baja47 06.04.07, 11:17 u mnie juz tak: framboise78.free.fr/Paques/arbre_oeufs.gif Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baja47 Re: światecznie 06.04.07, 12:31 i tak: framboise78.free.fr/Nanas/femme41.gif Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: światecznie 06.04.07, 17:40 Przi Wielkanocy Życie ze śmierciom tako wygrywo Dobro z wysoka na zło se dziwo Prowda cygaństwu przed łoczy stowo Duch materyji nauczka dowo Toż se niy dziwcie - radujcie tako Niychej se śmieje kto piyrwyj płakoł To co przed nami już lepsze bydzie Jak ze Ponboczkym we przodek idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: światecznie 06.04.07, 18:34 No, to WSZYSTKIM - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO pod te Święta. Smacznego jajka - byle nie na miękko :) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 06.04.07, 21:16 nie wyszedł kolor czerwony na jajach barwionych w soku z buraków, teraz moczę je w wywarze z cebuli :) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 07.04.07, 22:18 ale sobie narobiłam dodatkowej roboty, ciasto od lat pieczone, a dzis ZAKALEC!!! zabieram sie do zrobienia nowego, spoglądam na datę ważności proszku do pieczenia, a ona, dawno, dawno upłynęła :))) wiec ponownie sklep, pieczenie, teraz aktualnie w piecu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 07.04.07, 22:32 zakalce powiadasz najlepsze????? ale nie jako gościniec Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: światecznie 07.04.07, 22:33 Mojej babci nawet zakalec dobrze wyjdzie jak sie zdarzy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: światecznie 07.04.07, 00:29 Wszystkim forumowiczom spokojnych świąt z mnóstwem czasu dla siebie i bliskich. Czasu na odpoczynek od codziennej gonitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 07.04.07, 00:35 radości, spokoju i odpoczynku oraz kolorowych jajek framboise78.free.fr/Paques/oeufs_diddle.gif Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Wielka Sobota 07.04.07, 08:49 dzis świecenie pokarmow, dawno nie byłam z koszyczkiem do święcenia w kościele, dzis to zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Wielka Sobota 07.04.07, 12:50 Wszystkim, wszystkiego co sobie tylko wymarzycie. Spokoju ducha i radości. Niech dobry los Wam sprzyja, choć i tak nigdy nie da więcej niż ma. Miłujcie się się wzajemnie, bo miłość jest podstawą naszej egzystencji. Pozdrawiam Was wszystkich ciepło i serdecznie na ten Wielkanocny Czas. olo Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: światecznie 07.04.07, 23:08 Wielkanocny Baranek Świynto ofiara Żydow chroniyła Krew na ich dźwiyrzach w Egipcie była Po to baranka ofiarowali Tym se z niyszczyńścio wyratowali Krystus-Baranek krew swoja leje Jego ofiara łodmiynio dzieje Na stole momy przi Wielkanocy Niychej duchowi dokłodo mocy! Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 07.04.07, 23:14 bronek kolęduje po Polsce, tym razem wielkanocnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: światecznie 08.04.07, 13:52 Naładowałem wczoraj baterie, myślałem, że gdiześ się wybierzemy na długi spacer, ale pogoda zniechęca. Zimno jak diabli Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 08.04.07, 19:37 jaja se zrobilim i to kolorowe:))) haha, Hawajczyk sie odezwał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: światecznie 08.04.07, 19:43 Zrobiliśmy sobie jednak spacerek. Na Cedlera i z powrotem. Całe niecałe dwa kilometry. Chociaż będąc u rodziców proponowałem żonie, żeby po auto poszła bo nie chce mi się pieszo wracać;). Rozleniwiają mnie te święta. Dobrze, że synuś na wypadzie to sobie szant słucham i z Wami piszę i browarka popijam... Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 20:23 Urwałem się na chwilę od gości...... Siadłem sobie do klawiatury z butelką ginu i spritem ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: światecznie 08.04.07, 20:31 A mnie skończyła się wódeczka do kruszonków, które sobie popijałem, mam totalny dostęp do PC więc nadrabiam wszelkie zaległości, oglądam foty z koncertów PRL, gdzie zostalismy uwiecznieni na kilku zdjąciach. Odpisuję na zaległe listy i prośby z forum Fl, umawiamy się na woodstock i przeglądam zdjęcia z archiwum. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 08.04.07, 20:46 ale i słodko, za słodko, są słone napitki ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: światecznie 08.04.07, 20:46 Ja sobie popijam łiskacza po całodziennym pobycie w Zawierciu u mam (kierowca ma czasem ciężko) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 20:49 Moja córka mówi : ruda wóda na myszach ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: światecznie 08.04.07, 20:53 Nieznaszsie ;-p A właściwie Twoja córka się nie zna... Choć 'Misia' zna, to się chwali :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 20:55 Misia może cytować ;-))) No i trafia się na tym forum....;-) chć do rodziciela nie chce się przyznać ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: światecznie 08.04.07, 20:56 Nie no, niech się przyzna, żaden wstyd :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 20:59 Nie mogę wpływać na decyzje dorosłej osoby ;-))))))))))))) Ale gdy wczoraj się spotkaliśmy padło : No,jeszcze tutaj Cię nie było !!!!!!!! ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:01 Powiem tylko tak : Mamy kota na punkcie swoich kotów !!!!!!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: światecznie 08.04.07, 21:09 No dobrze. A jak usłyszysz głuche plaśnięcie od strony Gołonoga, wiedz, że eksplodowałem z ciekawości ;-D Aha, wiesz, co to za budynek (wiem, nudny jestem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:14 Leszku,strzeliłem epistołę, ale zanim wysłałem admin nas nożycnął ;-)))))) 10 lat mieszkam w Ząbkowicach, jak przetrzeźwieję, to we wtorek pojadę ją obejrzeć ;-) Czyje to,nie wiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: światecznie 08.04.07, 21:15 Dzięki. Zaraz nas pewnie znów Olo wytnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: światecznie 08.04.07, 21:16 Miało być świątecznie, a przestaje. Taka mała uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:18 Kelo ! Nie zawsze da się tematycznie...... czasem nawet fajnie jak z forum czat wyjdzie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: światecznie 08.04.07, 21:21 Przecie nic nie mówię. Czytam sobie i czatuję;) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:22 To moje skrzywienie......... czsem z Forum robię ....czata ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:23 Ale zobacz, zaraz miejsce za aktywność podskoczy !!!!!!! ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 08.04.07, 21:23 zegor napisał: To moje skrzywienie......... czsem z Forum robię ....czata ;-) a co nie mozna????? zaraz zacznę pisemne odliczanie do tysiąca, a co !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: światecznie 08.04.07, 21:27 > zegor napisał: To moje skrzywienie......... czsem z Forum robię ....czata ;-) > > a co nie mozna????? zaraz zacznę pisemne odliczanie do tysiąca, a co !!!!!!!!! Nie, proszę, bo sam zaapeluję do Ola o cięcie. Wystarczy, że dekiel znów zaczął liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 08.04.07, 21:22 kelo napisał: Przecie nic nie mówię. Czytam sobie i czatuję;) miało być: czycham na...;) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:25 Baju, to damy tak...czatu ;-) że nie zdąży ciąć ;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Przepis 08.04.07, 21:25 To żeby pozostać w temacie (świąt i wódy): Najlepsze na Świecie Świąteczne Ciasto Owocowe Składniki: - 1 kostka masła, - 2 szklanki cukru, - 1 łyżeczka soli - 4 jajka - 1 szklanka suszonych owoców, - 1 szklanka orzechów - sok cytrynowy - proszek do pieczenia - 3-4 szklanki dobrej whisky Sposób przygotowania: Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra ... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba ... by być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe. Powtórz operację. Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej. W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba. Najlepiej sklaneczke. Otfórz druga butelkie jeźli czeba. Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z owosami i upijaj je mikserem. Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili sze jest trojnoca. Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so fszuśisz ! Fypij skok sytrynnmowy. Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki. Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i iś spaś. Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: Przepis 08.04.07, 21:27 Nie zdążę wyciągnąć miksera................. Z tym,że dla mnie nie ma innego trunku niż gin ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Przepis 08.04.07, 21:29 Doskonały przepis, iście świąteczny. Ale czy to nie za późno żeby ciasto sprawiać. Pewnie jakiś nocny sklep jest gdzieś otwarty. Mam jednak pytanie. Czy może być jakiś inny trunek jeżeli łyski nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Przepis 08.04.07, 21:31 Mosssszzze byśśśś każżżdy, fyski mi siem wuaśnie końtszyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Przepis 08.04.07, 21:32 le_szek napisał: Mosssszzze byśśśś każżżdy, fyski mi siem wuaśnie końtszyyyy to widać, widać i czuć !!!!!!!! a kota jeszcze nie prycha???????? Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Przepis 08.04.07, 21:34 Kota śpi na adapterze. W nocy pewnie będzie rozrabiać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: Przepis 08.04.07, 21:33 Leeessszkuuuu,pommmmogłbbbymmmm CCCiiii ale nie wiiiemmmm, czy otwoooorzęęęę samochóddddd.......;-) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Przepis 08.04.07, 21:35 Bezzzzz paniki, baaareek jessszzzsze nie pusssstyyy, ik! Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: Przepis 08.04.07, 21:40 Trenuję od rana, więc uśmiecham się coraz szerzej ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: świątecznie 08.04.07, 21:42 O, taaaak! I relaksujemy przy okazji :-D Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: świątecznie 08.04.07, 21:45 Wybaczcie,goście skończyli oglądać jakieś pierdoły w telewizorni, muszę iść pełnić honory pana domu (polewać) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: świątecznie 08.04.07, 21:49 nooo, fajny mi gospodarz, juz o panu domu nie wspomnę, to raczej podczaszy :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: świątecznie 08.04.07, 21:48 framboise78.free.fr/Musique/accordeon.gif Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: świątecznie 08.04.07, 21:59 Wygląda prawie jak Leclerc z 'Allo, allo' ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Przepis 08.04.07, 22:02 dami7 napisał: Moszna siem pszyonszszyś? nooo, następny prze......przejedzony :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Przepis 08.04.07, 22:08 tu dzis kompot z myszy pod wszelka postacią króluje :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: Przepis 08.04.07, 22:12 Wsysłem jusz sso prawda jedno kalifornijskie, ale mogem jeszszsze jasia zapodaś, a sso. Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Przepis 08.04.07, 22:32 Konsekwentnie, kończę Jamesona (irlandzka whiskey). Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: Przepis 08.04.07, 22:37 12-letni jasio wędrowniczek, jak prawdziwi twardziele, on the rock... Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Przepis 08.04.07, 22:38 Prawdziwi twardziele piją straight. Częściowo z powodu braku lodu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: Przepis 08.04.07, 22:45 Wiem - raz byłem, na drugi dzień miałem podniebienie znieczulone tak, że mógłbyś przeprowadzić skomplikowany zabieg na szczęce górnej bez udziału anestezjologa. Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Przepis 08.04.07, 22:40 to ja w takim razie miętka jestem, bo nic z tego nie kumam Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Przepis 08.04.07, 22:45 On the rock - z lodem (dosł. na skałach) Straight - bez lodu i wody (dosł. prosto) Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: Przepis 08.04.07, 22:49 Można prościej - on the rock to po amerykańsku, z wodą golą angole i potem im marynarze pękają na przesłuchaniach. Taki Rambo nigdy nie pękał! Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Przepis 08.04.07, 22:07 hopaki, hopaki, jak nie światła, kołpaki, to kręcone robaki :)))))))) uśmiałam sięęęęęęęę i dalej mi ochoczo w tego Alleluja :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 08.04.07, 21:21 le_szek napisał: Dzięki. Zaraz nas pewnie znów Olo wytnie ;-) wodki mu trza, wodki !!!!!!!!! to w temacie, prosze Edwarda: nie ciąć :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 08.04.07, 21:14 Leszek, tak nas zahipnotyzowałes tym budynkiem w Ząbkowicach, że dzis odbieram telefon o tresci:mama, przejeżdżam przez Ząbkowice,właśnie mijam budynek sfocony przez Leszka, napisz,że to tu jest!!!! nie wiedzia,że my tu próbujemy odczytać jego ostatniego uzytkownika :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:17 Czy Baja ma do mnie żal ?????? ;-)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 08.04.07, 21:28 zegor napisał: O wczoraj wieczorem ......;-)))) .....nie mam żalu do nikogo...trala la la jak dalej leci, nie pamiętam Zegor, a o co??? nie ma sprawy, toz to wirtual :))))))) w osobistej rozmowie gestykulacją, głosem, usmiechem, intonacją bym sobie pomogła, a tu???? ot, więcej za to wiedzy się ma :)))) i wiecej opuszki cierpiały od klawiatury :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: światecznie 08.04.07, 21:31 Oj........ ;-) toś musiała mocno "klepać" ;-)))) Całe szczęście,że byłem daleko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: światecznie 08.04.07, 21:20 Sam chyba się wybiorę do biblioteki poszukać czegoś na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: światecznie 08.04.07, 23:12 "Schmackostern" Pokosztować Wielkanicy By mieć w życiu wiyncy mocy. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: światecznie 09.04.07, 11:57 W "śmiyrgust-dyngus" łoblołś frela? Bydzie pszoć ci richtig wiela?! Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 09.04.07, 14:05 dyngusowo :))) pokropiono mnie, a potem jak kwiatka zroszono spryskiwaczem, ale ..prosto w twarz, chamy Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 09.04.07, 21:16 stare powiedzenie powraca: święta,święta i po świętach :( zmarzłam dzis bardzo na tym przeklętym spacerze Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: światecznie 09.04.07, 21:34 Mnie się dzisiaj nie chciało w ogóle wychodzić - pogoda nie była zbyt zachęcająca przed południem. A potem to już rozleniwienie zadziałało. Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 09.04.07, 22:06 dzień urodą nie grzeszył, pomimo święta, ulice puste, faktycznie niemrawo , a tu również Odpowiedz Link Zgłoś
timsen Re: światecznie 09.04.07, 22:09 wodomierze pozakładali to i dyngus kiepski ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie 09.04.07, 22:12 faktycznie, spokojnie, zadnych oszalałych grup gowniarskich z wiadrami, do południa nie spotkałam Odpowiedz Link Zgłoś
timsen Re: światecznie 09.04.07, 22:18 tworzy się nowa tradycja, (za)lanego poniedziałku ;-)) dzisiaj widziałem pierwszą "jaskółkę", kobieta w wieku ok 35 szła mocno chwiejnym krokiem z rozbitym łukiem brwiowym przez środek osiedla o godz. 13 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie - podsumowanie 10.04.07, 11:48 pogoda sie nie spisała, a święta zleciały :))) wniosek i postanowienie na nastepne (składane co roku, po świetach) mniej szykować jedzenia, po co tyle i nie ma komu tyle !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: światecznie - podsumowanie 10.04.07, 12:27 no, chyba,że rodzina sie powiększy...... Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: światecznie - podsumowanie 10.04.07, 13:12 Możemy zrobić forumowego spota na szybko i pochłonąc wszystko co Co zostało. Choć wątpię, czy coś się jeszcze zmieści. Choć przyznam, że jakoś w te święta się nie objadłem. Odpowiedz Link Zgłoś