choroszy5 27.05.07, 00:48 Zupelnie przez przypadek trafilam na to forum i jestem bardzo szczesliwa z tego powodu, poniewaz jest tak wiele pytan, ktore chcialabym zadac a nie jestem w stanie sama znalesc odpowiedzi.Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanionka Re: Witam Wszystkich 27.05.07, 21:57 Witaj na forum. Pisz i pytaj,tutaj kazdy wedle swej wiedzy i mozliwosci udzieki ci odpowiedzi i bedzie sluzyc pomoca.Jezeli poswiecisz troche czasu i poczytasz stare wypowiedzi byc moze juz tam znajdziesz to czegi szukasz. pozdrawiam Odpowiedz Link
magdaod Re: Witam Wszystkich 27.05.07, 23:11 Witam nowa uczestniczke i zapraszam do wspolnych dyskusji Jestem pewna, ze bedziesz zadowolona i spotkasz sie tutaj z sympatia forumowiczow. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link
choroszy5 Re: Witam Wszystkich 28.05.07, 23:07 tak wlasnie kolezanki podsunely mi kilka linkow za co jestem bardzo wdzieczna.Mam nadzieje ze wkrotce bedziemy mialy te przyjemnosc spotkania sie w Istanbule jesli wszystko potoczy sie po mojej mysli i moj chlopak wreszczie odwazy sie pujsc do wojska)jak na razie mieszkam w londynie od pol roku i pewenie zabawie tu do maja przyszlego jeszcze ,poniewaz chcaialbym odlozyc troche pieniedzy a sercan chce isc do wojska w marcu, poniewaz pracuje w Deloitte jako audit na dzien dzisiejszy ,a tam jest taka dziwna polityka ze wszyscy ida w marcu a potem awansuja.No coz pracuje tam dwa lata dopiero i pomimo ze ma 26 lat jest naprawde bardzo ale to bardzo zmeczony.Nigdy nie spokalam sie ze zjawiskiem pracowania po 14 godzin 6 dni w tygodniu..przykro mi na to patrzec ale slyszalam ze w turcji to normalne ze ludzie bardzo ciezko pracuja.Bede sie regularnie odzywac i wlaczac w dyskusjie .Pozdrawiam Odpowiedz Link
agaluczakowska Re: Witam Wszystkich 28.05.07, 23:18 no to widze, ze tu normalka ze wszystkie dziewczyny zanim wyjazda wkoncu za maz, widza sie ze swoimi chlopakami/narzeczonymi tak rzadko... rozumiem, ze jezeli mieszkasz w Londynie a on w Turcji to tez spotkania sa raz na pare miesiecy .... ja mam to samo Odpowiedz Link
bela01 Re: Witam Wszystkich 28.05.07, 23:30 wiekszosc z nas ma to samo (i ja tez), oprocz tych bezczelnie szczesliwych mezatek )) Odpowiedz Link
agaluczakowska Re: Witam Wszystkich 29.05.07, 09:38 to jak dlugo juz tak masz? tak czytam forum i sie pocieszam, bo ja "dopiero" tesknie od roku. teraz zapowiada sie ze nie bedziemy widziec sie prawie 5 miesiecy Odpowiedz Link
choroszy5 Re: Witam Wszystkich 29.05.07, 11:40 Tak to jest naprawde ciezkie utrzymac taki zwiazek i kryzysy zdazaja sie bardzo ciezko ale jak sie naprawde kochacie to wszystko da sie przetrzymac.My sie raz rozstalismy zlozylo sie na to wiele czynnikow presja brak perspektyw i rozwiazan itp.ale nie przestalismy sie kochac i po prostu nie umiemy zyc bez siebie wiec po prostu postanowilismy byc razem bez wzgledu na to co nam przyniesie los.Moze to glupie moze powinnismy poszukac sobie partnerow w naszych krajach tak jak wielu "doradza"ale Boze kochany jakie to ograniczone i plytkie ze strony tych osob, ktore wiecznie "wroza"przyszlosc patrzac przez pryzmat stereotypow.Dlaczego jest to jeszcze takie dziwne ze ludzie lacza sie z innymi kulturami..to naprawde jakas paranoja.Wracajac do rzeczy uwazam ze warto walczyc jezeli wiesz ze w danej chwili jest to sluszne.Zreszta mamy dobre przyklady naszych kolezanek ,ktore sa juz szczesliwymi mezatkami mieszkaja w turcji badz gdzie indziej ale udalo im sie choc nie ukrywaja ze bylo ciezko. Odpowiedz Link
bela01 Re: Witam Wszystkich 29.05.07, 21:50 ja tesknie od okolo 2lat..razem spedzilismy 1 rok znajomosci. najweksza przerwa 6 mies. ale to byla ciezka proba i nie zamierzamy tego powtarzac zwykle to ja jezdze do Turcji bo i taniej i ladniej.. Odpowiedz Link
choroszy5 Re: Witam Wszystkich 29.05.07, 09:56 Tak sercan mieszka w istanbule myslalam ze tutaj w anglii moglibysmy zamieszkac po tym jak odsluzy wojsko ale dla niego jest to bardzo trodna decyzja czuje to i zreszta nie tak latwo sie tu dostac zapewne na wize czekalby z rok..a ja nie mam problemu z podrozowaniem to bylby moj trzeci kraj, w ktorym zamieszkam poznalismy sie w USA mieszkalismy tam pol roku razem no a puzniej to tylko co 4- 5 mc spotkania..sercan tylko raz byl w polsce i bardzo mu sie podobalo.Ja z racji tego ze wize do turcji mozna kupic bez poroblemu jezdze co 4 mc ale tez nie na dlugo na 2-3 tygodnie .Ostatnio nawet pojechalam na 3 dni tylko..bardzo traumatyczne przezycie Odpowiedz Link
agaluczakowska Re: Witam Wszystkich 30.05.07, 15:03 wlasni tez mam traumatycznie teraz bo mieszkalismy ze soba juz od stycznia do marca.. i teraz znow osobno nie moge doczekac sie lipca... wtedy chyba sie zobaczymy .. i mam nadzieje ze juz na dluzej pociesza mnie fakt ze tyle zwiazkow przetrwalo i tyle dziewczyn jest juz szczesliwymi zonami a sa jakies ktore sie rozwiodly i wrocily do kraju? Odpowiedz Link
choroszy5 Re: Witam Wszystkich 30.05.07, 22:22 Trodno moglo byc gorzej..ale wiesz wydaje mi sie ze na wszystko dobre trzeba zawsze troche poczekac i troche o to powalczyc.Pozatym taki zwiazek na odleglosc wiele uczy jak np.cierpliwosci i wytrzymalosci a najwazniejsze to jest dobrym sprawdzianem uczuc.Np.wiele moich kolezanek mowi ze nie wiedza co by zrobily jak by mialy gdzies wyjechac za granice do pracy powiedzmy albo ich partner,zapewne rozstaliby sie.Wiec jezeli mowi to osoba ,ktora jest w zwiazku 3 lata np. to o czyms to swiadczy.Wiem oczywiscie nie mozna generalizowac absolutnie nasze zwiazki nie sa ani lepsze ani gorsze i wcale nie swiadcza o powodzeniu ale jednak sadze ze wiele sprawdzaja.Trzeba walczyc!!POzdrowienia Odpowiedz Link
agaluczakowska Re: Witam Wszystkich 30.05.07, 22:40 zgadzam sie z Toba i rowniez pozdrawiam! Odpowiedz Link
sommak Re: Witam Wszystkich 04.06.07, 15:22 Witam serdecznie nowe forumowiczki! Jestem jedna z tych ´bezczelnie szczesliwych mezatek´,na swoim przykladzie moge tylko potwierdzic,ze wszystko jest w zyciu mozliwe.Ja znam sie z mezem 6 lat,ale dopiero od niecalych 2 lat jestesmy malzenstwem,nasze kontakty wygladaly podobnie jak u Was-przyjezdzalam do Turcji na 2-3 tygodnie,albo on raz na rok na pare dni do Polski.Ba,przez caly rok sie nawet nie widzielismy na zywo-u mnie nastapila tragedia rodzinna,a z nia zwiazane mnostwo spraw,ktore nie pozwolily mi opuscic Polski nawet na chwilke.Dopiero jakies 2 lata temu na stale zawitalam do Turcji-wychodzac z zalozenia,ze cokolwiek by sie dzialo,moje dobro jest najwazniejsze.A jednak,udalo sie,jestesmy nadal razem,jestesmy szczesliwym i zgodnym malzenstwem-oby tylko tak dalej,czego jezeli nie w malzenstwie,to w zwiazku-szczerze zycze. Najwazniejsze,to wiedziec ze ten facet jest wart tego by dla niego zostawic Polske-moj sprawdzil sie z nawiazka,byl dla mnie nawet na odleglosc niesamowita podpora,a w koncu i rodzina pogodzila sie z tym,ze bede daleko. Co do przystosowania sie-jedne z nas maja lepsze ku temu predyspozycje,inne gorsze-ja czuje sie w Turcji bardzo dobrze i chyba to mi tez pomaga. Zycze Wam wszystkiego dobrego! Pozdrawiam ze slonecznej Antalyi! Odpowiedz Link
choroszy5 Re: Witam Wszystkich 04.06.07, 17:22 Przyklady waszych zwiazkow naprawde dodaja otuchy i wiem ze juz wiele razy padlo podziekowanie ze strony nowych forumowiczek za wsparcie i wogole za to forum i zapewne sie powtoze ale naprawde dla osob takich jak ja, ktore uwazaly przez caly czas ze sa same i musza walczyc z calym swiatem o swoje szczescie ,ktore wydaje sie niemozliwe do spelnienia nagle dowiaduja sie ze sa i inni..jest to troche smieszne ale naprawde sprawia to wiele radosci i dodaje pewnosci siebie.jeszcze raz dziekuje Aneta Odpowiedz Link