu. Kiszona kapusta z witaminą C i z marchewką z cukrem i oliwą . I jest kłopot w domu ;)))0 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.02.07, 13:22 tyn przepis na kapusta tysz znom - czynsto to moja mama robi:) a tyn rosou ze mockom pieprzu to pamiyntom od mojego kumpla, on tysz tak lubiou piprzu nasuc do rosou - dzisiej se tak "przipieprza" we moim talyrzu, do przipomniynia:) A co dowocie jeszcze do rosou - jo lubia pokrono uwarzono marchewka i pietruszka no i fajnie pokrono zielono pitruszka. Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.02.07, 13:40 ale zielona pietruszka to na końcu do talerza wsypuje. Jeszcze kawałek selera, pora i kapuste włoską dodaje. Inni jeszcze cebulę w łupince dodają by kolor nabrać. Nudle byłyby doskonałe jakbym tak ręcznie robiła, ale lenistwo bierze górą. Przyznam się bez bicia , że tą modrą kapustę to jeszcze nie robiłam, to już kolejny rok jak planuję zrobić. Ale dziś pewnie Ballest z tortem do nas przywędruje ;)))) cos na deser. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.02.07, 13:45 a ja pietruszka se tysz na koniec nasuja, ale to ze kapustom to niyznom cebula dowomy, najprzod obrono a potym leko na blasze abo na patelni krotko i na fest flamie przibronocono ze zewnontrz - potym jom dowomy ze porym i tysz konskym seleru do warzynia zupy. no jo tysz tak se mysla ze bydymy jeszcze maszkycic:) Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.02.07, 14:13 a moja kupioua u Slonzoka za 84€ wursztu a jou warzou chinesisch a tera tego zjesc nie umiymy;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.02.07, 14:18 no to poczekej zaro tam sie przikulomy wszyske:) cos zrobiou po chinsku? Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.02.07, 14:58 To jest szansa na ten deser z tortu ? Jak nie to u Betelki się znajdzie w albumie ;)))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.02.07, 15:00 a jo w miyndzyczasie ostatnio tytka kislu ze Glywic wyciong i zaro byda to maszkycic:) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.02.07, 14:57 szwager_z_laband napisał: > cebula dowomy, najprzod obrono a potym leko na blasze abo na patelni krotko i > na fest flamie przibronocono ze zewnontrz - potym jom dowomy ze porym i tysz > konskym seleru do warzynia zupy. No właśnie , dawniej na blatach pieca przypalano cebule , pamiętam - ale dzis to już nikt nie stosuje, bo przeciez maja ludzie gaz i elektryczne blaty, a na tym ni idzie przypiekac cebule Nie widziałam by ktoś jeszcze do tej pory tak przypiekał cebule Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 11:20 dzisiej dom ino link:) pesto.art.pl/kuchnia/dania/ryby/ryba_grecku.php Odpowiedz Link
hanys_hans Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 12:50 Rosół z kluskami z wątróbki Kurczak w winie Pikantna surówka z papryki Do wymiynionego rosołu bydymy potrzebować:poł kilo wołowego/rosołowego,włoszczyzna 10-15 deko wątrobki wołowy,5 deko boczku wyndzonego,2 podsuszone bołki kajzerki mlyko,bołka tarto,1 cebula,1 jajco,sol,pieprz i majeranek Coby sie ułatwić robota na tymat wykonanio rosołu wołowego niy byda sie rozpisywoł wiymy co i jak :) Stana na etapie,że rosoł je fertich.Zajmnymy sie terozki tymi kloskami do rosołu:nojprzod namoczomy bołki w mlyku,jak sie już dobrze napijom i som pulchne wyciongomy i wyciskomy nadmiar mlyka prawie do suchości.W przigotowanyj maszynce do mielynio miynsa mielymy namoczone bołki,wontrobka,boczek wyndzony i cebula. Do przemielonyj masy dodowomy jajko,sol,pieprz i majeranek do smaku i do utworzynio sie dobryj struktury masy bołka tarto,fest te ciasto wyrobiomy a nastympnie mokrymi rynkami formujymy małe kulki średnicy kajś 2-2,5 cynta.Jak momy je ukulane wciepujymy do osolonyj wrzoncy wody i ważymy dziesiynć minut.Gotowe wciepujymy do rosołu wołowego Podajonc goroncy rosoł na talyrze z posiekanom natkom pietruszki i magi,jak lubiymy. Kurczak w winie Ze składnikow bydymy potrzebować:jednego kurczaka 1,5-2 kilo,150 ml biołego wina wytrawnego,10 deko żołtego syra,100 ml oliwy z oliwek /abo margarina Planta/ 100 ml wody,150 ml kwaśny śmiytany/abo jogortu/,sol,pieprz czerwony i czorny-świyżo zmlony i jako zestaw przipraw polecom z Knorra Delikat do mięs Kurczaka łopłokać pocionć na porcje,skrzidła,kitki,piersi,tak przigotowane porcje wciepnonć na gorko oliwa abo margarina/bez przipraw/ i obsmarzić z kożdy strony.Wyciongomy go po obsmarzyniu i terozki dopiyro prziprawiomy solom,pieprzym czornym i czerwonym Ukłodomy te porcje w noczoniu żaroodpornym i wlywomy biołe wytrawne wino,woda i wstawiomy do średnio nagrzony bratruły kajś 130-140°C i piekymy godzina do połtoryj Po tym czasie wyciongnonć go,dodać śmiytana abo jogurt i dziesiynć deko startego żołtego syra i piekymy dali ale już yno 10-15 minut.Podowomy z kartoflami abo frytkami. Jako dodatek serwujymy sałatka pikantno z papryki do kery muszymy mieć: 40 deko czerwonyj papryki,15 deko pomidorow,1 srogo cebula,2 łosre czerwone papryki oliwa z oliwek,sol,natka pietruszki i 5 zombkow abo sześć cosku Papryki nad łogniym sparzić,zloć zimnom wodom i łobrać skorki.Pocionć na kawałki usuwajonc gniazda nasiynne.Obrać cebula i cosnek,rozdrobnić i ucierać stopniowo dodowajonc pokrono papryka,obrane i pokrone pomidory.Całość rozgniotać ubijakym do otrzimanio jednolity masy.Nastympnie solymy,dodowomy posiekano natka pietruszki oliwa i pokrono drobno ostro papryka.Miyszomy i odstawiomy na krotki czas coby sie przegryzło.Podowomy ku frytkom/kartoflom i kurczaku w winie Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 12:53 te kloski ze wontrobi co sie dowo do rosou to lubia:)) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 15:40 Nie Hanys, to za skomplikowana potrawa. Zostańmy przy rybie po grecku. Potrawa, lekka, łatwa i przyjemna i jak widać nie boli Labanda obojczyk po tym. Polecamy na przyszły niedzielny obiad - a do tego ? Rybka lubi pływać ;)))))) Odpowiedz Link
betelka Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:04 jo tysz dzisiej yno link podom :)) www.prickings-hof.de/prickings-hof.htm Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:08 no a cos tam na tym hofie dzisiej maszkycioua? :) Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:12 My mieli Lendchen jako Medalions. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:28 prawie sie zastanawiom jak to je po polsku:)) fajne delikatne jedzyxnie - a co do tego zes se wybrou? Odpowiedz Link
betelka Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:18 tata miol golonko, kartofelpire i sauerkraut. a my mieli sznicle z grzibkami i frytki. Te porcje takie wielkie, ze my wszystkiygo nie umieli zjesc :)) Potym my byli obejrzec zwierzoki, to malo szpas miala Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:24 to czas na seteczke :) Ale pewnie duże zwierzątek w zoo spało po obiedzie ;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:24 czyli sznicle po mysliwsku? toscie se ale richtik musieli pojesc - take porzondne chopske jedzynie:) Odpowiedz Link
betelka Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:28 my sie nazarli, richtig bolo dobre. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:33 no to nic ino tera na plac i pora rundow przeleciec:) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:44 Laband , może przed urlopem ciapniesz nowy wątek , bo ten jest już za długi Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:46 niybydzie mie na drugo niydziela, to proponuja coby ktos z wos roztwar odniego drugo czynsc - byda miou co poczytac jak byda nazod:) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.02.07, 19:51 jak to sie mówi syty głodnego nie zrozumie , a głodny sytego ;)))))) Tydzień czasu do rodzinnego niedzielnego obiadku mamy. Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.02.07, 19:28 dziś pieczeń wieprzowa z sosem , z ziemniaczkami i surówką z selera i jeszcze ogóreczek konserwowy. Na deser babka, piaskowa - dziś zakalcowata niestety. Rosół z nudlami obowiązkowo. Odpowiedz Link
betelka Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.02.07, 19:40 nudel zupa, kluski, rolady, kapusta. a do kafeju murzynek Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.02.07, 19:42 A jek sia robzi taki murzynek ? Odpowiedz Link
betelka Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.02.07, 19:58 rita100 napisała: > A jek sia robzi taki murzynek ? chcesz przepis???? Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.02.07, 23:11 betelka napisała: > > A jek sia robzi taki murzynek ? > > chcesz przepis???? Chce taki łatwy , by tylko kilka razy zakręcic i wlać na brytwanke i upiec i żeby się zawsze udało :) Prosze o przepis. Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.02.07, 19:44 a my dzisiaj mielismy poledwice z grzybami, pieczen wolowa i cordon bleu Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.02.07, 20:10 Rita to jest kotlet fülowany z syremi szynkom! Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 19.02.07, 22:43 A kiedy Ty przygotujesz samodzielnie niedzielny obiad ? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.03.07, 10:47 no to co dzisiej mocie dobrego? :) jo mom nudelzupa, argyntynski roastbeef na zouzie z maronami i biouo kapusta warzono a do niyj dwa rodzaje kluskow - gumiklyjzy i tarte;) roastbeef ale fest durch a zouza gynsto - tak niytypowo = mauy eksperymynt :) o kompocie zodyn narazie nic niy spominou w doma, to znaczy bydzie woda mineralno. ps ida o weta ze ktos z wos ale bydzie miou modro kapusta:) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.03.07, 11:04 A ja dzisiaj mam typowo polskie jadło - placki ziemniaczane i jakąś kombinację z kurczaka zrobię. Coś wymyśle, jeszcze parę minut mi zostało... :) Bez zupy. A może tak do gdzieś na gotowe się udać, do Labanda ? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.03.07, 11:36 jeszcze sie warzy ale:) polecom placki jake joduech we Staryj Kaarczmie w Zubercu -dwa placki upiyc(ale niy mogom byc maue!), na jednego dac z jednyj zajty pokronego hudego ciplika i upieczono i posiekano wntrobka no i na to trocha kukurydzy groszku zielonego, tera przikryc to drugim plackym ni na wiyrch dac pokrony oscypek abo inkszy dos pikantny syr do kronia. Tera to wrazic do piekarnika na pora minut i fertik. Idzie jeszcze posuc trocha paprykom. Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.03.07, 20:07 Smakowite to musi być, takie zapiekane z serem. Dobry pomysł. Już Ci ten przepis zabieram. Super to musi być. Koniecznie w przyszłym tygodniu tak zrobię. Ja dzisiaj taki placek po węgiersku zrobiłam - czyli piekę taki duży placek, potem gulasz z kurczaka robie , wlewam na placek i zginam w pół - i taka potrawa nazywa się placek po węgiersku i na ostro. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 04.03.07, 20:11 jo to tysz znom, ale na to jeszcze grziby(pieczarki) przidom:) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 10:57 Uwaga, dziś hitem niedzieli jest zupa ogórkowa :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 13:25 zrob fotka i dej na galeria, jo zaro moj obiod tam zaserwuja:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 14:33 sam obejz co jo dzisiej ze synkym maszkyciou - moja musi robic:( zupa na wouowym warzono ze kluskymi z grysiku, a na druge kartofle "niybieski Szwed", modo cielyncina pieczono i sauata polno, a do tego lampka ciynzkego czerwonego wina. Na deser ino owoce - pitahaya i naturalne daktyle - aze grzych, tak zech se pojod;) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=14 ps mysla ze to dobry pomys zrobic ekstra album do maszkytow, pondzie pokozac na onrozku recepty kere sie warzy:) cekom na wasze zdjyncia i recepty - naprowdy zech je ciekawy! :) Odpowiedz Link
rybniker Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 13:27 rita100 napisała: > Uwaga, dziś hitem niedzieli jest zupa ogórkowa :) hehehe jak moja tanta tak godo,to juz wiem ze niechce sie jej warzyc ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 19:40 Willi, a ja wiem , że smak na zupe ogórkowa i kiszone ogórki mają tylko pewne kobiety. Wiesz jakie ? hehe - powinieneś wiedzieć, w razie czego gdy zostaniesz ojcem :) Laband , wspaniały pomysł, własnie siedzę i oglądam ten album i czuje sie jakby była w kuchni egzotycznej. Nic polskiego, no może jabłko. schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=0 Ale to dopiero chyba dekoracja , taka atrapa ;)))))) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=1 Fajna ta kuchnia elektryczna. Zaraz przyniosę zupę ogórkową Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 19:44 Do stołu podane schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=2675 Niestety łyżki zapomniałam przynieść ;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 19:45 fajno:) je to ze wkuodkom i na smietanie? Odpowiedz Link
ballest Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 19:56 My mieli geszneceltes 1 Ale widzam, ze lubisz Andenbeery to je juz powoli sodz schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=7 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 19:59 momy na ogrodku, ale niy take fajne:) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 19:48 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=7 A jak to się je ? kapstachelbeere Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 19:50 Rita, kedys my o tym juz sam niydowno godali - jy sie ino te kulki pomaranczowe ze srodka - smakuje trocha kwaskawo ale dobre:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 19:45 a jo lubia zupa ogorkowo - dobry pomys, cza bydzie juzas kedys to uwarzyc. Trzesz kiszone ogorki na nia? ps w tym tydniu mieli my zupa szczawiowo ze kartoflami i jajkym - PYCHA! Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 19:58 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=15 Tych kartofli to w życiu nie widziałam, nawet w restauracji nie ma - to jakaś nowość techniczna ? I na moim stole leżą tulipany ze świeta, ale taki padły, że nie chciałam fotografować. Coś eszystkie klapły na dół, może na widok tego kurczaka :) jako drugie danie schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=2674 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 20:02 to je staro sorta, nazywo sie "Niybieski Szwed"(przinajmiyj tak bych to przetumaczou z Niymieckego). Robota przi obiyraniu jak pieron, bo som maue i majom zapadue oczka:) merkuech ta gowka od tulipana - prawiech chciou sie spytac eli tysz od Dnia Kobiyty sie ostouy:) ps gotowany kurczak pasuje smakowo(wedug mie) do ogorkowyj zupy. Rita a bieresz kiszone ogorki abo jake? Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 20:06 szwager_z_laband napisał: > gotowany kurczak pasuje smakowo(wedug mie) do ogorkowyj zupy. > > Rita a bieresz kiszone ogorki abo jake? Ja co sobote chodzę na targ, taki staroświecki zwyczaj i tam jest kobieta , która ma ogórki z beczki , borę słoiczek i kupuje z wodą. O rany, zapomniała dać najważniejszego - listek laurowy, a bez tego zupa to nie ogórkowa prawdziwa. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 20:08 tyn listek to musza sie mojyj spytac, bo niypamiyntom go:)) taki listek bobkowy(laurowy) je pieronym wazny! czyli tysz robisz to na kiszonych ogorkach - pytouch sie bo myslouech ze mozno mosz inkszy przepis. Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 20:33 szwager_z_laband napisał: > czyli tysz robisz to na kiszonych ogorkach - pytouch sie bo myslouech ze mozno > mosz inkszy przepis. Są w sklepach gotowe przeciery ogórkowe, ale ja wolę te prawdziwe, domowe , kiszone ogórki, bo mają ten kwas. Ale z tym liściem bobkowym to wielki błąd ! mój. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 11.03.07, 20:39 rozumia:) faktycznie, mosz recht we krauzach zech tysz taki przeciyr widziou. Odpowiedz Link
rybniker szwagier a ile bieresz chleba do roboty ? 11.03.07, 19:47 z tego co jo widza ile Ty zjesz = to chyba caly ,albo ? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: szwagier a ile bieresz chleba do roboty ? 11.03.07, 19:52 jo sie tak nauczou ze do roboty jedzynia niy biea ino kana kafy. Jak bouech mody i przestouech kurzyc to ale pou chleba poradziouech zjesc;) ps Willi wciep kedys jakis obiod na galeria - mozno fajny zur? ps wodzionka cza bydzie tysz kedys knipsnonc;) Odpowiedz Link
rybniker Re: szwagier a ile bieresz chleba do roboty ? 11.03.07, 19:59 dzisiej kotlet z piesi kurczoka surowka i zimnioki pogniecione a na szpajza ciasto zupa to rosol jak co niedziela zur muti zrobi jutro ,a wodzionka bydzie hmm moze we wtorek Odpowiedz Link
rita100 Re: szwagier a ile bieresz chleba do roboty ? 11.03.07, 20:00 A jak już pojecie, to załużcie nowy watek obiady niedzielne :) Bo jest o czym rozmawiać. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: szwagier a ile bieresz chleba do roboty ? 11.03.07, 20:03 no to tera nic ino czekom na tyn zur i wodzionka Willi! Odpowiedz Link
rita100 Re: szwagier a ile bieresz chleba do roboty ? 11.03.07, 20:06 Ja też na żur czekam - czas na żur śląski. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: szwagier a ile bieresz chleba do roboty ? 11.03.07, 20:09 my chyba w tym tydniu bydymy miec zur na wyndzonych zeberkach - jak ja, to tysz wciepna:) Odpowiedz Link
rita100 Re: szwagier a ile bieresz chleba do roboty ? 11.03.07, 20:30 ale żur trzeba kupić taki w butelce ? i wkładka bedzie z woszty. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: szwagier a ile bieresz chleba do roboty ? 11.03.07, 20:40 normalnie to wkuadka musi byc faktycznie z wusztu;) a zur zech kupiou we krauzie u naszego gornoslonskego masorza:) Odpowiedz Link
ballest Re: szwagier a ile bieresz chleba do roboty ? 11.03.07, 20:44 No ico nie chcecie sami Physalis sadzic ! Laband zawsze se udajom , jou je erntujam uot 1980 roku! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: szwagier a ile bieresz chleba do roboty ? 11.03.07, 20:48 Ballest my to momy na ogrodku, ale owoce niysom take fajne:) Ze Laband tysz to znom, u kumpla we ogrodku to rosuo z tego co wia to jeszcze od czasow niymieckich(to bou ogrodek od domu kaj miyszkou koscielny ze ewangelickego koscioua - tera miyszkajom w Bambergu) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.03.07, 14:02 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?pos=-8214 i chyba na drugo niydziela cza bydzie roztworzyc czynsc drugo wontku. Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.03.07, 18:30 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?pos=-8214 A jak te kluski się robi ? To chyba tradycyjne pyzy ? Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.03.07, 18:34 schlesien.nwgw.de/board/viewtopic.php?t=481 No i zrobiłam placki z Karczmy swoim stylem z kurczakiem - cos wyszło i było smaczne :) schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=2700 i jeszcze pomidorową, bo składników na żur nie miałam. schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=2704 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.03.07, 19:52 ta pomidorowo je jak malowano - BRAVO! A te placki to som placki! - take cos to se idziem pojesc:) A cos daua rajn Rita? I jako kyjza potaruas? ps dzisej my mieli obiod dos wygodny, bo kloski som tarte ale ze paczki:) - Jo take lubia, no to pora bouo ekstra do mie, synek i moja mieli gumiklyjzy:), oni take lubiom:) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 18.03.07, 23:50 No popatrz Laband - to ja wszystko po domowemu, a Ty sztuczności i gotowe produkty stosujesz. Nie fair ;)))) Więc tak, kyjza dałam na wiyrch, tlo miałam tylko kyjze w plasterkach. Takie ostatnie w lodówce znalazłam. Do środka dałam jakąś konserwowe jarzyny, marchewka i jakies takie cuda i wyobraź sobie po zjedzeniu znalazłam na talerzu jakiegoś takiego zwijającego się robaczka - a fe - i mąż jest obrażony na mnie. Już chyba żadnych eksperymentów nie będę robić. schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=2703 A tylko dodałam konserwowe jarzyny zamiast groszku konserwowego Znaleźliście kiedyś robaczka w jedzeniu ? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod? 19.03.07, 10:52 roz kolega jak bou symnom we Bogatyni we knajpie - to bouo jeszcze we stanie wojynnym. Rita on sie napewno tam dostou kajs ze kwiotkow abo cos takego - warzynia by niy przezou:) Odpowiedz Link
rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod? 19.03.07, 19:27 Już jest dobrze, Laband - doszliśmy do wniosku. No wyobraź sobie, przywiozłam pizze od teściowej w brytfance i pod nią musiał sie usadowić robaczek. Wprawdzie jechał na gapę, ale potem wniosłam pizze na blat stołu w kuchni. Taki scenariusz jest bardzo prawdopodobny i już apetyt na nowości powrócił. :) Nie zapomnijcie o założeniu nowego wątku Za tydzień znów obiadki niedzielne Odpowiedz Link
rita100 Re: łogóreczki kiszone 01.07.07, 11:23 już można robić. schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=3103 schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=3102 Całkiem spokojnie się kiszą. Odpowiedz Link
annak12 Re: łogóreczki kiszone 01.07.07, 20:04 ballest napisał: > Hm, sa to z tego roku te uogorki? juz jedne zjadłach z tego roku,małosolne,takie najsmaczniejsze Odpowiedz Link
rita100 Re: łogóreczki kiszone 01.07.07, 20:15 z kupnych ogórków, bo tych działkowych jeszcze nie ma. Ale te pierwsze są najsmaczniejsze jak pierwsza miłość ;)))) chrum , chrum Moje mają wspaniały kamień uciskowy, to powinny być one nadzwyczaj chrupiące schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=3103 Odpowiedz Link