builder 28.07.07, 01:49 to duzy problem!, uwazam, ze Sloonzak niy powinien nigdy poczowac sie Niemcem, takie jest moje zdanie, Sloonzok a Niemiec to dwie rozne rzeczy, - Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonzok.jak.cza Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 02:16 I mosz recht! Jo tysz je slonzok i byda nim bez wzglyndu na to kaj byda mieszkoł. Urodziołech sie na ślonsku i zech sie tam wychowoł. Also do mnie moim heimatem jest ŚLONSK !!! Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 04:59 slonzok.jak cza naoisal; Jo tysz je slonzok i byda nim bez wzglyndu na to kaj byda mieszko > ł. > Urodziołech sie na ślonsku i zech sie tam wychowoł. Also do mnie moim heimatem > jest ŚLONSK !!! A czymus go opusciol skoro z Ciebie taki wielki SLONZOK JEST? Odpowiedz Link
slonzok.jak.cza Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 16:27 Tera żeś zadoł pytanie jak byś sie z choinki urwoł :-( Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 09:08 builder napisał: > to duzy problem!, > uwazam, ze Sloonzak niy powinien nigdy poczowac sie Niemcem, > takie jest moje zdanie, > Sloonzok a Niemiec to dwie rozne rzeczy, > to czymu Ty jako Ślonzok poczuwosz sie Polokiym? przeca Ślonzok i Polok to dwie różne rzeczy ;) i niy pij tela synek bo gańba nom przinosisz Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 23:33 sloneczko1 napisała: > to czymu Ty jako Ślonzok poczuwosz sie Polokiym? > przeca Ślonzok i Polok to dwie różne rzeczy ;) > i niy pij tela synek bo gańba nom przinosisz ganbe Sloonskowi to pszynosza farbowani Niemcy from Silesia zamieszkujacy obecne ziemie niemieckie i krzyczacy na caly swiat, ze sa porzadnymi obywatelami niemieckimi!, , druga sprawa to sprawa Twojego zachowania: "synek" to se godej do swojego synka abo sonsiada, i jeszcze jedno: to czy pije czy nie, to niepowinno to Ciebie interesowac i zwroty tego typu w strone mojej osoby sa nie na miejscu, cyt: > to czymu Ty jako Ślonzok poczuwosz sie Polokiym? przedstaw moj 1 wpis gdzie poczowam sie Polakiem, - Odpowiedz Link
sloneczko1 Builder 29.07.07, 00:35 cały tyn wpis świadczy o tym kim sie poczuwosz i kim jestyś,i tysz jakoś szybko zapomnioł nasza godka ,synek --i tak naprowdy mi je egal czy pijesz ,czy niy boś niy je ani mojim bratym ani swatym a do mie toś je synek,eli tego chcesz ,eli niy....:P Odpowiedz Link
builder Re: odp., 30.07.07, 00:42 nie jestem dla Ciebie zadnym "synkiem"=i to nie ma nic wspolnego za gwara czy tez pochodzeniem, - Odpowiedz Link
builder Re: odp., 06.08.07, 22:17 chcialbym, ani synkiem ani syneczkiem, za stary jestem na takie zwroty))), - Odpowiedz Link
hanys_hans Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 09:46 builder napisał: > to duzy problem!, > uwazam, ze Sloonzak niy powinien nigdy poczowac sie Niemcem, > takie jest moje zdanie, > Sloonzok a Niemiec to dwie rozne rzeczy, Sloonzok a Sloonzak to tak jak hanys a gorol... Odpowiedz Link
ballest Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 09:55 Na razie Slonzoki nie majom wyjscia i muszom przyjmowac obywateltwo polskie, czeskie abo niemieckie, jou wybrou niemieckie. Odpowiedz Link
ramon6 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 12:02 No tosz som my pszi kupie jak padomy ze my som wszyske SLONZOUKI! A jakou sie mou Staatsangehörigkeit/Obywatelstwo to je uod kozdego swojou sprawa. Jou mom niymiecke, bo moji rodzice mieli je tysz, a jeszcze i tysz bestosz, bo za niemieckich czasow Slonsk poradziou sie bardzo rozwinonc, a za polskich...no ja. Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 23:34 hanys_hans napisał: > builder napisał: > > > to duzy problem!, > > uwazam, ze Sloonzak niy powinien nigdy poczowac sie Niemcem, > > takie jest moje zdanie, > > Sloonzok a Niemiec to dwie rozne rzeczy, > > Sloonzok a Sloonzak to tak jak hanys a gorol... > BRAVO!, Odpowiedz Link
builder Re:nie rozumie..., 30.07.07, 01:11 bylbys uprzejmy to porownanie mi wyjasnic? > Sloonzok a Sloonzak to tak jak hanys a gorol... > BRAVO!, Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 13:58 pomina to ze uwazom to za niymondre z historycznego punktu widzynia - chcioubych ino wiedziec poczamu tak myslisz(?) Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:01 szwager_z_laband napisał: > pomina to ze uwazom to za niymondre z historycznego punktu widzynia - > chcioubych ino wiedziec poczamu tak myslisz(?) Z mojego punktu widzenia Buli ma racje. Przeprowadzam logiczny dowód: Slązacy kojarzą się z kopalnia z górnictwem i pracą pod ziemią, jak również z hodowlą gołabków i gospodarką rolną. A więc byli pracownikami fizycznymi, cięzko pracującymi dla włascicieli jakimi byli Niemcy. I mam pytanie czy górnicy byli Niemcami ? Taki wywód mnie naszedł. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:09 Rita, po slonsku godac ino, to bouo i za Niymca tak ze kto chciou awansowac we robocie musiou szprechac - w tym synsie i w tamtych czasach boua juz slonsko przekora u tych co na dole robiyli - ale niy o to sam tak gynau przeca idzie. Abo? Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:11 Czyli Laband, jesli chciał Sloonzok awansować musioł łostać sia Niemcem. To chciołes powiedzieć ? Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:12 rita100 napisała: > Czyli Laband, jesli chciał Sloonzok awansować musioł łostać sia Niemcem. > To chciołes powiedzieć ? abo się zniemczyć ? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:14 to juz mi wonio polskom propagandom - niy tegoch niy padou, ale niykere tak to widzieli i widzom. Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:22 Nie, Laband, tak to wychodzi z logicznego myslenia. Dzisiaj jest czas polonizacji. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:24 Rita, wtedy czyns slonzokow tysz boua niyzadowolono jak im ze "Rajchu" urzyndnikow posyuali, ale tako partia co sie mianowaua Cyntrum to krytykowaua - tak samo jak krytykowaua ogupianie Slonzokow przez polskich agitatorow. Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:28 A widzisz, dokładnie odwrotna sytuacja. Ale powiedz mi, z jakiej narodowości najwięcej od wieków pracowalo ludzi w kopalniach ? Skąd przybywali najwięcej ? Z biednych rejonów. A jakie były biedne rejony i kto zasilał Sloonzaków w pracach w kopalni i sie zesloonzakowal po latach ? Czyli stał sie po latach Sloonzakiem ? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:32 przibywali? widza ze chcesz mi padac ize Poloki robiyli na gubach:) take tysz byli gastarbajtery, no i podobno familia od Korfantego tako boua, ale zicher bych tego jednak niybou. Rita, bouo i pouno ze Rajchu ludzi, ale idzie sam o to ize masowo Slonzoki zaczli sie upominac o swoje, niy o polske, czeske abo niymiecke, ino o swoje slonske. Mie kole wonsa loto co inkszego tak po prowdzie:) Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:24 Ale ciekawe jak myśli Builider ? Jesli zalożył ten watek to pewnie tez coś ma na myśli. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:26 mie sie zdo ize on mysli tak jak i Ty trocha:) Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:32 Czyli nas byłoby już dwoje co tak myslimy. Powiedz mi jeszcze kto największą biedę klepał na Sloonsku ? Przecież to folklor sloonski mówi. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:34 nojwiynkszto bida mieli gastarbajtery kere za pou darmo robiyli a kere przijechali na jakis czas ze Galicji - tak jo to znom ... Odpowiedz Link
ballest Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:38 RITA; SLONZOKOM NIE SZUO ZLE PRZED WOJNOM! Rita im sie duzo, DUZO lepi powodziouo jak po wojnie! Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:47 szwager_z_laband napisał: > to fakt Z tym się wszyscy zgadzamy, po wojnie bylo najgorzej, wszystkim na tych terenach. W Niemczech było fajnie, lepiej, oni nie mieli sowieckiej ręki. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:50 niy Rita, po wojnie Poloki sie sam cisli do Slonska jak do ziymi obiecanyj - a to niy bez prziczyny = sam mieli lepiyj. Ale z czasym wprowadziyli swojo gospodarka i konsekfyncjetego som do dzisiej ... - mom na mysli Slonsk zachodni, bo we wschodnim sie tyn dramat juz wczesniyj zaczon. Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:00 szwager_z_laband napisał: > niy Rita, po wojnie Poloki sie sam cisli do Slonska jak do ziymi obiecanyj - a > to niy bez prziczyny = sam mieli lepiyj. Ale z czasym wprowadziyli swojo > gospodarka i konsekfyncjetego som do dzisiej ... - mom na mysli Slonsk > zachodni, bo we wschodnim sie tyn dramat juz wczesniyj zaczon. Zgadza się, to bylo planowane, trzeba było jakoś zagospodarować po wojnie zniszczenia. Przecież i kopalnie były zniszczone. Po prostu właścicielem tych ziem stali się Polacy. A jak było już wiemy, nieudolność aż do czasów Gierka. Ale czas leczy rany i ciagle mam nadzieję, ze będziecie sami mogli decydować o gospodarce i inwestycjach. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:04 kere kopalnie bouy zniszczone? Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:09 Nie były zniszczone ? Faktycznie , dzięki Sloonzakom i ich waleczności Niemcy nie zdołali je zniszczyć. Chyba tak coś. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:13 powod je obojyntny wuasciwie i niymo nic spolnego ze slonzokami, faktymale je ze sie ostauy gruby w dobrym stanie Odpowiedz Link
olandi1 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 29.07.07, 09:41 Powód jest i to aż nazbyt namacalny. Niymce niy niszczyli zakładów na Slonsku, to robiły Ruskie jak ino sam wleźli. Tak np. rozszabrowali elektrownia Zabrze, a potym swalili to na Niymców. I na to som dowody, choć świadkowie tych wydarzyń możno już niy żyjom. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 29.07.07, 13:08 we Laband huta rusy rozkrodali to fakt. Odpowiedz Link
olandi1 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 29.07.07, 13:50 A teroz Poloki tego niy chcom przyjonć do wiadomości i wszystko na Niymców zwalajom. I to je ta polsko prawdomówność. Wto im Warszawa odbudowoł? Teroz ślonzoki majom za to zapłata. Bych sam musioł porzondnie pokur............. Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 29.07.07, 22:39 > Niymce niy niszczyli zakładów na Slonsku, to robiły Ruskie jak ino sam wleźli. No właśnie, i jak cięzko było jednak doprowadzić to wszystko do użytku, ale Sloonzacy dali rady i szybko przywrócili pracę w kopalniach Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 29.07.07, 22:37 Dziś rozmawiałam ze Sloonzakami z Plawniowic i mowili, że najlepszy okres dla górników był za Gierka. A przed wojną to mało który slonnzok został choć majstrem. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 30.07.07, 11:20 sztygarym, czyli takim choby mastrym na grubie(kopalni)bou np fater od Katarzyny Gärtner - we Zabrzu. Odpowiedz Link
ballest Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 06.08.07, 22:44 rita100 napisała: > Dziś rozmawiałam ze Sloonzakami z Plawniowic i mowili, że najlepszy okres dla > górników był za Gierka. A przed wojną to mało który slonnzok został choć majstrem. ! Rita, co Ty tu wypisujesz, juz u nos w rodzinie brat ojca byl najmlodszym majstrem w calych Niymcach a potem miou zaklad w Berlinie.Drugi brat ojca tysz bou majstrem i tysz miou zaklad prywatny, trzeci brat ojca miou tysz Firma, ale majstrem chyba nie bou, a czworty brat byl kierwonukiem oddzialu w Osterode Harz w zakladach lotniczych. Tak wiec to wcale nie sztimuje, co Ty napisalas! Po wojnie bylo duzo gorzej do Slonzokow. Odpowiedz Link
slonzok.jak.cza Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 29.07.07, 00:33 rita100 napisała: > szwager_z_laband napisał: > > > to fakt > > Z tym się wszyscy zgadzamy, po wojnie bylo najgorzej, wszystkim na tych > terenach. W Niemczech było fajnie, lepiej, oni nie mieli sowieckiej ręki. W latach 1985 - 1990 jak zech na besuch do nieymiec przijechoł to wszysc byli zadowoleni i o robota sie nikt nie musioł starać. A co je dzisiej? Bezrobocie sie zwiekszo, a media podowajom ze maleje. Bo ci co przechodzom po roku bezrobotnego na hartz vier (bezrobotne II) to jusz niesom zaliczani w statystykach dla bezrobotnych. Einfach z inny puly piyniadze dostowajom, a ludzi ogłupiajom w ten sposob ze bezrobocie maleje, choć teoretycznie ciągle rośnie. W NRW to wiynkszośc niymcow robi za 750 - 800 Euro netto, to jest to co osiagli bes tyn cołki czas. Jak zech w 2000 roku sam przyjecho toch wiyncy bes leifirma zarabioł. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 29.07.07, 13:12 jo wtedy juz sam miyszkou i wiym jak bouo i jak bouo ze robotom - dzisiej wedug mie je jedna rzecz kero bych zabroniou = zabroniou bych te leihfirmy zabroniou - - sam mosz recht, to je nojwiynkszo gupota jako mogli zrobic. Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 29.07.07, 22:42 slonzok.jak.cza napisał: A co je dzisiej? Dzisiaj otwarte mamy granice i nowoczesnośc bardziej wkroczyła. Komputery, giełdy i inne rzeczy , które same robią pienądze. Ponoć pieniądze pracują na siebie - tak mówią ;) Inne czasy. Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:45 Po wojnie zawsze jest ciężko, po zniszczeniach, cierpieniach, chaosie i jeszcze z braćmi sowieckimi - wiadomo jak bylo. Ale Laband mówi, ze najwięcej z Galicji sprowadzali sie na Sloonsk do pracy jeszcze przed wojną. Czyli stawali się Sloonzakami. Jakimi Sloonzakami ? Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:47 Słuchajcie, chyba dobrze i logicznie myslimy ? Odpowiedz Link
ballest Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:53 Rita, po wojnie bouo w Niymcach duzo gorzi jak na Slonsku, w Niymcach panowou glod, a na Slonsku go nie bylo, w Niymcach bouo dopiero lepi od 1949 roku! Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:01 Ale pod patronatem amerykańskim Niemcy szybciej doszły do siebie. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:05 Ballest mo recht, najprzod nawet ze nimiec i Francji przijyzdzali nazod do Polski nazod, a co dopiyro godac o slonsku. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 21:48 no ja byli i tzw "fakiry" ze Galicji, trefiali sie ale i take co sie ostowali i wzyniali do slonskich familiow. Rita w tamtych czasach jeszcze niy mieli my zuych doswiadczyn ze Polokami, dopiyro jak polska powstaua to sie to tak richtik zaczuo. Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:08 Pamiętaj Laband, że zła koniunktura była w całej Polsce, a szczególnie na ziemiach odzyskanych. I nie tylko u was była bieda. Mnóstwo było towarzyszy w całej Polsce. A wy przyzwyczajeni do porzadnego ordungu, do porzadku i fachowości w gospodarce nie mogliście tego zrozumieć. To samo dzialo się w innych regionach i miastach. Po wojnie w jednym mieszkaniu mieszkalo kilka rodzin, nawet w kuchni była sypialnia. Wspaniale to opisuje Hłasko. Ale zobacz jak jest teraz, jak ludzie mieszkają już w spokoju i we swoich własnościach większośc i w konfortowych warunkach, a w rodzinach po kilka samochodów. Odpowiedz Link
ballest Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:10 Rita, ale fabryki i kopalnie ocalaly i zniszczone nie bouy! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:10 w jakich inkszych regionach i miastach Polski bou ordnung? Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:23 W Prusach Wschodnich w największym stopniu, bo region był zmilitaryzowany Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:50 Builder ,niystety,buduje potynga Angli a niy swojego Ślonska,wiync co on moge godać na ikszych? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:52 roz buduje a roz buli:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 28.07.07, 22:52 ale Prusy to niy boua Polska Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 29.07.07, 22:45 szwager_z_laband napisał: > ale Prusy to niy boua Polska No masz racje. W Polsce nie było ordungu. Odpowiedz Link
deutschschlesier Niymo zniemczalych Slonzokow... 30.07.07, 20:10 som ino pseudo-Slonzoki z Jukey:-))) Odpowiedz Link
builder Re: Niymo zniemczalych Slonzokow... 01.08.07, 01:17 deutschschlesier napisał: > som ino pseudo-Slonzoki z Jukey:-))) chcesz mi tym wpisem cos wyjasnic-udowodnic, to prosze, rozwin temat, - Odpowiedz Link
deutschschlesier Builder niy je Slonzokiem:-( 01.08.07, 09:02 Jusz zechs som rozwinou i stynie. Glück auf! Odpowiedz Link
builder Re:moga niy byc nawet Sloonzokiem dou ciebie 02.08.07, 01:10 tylko rozwin swoja poprzednia mysl i styknie!-abou niy wiysz uoczim pieronie piszesz?, deutschschlesier napisał: > Jusz zechs som rozwinou i stynie. > > Glück auf! -- Odpowiedz Link
builder Re:jak tam misku-niemiecki/sloonzoku? 02.08.07, 23:54 rozwijasz sie czy nie?, - Odpowiedz Link
deutschschlesier Nasze korzynie som na Slonsku. Kay som twoje? 03.08.07, 06:46 We Zaglymbiu? Zoden porzondny Slonzok niy przaje Warszawie i Polszi! My w Nimcach wimy kay som nasziy korzynie. Glück auf! Odpowiedz Link
builder Re: Nasze korzynie som na Slonsku. Kay som twoje? 04.08.07, 00:01 jak wiysz kay som te twoje korzynie to siy pochwol, Odpowiedz Link
deutschschlesier Re: Nasze korzynie som na Slonsku. Kay som twoje? 04.08.07, 01:52 na Slonsku Odpowiedz Link
builder Re: Nasze korzynie som na Slonsku. Kay som twoje? 05.08.07, 00:54 deutschschlesier napisał: > na Slonsku dokladnie TAK!!!= na Sloonsku a niy we rajchu!!!, cziy p. to rozumie???, bo mom wrazenie zy niy, - Odpowiedz Link
deutschschlesier Re: Nasze korzynie som na Slonsku. Kay som twoje? 05.08.07, 02:23 Slonsk to tysz Rajch gorolu z Jukej! Odpowiedz Link
builder Re: Nasze korzynie som na Slonsku. Kay som twoje? 06.08.07, 21:28 deutschschlesier napisał: > Slonsk to tysz Rajch gorolu z Jukej! > masz racja gorolu sy Rajchu!, ino jes maly skopol, zy Goornysloonsk jes na Goornosloonsku a niy we Rajchu i skuli tygo jestes gorolem sy Rajchu))), - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 04.08.07, 11:12 dobra, wezna to na powaznie - bo piyrszy roz prziznom sie uwazouech to za niy b. powazne. Pytom sie sam beztosz, czamu Slonzok niy moge sie czuc np i Niymcym? jo np uwazom ze Slonzoki powinni sie czimac na pieronowy dystans do Polski, to je ale ze wzglyndu na ino negatywne doswiadczynia. Odpowiedz Link
rita100 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 04.08.07, 19:30 Poważnie ? Pytom sie sam beztosz, czamu Slonzok niy moge sie czuc np i Niymcym > ? Wydaje mi się , że dlatego , że w Slązakach są dwie dusze i nie możesz powiedzieś polskiemu Slonzakowi by czuł się Niemcem, a niemieckiemu Slonzakowi , by czuł się Polakiem. A że są tacy Slonzacy i tacy to chyba nie zaprzeczycie. Od was zależy jak pogodzicie te sprawy. > jo np uwazom ze Slonzoki powinni sie czimac na pieronowy dystans do Polski, to > je ale ze wzglyndu na ino negatywne doswiadczynia. Ino negatywne doświadczenia...... czas leczy rany Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 05.08.07, 01:29 szwager_z_laband napisał: > dobra, wezna to na powaznie - bo piyrszy roz prziznom sie uwazouech to za niy > b. powazne. Pytom sie sam beztosz, czamu Slonzok niy moge sie czuc np i Niymcym > ? mogom, skuli tego wiymy jaki jes wielgi Sloonsk we historycznych granicach, ino niy umia pojounc rodowtych Sloonzokuf ze Kattovitz abo Tychuw, abo choby Pszcziyny, kiery wyemigrowali do rajhu za chlybem a teroz udajoum wielkich Niemcow-to jedno, jezeli ktos czuje sie narodowo zwiazany z Niemcami to ma dwa wyjscia w zaleznosci od przystosowania, a mianowicie: a. jestem narodowosci niemieckiej (z dziada/pradziada), posiadam obywatelstwo polskie=mieszkm na Sloonsku i kocham to miejsce i tu zostaje,(czasowo uczestnicze w wyjazdach zarobkowych), b. jestem Niemcem, zawsze nim bylem i mieszkam u siebie=na Sloonsku!,uwazam, ze Sloonsk jest, byl, i zawsze bedzie niemiecki!=(to chyba paranoja), , wiekszosc ludzi, ktorzy mieli krewnych w armi niemieckiej albo ci krewni podpisywali jakie kolwiek listy uwazaja, ze im sie to nalezy teraz!, a z jakiej racji ma sie im nalezec?=na to trzeba ciezko zapracowac!, > > jo np uwazom ze Slonzoki powinni sie czimac na pieronowy dystans do Polski, to > je ale ze wzglyndu na ino negatywne doswiadczynia. Polska/a Polska?-przesun ja na bok!, mowimy o potomkach Sloonskiej Ziemi, ktorzy sie jej wyrzekli i po to by miec lepsze srodki do zycia ja zdradzili przyjmujac odmienne obywatelstwo=bo taka jest prawda!-wszyscy dazyli do zdobycia niemieckiego obywatelstwa, ktore to zapewnialo im praktycznie wszystko, =a gdzie podzal sie patryjotyzm Sloonski???, =umarl!, jedynie co przetrwalo to "gwara" i tez zanika, zycze milych snow, Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 05.08.07, 01:34 jo tam nigdy wielkego i to jeszcze Niymca nigdy niy udowou, ale napasztowac inkszych Slonzokow tysz niy mom zamiaru ino za to ze majom trocha wiyncyj niymieckyj krwi, a nojwiynkszo paranoja do mie to je robic ze Slonzoka Poloka ... Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 05.08.07, 02:02 Sloonzok to nie Polak=nigdy tego nie powiedzialem!, som teroz widzisz jak los nom splatal figla, Sloonzoki powinni byc soba-a jednak jest inaczej!=mom wrazenie, ze to som kameleony, i przyjmujom barwa takou jakou im pasuje=niy sondzisz?, - Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 05.08.07, 02:09 wiem, ze sie spoznilem z moja odp. - wybacz!, nie spodziewalem sie od Ciebie o tej porze odpowiedzi, - Odpowiedz Link
deutschschlesier Slonzoki niy Poloki, swojom goudka majom! 05.08.07, 02:26 Szkryflej po naszymu Builder! Odpowiedz Link
builder Re:fto sam marasi funfel? 05.08.07, 02:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=67013872&a=67014347 - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 05.08.07, 08:09 tako naklejka idzie kozdymu przikleic kto niymo panstwowosci, jo ale tak niy mysla i prziznom sie szczerze ze uwazom to za cos podobnego do "piyrszego wrazynia" = Slonzoki som take same ludzie jak wszyske, i tysz majom jako spouecznosc i tyndyncje do przistosowywania sie obok tyndyncji do buntu i donzynia do samodzielnosci. Choby sam na tym forum to widac ... Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 06.08.07, 23:46 rozpoczne od prostych pytan bo widze, ze malo kto rozumie tak naprawde powage zagadnienia, po1: dlaczego Niemcy i znieymczone Goornosloonzoki, uwazaja, ze Goornosloonsk jest, byl i dla nich jest stworzony? - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 06.08.07, 23:59 zody<n z nich tak niy uwazo, ale warto se uswiadomic ze oni szanujom slonsk a Poloki niy Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 07.08.07, 00:06 Poloki to jes inna "partia", czy ty odpowiadasz jako TY, czy jako wszyscy?-przeciez nie mozesz znac opini innych=(chyba, ze tylko swoich znajomych)=to tez nie jest nic pewnego, jo uwazam, ze w tym konkretnie zadanym pytaniu kazdy z nich powinien osobiscie wyrazic swoje stanowisko, - Odpowiedz Link
ballest Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 07.08.07, 06:17 Builder, to widzi slepy ze krykom, ze wszystko co dzisiej na Slonsku je, za Niymca powstalo, a za polski wszystko zniszczono yno uo Warszawa i Gorolice dbano. Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 09.08.07, 00:29 co takiego za "Niemca" powstalo ballest???, =stare kopalnie, familoki, drapacze chmur, mosty, koleje, huty, i co jeszcze???, owszem: brukowane drogi, pelno smieci i hald, biedota gornicza i nedza hutnicza, to samo jeszcze bardziej poglebili komunistyczni polacy!=ciekawe?- jak by postepowali komunistyczni niemcy???, ballest napisał: > Builder, to widzi slepy ze krykom, ze wszystko co dzisiej na Slonsku > je, za Niymca powstalo, a za polski wszystko zniszczono yno uo > Warszawa i Gorolice dbano. ------- ------ ---- Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 07.08.07, 08:44 zadous pytanie sam i tym pytaniym zes cos zasugerowou - jo odpowiedziou jak jo to wedug mie i moich doswiadczyn widza. Mogesz sie z tym zgodzac abo niy, akceptowac abo i niy, ale styknie ize se obejzysz ta czynsc Slonska kero je po niymieckyj zajcie i ci szczynka opadnie ... Odpowiedz Link
szwager_z_laband ps 07.08.07, 09:02 pojedz se do Zgorzelca, i porownej polsko i niymiecko zajta tego miasta - to je roznica JAK ZIYMIA I NIEBO: i tak przi okazji - wczora prawie bou program o Görlitz u nos we TV, i godou burmiszcz, ze co roku dostowo od anonimowego Slonzoka 500 000 Euro pod warunkym ze te piyniondze wydo na odnowianie zabytkow. Som zgorzelec mo 400 pomnikow historii! Obejz se we Görlitz slonske mueum, slonsko ksiyngarnia i wszyske te zabytki - a potym obejz se polski Zgorzelec ... Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 09.08.07, 00:43 oj Szwagier..., niymiecko robota boula zawszy solidnou i siy licziy do dzis we Swiecie jou chyla czuol przed Niemieckom gospodarkom i jestech rod zy Niemcy rzondzily na Sloonsku a niy Austro-Hungery abou Soviety!=tak inou na marginesie, jou uwazom zy niemieckie rzondy robiuly tou dou swoich zyskow i tysz zaniedbywaly strefa szarygo sloonskiego robotnika, kierou zadycydowala czosym we wyborze (dyrektora), szwager_z_laband napisał: > zadous pytanie sam i tym pytaniym zes cos zasugerowou - jo > odpowiedziou jak jo to wedug mie i moich doswiadczyn widza. > > Mogesz sie z tym zgodzac abo niy, akceptowac abo i niy, ale styknie > ize se obejzysz ta czynsc Slonska kero je po niymieckyj zajcie i ci > szczynka opadnie ... > > - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 09.08.07, 20:09 faktym je ize robotnik wtedy zarobiouwe OS myniyj niz we zachodnim Rajchu Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 10.08.07, 00:54 muszemy sie sam ustalic uo kierych czosach godomy=ok?, bou jezeli mosz na mysli pou IIWS to ja!, a pszyd tou bych sie se Tobom wadziul, - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 10.08.07, 05:03 no to ci powia ize przed podziauym OS tysz tak bouo Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 11.08.07, 00:41 jasny zy boulou, ale napisalys tak, cyt: "Autor: szwager_z_laband 09.08.07, 20:09 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz faktym je ize robotnik wtedy zarobiouwe OS myniyj niz we zachodnim Rajchu" iy czamu zaroubjul mniej?, tamu bou niy boul Niemcem inou niemieckim robotnikiem w koloniy niemieckiej zwanej po niemiecku Oberschlezier,=w j.ang. nazywo siy tou Uper Silesia, to zy Niemcy doli Gornoslonzakom domy (familoki) i pora fajnych kamienic niy daje im obsolutnie bycia w tym miejscu=bo to wszystko bylo stworzone tylko i wylacznie po to by wyciagnac jaknajwieksze zyski, uwazasz, ze Narod Niemiecki tak bardzo pokochal Narod Slonski bo tyn droogiy boul taki piynkny, nieskazitelny, aryjski?, dlou Niemca-wlasciciela zyski sie liczyly a niy Narod Sloonski..., - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 11.08.07, 19:30 a pomys czymu dzisiej we bouym DDR ludzie myniyj zarobiajom niz we zachodnim Rajchu! Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 13.08.07, 01:08 ja nie musze o tym myslec bo to nie moj biznes, nie znam sie na relacjach bylego DDR via RFN, aczkolwiek uwazam, ze DDR to tez czesc niemieckiego narodu, jezeli strona RFN traktuje strone DDR poniekat jako drogorzedna to zaloje, - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 13.08.07, 19:19 a juz myslouech ize powiysz co Nrdowcy to niy som Niymcy:))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 15.08.07, 08:49 no tos mie zaskoczou - dyc myslouech ize wiysz co suowianie byli aze za Elbom, aze pod Hamburgym ... powiydz zes to niy wiedziou? Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 16.08.07, 22:47 a my se sam godomy uo Suowianach?=teroz zech leko zgup, - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 17.08.07, 21:49 jo zawsze odnosiou wrazynie ize do ciebie prawie Slonzoki to niy germany:)) Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 18.08.07, 00:35 bou tou jes prowda=(Sloonzoki tou niy Germany), jak mosz inny punkt widzenia tou go pszedstow, - Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 20.08.07, 00:06 builder napisał: > bou tou jes prowda=(Sloonzoki tou niy Germany), > jak mosz inny punkt widzenia tou go pszedstow, > > - godej cus.., uwazasz, zy Sloonsk zalozyly plemiona germanskie?, - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 20.08.07, 06:43 wkozdym razie odnich nasze miano momy a Indogermany wiysz kto to byli? Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 20.08.07, 22:06 to nie jest takie oczywiste, to "miano" moze Ty potwierdzasz i moze i inni, jou potwierdzam tylko to, ze Goornosloonsk byl i jest zgrupowaniem ludnosci zewszad-a to oznacza fakt taki, ze ludnosc, ktora na Goornosloonsku postanowila sie osiedlic, tworzyla jego historie i ona byla zroznicowana, dr J. Gorzelik by tu cos mogl na ten temat powiedziec-szkoda, ze nie moze(((, - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 21.08.07, 06:59 co niy je take oczywiste? Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 21.08.07, 23:20 szwager_z_laband napisał: > co niy je take oczywiste? to nie jest oczywiste, ze od nich to miano mocie: szwager_z_laband 20.08.07, 06:43 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz wkozdym razie odnich nasze miano momy -------------------- Odpowiedz Link
builder Re: 21.08.07, 23:22 oczywiscie mam na mysli Goornosloonzokow poczowajacych sie bardziej Niemcami Gornosloonkimi a niy tylko Gornosloonzokami, - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: 22.08.07, 06:36 do mie wkozdym razie je to wiyncyj oczywiste/prawdopodobne niz te polske perdouy o wyrazie sleg Odpowiedz Link
builder Re: 23.08.07, 01:05 Szwagier, ja ciebie bardzo przepraszam, ze tak sie teraz wypisze, ty siedzisz w Niemczech a jou we Angli-siedzimy tom ud jusz ...dziesieciu lot i niy rozumia czamu dwoch (takich) niy umie se ze sobom pogodac normalnie?, umiesz pogodac normalnie i niy wciepac tych "polskich" namiarow,=pszeca tyn tymat niy mou nic wspolnego ze Polskom=abo godomy seryo, abo konczymy temat, Autor: builder 21.08.07, 23:22 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz oczywiscie mam na mysli Goornosloonzokow poczowajacych sie bardziej Niemcami Gornosloonkimi a niy tylko Gornosloonzokami, - szwager_z_laband napisał: > do mie wkozdym razie je to wiyncyj oczywiste/prawdopodobne niz te > polske perdouy o wyrazie sleg Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: 23.08.07, 15:50 no to zaczynej, ale skoncz tysz ze najyzdzaniym na Niymcow:) Odpowiedz Link
builder Re: 24.08.07, 02:17 jou niy najezdziulem nigdy na NIEMCOW!!!, najezdzoum na ludzi kiery kiedys byli ZAKALOM slonskiego spoleczenstwa a pou emigracji mianowano ich na BOGOW=iy uoni sami we tou uwierzyli-zakala zostanie zakaloum zawsze!, uni uwierzyli bou im sie "niebo" otwarlo, a teraz bluzgajoum ze klapami na uoczach na wszystko co doprowadzilou dou ich nyendzy!, jakby teroz tak pszemyslec sytuacyjnie fakt emigracji dou Niemiec zy Sloonska tou jakies 80% ludzi siy dobrze ustawilo a ty 20% mou durs problymy-prawda?, inou pytaniy moje jes takie: ila tych Sloonzokow ze tych cou zech ~80% cou tou siy tak fajniy ustawilou mou samopoczucie bycia tylkou i wyloncznie SLOONSKIEGO???, jou Ci gwarantuja jak tu my som teraz zy ZODYN!!!===mozy 1%, jak chcycie byc Niemcami to bardzou prosza, inou jes jednou aly: nigdy nie piszcie zy dlou wos hajmatyn jes Sloonsk!, dou mie jest tou jasny jak sounce!=abu jestys Sloonzokiem abou Niemcem, abou Anglikiem abou Szkotem, abou Czechem abou Slowakiem, niy ma "abou", abou jestes, abou niy=to jes bardzou proste, - szwager_z_laband napisał: > no to zaczynej, ale skoncz tysz ze najyzdzaniym na Niymcow:) - Odpowiedz Link
builder Re: bou widza po "WPISACH" ! 25.08.07, 00:36 iy uou cou zas chodzi?, ty to tysz widzisz inou niy chcysz sie wychylic poza margines=bou cie poprostu zgnoja-dziekuje, szwager_z_laband napisał: > a czymu tak twierdzisz ze zodyn? k99- - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: 24.08.07, 09:03 mylisz sie, wiynkszosc slonzokow w nimcach niy zapomniaua ize je Slonzokami - som na zicher take co chcom byc wiyncyj niymiecke jak same Nimcy, ale z tych sie wszyske smiejom. To wszysko ale cos szkryfnou bych odnios do tych kere poddali sie polskyj racji stanu, polskim interesom, i sprzedali slonsk za nic Odpowiedz Link
builder Re: 26.08.07, 02:03 ci cou sprzedali Sloonsk za nic!- to powinniy sie smazyc w PIEKLE! =iy tou obowiazuje ze strony polskiej jak i niemieckiej!, iy tu nie ma ulg! "ci" co doprowadzili do takiego (padalstwa i rozlamu) na Sloonsku powinni sobie strzelic w skron!, wielu jest winnych=tylko nikt z nas nie jest w stanie okreslic w 101% kto-prawda?, najbardziej wkurza mnie postawa emigracji we Niemczech, co niektorzy nie rozumieja tak na prawde wage sytuacji bo dou nich sie liczy inou zysk!, jou mom pol rodziny we Niemczech i korzdy na widelcu mou tegou abou drugiego-jou niy wierza we ta ich solidarnosc, iy to sie sprawdzo teraz=wystarczy poczytac takiego OBER..1921, WASZ MARJANEK, RYBNIKER, iy som inni = skound ci ludzie som???, teroz tuo jusz musza pszestoc ..., Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: 26.08.07, 09:56 hm, jo widza prawie ze oni som za Slonskym i Slonzokami chyba przesadzosz ae swojom drogom, jak chcesz godac o winie po obu zajtach, to mogesz mi wyklarowac poczamu uwazosz ze ze drogyj zajty bou ktos kto tela aze namonciou jak Korfanty? Odpowiedz Link
builder Re: dlu jasnosci 01.09.07, 00:49 korfanty to jusz historia=czamu Wszyscy wycieracie se morda tym korfantym?, moze czos psziyszoul by cus zmiemic, Ty chyba tak naprawde niy znosz realnego zycia miyndzysonsiedzckiego ze Goornygo Sloonska=niy znosz (mosz pomydlone oczy..)(((, szwager_z_laband napisał: > hm, jo widza prawie ze oni som za Slonskym i Slonzokami > > chyba przesadzosz > > > ae swojom drogom, jak chcesz godac o winie po obu zajtach, to mogesz > mi wyklarowac poczamu uwazosz ze ze drogyj zajty bou ktos kto tela > aze namonciou jak Korfanty? - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dlu jasnosci 01.09.07, 09:03 zmiyn suownictwo to bydymy dalyj godac Odpowiedz Link
builder Re:jusz niy pogodomy 02.09.07, 00:53 a tylko dlatygou bou niy mosz prawa mi stawiac waunkuf!. warunki mogesz se stawiouc u siebie we doma=choc iy tou jes naduzyciem prawnym i socjalnym, musisz mie psziyjounc takim jakim jestech-bou kozdy jest inny, Jou Ci niy stawiom waronkuf!=a Ty mi je stawiosz prawda?, wy tyj sytuaci jusz niy pogodomy=bou niy uznaja ludziy kiery chcoum warunkami sfoumi cus wynegocjowac, przykro mi, szwager_z_laband napisał: > zmiyn suownictwo to bydymy dalyj godac --------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
hanys_hans Re: dlu jasnosci 25.09.07, 19:17 Im suabszy pozioom jasności, tym dukszy wyczimie bateryjka... Odpowiedz Link
builder Re: dlu jasnosci 01.10.07, 23:03 niy tfuj interes, a w (~), to mnie to juz przestalo interesowac=zycze powodzenia.., - Odpowiedz Link
eug50 Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 02.10.07, 21:30 builder napisał: > to duzy problem!, > uwazam, ze Sloonzak niy powinien nigdy poczowac sie Niemcem, > takie jest moje zdanie, > Sloonzok a Niemiec to dwie rozne rzeczy, > No to jo richtig niy je Schloonsok coc moje korzynie mają cztyry wieki > - > > > Odpowiedz Link
ballest Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 02.10.07, 21:59 Buider, nasz synek z byndziniu;) Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 02.10.07, 22:35 eug50 napisał: > builder napisał: > > > to duzy problem!, > > uwazam, ze Sloonzak niy powinien nigdy poczowac sie Niemcem, > > takie jest moje zdanie, > > Sloonzok a Niemiec to dwie rozne rzeczy, > > > No to jo richtig niy je Schloonsok coc moje korzynie mają cztyry > wieki > > - > > > > > > to jak tou jes sy tobom?=jestes Niemcem cziy Goornosloonzokiem???, moze opiszesz tou (technologicznie* i socjalnie*), - Odpowiedz Link
builder Re: RAS a Zniemczeni Sloonzaki 03.10.07, 23:50 iy jo sie zy tobom zgadzam, aaa..., niykiere mysluom inaczyj=iy dupa zimnou, - Odpowiedz Link