Dodaj do ulubionych

światecznie

06.04.07, 11:17
u mnie juz tak:
framboise78.free.fr/Paques/arbre_oeufs.gif
Obserwuj wątek
    • baja47 Re: światecznie 06.04.07, 12:31
      i tak:
      framboise78.free.fr/Nanas/femme41.gif
      • broneknotgeld Re: światecznie 06.04.07, 17:40
        Przi Wielkanocy

Życie ze śmierciom tako wygrywo
        Dobro z wysoka na zło se dziwo
        Prowda cygaństwu przed łoczy stowo
        Duch materyji nauczka dowo

Toż se niy dziwcie - radujcie tako
        Niychej se śmieje kto piyrwyj płakoł
        To co przed nami już lepsze bydzie
        Jak ze Ponboczkym we przodek idzie.
        • reivena Re: światecznie 06.04.07, 18:34
          No, to WSZYSTKIM - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO pod te Święta. Smacznego jajka -
          byle nie na miękko :)
          • baja47 Re: światecznie 06.04.07, 21:16
            nie wyszedł kolor czerwony na jajach barwionych w soku z buraków, teraz moczę je
            w wywarze z cebuli :)
            • baja47 Re: światecznie 07.04.07, 22:18
              ale sobie narobiłam dodatkowej roboty, ciasto od lat pieczone, a dzis ZAKALEC!!!
              zabieram sie do zrobienia nowego, spoglądam na datę ważności proszku do
              pieczenia, a ona, dawno, dawno upłynęła :)))
              wiec ponownie sklep, pieczenie, teraz aktualnie w piecu :))
              • reivena Re: światecznie 07.04.07, 22:25
                Zakalce są najlepsze :)
              • reivena Re: światecznie 07.04.07, 22:26
                Jakie robisz?
                • baja47 Re: światecznie 07.04.07, 22:32
                  zakalce powiadasz najlepsze????? ale nie jako gościniec
                  • reivena Re: światecznie 07.04.07, 22:33
                    Mojej babci nawet zakalec dobrze wyjdzie jak sie zdarzy. :)
    • le_szek Re: światecznie 07.04.07, 00:29
      Wszystkim forumowiczom spokojnych świąt z mnóstwem czasu dla siebie i bliskich.
      Czasu na odpoczynek od codziennej gonitwy.
      • baja47 Re: światecznie 07.04.07, 00:35
        radości, spokoju i odpoczynku oraz kolorowych jajek
        framboise78.free.fr/Paques/oeufs_diddle.gif
        • baja47 Re: Wielka Sobota 07.04.07, 08:49
          dzis świecenie pokarmow, dawno nie byłam z koszyczkiem do święcenia w kościele,
          dzis to zrobię
          • kelo Re: Wielka Sobota 07.04.07, 12:50
            Wszystkim, wszystkiego co sobie tylko wymarzycie. Spokoju ducha i radości. Niech dobry los Wam sprzyja, choć i tak nigdy nie da więcej niż ma. Miłujcie się się wzajemnie, bo miłość jest podstawą naszej egzystencji. Pozdrawiam Was wszystkich ciepło i serdecznie na ten Wielkanocny Czas.
            olo
        • broneknotgeld Re: światecznie 07.04.07, 23:08
          Wielkanocny Baranek

Świynto ofiara Żydow chroniyła
          Krew na ich dźwiyrzach w Egipcie była
          Po to baranka ofiarowali
          Tym se z niyszczyńścio wyratowali

Krystus-Baranek krew swoja leje
          Jego ofiara łodmiynio dzieje

Na stole momy przi Wielkanocy
          Niychej duchowi dokłodo mocy!
          • baja47 Re: światecznie 07.04.07, 23:14
            bronek kolęduje po Polsce, tym razem wielkanocnie :)
            • baja47 Re: światecznie 08.04.07, 13:45
              chłodne te święta, nie ma co !
              • kelo Re: światecznie 08.04.07, 13:52
                Naładowałem wczoraj baterie, myślałem, że gdiześ się wybierzemy na długi spacer, ale pogoda zniechęca. Zimno jak diabli
    • sandwich1 Re: światecznie 08.04.07, 19:24
      No jaja sobie robicie!
      • baja47 Re: światecznie 08.04.07, 19:37
        jaja se zrobilim i to kolorowe:)))

haha, Hawajczyk sie odezwał :)))
        • kelo Re: światecznie 08.04.07, 19:43
          Zrobiliśmy sobie jednak spacerek. Na Cedlera i z powrotem. Całe niecałe dwa kilometry. Chociaż będąc u rodziców proponowałem żonie, żeby po auto poszła bo nie chce mi się pieszo wracać;). Rozleniwiają mnie te święta. Dobrze, że synuś na wypadzie to sobie szant słucham i z Wami piszę i browarka popijam...
          • zegor Re: światecznie 08.04.07, 20:23
            Urwałem się na chwilę od gości......
            Siadłem sobie do klawiatury
            z butelką ginu i spritem ;-)))))
            • le_szek Re: światecznie 08.04.07, 20:25
              W sam raz, żeby sputnika zrobić :-D
              • kelo Re: światecznie 08.04.07, 20:31
                A mnie skończyła się wódeczka do kruszonków, które sobie popijałem, mam totalny dostęp do PC więc nadrabiam wszelkie zaległości, oglądam foty z koncertów PRL, gdzie zostalismy uwiecznieni na kilku zdjąciach. Odpisuję na zaległe listy i prośby z forum Fl, umawiamy się na woodstock i przeglądam zdjęcia z archiwum. Ech...
                • zegor Re: światecznie 08.04.07, 20:33
                  Czyli masz święta wspomnieniowe ;-))
                  • baja47 Re: światecznie 08.04.07, 20:44
                    ma Olo wspomnienia świateczne :)))
                    • baja47 Re: światecznie 08.04.07, 20:46
                      ale i słodko, za słodko, są słone napitki ??????
                • le_szek Re: światecznie 08.04.07, 20:46
                  Ja sobie popijam łiskacza po całodziennym pobycie w Zawierciu u mam (kierowca ma
                  czasem ciężko)
                  • zegor Re: światecznie 08.04.07, 20:49
                    Moja córka mówi : ruda wóda na myszach ;-)))
                    • baja47 Re: światecznie 08.04.07, 20:50
                      a coca-cola woda spod myszy :)))
                    • le_szek Re: światecznie 08.04.07, 20:53
                      Nieznaszsie ;-p

A właściwie Twoja córka się nie zna... Choć 'Misia' zna, to się chwali :-)
                      • zegor Re: światecznie 08.04.07, 20:55
                        Misia może cytować ;-)))
                        No i trafia się na tym forum....;-)
                        chć do rodziciela nie chce się przyznać ;-)))))))))
                        • le_szek Re: światecznie 08.04.07, 20:56
                          Nie no, niech się przyzna, żaden wstyd :-)
                          • zegor Re: światecznie 08.04.07, 20:59
                            Nie mogę wpływać na decyzje dorosłej osoby ;-)))))))))))))
                            Ale gdy wczoraj się spotkaliśmy
                            padło : No,jeszcze tutaj Cię nie było !!!!!!!!
                            ;-)))))
                            • le_szek Re: światecznie 08.04.07, 21:00
                              To Ty się do niej przyznaj ;-)
                              • zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:01
                                Powiem tylko tak :
                                Mamy kota na punkcie
                                swoich kotów !!!!!!!!
                                ;-)
                                • le_szek Re: światecznie 08.04.07, 21:03
                                  Czyżby i...?
                                  • zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:05
                                    Nie,
                                    Leszku,nie zgaduj ;-)
                                    • le_szek Re: światecznie 08.04.07, 21:09
                                      No dobrze. A jak usłyszysz głuche plaśnięcie od strony Gołonoga, wiedz, że
                                      eksplodowałem z ciekawości ;-D

Aha, wiesz, co to za budynek (wiem, nudny jestem ;-)
                                      • zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:14
                                        Leszku,strzeliłem epistołę,
                                        ale zanim wysłałem
                                        admin nas nożycnął ;-))))))
                                        10 lat mieszkam w Ząbkowicach,
                                        jak przetrzeźwieję,
                                        to we wtorek pojadę ją obejrzeć ;-)
                                        Czyje to,nie wiem ;-)
                                        • le_szek Re: światecznie 08.04.07, 21:15
                                          Dzięki. Zaraz nas pewnie znów Olo wytnie ;-)
                                          • kelo Re: światecznie 08.04.07, 21:16
                                            Miało być świątecznie, a przestaje. Taka mała uwaga.
                                            • zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:18
                                              Kelo !
                                              Nie zawsze da się tematycznie......
                                              czasem nawet fajnie
                                              jak z forum czat wyjdzie ;-)))
                                              • kelo Re: światecznie 08.04.07, 21:21
                                                Przecie nic nie mówię. Czytam sobie i czatuję;)
                                                • zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:22
                                                  To moje skrzywienie.........
                                                  czsem z Forum robię ....czata ;-)
                                                  • zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:23
                                                    Ale zobacz,
                                                    zaraz miejsce za aktywność podskoczy !!!!!!!
                                                    ;-))))
                                                  • baja47 Re: światecznie 08.04.07, 21:23
                                                    zegor napisał: To moje skrzywienie......... czsem z Forum robię ....czata ;-)

a co nie mozna????? zaraz zacznę pisemne odliczanie do tysiąca, a co !!!!!!!!!
                                                  • le_szek Re: światecznie 08.04.07, 21:27

> zegor napisał: To moje skrzywienie......... czsem z Forum robię ....czata ;-)
                                                    >
                                                    > a co nie mozna????? zaraz zacznę pisemne odliczanie do tysiąca, a co !!!!!!!!!

Nie, proszę, bo sam zaapeluję do Ola o cięcie. Wystarczy, że dekiel znów zaczął
                                                    liczyć.
                                                • baja47 Re: światecznie 08.04.07, 21:22
                                                  kelo napisał: Przecie nic nie mówię. Czytam sobie i czatuję;)

miało być: czycham na...;)
                                                  • zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:25
                                                    Baju,
                                                    to damy tak...czatu ;-)
                                                    że nie zdąży ciąć ;-))))))))))
                                                • le_szek Przepis 08.04.07, 21:25
                                                  To żeby pozostać w temacie (świąt i wódy):

Najlepsze na Świecie Świąteczne Ciasto Owocowe

Składniki:
                                                  - 1 kostka masła,
                                                  - 2 szklanki cukru,
                                                  - 1 łyżeczka soli
                                                  - 4 jajka
                                                  - 1 szklanka suszonych owoców,
                                                  - 1 szklanka orzechów
                                                  - sok cytrynowy
                                                  - proszek do pieczenia
                                                  - 3-4 szklanki dobrej whisky

Sposób przygotowania:

Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky
                                                  jest dobrej jakości. Dobra ... prawda? Przygotuj teraz dużą
                                                  miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewno
                                                  whisky jest taka jak trzeba ... by być tego pewnym nalej jedną
                                                  szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe.

Powtórz operację.

Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą
                                                  masę, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej.

W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba.
                                                  Najlepiej sklaneczke. Otfórz druga butelkie jeźli czeba.
                                                  Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z owosami i upijaj je
                                                  mikserem. Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili sze
                                                  jest trojnoca. Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy so
                                                  tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so
                                                  fszuśisz ! Fypij skok sytrynnmowy.

Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź
                                                  monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na
                                                  plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.
                                                  Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i iś spaś.
                                                  • zegor Re: Przepis 08.04.07, 21:27
                                                    Nie zdążę wyciągnąć miksera.................
                                                    Z tym,że dla mnie nie ma innego trunku
                                                    niż gin ;-)
                                                  • kelo Re: Przepis 08.04.07, 21:29
                                                    Doskonały przepis, iście świąteczny. Ale czy to nie za późno żeby ciasto sprawiać. Pewnie jakiś nocny sklep jest gdzieś otwarty. Mam jednak pytanie. Czy może być jakiś inny trunek jeżeli łyski nie będzie?
                                                  • le_szek Re: Przepis 08.04.07, 21:31
                                                    Mosssszzze byśśśś każżżdy, fyski mi siem wuaśnie końtszyyyy
                                                  • baja47 Re: Przepis 08.04.07, 21:32
                                                    le_szek napisał: Mosssszzze byśśśś każżżdy, fyski mi siem wuaśnie końtszyyyy

to widać, widać i czuć !!!!!!!!
                                                    a kota jeszcze nie prycha????????
                                                  • le_szek Re: Przepis 08.04.07, 21:34
                                                    Kota śpi na adapterze. W nocy pewnie będzie rozrabiać :-)
                                                  • zegor Re: Przepis 08.04.07, 21:33
                                                    Leeessszkuuuu,pommmmogłbbbymmmm CCCiiii
                                                    ale nie wiiiemmmm,
                                                    czy otwoooorzęęęę samochóddddd.......;-)
                                                  • le_szek Re: Przepis 08.04.07, 21:35
                                                    Bezzzzz paniki, baaareek jessszzzsze nie pusssstyyy, ik!
                                                  • zegor Re: Przepis 08.04.07, 21:36
                                                    No to....Wesołego Alleluja !!!!!!!!
                                                  • le_szek Re: Przepis 08.04.07, 21:37
                                                    Wesssołegooo ;-)
                                                  • zegor Re: Przepis 08.04.07, 21:40
                                                    Trenuję od rana,
                                                    więc uśmiecham się coraz szerzej ;-))))))))
                                                  • baja47 Re: świątecznie 08.04.07, 21:40
                                                    Alleluja, Alleluja, radujmy się :))))))
                                                  • zegor Re: świątecznie 08.04.07, 21:41
                                                    Radujemy się !!!!!
                                                    ;-))
                                                  • le_szek Re: świątecznie 08.04.07, 21:42
                                                    O, taaaak! I relaksujemy przy okazji :-D
                                                  • zegor Re: świątecznie 08.04.07, 21:45
                                                    Wybaczcie,goście skończyli oglądać jakieś pierdoły w telewizorni,
                                                    muszę iść pełnić honory pana domu (polewać) ;-)
                                                  • baja47 Re: świątecznie 08.04.07, 21:49
                                                    nooo, fajny mi gospodarz, juz o panu domu nie wspomnę, to raczej podczaszy :)))))
                                                  • baja47 Re: świątecznie 08.04.07, 21:48
                                                    framboise78.free.fr/Musique/accordeon.gif
                                                  • le_szek Re: świątecznie 08.04.07, 21:59
                                                    Wygląda prawie jak Leclerc z 'Allo, allo' ;-)
                                                  • dami7 Re: Przepis 08.04.07, 21:59
                                                    Moszna siem pszyonszszyś?
                                                  • baja47 Re: Przepis 08.04.07, 22:02
                                                    dami7 napisał: Moszna siem pszyonszszyś?

nooo, następny prze......przejedzony :))))))
                                                  • le_szek Re: Przepis 08.04.07, 22:03
                                                    Salesssszy tso pszynossiszzz...
                                                  • dami7 Re: Przepis 08.04.07, 22:07
                                                    A na sso masz ochote???
                                                  • baja47 Re: Przepis 08.04.07, 22:08
                                                    tu dzis kompot z myszy pod wszelka postacią króluje :)))))
                                                  • dami7 Re: Przepis 08.04.07, 22:12
                                                    Wsysłem jusz sso prawda jedno kalifornijskie, ale mogem jeszszsze jasia zapodaś,
                                                    a sso.
                                                  • baja47 Re: Przepis 08.04.07, 22:29
                                                    to co teraz obalacie?????
                                                  • le_szek Re: Przepis 08.04.07, 22:32
                                                    Konsekwentnie, kończę Jamesona (irlandzka whiskey).
                                                  • dami7 Re: Przepis 08.04.07, 22:37
                                                    12-letni jasio wędrowniczek, jak prawdziwi twardziele, on the rock...
                                                  • le_szek Re: Przepis 08.04.07, 22:38
                                                    Prawdziwi twardziele piją straight.

Częściowo z powodu braku lodu ;-)
                                                  • dami7 Re: Przepis 08.04.07, 22:45
                                                    Wiem - raz byłem, na drugi dzień miałem podniebienie znieczulone tak, że mógłbyś
                                                    przeprowadzić skomplikowany zabieg na szczęce górnej bez udziału anestezjologa.
                                                  • baja47 Re: Przepis 08.04.07, 22:40
                                                    to ja w takim razie miętka jestem, bo nic z tego nie kumam
                                                  • le_szek Re: Przepis 08.04.07, 22:45
                                                    On the rock - z lodem (dosł. na skałach)
                                                    Straight - bez lodu i wody (dosł. prosto)
                                                  • dami7 Re: Przepis 08.04.07, 22:49
                                                    Można prościej - on the rock to po amerykańsku, z wodą golą angole i potem im
                                                    marynarze pękają na przesłuchaniach. Taki Rambo nigdy nie pękał!
                                                  • le_szek Re: Przepis 08.04.07, 22:12
                                                    szterdzieści woltuf fystarczy
                                                  • baja47 Re: Przepis 08.04.07, 22:07
                                                    hopaki, hopaki, jak nie światła, kołpaki, to kręcone robaki :))))))))
                                                    uśmiałam sięęęęęęęę i dalej mi ochoczo w tego Alleluja :))))
                                          • baja47 Re: światecznie 08.04.07, 21:21
                                            le_szek napisał: Dzięki. Zaraz nas pewnie znów Olo wytnie ;-)

wodki mu trza, wodki !!!!!!!!!
                                            to w temacie, prosze Edwarda: nie ciąć :)))))
                                      • baja47 Re: światecznie 08.04.07, 21:14
                                        Leszek, tak nas zahipnotyzowałes tym budynkiem w Ząbkowicach, że dzis odbieram
                                        telefon o tresci:mama, przejeżdżam przez Ząbkowice,właśnie mijam budynek sfocony
                                        przez Leszka, napisz,że to tu jest!!!!
                                        nie wiedzia,że my tu próbujemy odczytać jego ostatniego uzytkownika :)))
                                        • zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:17
                                          Czy Baja ma do mnie żal ??????
                                          ;-))))))))))))))))))))))))))))))
                                          • baja47 Re: światecznie 08.04.07, 21:19
                                            a o co??????????
                                            • zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:20
                                              O wczoraj wieczorem ......;-))))
                                              • baja47 Re: światecznie 08.04.07, 21:28
                                                zegor napisał: O wczoraj wieczorem ......;-))))

.....nie mam żalu do nikogo...trala la la jak dalej leci, nie pamiętam
                                                Zegor, a o co??? nie ma sprawy, toz to wirtual :)))))))
                                                w osobistej rozmowie gestykulacją, głosem, usmiechem, intonacją bym sobie
                                                pomogła, a tu????
                                                ot, więcej za to wiedzy się ma :))))
                                                i wiecej opuszki cierpiały od klawiatury :)))
                                                • zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:31
                                                  Oj........ ;-)
                                                  toś musiała mocno "klepać"

;-))))
                                                  Całe szczęście,że byłem daleko ;-)
                                        • le_szek Re: światecznie 08.04.07, 21:20
                                          Sam chyba się wybiorę do biblioteki poszukać czegoś na ten temat.
                                      • zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:15
                                        Córka też tam,na Manhatanie ;-)
                                • broneknotgeld Re: światecznie 08.04.07, 23:12
                                  "Schmackostern"

Pokosztować Wielkanicy
                                  By mieć w życiu wiyncy mocy.
                                  • broneknotgeld Re: światecznie 09.04.07, 11:57
                                    W "śmiyrgust-dyngus" łoblołś frela?
                                    Bydzie pszoć ci richtig wiela?!
    • baja47 Re: światecznie 09.04.07, 14:05
      dyngusowo :)))

pokropiono mnie, a potem jak kwiatka zroszono spryskiwaczem, ale ..prosto w
      twarz, chamy
      • baja47 Re: światecznie 09.04.07, 21:16
        stare powiedzenie powraca: święta,święta i po świętach :(

zmarzłam dzis bardzo na tym przeklętym spacerze
        • le_szek Re: światecznie 09.04.07, 21:34
          Mnie się dzisiaj nie chciało w ogóle wychodzić - pogoda nie była zbyt
          zachęcająca przed południem. A potem to już rozleniwienie zadziałało.
          • baja47 Re: światecznie 09.04.07, 22:06
            dzień urodą nie grzeszył, pomimo święta, ulice puste, faktycznie niemrawo , a tu
            również
            • timsen Re: światecznie 09.04.07, 22:09
              wodomierze pozakładali to i dyngus kiepski ;-))
              • baja47 Re: światecznie 09.04.07, 22:12
                faktycznie, spokojnie, zadnych oszalałych grup gowniarskich z wiadrami, do
                południa nie spotkałam
                • timsen Re: światecznie 09.04.07, 22:18
                  tworzy się nowa tradycja, (za)lanego poniedziałku ;-)) dzisiaj widziałem
                  pierwszą "jaskółkę", kobieta w wieku ok 35 szła mocno chwiejnym krokiem z
                  rozbitym łukiem brwiowym przez środek osiedla o godz. 13 :-)))
                  • baja47 Re: światecznie - podsumowanie 10.04.07, 11:48
                    pogoda sie nie spisała, a święta zleciały :)))
                    wniosek i postanowienie na nastepne (składane co roku, po świetach)
                    mniej szykować jedzenia, po co tyle i nie ma komu tyle !!!!!
                    • baja47 Re: światecznie - podsumowanie 10.04.07, 12:27
                      no, chyba,że rodzina sie powiększy......
                      • kelo Re: światecznie - podsumowanie 10.04.07, 13:12
                        Możemy zrobić forumowego spota na szybko i pochłonąc wszystko co Co zostało. Choć wątpię, czy coś się jeszcze zmieści. Choć przyznam, że jakoś w te święta się nie objadłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka