grempol 08.03.07, 16:47 www.gorpol.pl/?site=78&artykul=47 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Pławniowice z wierchu 08.03.07, 17:02 www.gorpol.pl/foto/144_d.jpg www.gorpol.pl/foto/143_d.jpg Danke Grempol, bardzo fajne Bildy, szkoda ze nie widac mojego domu rodzinnego! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Pławniowice z wierchu 08.03.07, 21:49 Ballest,możno go jusz zaorali jak Ciebie tam od downa niy ma:)))) Odpowiedz Link
cirano Re: Pławniowice z wierchu 08.03.07, 23:43 Zaroz,zaroz. Jak dobrze rozumia, ta perelka nalezy do kosciola? Boze kochany, ty widzisz co te zlodzieje robiom i nic? Odpowiedz Link
ballest Re: Pławniowice z wierchu 09.03.07, 12:40 Ja do Koscioua nalezy, ale pieniadze na Remont dalo panstwo niemieckie. Moj dom przeca stoji, Suoneczko co Ty mnie sam cyganisz! Odpowiedz Link
cirano Re: Pławniowice z wierchu 09.03.07, 18:24 To znaczy, ze polske Pfaffy, nojczorniyjsi z czornych, i Niymcow uobuli i spadkobiercow Ballestrymow Odpowiedz Link
ballest Re: Pławniowice z wierchu 09.03.07, 21:15 Cirano Dr.Christian Worbs se richtig uo top starou, jak by uon se tym nie zajon to by se to rozleciauo! Uon tysz w niemiecki TV bou! Odpowiedz Link
ballest Re: Pławniowice z wierchu 10.03.07, 15:11 Uot malutkiego synka go znom, zawsze uech tam na spacyr z oma, opa, mama, papa, tante i onkel no i jak ftos do nos przijechou. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Pławniowice z wierchu 10.03.07, 17:18 a niywiysz kto wymajzlowou tyn szrift na pomniku Ballestryma? Odpowiedz Link
biotin Re: Pławniowice z wierchu 11.03.07, 09:51 hallo lete jo nie wia kto wyszkrobol ale jo juz tyz to widziol jak ze vater my tam lazyli Odpowiedz Link
ballest Re: Pławniowice z wierchu 11.03.07, 10:17 To wymajzlowali Poloki tak jak na kerchofach na pomnikach tysz wymajslowali a w Rudzyncu czytej w Rudnie Malym, nawet Gruft uot Starego Ruffera niemieckiego Majora do Luftu wysadzyli a to juz w latach 60' Wtedy I sekretarzem partyjnym bou niejaki Zmija z Rudziynca, to bou repatriant ze Wschodu. Odpowiedz Link
ballest Re: Pławniowice z wierchu 11.03.07, 10:21 Niepodobou mi se, ze nawet kosciou prouwdy nienapisze, niech napisze, ze ja wysadziyli w powietrze a niech nie cyganiom! www.rudziniecsk.cba.pl/kosciolparafialny1.html " pobliskim kościoła parku w drugiej połowie XIX wieku zbudowano kaplicę ewangelicką. Kaplica wybudowana została z polecenia Gustawa Heinricha von Ruffer lub jego żony Emmy. W podziemiach znajdowała się krypta grobowa, w której pochowano członków rodziny Rufferta. W latach 60-tych po wojnie, kaplica została ograbiona, a następnie doszczętnie zniszczona. " Odpowiedz Link