Dodaj do ulubionych

Pomocy - kolczyk w pępku...

25.03.07, 18:00
Mam kolczyk w pępku od 2 miesięcy... przemywam solą fizjologiczną, mydłem
antybakteryjnym, tribiotykiem(narazie przestałam bo to antybiotyk i nie można
przesadzac) i nic! nie goi sie! tylko po nocy jest jakis ładniejszy ale
wieczorem zamienia sie w czerwoną i ropiejącą rane...chciałabym zeby wreszcie
sie zagoił. wydaje mi sie ze mam zły kolczyk. Jest ze stali chirurgicznej ale
chyba jest troche za długi. mogłabym zmienic na inny ale mam tylko taki z
wiszącym czyms i niewiem czy nie bedzie za cięzki. Moge kupic inny ale i tak
przeciez jak go wyciągne to juz pewnie nic w tą dziurke nie wsadze. Pomocy!
Obserwuj wątek
    • stokrotkas Re: Pomocy - kolczyk w pępku... 28.03.07, 09:42
      kolczyk może sie goić nawet poł roku. Klasyczne "banaki" rzeczywiscie maja
      dlugi pret. gdy bedziesz kupować nowy zwróc uwagę, aby nie mial więcej niz 1 cm
      dlugości- to taka moja prywatna rada. mam kolczyk ponad 5 lat i jak zaloże ten
      prosto od przekucia, to zawsze mi się o coś zachaczy.
      • greeneyedgirl4 Re: Pomocy - kolczyk w pępku... 31.03.07, 15:47
        A więc ja przebiłam wczoraj pępek i jak na razie jest ok...nie spuchł ani nie
        boli^^ ale moja kumpela która zajmuje się przekłuwaniem i sama od ladnych paru
        lat ma kolca w pepku mowila ze lepiej goi się gdy ma się zalozonego kolca z
        tytanu...i ja tak wlasnie zrobilam...mam nadzieje ze ci sie zagoi-buzka=)
    • 0okowoko0 Re: Pomocy - kolczyk w pępku... 11.04.07, 11:39
      witam
      droga kolezanko kup sobie masc emala. Prócz tego idz do porzadnego studia tattoo
      i kup u nich kolczyk WYSTERYLIZOWANY z tytanu ew ze stali chirurgicznej. Powodem
      babrania sie Twojego kolczyka może być złe przebicie(czyżby kochana kosmetyczka
      z pistolecikiem?) lub kolczyk z bazaru, allegro lub od właśnie tej kosmetyczki
      niewysterylizowany(niestet ale spirytus czy inne srodki dezynfekcyjne nie zabiją
      wszystkich zarazków) tenze kolczyk moze takze zawierac nikiel który w tytanowych
      nie wystepuje, tenze nikiel powoduje teakcje alergiczne. Moze masz za płytko
      przebitego kolca i on zaczyna poprostu wychodzić? Najlepsza rada to isc do
      profesjonalnego studia i u nich sie poradzić oraz kupic lepszy kolczyk-powinni
      CI pomoc w założeniu.
      Pozdrawiam
      • pata92 Re: Pomocy - kolczyk w pępku... 12.04.07, 15:12
        kolczyk nie jest za płytko.... nie był robiony pistoletem... był wysterylizowany
        i nie jest z bazaru... jedyne co oststnio zaówazyłam to to ze im mniej przemywam
        tym lepiej sie goi... dziwne...? wiem!
      • patex87 Re: Pomocy - kolczyk w pępku... 25.05.07, 18:28
        zgadam się w 100 % z Ookowoko0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • gothka152 Re: Pomocy - kolczyk w pępku... 26.04.07, 12:05
      Ja mam kolczyka w pępku od 5 miesięcy. Zaraz po przekłuciu przez jakiś tydzień
      robiłam sobie okłady z rumianku (w ciągu dnia zaklejałam a na noc po prostu
      bandażowałam brzuch...) 2x dziennie myłam szarym mydłem i smarowałam kremem
      Bepanthenem i wszystko pięknie się zagoiło. Teraz już nie robię sobie okładów,
      jedynie czyszczę kolczyka tym szarym mydłem.
      Aha, i jeszcze jedno. Ważne jest żeby kolczykiem jak najczęściej poruszać :)
    • sylw21 Re: Pomocy - kolczyk w pępku... 06.05.07, 11:03
      powinnaś przemywać solą fizjologiczną, i NIE PORUSZAC nim! tylko podczas
      smarowania trybiotykiem, tudziez bepantenem, zeby masc weszla do srodka. i
      mozesz sobie robic oklady z szalwii albo z rumianku. poza tym zmien koniecznie
      na tytanowy, i zostaw go w spokoju, a na pewno sie zagoi za czas jakis :)
    • deelicja Re: Pomocy - kolczyk w pępku... 13.05.07, 16:40
      podobnie ma moja siora. Mi sie fajnie goi. Wiec co do kolczyka to jest OK.
      Moze poprostu Twoj "organizm" ( nie wiem jak to nazwać:) nie chce obcego ciała
      w sobie!!! Poprostu go nie akceptuje:) Kiedys musi sie zagoic
    • bunia0969 Re: Pomocy - kolczyk w pępku... 15.05.07, 21:33
      witam Cię,
      niestety ale na kolczyku ze stali chirurgicznej nie zagoisz dziurki. on jest
      dobry po zagojeniu rany. najlepiej kup sobie banana TYTANOWEGO 10mm.
      pozdrawiam,
      • endzi11 Re: Pomocy - kolczyk w pępku... 23.05.07, 23:14
        Mnie akurat bardzo ładnie sie goił a mam ze stali i po przkłuciu dwa razy
        dziennie czysciłam sola fizjologiczną i przez 5 dni smarowałm tribiotykiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka