29.12.10, 20:57
dziewczyny czy robilyscie tiramisu w turcji? jesli tak to z jakiego serka korzystalyscie? wiem ze powinno sie go robic z serka mascarpone ale czy takie "cudo" mozna spotkac w Turcji?
Obserwuj wątek
    • o6rh Re: tiramisu 29.12.10, 21:14
      widziałam mascarpone parę razy w Migrosie smile
      • karcia.akuku Re: tiramisu 29.12.10, 21:32
        a ja widziałam w Carrefour
        • migda33 Re: tiramisu 29.12.10, 21:43
          dzieki za info dziewczyny,,, pozdrawiam
          • grazynalydia Re: tiramisu 30.12.10, 15:09
            Hey,
            ostatnio bylam na zakupach w Tansaş i sprawdzialm,oczywiscie jest ale jedno male pudeleczko kosztuje 14 TLsmile
            Pozdrawiam serdecznie
            Grazyna
            • migda33 Re: tiramisu 30.12.10, 19:51
              14 tl to rozboj w bialy dzien ,,,, tansas jest niedaleko mnie ale w zyciu nie wydam 14 tl na male pudelko ,,, ja potrzebuje pol kg tedo nieszczesnego mascarpone
              • tatavla Re: tiramisu - gotowy przepis 30.12.10, 22:16
                Potwierdzam, ja tez widzialam w marketach, serek mascarpone jest baaardzo drogi. Polecam skorzystac z przepisu na wersje turecka tiramisu, czyli bez uzycia mascarpone. Tiramisu stalo sie szalenie popularne, niektorzy robia je z wykorzystaniem gotowych blatow tortowych (ciemnych) - to czesciej, ja robilam z biszkoptow, tzw. "kocich jezyczkow". Przepis na tiramisu znajdziesz na opakowaniu tych biszkoptow. Trzeba ugotowac budyn wg podanych proporcji, a potem dodac serek labne. Polecam - tiramisu wyszlo bardzo dobre.
                • amw77 Re: tiramisu - gotowy przepis 31.12.10, 23:16
                  Ja robilam z tego przepisu (bez mascapone), troszke zmodyfikowalam po swojemu, wyszlo pyszne smile

www.oktayustayemektarifleri.com/tiramisu/
                  • madalenee Re: tiramisu - gotowy przepis 03.01.11, 13:45
                    jest niedrogi pyszny serek w realu!!! kupilam, robilam i nikt nie mial dosc, bylo duzo dokladek dla wielu osob i jeszcze mi serek zostal. ale to bylo jakis czas temu i nie pamietam nazwy. ale po prostu w realu sie spytalismy o serek do tiramisu i byl jeden cholernie drogi i jeden tanszy w roznych opakowaniach po 100, 200, 500 gram.

pozdr
                    • grazynalydia ceny tiramisu 08.01.11, 17:25
                      wlasnie wrocilam z Realu(znajduje sie w Forum Istanbul). To same Mascarpone co w Tansas wRealu kosztuje 10 TL. Jest rowniez mniejsze opakowanie po 4 TL(inna firma)- za 2 szt i tak taniej wychodzi niz to pierwszesmile)
                      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka