nonnaa 01.05.07, 21:16 hej chciałam przekłuć sobie brew, ale wiem, że kiedyś będę musiała ten kolczyk wyjąć. Czy zostanie po nim widoczny ślad? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anikin88 Re: kolczyk w brwi 03.05.07, 11:20 dwie male kropki. ale trzeba się przyjrzeć żeby zauważyć. poproś w studiu o najcieńszy kolczyk 1.0 albo 1.2 i absolutnie się nim nie baw. a jak bedziesz wyjmować, to smaruj maścią na blizny. Odpowiedz Link Zgłoś
bulibu Re: kolczyk w brwi 03.05.07, 22:39 a jak w ogóle wygląda taki zabieg? jest jakieś znieczulenie? długo to się goi i boli po przekłuciu? jest jakas opuchlizna? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sylw21 Re: kolczyk w brwi 05.05.07, 18:02 dobry specjalista daje znieczulenie. brew nie puchnie, ogólnie ja robiłam sobie sama bez znieczulenia i nie bolało. wszystko jest w porządku, jeśli się nim nie bawisz to szybko się zagoi, tylko trzeba o niego dbać. Odpowiedz Link Zgłoś
bulibu Re: kolczyk w brwi 05.05.07, 18:26 dzięki za odpowiedź sylw21 :) mam jeszcze pytanie jak długo to się goi, ważnedla mnie bo palnuję wyjazd. nie bałaś się sama sobie przekuć? :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sylw21 Re: kolczyk w brwi 05.05.07, 23:12 teoretycznie każde przekłucie goi się do 3 miesięcy. ale to zależy od tego, czy będziesz dbać o świeży kolczyk. ja np. przemywałam go zimną wodą i przez parę dni smarowałam trybiotykiem (taka maść, kupisz w aptece za ok. 2 zł). potem mi się maść skończyła (bo potrzebowałam na kilka miejsc) i olałam tą brew, krótko mówiąc:) ale w sumie teraz wygląda już normalnie, a minęły może jakieś 2 tygodnie. a jeśli chodzi o pielęgnację to tak jak napisałam, dwa razy dziennie trybiotyk, wcześniej przemywasz solą fizjologiczną (ja jej nie używam nigdy, ale to pomaga w gojeniu) i to robisz przez dwa tygodnie, potem zostawiasz w spokoju:) a ja się nie bałam, bo większość swoich kolczyków robiłam sobie sama, a mam ich troszkę, poza tym siedzę w tym od jakiegoś czasu i innych też przekłuwam;) www.przekluwanie-ciala.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bulibu Re: kolczyk w brwi 06.05.07, 12:06 dzięki wielkie za wszystkie informacje!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bulibu Re: kolczyk w brwi 06.05.07, 12:09 och, jaka szkoda,że jesteś z Wrocławia :( tzn szkoda ,że ja nie jestem:/ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nonnaa Re: kolczyk w brwi 07.05.07, 08:57 Dzięki za odpowiedź :) mam jeszcze jedno pytanie, czy to prawda, że po jakimś czasie noszenia takiego kolczyka opada brew? Odpowiedz Link Zgłoś
sylw21 Re: kolczyk w brwi 07.05.07, 10:08 ;) powiem tak, jeśli kolca zrobi osoba kompetentna i znająca się na rzeczy, a nie pierwsza lepsza kosmetyczka, to szanse na opadnięcie brwi są minimalne;) poza tym tyle się o tym słyszy, a tak naprawdę to są żadkie przypadki;) Odpowiedz Link Zgłoś