Dodaj do ulubionych

Niemki kochac nie umieja.Sa brzydkie i niezgrabne

19.03.09, 04:29
W ponad sto lat po buncie dzieci z Wrześni przeciw germanizacji ich szkół,
Muzeum Regionalne z tego miasta dotarło do niesamowitego zeszytu, prowadzonego
przez jednego z wrześnieńskich chłopców. "Nasze dziewczyny są najpiękniejsze w
całym świecie, kochać umią poczciwie sami wiecie. Niemki kochać i żyć nie
umieją, są brzydkie i niezgrabne" - pisał w 1901 roku 14-letni Bronisław Klimas.
Zeszyt jest formatu większego niż A4. Zawiera zapiski chłopca, który był w
okresie strajków uczniem Katolickiej Szkoły Ludowej we Wrześni. Muzeum
zakupiło zeszyt od prywatnej osoby. - Są to zapiski w formie najczęściej
poetyckiej, pięknie kaligrafowane, o tematyce bardzo często patriotycznej,
pisane oczywiście po polsku - opisuje zeszyt dyrektor muzeum Sebastian
Mazurkiewicz.
www.tvn24.pl/-1,1591453,0,1,niemki-kochac-nie-umieja--sa-brzydkie-i-niezgrabne,wiadomosc.html
>>>Po ponad stu latach nic sie dalej nie zmienilo .
Bardzo ciezko jest znalezc ladna 100% Niemke :-)
I zeby do tego jeszcze miala ludzkie cechy !

Obserwuj wątek
    • gryfny Re: Musza wziosc w obrona... 19.03.09, 13:27
      KOBIETY
      Kiedys nad Wisla godano:Nie ma brzydkich kobiet... i mieli recht.
      A tak wogole:Kiedy wrescie?
      www.tvn24.pl/1,251,8,54777751,146845788,6295927,0,forum.html
      • 1fatum Re: Musza wziosc w obrona... 19.03.09, 14:10
        gryfny napisał:

> KOBIETY
        > Kiedys nad Wisla godano:Nie ma brzydkich kobiet... i mieli recht.
        > A tak wogole:Kiedy wrescie?
        > www.tvn24.pl/1,251,8,54777751,146845788,6295927,0,forum.html

Oglądając treść zapisów pod poniższymi linkami zaczynamy mieć inny obraz.

www.tvn24.pl/1,251,8,54781502,146854561,6295927,0,forum.html
        www.tvn24.pl/1,251,8,54769383,146825830,6295927,0,forum.html
        Czy ja nie mam oczu? Przecież widać, że dokładnie napisał tak: "Nasze dziewczyny są najpiękniejsze w całym świecie, zdrowe, mocne, dobre i spokojne; Kochać umią przecie ...."

"zdrowe, mocne" - nie pasowało do idyllicznego obrazka?

I dalej:

"Ile to razy niektóra gdy wyjdzie za chłopa, dostanie bicia i to wielkiego, a jednak siedzi i nie ucieka od niego, choć całe życie bije. Niemki kochać nie umieją... " - brzmi trochę inaczej, co?

Obserwując podobne manipulacje czuję się obrażany. To tak, jakby ktoś mówił: masz mi wierzyć durniu, głupku, tumanie, analfabeto! Ja mam monopol naprawdę, a ty musisz tylko wierzyć.

Jednym z takich dowodów na manipulację jest wywleczenie owego zeszytu w okresie zaostrzającego się konfliktu polsko-niemieckiego na tle centrum p. wypędzeniom.

Przecież potrafię czytać i wyciągać wnioski. Czyżby manipulanci nie byli profesjonalistami, skoro nie umieją wykonać swojej pracy finezyjnie i wiarygodnie.
        Może jestem w błędzie, bo mamy przykłady przywoływania za wiarygodne tych bzdur i osiąganie przy okazji orgazmu, że można dokopać Niemcom. Dokopać choćby dlatego, że ktoś ma inny gust przy ocenie urody.

• szwager_z_laband Re: Musza wziosc w obrona... 19.03.09, 14:45
          fatum za to mosz slonskego nobla!
          ;)
          • 1fatum Re: Musza wziosc w obrona... 19.03.09, 15:37
            Co to jest uroda?

Które kobiety były uznawane za urodziwe widzimy najlepiej w światowym malarstwie.

Z drugiej strony, czy lepiej mieć wymalowaną i piękną jak odpustowy balon i jak ten balon pustą? Podobnie jest z męskim rodzajem. Kiedy człowiek staje się bardziej dojrzały, to dla niego powłoka nie jest tak bardzo istotna, ale głowa i serce.

Tych, którzy krytykują kobiecą urodę można poczytać za niedojrzałych i dyskryminujących za wygląd. Przecież znamy przypadki związków atrakcyjnych partnerów z inwalidami.
            Krytykanci powinni pamiętać, że zawsze może się im coś przydarzyć i co wtedy? Ich partner ma ich odrzucić za wygląd?

Prawda, że nawet w Europie zauważamy zróżnicowanie w wyglądzie lecz nikt nie może być uznawany za lepszego czy gorszego.

Te wychwalane Polki z reguły maja zaniedbane zęby, brudne, ale pomalowane pazury, z upływem lat rosną im tyłki, na brzuchu pojawiają się ze trzy fałdy, a biust staje się "pobożny" {pobożny, bo jest na kolanach}. Po zamążpójściu przestają dbać o siebie. Oczywiście nie wszystkie, ale ich liczba jest tak znaczna, że miedzy nimi zaczynamy dostrzegać te lepsze z wyglądu.
      • alladyn15 Re: Musza wziosc w obrona... 19.03.09, 14:38
        Niemki sa wspaniale!Bylem kiedys zakochany w Trudzie,z Dolnej Saxonii
        byla.Ludzie...takie chece mi pokazala,ze tym z miasta to sie w
        glowie nie miesci.O 5-tej rano,szczesliwy nabieralem wody ze studni
        i rozpalalem w piecu.Potem szybko do obory nakarmic trzode,nastepnie
        cyk na dach aby przeciekajaca usterke naprawic.Szkoda,ze jej milosc
        do mnie sie skonczyla,kiedy z dachu przestalem schodzic.Sliczna byla
        laseczka,nie powiem.Taki mily,rozkazujacy glos miala.Ogolnie to
        lubie Niemki.
        • kubiss Re:Pod twoja obrone udzielam sie 19.03.09, 14:49
          Zeby zabieracd glos na temat urody Niemek jako kobiet trzeba tam byc i poznac
          troche ten kraj jego ludzi mentalnosc robotyczny sposob bycia i
          zautomatyzowanego myslenia .
          Powiem tak 90% rodowitych Niemek to kompletnie nieurodziwe kobiety ktore
          potrafia w mgnieniu oka bzyknac faceta (niekoniecznie Niemca) ktory im sie
          podoba . Ale trafilem w swoim zyciu na kilka bardzo ladnych Niemek . Widzialem
          je kilka minut lecz pamiec ich urody jest we mnie do dzis .
          • gryfny Re:Pod twoja obrone udzielam sie 19.03.09, 16:08
            a sio,sio ,wszechpoloku od tyj obrony.Tukej Gentlemeny sie
            wypowiadajom nie "smiecie"
            • alladyn15 Re:Pod twoja obrone udzielam sie 19.03.09, 17:50
              Niemki sa latwe,przepraszam ladne.
              • 1fatum Re:Pod twoja obrone udzielam sie 19.03.09, 18:00
                alladyn15 napisał:

> Niemki sa latwe,przepraszam ladne.

Pokaż mi te niełatwe.
                Przez szacunek dla kobiet z forum nie napiszę, że zagranicą najłatwiejsze są [----]. Nie jestem rasistą, ale najwięcej "ciapatych" miało nasze rodaczki przy sobie. Oczywiście niczego nie sugeruję, bo jestem pewien, że owych bisurmanów nawracały na wiarę ojców.

Przecież niezależnie od narodowości od zawsze ludzie dobierali się w pary. Co w tym dziwnego, że w jednej kulturze kobiety są bardziej aktywne niż w innej.
                • alladyn15 Re:Pod twoja obrone udzielam sie 19.03.09, 18:14
                  Ogolnie to jestem ladny i wyszkolony.Co ty na to?Od razu Cie
                  polubilem jak pisales.Uwazam,ze masz przyszlosc w tyle.Takie
                  amerykanskie kuriozum.Chyba wysle Ci zdjecie.
                  • 1fatum Re:Pod twoja obrone udzielam sie 19.03.09, 18:40
                    alladyn15 napisał:

> Ogolnie to jestem ladny i wyszkolony.Co ty na to?Od razu Cie
                    > polubilem jak pisales.Uwazam,ze masz przyszlosc w tyle.Takie
                    > amerykanskie kuriozum.Chyba wysle Ci zdjecie.

Dziękuję, ale nie skorzystam. Nie mam nic przeciwko twoim seksualnym preferencjom, ale mimo moich najlepszych chęci nie dam się przekonać. Poszukaj kogoś innego do zgłębiania twoich ukrytych wdzięków. Lepiej uczynisz umieszczając swoje zdjęcie na gejowskim forum. Taki wspaniały mężczyzna jak ty nie powinien długo oczekiwać na równie atrakcyjnego męża.
                    • kubiss Re:Pod twoja obrone udzielam sie 19.03.09, 19:14
                      Moze Fatum skorzysta .
                      Wyglada mi na Bisexualiste .
                      Mnie juz dawno temu dal kosza .
                      Nie jestem w jego typie :-)
                      To dobrze .
                      Ja jestem Katolik i miluje kobiety .
                      No i koty tez ..... :-)
    • 1fatum Re: Niemki kochac nie umieja.Sa brzydkie i niezgr 19.03.09, 23:40
      Znalazłem interesujące usystematyzowanie pewnych osobników. Niektórzy znajdą tam siebie inni (tu ich jest większość) odnajdą niektórych forumowych geniuszy. Zapewne będą mieli trudność z dopasowaniem do wzorca, ale mogą przypisać im wiele osobowości, bo są niczym smród po pierdnięciu - zawsze inny.

Zgodnie z przyjętą systematyką, występujące w naszej galaktyce reformy analne obejmuje typ Aberrantia (Zboczeńce), dzielący się na podtypy Debilitales (Kretyńce) oraz Antisapientinales (Przeciwrozumowce).
      Do tego ostatniego podtypu należą gromady Canaliacaea (Paskudławce) i Necroludentia (Zwłokobawy). Wśród Zwłokobawów rozróżniamy z kolei rząd Patricidiaceae (Ojcogubce), Matriphagideae (Matkojady) i Lasciviaceae (Obrzydłce). Obrzydłce, formy już skrajnie zwyrodniałe, klasyfikujemy dzieląc na Cretiniae (Tępony, np. Cadaverium Mordans - Trupogryz Bęcwalec), i Horrorissimae (Potworyjce, z klasycznym przedstawicielem w postaci Mątniaka Bacznościowca - Turbatus Erectus Gzeemsi).
      Niektóre z potworyjców tworzą własne pseudokultury; należą tu gatunki takie, jak Anophilus Belligerens, Zadomiłek Zbójny, który nazywa siebie Genius Pulcherrimus Mundanus, albo jak ów osobliwy, łysy na całym ciele egzemplarz, zaobserwowany przez Grammplusa w najciemniejszym zakątku naszej Galaktyki - Monstroteratum Furiosum (Ohydek Szalej), który zwie siebie Homo Sapiens ((Homo Zwyrotrollensis, tzw. Złóżkotrolleń, przyp. B-Y)

Znaleźliście?
      Ja tak. Nawet dobrze koreluje z określeniami. Nie muszę ujawniać nicków, bo on wie, a Wy rozumiecie.
      • 1fatum Chyba więcej jest polskich brzydali 19.03.09, 23:55
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47403
        Chcąc być dobrym kserografem potrzeba operatora. Chcąc napisać coś mądrego,
        potrzeba rozumu, usiłując jakieś właściwości imputować innym potrzeba nie tylko
        rozumu, ale i wiedzy.
        Nie potępiam polskich brzydali, bo zapewne pragnęliby być pięknymi. Jednak to
        polskie forum. Skoro tak, to w tym kontekście Niemki są piękne.
        • ballest Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 20.03.09, 06:04
          Fatum, porownajmy na przyklad modelki, ile modelek o slawie
          swiatowej sa Niemkami a ile Polkami, to sie wszystkiego dowiemy.
          Zacznijmy od Polek, ja osobiscie ani jednej o swiatowej slawie nie
          znam, ale moze mi te "Polskie Mondrale" pomogom, jesli tego nie
          potarafia, moge ich dalej pantofelkami nazywac.
          • 1fatum Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 20.03.09, 08:24
            W okolicach gdzie mieszkam obecnie mawiają, że nie ma brzydkich kobiet. Może być tylko zbyt mało wódki.
            Tak już całkiem na marginesie. Każda uroda zwiędnie i pozostaje jakaś forma miłości, powinowactwo dusz, poglądów i przyjaźń, która w naszych oczach, wygładzi zmarszczki i sprawi, że dla nas nadal będzie piękna. Przecież bez obrzydzenia dawaliśmy buziaka naszej Omie, bo według nas była piękna i kochana. Kto tego nie pojmuje i dzieli ludzi na ładnych i brzydkich. Jeszcze brzydszych, bo są innej narodowości, to należy mu współczuć, że został wychowany w takiej ksenofobii, która tak go zżera, że nie potrafi wykrzesać z siebie iskierki dobra i serdeczności wobec bliźniego. Gdybym był taki jak on, to napisałbym złośliwie, że jego ludzkie emocje zatrzymały się na ewolucyjnym poziomie dżdżownicy. Nie uczynię tego, bo dżdżownice są niezwykle pożyteczne.

W kwestii modelek nie jestem autorytetem. Sądzę, że w każdym środowisku odpowiednio licznym można znaleźć kobiety, które odpowiadają aktualnemu wzorcowi urody i po właściwej tresurze uczynić z nich żywy wieszak na odzież.
            • ballest Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 20.03.09, 09:03
              Zacznijmy od Susanne Erichsen
              lifestyle.aol.de/StarsSternchen-Topmodel/Susanne-Erichsen-2109413953-0.html
              • ballest Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 20.03.09, 09:05
                Potem
                Veruschka Lehndorff
                • ballest Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 20.03.09, 09:10
                  Potem byla Claudia Schiffer
                  Claudia Schiffer
                  Größe: 180 cm
                  Maße: 88-61-92
                  Geburtsort: Düsseldorf
                  Geburtstag: 25. August 1970

Die Rheinländerin war in den 90er Jahren das deutsche Model
                  schlechthin und ist auch heute noch sehr begehrt. Sie zählt zu den
                  Lieblingsmodels von Star-Designer Karl Lagerfeld und lief für fast
                  alle großen Modelabels. Doch nicht nur durch ihre Arbeit sorgte sie
                  für Schlagzeilen, ihre zweijährige Verlobung mit Zauberkünstler
                  David Copperfield wurde von der Boulevard-Presse rege begleitet. Den
                  Mann ihres Lebens fand sie jedoch in Filmproduzent Matthew Vaughn,
                  den sie im Mai 2002 heiratete. Am 30. Januar 2003 bekam Schiffer ihr
                  erstes Kind, Caspar Matthew. Am 11. November 2004 wurde Tochter
                  Clementine geboren. Die Familie Vaughn-Schiffer lebt hauptsächlich
                  in Großbritannien.
                  • socer-schlesier Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 20.03.09, 09:47
                    kubiss napisal:
                    Zeby zabieracd glos na temat urody Niemek jako kobiet trzeba tam byc i poznac
                    troche ten kraj jego ludzi mentalnosc robotyczny sposob bycia i
                    zautomatyzowanego myslenia .
                    Powiem tak 90% rodowitych Niemek to kompletnie nieurodziwe kobiety ktore
                    potrafia w mgnieniu oka bzyknac faceta (niekoniecznie Niemca) ktory im sie
                    podoba .

kubiss ty jednak masz kompleksy na temat Niemcow.Boisz ich sie czy co,moze nie
                    potrafiles im dorownac bedac tam i uciekles do tej swojej Hameryki?Czujesz sie
                    przegranym?
                    Moze bys poszedl do lekarza?
                    • kubiss Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 20.03.09, 17:08
                      Balciu !
                      Nie zmieniaj tematu .
                      O liczebnosci pieknych modelek z Niemiec czy Polski nie mam pojecia .
                      Mowilem o przecietnych kobietach i dzewczynach na ulicach niemieckich miast . I
                      niezaprzeczalnym faktem jest to ze Slowianki sa obdarzone niezwykla uroda czego
                      zupelnie nie mozna powiedziec o rodowitych Niemkach ktore uwazam za bohomazy ;-)

--
                      A teraz pozwalam wam to wyciac :-)
                    • seppel Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 20.03.09, 17:35
                      http://maps.google.de/maps?f=q&source=s_q&hl=de&q=Ameryka,+Powiat+Hrubieszowski,+Lublin,+Polen&sll=50.429518,25.795898&sspn=17.183936,46.582031&ie=UTF8&cd=2&geocode=FSaXBAMdCMlsAQ&split=0&ll=50.632042,23.90625&spn=0.016687,0.04549&z=15
                      • ballest Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 20.03.09, 21:28
                        Kubus zbladnou, ani jedny Polki niue wymieniou ale jou mogam dali kilkanascie
                        Niemkow wymienic!"
                        Najgorsze jest to, ze nasz PANTOFELEK czyta cos na innym forum i bezmyslnie
                        powtarza jak Stix!
                        Kubusiu wymien jedna Polke, tylko jedna a ja na kazda wymieniona przez Ciebie
                        polke wymienie 3 Niemki, zgoda?
                        • annak12 Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 21.03.09, 17:41
                          Dlo jednygo wymiernikiem ilości nojpiykniejszych som modelki,dlo drugygo
                          ekspert-14-letni synek:))
                          Balciu,modelki nie muszom być nadzwyczajnyj urody,tam głównie wymiary se liczom.
                          Nojpiykniejsze to te,o keryj wzlyndy zaczynocie se ubiegać,oczarowała wos
                          czymś,czygo u inszy nie dojrzeliście;)
                          • szwager_z_laband Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 21.03.09, 18:00
                            mie sie te modelki i tak niy widzom przewaznie:)

kedys my mieli we pralni i waszbret stoc, ale kto to jeszcze dzisiej
                            uzywo ...!?
                          • seppel Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 21.03.09, 18:09
                            I tu mo dzioucha recht.Bravo Anna
                            Mysla ze ballest sie zapomniou(poniosuo go;)) z tym porownaniym
                            schkryflom -zapomniou sie, bo niy wierzam ze cylowo chciou sie
                            obnizyc do intelektualnego poziomu tego drugego
                            • kubiss Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 21.03.09, 18:36
                              Ballest !
                              Bardzo cie prosze nie wykrecaj kota ogonem .
                              Ja pisze o kobietach na ulicach niemieckich miast a ty zadasz ode mnie dowodow
                              na to zebym zaglebil sie w modelki .
                              To dwie rozne sprawy .
                              Do tego prymitywnie nazywasz mnie pantofelkiem :-)
                              Czyzby twoj zasob slow z j.polskiego byl tak ubogi ?

Moj serdeczny kolega rodowity Niemiec mial bardzo duzy problem znalezc sobei
                              ladna zone bo w okolicach Bitburga gdzie kiedys przebywalem nie bylo zadnych
                              ladnych dziewczyn tylko same SMOKI
                              Wiesz co to jest smok ;-) . Wiec znalazl sobie Ukrainke .
                              Jest teraz bardzo szczesliwy , maja coreczke ktora zna dwa jezyki .
                              Odwiedzilem go jakies 5 lat temu .
                              Moje spostrzezenia opieram na faktach .
                              Niemry to smoki .
                              Chociaz sa wyjatki ale bardzo nieliczne .

Czy stac cie Ballest na kulturana odpowiedz ?
                              • alladyn15 Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 21.03.09, 18:59
                                Jasne,ze mnie stac.Spadaj homoseksualisto z miniatura jachtu.Tylko
                                glowe prawdziwym marynarzom zawracasz.A kysz,ty bezrybny rybaku!

Lubie czasami tak prawde na lacza rzucic.Jak ktos zacznie placic za
                                tusz,to wiecej napisze,serio.
                                • ballest Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 24.03.09, 12:25
                                  Czyli nie ma Polek, co moga konkurowac z niemieckimi modelkami, a
                                  szkoda!
                                  a w dodatku uwazaja ich sami Polacy za "Cichodajki" pytam sie
                                  dlaczego Polacy tak o swoich roadaczkach mysla?
                                  www.poloniaberlin.de/forum/topics37/czy-polki-to-cichodajki-latwe-kobiety-vt4736.htm
                                  • 1fatum Re: Chyba więcej jest polskich brzydali 24.03.09, 12:45
                                    Kiedy nie można konkurować w kulturze, filmie, technice, czy innych dziedzinach
                                    to wyciąga się choćby urodę. Zapomina się przy tym, że nie to ładne, co jest
                                    ładne, tylko to co się komu podoba. Niektórzy nie mając innych tematów, czy
                                    argumentów wracają do piaskownicy, kiedy obszczymurki nie mogąc być lepszymi od
                                    kolegów mówią: "Czy wiesz kim jest mój wujek?", albo "Mam starszego brata i on
                                    ci pokaże". Nobilitacja jednego narodu nad inne za pomocą damskiej urody jest
                                    klasycznym przykładem bezsilności i regresji.

Może zróbmy im dobrze i potwierdźmy, że mają rację, że Polki są ładniejsze.
                                    Wszak nas to nic nie kosztuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka