gajowy555 25.04.07, 09:53 Przynoszę smutna wiadomość: www.tvn24.pl/-1,1504258,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 09:57 jo niy komyntuja, bo boua we pzpr Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 09:58 zle zrobila, jak by sie powiesila, by duzo wiecej z tego miala! Odpowiedz Link
arnold7 Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 16:54 A co smutnego jest w smierci zasranej zaglebiackim dupodajstwem polakowskiej suki? Kradla miliony, a zeszla jak ta szmata. Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 19:35 No widziecie, że lepiej jeść chlebek z masełkiem niz mieć na koncie miliardy. Szkoda tylko , że zabrała ze sobą tajemnicę afery węglowej. Być może wreszcie zwrócą uwagę na korubcję w przemyśle węglowym i na te spółki, które otaczają ten przemysł, a do których nie można było się dobrać. Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:09 Rita, Slonzoki nie maja zylki mafijnej to som uczciwe ludzie, Mafia nie mou korzyni na Slonsku wierz mi! Blida to mafijnou pupa, moze ja nawet zmuszono do samobojstwa. Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:17 Nie wydaje mi się, spółki powstały 13 lat temu za czasów SLD, jesli ktoś chciał jej śmierci to tylko towarzysze korupcji. Wiesz ile pieniędzy poszło w prywatne kieszenie ? To jest największa afera. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:30 nojwiyncyj poszuo do tzw desantu polskego i Warszawki - oni kasowali za to ze ze u nos zawiyrali kopalnie, a slonsk z tego nic niymiou ... Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:35 Rita, cos mi sie zdou, ze w Glywicach tysz SLD regieruje,;) ale to nioe som Slonzoki. UWIERZYSZ MI W KONCU! Slonzoki nie sa tej krwi, Slonzoki to tysz nie som partyzanty! Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:45 Wiem, to są mieszkańcy Sląska. Ale zarządza Warszawa, tylko, że Warszawa nawet nie wiedziała dokładnie co na Sląsku się dzieje. To znaczy nie mieli dowodów. Akcja aresztowania była planowa i nie tylko Blide aresztowano, jeszcze parę osób, a śledztwo się toczy. Zazwyczaj aresztowania następują o 6.00 rano i z zaskoczenia. Blida chyba tez była na to przygotowana. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:46 Rita, w to niy wierza - Warszawa czimie rynka na Slkonsku i niy ino nos doi, ale i "morduje" Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:50 A zobacz ile wydoili na lewo - jakie pieniądze ?- a potem mowili , ze kopalnie nie rentowne :) Wiesz , w temacie tak się fachowo nie znam, tak ogólnie , gołym okiem to widać. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:51 Rita jo czasami musza sam przeprosic za moje zdanie, ale niystety niymom dobryj opini o Warszawce itd ... Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:54 Kopalnie nierentowne, robisz nos za bouzna Rita? Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:56 ballest napisał: > Kopalnie nierentowne, robisz nos za bouzna Rita? Tak mówili tylko i tak pisli. Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:55 szwager_z_laband napisał: > Rita jo czasami musza sam przeprosic za moje zdanie, ale niystety niymom dobryj > > opini o Warszawce itd ... Też potwierdze - nie przenoście nam stolicy do Krakowa , ani do Glywic. Sterowanie z Warszawy nie jest dobre, bo sie nie zna w potrzebach regionu. Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:53 Poczekajcie, jeszcze na coś zwróciłam uwagę. Pokazywali dom Blidy i mieszkańców Siemianowic i nikt nie zapalił świeczki, jak to ludzie czynią kiedy kogoś sie zamorduje, jak kogoś kogo dopadło tragiczne nieszczęście. Wydaje mi się , że nikt nie rozpacza za Panią Blidą tylko Sejm i SLD. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 22:55 ale niych jyj ziymia lekom bydzie ... Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 23:00 Poczekajmy na szczegółowe relacje. Niech będzie jej ziemia górnicza lekka... 'Slaska Alexis' jest tajemniczą osobą. Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 23:03 ta co wkopała Blide w afere. Ponoc rządziła Sląskiem i działaczami SLD na Slasku. Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 25.04.07, 23:07 acha zona uot tego polskego cygana, coscie go na prezydenta wybrali;), - ale jaja ! Odpowiedz Link
bolek5 Re: Barbara Blida nie żyje 26.04.07, 09:06 Witam! szwager_z_laband napisał: > powaznie? A gdzie tam! Chodzi o Barbarę Kmiecik. Kobieta miała podobno jakieś układy towarzyskie z Kwaśniewskimi, ale także i z Wałęsami. Za obecnej władzy też ma chyba niezłe plecy, bo pomimo ogromnych zarzutów korupcyjnych, nie siedzi w areszcie, jak np. Dochnal, tylko używa życia na wolności. Tak przynajmniej zrozumiałem z wczorajszych wypowiedzi Wassermana i Ziobro. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 26.04.07, 09:11 toch wynaloz:) www.kurier.wzz.org.pl/kz/kz213/2.shtml Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 26.04.07, 20:47 "Śp.Barbarę Blidę miałem okazję w swoim czasie dość dobrze poznać – i byłem raczej przekonany, że jest to idiotka – dbająca o socjalizm, bo w socjalizm wierzyła. Jednak było to 15 lat temu. Ludzie dojrzewają – i, kto wie, czy po części ja nie jestem za Jej śmierć odpowiedzialny, bo przekonywałem Ją, że ten socjalizm to bzdura, na której najgorzej wychodzą Jej ukochani biedni. Być może – przekonana – przestała idealizować i zaczęła, wzorem ogromnej większości czołówki SLD, po prostu kraść. Musiało to być coś poważnego – bo kobieta bez powodu nie strzela sobie w pierś." korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID201546922,index.html Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 26.04.07, 20:49 "Jak napisałem 2 miesiące emu: 80% obecnej klasy politycznej powinno siedzieć w kryminałach – o ile, oczywiście, nie strzela sobie w głowę, w brzuch czy w serce. Z tym, że chcę tu śpiesznie dodać: p.Blida i inni są oczywiście winni – ale tak naprawdę głównym winowajcą jest USTRÓJ." korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID201759268,index.html Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Barbara Blida nie żyje 26.04.07, 23:21 Rita, poczytej se to rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/723848.html Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 26.04.07, 23:29 Dziękuję Bronek, ale duzo czytania, zostawie sobie na jutro - ciekawy artykuł, tylko czy prawdziwy ? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Barbara Blida nie żyje 26.04.07, 23:41 A czy inksze som "prawdziwe"? Czy to "oficjalne" jest prowdziwe? Ciekawiyłaby mie bezpośrednio relacja jeji chopa, dyć tego prawie niy ma. Odpowiedz Link
bolek5 Re: Barbara Blida nie żyje 26.04.07, 23:44 Witam! broneknotgeld napisał: > Ciekawiyłaby mie bezpośrednio relacja jeji chopa, dyć tego prawie niy ma. No właśnie. Jedyny, oprócz funkcjonariuszy ABW, świadek wydarzenia. I zniknął, żadne media do niego nie dotarły. Niewiarygodne. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 09:11 a jo niy rozumia czymu te policjanty niy wiedzieli ze ona mo w doma pistola(?) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 17:57 W końcu sie dowiymy co ślubny Blidowy ło tym godo. Prawie mo być konfrontacjo jego ze tymi agyntami. Znaczy sie łon godo co inkszego i stond ta konfrontacjo. Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 19:49 No a kim jest ta Blida Zaglebiankom jak twierdzi Arnold albo Slonzaczkom? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 20:02 ciynzko cos znons, ale byli Szwajnochy co sie jeszcze ze czasow zaborow ze ruskyj zajty przekludziyli do Siymianowic, a ona je z domu Szwajnoch. Odpowiedz Link
bolek5 Do Arnolda7 i do Admina 26.04.07, 09:10 Witam! Arni, choćby Ci ta kobieta Twoją matkę zarżnęła wieczkiem od starej puszki po konserwach, to po jej śmierci, zwłaszcza w takich okolicznościach, tak już o niej pisać nie wolno. Do Admina, jeżeli to czyta: w moim przekonaniu post Arniego narusza wszystkie możliwe reguły i należy go usunąć. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Do Arnolda7 i do Admina 26.04.07, 09:15 oczywiscie ze zgadzom sie z tym przedewszyskim w stosunku do persony kero marua, ale momy sam ciekawy problym - idzie mi o tzw osoba publiczno = jak myslisz, czi persony tzw publiczne przez same srodki masowego przekazu niy som w podobny sposob traktowane(?) ps oczywiscie niy mom na mysli wulgaryzmow jak w tym wontku Odpowiedz Link
bolek5 Re: Do Arnolda7 i do Admina 26.04.07, 19:59 Witam! szwager_z_laband napisał: > czi persony tzw publiczne przez same srodki masowego przekazu niy som > w podobny sposob traktowane(?) Są. Od dawna mówi się o tabloidyzacji mediów. Tabloid zwalnia czytelnika od myślenia, stosując rozmaite techniki naznaczania i wykluczania "zdrajców", "obcych", "złodziei" i ogólnie "złych". Nawiasem: tabloid to jeszcze jeden niemiecki (konkretnie: springerowski) wynalazek, który zmienił nasze życie. Niestety - na gorsze. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Do Arnolda7 i do Admina 27.04.07, 08:58 Bolek, wiysz to je tysz ajnfach tak ze szuko sie synsacji - je sie dobrym dziynnikarzym to sie je dobrym, a mierne robiom jom na sioua i zapominajom o kulturze przi tym. W zyciu moge byc podobnie. Niystety dzisiej traci sie poziom a je corosto wiyncyj larma. Odpowiedz Link
ballest Re: Do Arnolda7 i do Admina 26.04.07, 10:08 Dziynki za wyjasnienie o Kmiecik i za uwaga, Bolek, my juz jestesmy do wulgaryzmow Arnolda przyzwyczajeni i przez to nie bierymy ich na powaznie;)ale to psuje etykiete naszego forum i skuli tego musi byc usuniete. Odpowiedz Link
cirano Re: Do Arnolda7 i do Admina 26.04.07, 18:18 Bardzij jak ta Kmiecik, interesuje mie, kedy zawrom nareszcie tego Szarawarskigo, nadyntego zagłymbiowskigo kanciarza i oberwulca Odpowiedz Link
cirano Re: Do Arnolda7 i do Admina 26.04.07, 18:37 A co do Pani Blidy. Niy dowiymy sie nigdy, czy popełniyła samobojstwo, abo została "samobojowano". Niy piyrszo to ofiara 85-cio letnigo aliansu z Polskom i boja sie, niy ostatnio Odpowiedz Link
rita100 Re: 26.04.07, 19:28 Jeszcze dokładnych szczegółów nie znamy, można się tylko domyślać. Ale awantura wokół tej sprawy jest ogromna. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 09:29 www.wiadomosci24.pl/artykul/barbara_blida_byla_konsekwentna_silna_slazaczka_25952.html Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 10:34 Ftos tu cygani, bo Michalkowice sa w opolskim, a Arnold napisou, ze jest Zaglebiankom! Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 10:38 mapa.szukacz.pl/?&n=50,07774&e=17,79503&z=4&m=Micha%b3kowice Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 10:43 tera wiym, to napewno chodzi o Michalkowice w Siemianowicach? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 13:35 ja gynau, to idzie o te Michaukowice ze piosynki:) ps jo juzas niyznou tych we Opolskim:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 19:58 Na akurat teraz w programie Uwaga jest o niej program. Tak , była Slązaczką, ale co dla Sląska zrobiła, oprócz tego , że reprezentowała SLD i stała na czele wielkiej Spółki węglowej. Niech się górnicy wypowiedzą , nie dziennikarze czy artykuły pisane pod publiczkę. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 20:07 Rita odniyj familia je ze Zaguymbia - Szwajnochy do siymianowic prziszli ze zza Brynicy Odpowiedz Link
rita100 Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 20:10 Bolek mówił, że ciekawi Go reakcja męża i jaki ma stosunek, mnie ciekawi rekcja górników i ich stosunek, bo jednak miała wpływ i to ogromny na górnictwo. Miała tez szanse wykazać się i walczyć o tych górników. Długo siedziała w tej branży. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 20:12 fater bou komunista, ze famili ze Czerwonego Zaguymbia, mie to styknie ... Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 21:33 Laband, czerwionioki z Zaglymbia bouy zaguadom Slonska! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 21:59 powinni wszystkim takim machlojkorzom dać broń,może sie sami wyszczylajom niy czekajonc na sondy Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 27.04.07, 22:15 acha dobrou idea, ale taki SSSiu se som nie zastrzeli yno bydzie zza haldy do Slonzokow cylowou! Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Barbara Blida nie żyje 28.04.07, 07:27 No to Ziobro musi ostro wziasc sie do roboty.Moze przy okazji wyjda inne machloje.Mamona juz nie jednego porzadnego czlowieka sprowadzila na "zla droge". Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Barbara Blida nie żyje 28.04.07, 07:53 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4097112.html Odpowiedz Link
ballest Re: Barbara Blida nie żyje 28.04.07, 09:54 Soccer, przez Blida i jeji kolezkow straciouy kopalnie ponad 10 miliardow zloty. Tera ale bydzie ciynszko winnych znalezc, bo wszystko sfalom na ta osoba co nie zyje. Tyn jeji patenojciec Mitrega to tysz boua prawdziwou Mitrynga, do tego powstaniec slonski. Odpowiedz Link
ptanga Re: Barbara Blida nie żyje 28.04.07, 08:27 Widza, co i tukej z tyj czerwonyj hadry świynto robicie. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Barbara Blida nie żyje 28.04.07, 18:45 slonske prokuratory podejzane o niyobiektywnosc - to o co tera podejzywac tych niyslonskich prokuratorow? :)) "Śledztwo w sprawie okoliczności śmierci Barbary Blidy zostało przekazane z Prokuratury Okręgowej w Gliwicach do Prokuratury Apelacyjnej w Łodzi - zdecydował minister sprawiedliwości, prokurator generalny Zbigniew Ziobro. Minister podjął decyzję o przeniesieniu śledztwa, aby wyeliminować ewentualne podejrzenia co do braku obiektywizmu śląskich prokuratorów. " Odpowiedz Link