Dodaj do ulubionych

magnetyzer- zrób go sam!!!!

12.11.01, 09:01
kupiłem magnetyzer i rozzbroiłem go.Okazało się, że jego konstrukcja jest
bardzo prosta: u gory magnez, na dole blaszka. Pomiędzy nimi wytwarzane jest
pole magnetyczne-cząsteczki paliwa układane są w szeregi dzięki czemu wszystkie
spalają się w cylindrach. Udało mi się wykonać magnetyzer we własnym zakresie
na wzór tego kupnego- nie widzę żadnej różnicy w działaniu-zato różnica w cenie
jest ogromna-sklep ok.200 złotych -we własnym zakresie 18 zł!!!!!Czy wszystkie
magnetyzery są tak proste w budowie????
Obserwuj wątek
    • Gość: dia Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 192.168.103.* 20.11.01, 13:09
      Magnetyzer mozna zrobić samemu bardzo prosto
      > i po małych kosztach-naprawde działa!!!-przeczytaj <Magnetyzer zrób to sam&#
      > 62na
      > forum-jeśli jesteś zainteresowany zostaw mi swój mail-napisze Ci jak to
      zrobić-
      > banalnie proste.POZDRAWIAM

A może by tak przepis na magnetyzer ogłosić wszem i wobec na forum?
      Wiecej osób mogło by go przetestować.PZDR
      • Gość: mechanik Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.wist.com.pl 15.12.01, 15:58
        czesc dia, wyslij mi przepis jak zrobic magnetyzer, z gory wielkie
        dzieki .<waldek_30@poczta.onet.pl>
        • Gość: dia Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 192.168.103.* 20.12.01, 08:13
          Gość portalu: mechanik napisał(a):

> czesc dia, wyslij mi przepis jak zrobic magnetyzer, z gory wielkie
          > dzieki .<waldek_30@poczta.onet.pl>

Cześć mechanik. To nie ja mam przepis tylko willybob.
          Też chciałbym coś takiego zrobić ale willybob nie chce ujawnić tajemnicy na forum.
          PZDR
          • romcio3 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 02.12.03, 21:58
            Cześć. Chciałbym zrobić sam magnetyzer i proszę Cię powiedz jak to zrobić
            mój adres : romanc1@tlen.pl
            Z góry dziękuję Roman
        • Gość: luca Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 21:10
          wyslij mi schemat jak zrobic magnetyzer . z góry ślicznie dziękuje. mój adres
          jovanni@interia.pl
          • Gość: aik Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.04, 21:51
            Ale depy :))
            Wystarczy w wyszukiwarce wpisać słowo madnetyzer i sprawa załatwiona
      • Gość: voyteck Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.starachowice.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 21:46
        Czesc jak bys mogl to przeslij mi na maila jak zrobic magnetyzer
        voyteck2@interia.pl
      • Gość: michal148 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 15:57
        cze dia bylbym wdzieczny gdybys wyslal mi opis jak zrobic magnetyzer oraz adres
        firmy sprzedajacej magnesy do wyzej wymienionych moj adres: michal148@o2.pl
        dzieki
      • Gość: MACIEK Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 11:11
        MÓJ ADRES MACIEK.ZWIERZU@XL.WP.PL JAK MOŻESZ PRZESŁAĆ MI JAK ZROBIĆ MAGNETYZER
        POZDRAWIAM
      • romcio3 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 02.12.03, 18:27
        Cześć!
        Jestem zainteresowany jak zrobić samemu magnetyzer.
        Z góry dziękuję za informacje jak go zrobić samemu.
        Roman
        • romcio3 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 02.12.03, 21:52
          romcio3
          Cześć chciałbym tez sam zrobic magnetyzer
          Dzięki za pomoc mój adres romcio@gazeta.pl
      • morfeusz100 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 26.02.04, 16:33
        czesc napisz mi jak zrobic taki magnetyzer pozdrawiam.
      • Gość: gość Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 11:40
        jak zrobić samemu magnetyzer z magnezu neodymowego?? z góry thx jak ktoś pomoże
        mi .wklejcie jakieś zdjęcia jak możecie mój mail zduni@op.pl
        • Gość: Maedhros Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.pzg.com.pl 21.04.04, 11:09
          opis magnetyzera, zasady działania i jak zbudować:
          skoda.zlosnik.pl/porady/magnetyzery/magnetyzery.htm
          magnetyzery.w.interia.pl/
      • Gość: jezyna61 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:37
        jeśli możesz to proszę o przepis na magnetyzer.Z góry dziękuje.
        jezyna61@wp.pl
      • Gość: Kristof Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.prawo.uni.wroc.pl 10.05.04, 12:29
        Jesli mozesz to napisz mi jakie magnesy trzeba kupic,jakie blaszki itp. W ktorym
        miejscu zamontowac?Czy trzeba to owinac izolacja czy tym podobnym? Moj ,,stary"
        ma VW Paska B5 1.8 20V na wtrysku.Mam nadzieje ze to bedzie dzialac.Z gory
        dziekuje i pozdrawiam.Moj mail- lun32@o2.pl
      • Gość: saper Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.visp.energis.pl 19.05.04, 16:37
        siewka proszę wyślij mi opis budowy magnetyzera w warunkach domowych!!narazie
        dzięki saper 100p@interia.pl
        • romcio3 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 23.05.04, 19:44
          Witam.
          W zeszłym tygodniu zrobiłem magnetyzery na paliwo i na powietrze do Seata
          Cordoby. Zrobiłem go sam trochę według Gustawa i trochę podpatrzyłem ze strony
          oficjalnych producentów magnetyzerów. O efektąch nie będę jeszcze nic mówił
          bo zrobiłem na nich dopiero ok. 60 km. Ale wydaje mi się, że samochód jest
          bardziej elastyczny i zrywniejszy. Jak przejadę 1tyś km. sprawdzę ile pali to
          znów napiszę. Z poważaniem Roman.
      • Gość: Tomo Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.stanislawow.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 19:18
        Hej
        I ja dolączam się do licznych próśb o wysłanie schematu i opisu budowy
        magnetyzera
        mój adres: OFF_SPRING@op.pl
        Z góry thx!
      • Gość: luki Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 10:53
        jak mozesz to napisz mi jak zrobić ten magnetyzer, będę bardzo wdzieczny, mój
        adres bzyku2003@op.pl
      • kry2503 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 05.10.04, 22:48
        jak byś mógł mi podać ten przepis :) będe wdzięczny. Dzięki, siemka
      • kry2503 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 05.10.04, 22:50
        to jeszcze raz ja, mój adres kry2503@wp.pl
      • Gość: aweł Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 17:11
        prosiłbym terz ten opis budowy magnetyzera,
        pawelickiewicz@wp.pl
    • boner Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 21.11.01, 00:32
      Popieram pomysł co do udzielenia nam informacji na temat samodzielnego montażu
      magnetyzera na niniejszym forum.
      Pzdr.
      • Gość: dia Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 192.168.103.* 22.11.01, 08:26
        No co, willybob - śpisz? ;) PZDR
        • Gość: RO Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.bbnplanet.com 22.11.01, 09:35
          POPIERAM!!! WILLY dawaj ten przepis, i powiedz z czym to sie je :)
          MAGNETYZERY DLA MAS!!!!!!! :))
          • willybob Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 22.11.01, 11:38
            Gość portalu: RO napisał(a):

> POPIERAM!!! WILLY dawaj ten przepis, i powiedz z czym to sie je :)
            > MAGNETYZERY DLA MAS!!!!!!! :))
            prześlijcie mi swoje adresy mailem . napewno odpisze kazdemu, w przeciągu
            tygodnia.5 osób już do mnie napisało i rozpoczęło własną budowe.pozdrawiam

• Gość: piotr Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.orlen.pl 22.11.01, 12:43
              a pozwolenie na budowę uzyskali?
              Bo jeśli samowolka, to przyjdzie inspekcja i trza będzie rozbierać...
              • Gość: dia Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 192.168.103.* 26.11.01, 13:02
                Willybob nie bądź żyła - ogłoś na forum.
                Chyba nie boisz się krytyki forumowiczów? PZDR
                • willybob Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 08.01.02, 08:58
                  OK! niechce być żyłą ięc ogłaszam!!!Budowa magnetyzera, ktory zosta? przezemnie
                  kupiony bu?a nastepuj?ca: do
                  gornej blaszki przyczepiony zosta? silny magnez, a nadole porostu zwyk?a
                  blaszka(by? to magnetyzer obejmuj?cy przewody paliwa-nie przep?ywowy).
                  Wszystko oczywi?cie obudowane w piekn?, kolorow? obudowe. Okaza?o sie, ?e
                  wystarczy wygi?e gorn? blaszke i sylikonem przymocowae do niej
                  magnez(najlepiej sylikonem) a podspodem blaszka mo?e bye juz prosta. na
                  brzegach blaszek nawierci?em dziury, tak, ze kiedy miedzy nimi poszed?
                  przewod paliwowy mog?em je z??czye np:plastykowymi opaskami zaciskowymi.
                  Magnez to tej konstrukcji najlepiej weY z silniczka od wycieraczek,np: z
                  malucha, wartburga.W nowszych samochodach stosuje sie elektromagnesy a te
                  sie nie nadaj?-za? te kupisz na szrocie za ok. 10 z?.kiedy rozbierzesz ju?
                  ten silniczek w ?rodku znajdziesz dwa magnesy. Wyci?gnij je i przetnij na
                  po? np flexem. Uwazaj bo s? bardzo kruche.Jedna po?owka mag. to jeden
                  magnetyzer. JA zak?ada?em jeden obok drugiego obok siebie czyli jeden du?y.
                  Sprawdzali
                  ?my je w 3 samochodach:maluchu,w Fiacie Brawa i siennie. efekty widoczne
                  by?y wszedzie.G?ownie w spalaniu nawet do 1,5 litra,najmniej spad?o
                  spalanie w maluchu nieca?y litr- zato w tym bolidzie najbardziej odczuli?my
                  zwiekszenie mocy.Jecha? 136 km/h bez innych gad?etow. Je?li bedziesz mia?
                  jeszcze inne pytania napisz chetnie pomoge.Moze postaram Ci sie narysowae
                  budowe w przekroju-jje?li tego potrzebujesz. Jezeli zdecydujesz sie wykonae
                  magnetyzer i sprawdzisz jak dzia?a napisz mi jak sie sprawuje. napisz choe
                  kilka zdan. Mo?e w przysz?o?ci za?ozymy w?asn? firme i wykasujemy
                  konkurencje?kto wie .pozdrawiam i czekam na odpowiedY.
                  • Gość: dia Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 192.168.103.* 09.01.02, 11:28
                    Hej willybob. Dzięki za odzew.
                    Teraz mogę spróbować.
                    A co myślisz o magnesach np. z głośników?
                    Słyszałem ,że przy magnetyzerach duże znaczenie ma ustawienie magnesu
                    odpowiednim biegunem w kierunku paliwa.
                    Odezwij się. PZDR dia
                    • willybob Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 15.01.02, 14:07
                      Magnezy z głośników podobno też są bardzo dobre. Sam początkowo miałem zamiar
                      użyć tych właśnie magnezów ale miałem problem w ich rozzbrojeniem. Co do
                      biegunowości nie będę się wypowiadał bo nie zadużo wiem na ten temat, a wiedza
                      którą posiadam jest nie potwierdzona wiec nie zawracam głowy. pozdrawiam
                      • Gość: erpes Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 17:56
                        No i trzeba bedzie zobaczyc do ksiazki z fizyki wziac kompas i znalezc wlasciwy biegun....
                    • pgunerka Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 15.05.04, 13:32
                      w magnetyzerach chodzi o to, zeby dwa magnesy, (jesli stosujemy dwa) muszą się
                      odpychać, żeby działały porządnie. Pojedyńczy magnes daje niewiele. magnesy
                      ferrytowe (z głosnikow) nie są zbyt dobre do paliwa, chodz do powietrza sie
                      nadają. Do paliwa polecam magnesy neodymowe, ok 10 razy silniejsze. Taki
                      podwojny magnetyzer naprawde daje efekty w postaci uspokojenia pracy silnika i
                      zmniejszenia zuzycia paliwa.
                      Citroen Xsara 1.6 16V (110 KM) LPG + 2mag. paliwa + mag. powietrza
                  • Gość: willybob Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 12:02
                    Interesuje mnie rusunek magnetyzera metysw@interia.pl
                    Dzięki
                  • Gość: feelu Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.sepolno-krajenskie.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 21:36
                    wszystko jest super, ale czy mógłbym prosić o siakiś schemacik bądź rysuneczek!
                    pozdrowionka feelu@interia.pl
                  • Gość: Kristof Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.prawo.uni.wroc.pl 10.05.04, 12:45
                    Siemanko mam pytanko ( a raczej prozbe).Moglbys mi przeslac przekroj jak ma
                    wygladac tam cala budowa magnetyzera bo mam slaba wyobraznie i nie widze za
                    bardzo tego. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
                    • greenblack Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 10.05.04, 14:35
                      Nie dość, że debil fizyczno-chemiczny (magnetyzery), to jeszcze humanistyczny -
                      "proźba".
            • Gość: marecki Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 80.51.74.* 08.06.03, 12:08
              Prosze o info , jak samodzielnie wykonac magnetyzer do samochodu
              email: mareccy@poczta.onet.pl
              • Gość: marecki Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 80.51.74.* 08.06.03, 12:18
                Doczytalem dalszą część i znalazłem to , o co prosilem.
                Dzieki i przepraszam.Info zbędne. :))
            • Gość: DAREK Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 80.51.31.* 11.02.04, 11:34
              JAK KTOŚ MOŻE TO PROSZĘ O PRZESŁANIE JAK ZBUDOWAĆ MAGNETYZER I SKĄD WZIĄŚĆ
              MAGNEZY NA ADRES darek28-28@tlen.pl
            • Gość: Punia Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.po.opole.pl 15.10.04, 11:25
              Hej
              Mam gorącą prośbę - czy mogę liczyć na poradę w sprawie wykonania magnetyzera
              paliwa, kupiłam 2 magnesy neodym. 40x10x4. Na początku założyłam je po obu
              stronach przewodu tak by się przyciągały ale po ok. 400km nie dało efektu i
              wzrosło zużycie paliwa.

Proszę o pomoc

Patrycja
            • Gość: pawel Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 16:59
              prosiłbym terz ten opis budowy magnetyzera,
            • Gość: Tomek Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.bilgoraj.mm.pl 30.05.14, 08:36
              poprosze o schemat budowy magnetyzerów
    • Gość: DabT Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 192.168.1.* 28.12.01, 14:38
      Pewnie że nie zauważyłeś żadnej różnicy bo MAGNETYZERY ogólnie mówiąc nie
      działają :)))) hi hi hi no może polepsza sie skład spalin ( ich czystość ) a
      reszta ( wzrost dynamiki itd. ) to po prostu wiara samego użytkownika :)
      Siema Więc róbmy magnetyzery !!!
    • auto_dzis_i_jutro Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 10.01.02, 10:59
      Witam!
      Ciesze, sie, ze duch odkrywcow nie zaginal w Narodzie. A
      powazniej, rewelacje o magnetyzerach wyglaszane sa w
      naszym kraju od ponad 10 lat. W ostatnich czterech
      zdecydowanie przybraly na sile. Czy to dziala?
      Niejednokrotnie przyrosty dynamiki pozostaja poboznym
      zyczeniem uzytkownika. Co do oszczednosci - te dane sa
      juz pewniejsze m.in. ostatnie badanie przeprowadzone na
      zlecenie Maksora w warszawskim instytucie PIMOT
      potwierdzilo spadek zuzycia paliwa w silniku Toyoty
      Corolli 1.4 (Auto dzis i jutro - 02/2002 news). Prawda
      jest rowniez spadek emisji substancji szkodliwych do
      srodowiska. Teraz rzecz najwazniejsza - tworzywo.
      Producenci magnetyzerow zarzekaja sie, ze dysponuja
      specjalnym rodzajem magnesow objetych patentem. Czy
      mozna temu ufac? Postaram sie zaprosic jednego z nich na
      lamy Forum. Sam jestem ciekawy tej konfrontacji.
      Jesli dysponujecie realnymi pomiarami zuzycia paliwa
      popartymi dokumentacja podajcie je. Jestem bardzo
      ciekawy tych wynikow.
      Pozdrawiam!
      Robert M.
      • Gość: erpes Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 18:01
        www.crylomag.com.pl/Polish/index.htm

to link do strony polskiego producenta magnetyzerow paliwowych, gazowych, wodnych
        Na stronie tej jest troche teorii, sa testy z PZMot'u z lat 80-tych przeprowadzanych na PF125p

Pozdrowienia - erpes
        www.fso.erpes.prv.pl
      • Gość: Prezes Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.ces.clemson.edu 27.05.03, 19:52
        auto_dzis_i_jutro napisał(a):

> Witam!
        > Ciesze, sie, ze duch odkrywcow nie zaginal w Narodzie. A
        > powazniej, rewelacje o magnetyzerach wyglaszane sa w
        > naszym kraju od ponad 10 lat. W ostatnich czterech
        > zdecydowanie przybraly na sile. Czy to dziala?
        > Niejednokrotnie przyrosty dynamiki pozostaja poboznym
        > zyczeniem uzytkownika. Co do oszczednosci - te dane sa
        > juz pewniejsze m.in. ostatnie badanie przeprowadzone na
        > zlecenie Maksora w warszawskim instytucie PIMOT
        > potwierdzilo spadek zuzycia paliwa w silniku Toyoty
        > Corolli 1.4 (Auto dzis i jutro - 02/2002 news).

badania przeprowadzane na zlecenie producenta
        nie moga byc wiarygodne.

jest wiele badan dowodzacych brak szkodliwego
        wplywu palenia tytoniu na zdrowie, tyle ze kazde
        z tych badan bylo sponsorowane przez producentow
        wyrobow tytoniowych.

>Prawda
        > jest rowniez spadek emisji substancji szkodliwych do
        > srodowiska.

czy mozna poprosic o link do odpowiedniej publikacji
        najlepiej do jakiegos powaznego "peer reviewed"
        czasopisma.

>Teraz rzecz najwazniejsza - tworzywo.
        > Producenci magnetyzerow zarzekaja sie, ze dysponuja
        > specjalnym rodzajem magnesow objetych patentem.
        >Czy
        > mozna temu ufac? Postaram sie zaprosic jednego z nich na
        > lamy Forum. Sam jestem ciekawy tej konfrontacji.
        > Jesli dysponujecie realnymi pomiarami zuzycia paliwa
        > popartymi dokumentacja podajcie je. Jestem bardzo
        > ciekawy tych wynikow.
        > Pozdrawiam!
        > Robert M.
    • crossomac Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 19.01.02, 10:50
      Zostawiam swoj adres.Z gory dziekuje i pozdrawiam.
      macho111@wp.pl
    • Gość: Basista Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.ruda-slaska-bykowina.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 14:01
      Jakie to genijalne zostawiam mój mail i prosze o instrukcje z góry dzieki
      Acha mam pomysl jak zrobić ultra fiolet w środku auta za male pieniądze
      Lampa o dlugości ok 25 cm za 60 zlotych moze sie wymienimy
      Daje zajebisty efekt
      • Gość: JAngar Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 25.02.02, 13:46
        Chyba masz juz dość tych maili ale prosilbym o ten przepis na magnetyzer
        jangar1@wp.pl
        • Gość: frytek Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.pw.edu.pl 19.03.02, 18:20
          Jesli mozna Cie prosic to rowniez z checia zrobil bym sobie taki magnetyzer.
          z gory dziekuje i pozdrawiam
        • Gość: frytek Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.pw.edu.pl 19.03.02, 18:22
          moj adres frytekp@polbox.com
    • Gość: JP Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.03.02, 13:55
      gdybys byl tak mily chetnie zrobilbym sobie cos takiego - jpawlo@wp.pl
    • Gość: aaaart Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.09.02, 09:02
      Ja również poproszę instrukcję budowy - ad@graf-soft.com.pl
      Dzięki
      • Gość: SDB Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 18:41
        Czy producent auta moze miec zastrzezenia co do stosowania magnetyzera? Czy
        magnetyzer moze miec jakiekolwiek szkodliwe dzialanie czy jest w 100%
        bezpieczny? rowniez bardzo poprosze o instrukcje budowy pozdrawiam sdbaczi@wp.pl
        • Gość: manio Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.it-net.pl 24.12.03, 18:06
          Jesli jest w odpowiedniej odleglosci od compa to zadnych przeciwskazan nie ma
    • Gość: gajnek Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 80.48.53.* 03.10.02, 13:19
      Ja również bym prosił o cosik takiego
      Gajnek@poczta.onet.pl
      Pozdro
      • ommen Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 10.10.02, 13:06
        Ja bym prosil ladnie o ile nie wnerwily cie jeszcze te wszystkie prosby :P
        powaznie bede realy wdzieczny ommen@tenbit.pl
        • Gość: arklin Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 212.160.231.* 24.04.03, 12:50
          Widzę, że jest żywe zainteresowanie tematem. No więc ludziska aby wam
          oszczędzić mailowania to powiem Wam, że w sieci znajduje się opis wykonania
          tego wynalazku. Wpiszcie w wyszukiwarkę "jak zrobić magnetyzer" i na pewno
          znajdziecie stronkę, na której opisano dokładnie co i jak. A zrobić naprawdę
          warto tyle, że dokładnie tak jak to opisano. Aha i najlepsze będą magnesy
          neodymowe spiekane - są chyba najmocniejsze.
          Pozdrófka
    • Gość: Kris Link do ciekawej strony... IP: mieszko.pl.u* 30.04.03, 10:50
      magnetyzery.w.interia.pl
      I robcie magnetyzery sami! :)
      Pozdrawiam niedowiarkow
    • Gość: Prezes Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.ces.clemson.edu 27.05.03, 18:30
      willybob napisał(a):

> kupiłem magnetyzer i rozzbroiłem go.Okazało się, że
      jego konstrukcja jest
      > bardzo prosta: u gory magnez, na dole blaszka. Pomiędzy
      nimi wytwarzane jest
      > pole magnetyczne-cząsteczki paliwa układane są w szeregi

problem w tym, ze czasteczki weglowodorow maja
      zerowy moment magnetyczny i nie ulegaja zadnemu
      uporzadkowaniu w polu magnetycznym

> dzięki czemu wszystkie
      >
      > spalają się w cylindrach.

ustawienie czasteczki w te czy w tamta strone
      nie ma zadnego wplywu na proces spalania.
      Istotny jest sklad mieszanki (powietrze:paliwo),
      rozdrobnienie paliwa (byc proces spalania byl
      wystarczajaco szybki) no i oczywiscie temperatura
      i cisnienie podczas spalania.

Udało mi się wykonać magnetyzer we własnym zakresie
      > na wzór tego kupnego- nie widzę żadnej różnicy w
      działaniu-zato różnica w cenie
      >
      > jest ogromna-sklep ok.200 złotych -we własnym zakresie
      18 zł!!!!!Czy wszystkie
      > magnetyzery są tak proste w budowie????
    • Gość: nord Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.dot / 192.168.2.* 27.06.03, 21:49
      czesc

niestety, to nie jest takie proste.
      z różnymi magnetyzerami (głównie wodnymi) mam do czynienia od lat, zarówno
      praktycznie jak i teoretycznie.

1. sceptyków informuję: Dobre - działają. I kosztują. Tanie nie działają. Na
      życzenie służę przykładami.
      2. zaszkodzić nie mogą.
      3. Jak sprawdzić - po prostu włożyć piórko gaussometra w odpowiedni punkt
      szczeliny i odczytać. Jezeli natężenie pola jest mniejsze na powierzchni od
      4000 i w świetle szczeliny od 1200 można sobie odpuścić.
      4. połozenie biegunów ma znaczenie - trzeba dobrać w zależności od natężenia
      pola oraz wymiarów.
      5. i najważniejsze - przypominam, że magnetyzery się starzeją! Dobrzy
      producenci podają datę produkcji i okres używalności.

W razie wątpliwosci służę dalszymi wyjaśnieniami :)
      nord
      • Gość: tom Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 80.244.130.* 09.07.03, 18:29
        nord proszę o Twoj adres spyrrus@poczta.onet.pl
    • Gość: olek Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.stalprodukt.com.pl / *.stalprodukt.pl 21.11.03, 13:08
      jest faktycznie prosta, ale biegun który ma być skierowany w kierunku przewodu
      z paliwem to jest S, i jest to ważne. Blaszka przyczepiona z góry do magnesu
      (najlepiej neodymowego o grubośći 10mm)ma za zadanie rozproszyć biegun N, aby
      zwiększyć oddziaływanie bieguna S na paliwo. Zalecane są blaszki o grubości od
      1 do 2 mm.
      • Gość: michal Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 16:13
        czy moglbym tez prosic o jakis opis jak zrobic magnetyzer i gdzie je zamontowac
        najlepiej w ktorych miejscach(skoda felicia 1.3)-dzieki-HAWI@WP.PL
        • Gość: Igor Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.streamcn.pl / *.streamcn.pl 12.02.04, 22:05
          Ja też poprosze przepis gdybyście byli tacy mili.
          Z góry wielki edzieki.
          mój meil to igor002@interia.pl
          • Gość: mafia Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 195.205.185.* 25.02.04, 22:17
            niesamowita lista naiwniakow sie pod tym podpisala, szokujace :-O Ile ludzi
            wierzy w te magnetyzerowe brednie...
            • Gość: Robert K Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.ippt.gov.pl 08.04.04, 11:53
              nie są to bzdury w przypadku zastosowania magnesów neodymowych które są 8
              krotnie mocniejsze od mag. ceramicznych.i odpowiednie ich ułożenie na
              przewodach paliwa, powietrza oraz przewodach wodnych w samochodzie
              Pozdr.
              konos@wp.pl
              • Gość: SpIdEr Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.05.04, 22:11
                Jak bys mogl to jeszcze ja chcialbym go zmontowac
                PoZdRo :)
                • Gość: SpIdEr Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.05.04, 22:14
                  alienndc@o2.pl zapomnialem :P
                  • p0l0n32 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 15.06.04, 10:23
                    Jakby istniała jeszcze możliwośc podania "przepisu", to ja bym też poprosiła :)
                    kerugo@o2.pl
    • drac0 W ktoym miejscu 15.05.04, 22:09
      W ktorym miejscu na przewodzie paliwowym umiescic magnetyzer ?
      Mam CC 700.
      Zaraz przed samym gaznikiem czy wczesniej? Jesli wczesniej to gdzie?
      • Gość: arklin Re: W ktoym miejscu IP: *.optimal.pl 01.06.04, 07:44
        Jak najbliżej gaźnika.
        Pozdr
    • Gość: T_O_M_1983 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.hobnet.cidg.net.pl / *.hobnet.cidg.net.pl 24.06.04, 11:13
      Witam, mam malucha eleganta bez katalizatora - jestem zainteresowany tym
      magnetyzerem z wiadomych przyczyn, podobno same zalety to proste urządzenie
      posiada, wiec prosze o przepis na MAGNETYZER - z góry dzieki CI :) email:
      tom19chomik19@op.pl
    • Gość: złoty Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.ertel.com.pl 01.07.04, 21:18
      jeśli istniałaby jeszcze możliwość to ja też prosiłbym o przepis :). mój FL
      będzie bardzo wdzięczny. zlotypk@gazeta.pl
      z góry dzięki. pozdrawiam
    • pawel01 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 20.07.04, 14:39
      czy moglbys zrobic zdjecie tego magnetyzera jak jest w srodku i jak jest
      zbudowany i powiedz czy jest jakas roznica po zalozeniu jego?
    • Gość: Jacek Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.5.waw.pl / 213.241.23.* 28.07.04, 18:12
      Pr o przepis
      Z góry dziekuje!!
    • Gość: JTD Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.5.waw.pl / 213.241.23.* 28.07.04, 18:14
      Prosba o przepis
      tdobroslawski@5.waw.pl
    • nobel001 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 31.08.04, 13:03
      cześć bardzo bym prosił o przepis na magnetyzer najchętniej z rysunkim. Z góry
      dziękuję. pozdrawiam.
    • nobel001 Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! 31.08.04, 13:04
      na adres bart85@o2.pl Bardzo dziekuje każdemu kto coś mi ten temat przyśle.
    • Gość: cycu0@poczta.onet. Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.04, 16:16
      Cześć Mistrzu,
      Mam prośbę, jeśli możesz to prześli mi opis jak mogę go sam zrobić. Będę Ci
      ogromnie wdzięczny. Może masz zdjęcia jak go robiłeś lub jakiś schemat.
      Pozdrawiam
    • Gość: Patrycja Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.po.opole.pl 12.09.04, 09:10
      Hi !
      Błagam wyślij mi sposób zmontowania tego cacka! Moje kumpele nie wierzą że to
      działa i że sama to zmontuję, a ja o niczym ostatnio nie mówię tylko o
      magnetyzerach. Jeżdże fordzikiem fiestą 1.1 i.
      Pa Pa Patrycja

e-mail: pgorski@po.opole.pl
    • Gość: Patrycja Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: *.po.opole.pl 30.09.04, 14:36
      Proszę odpowiedz mi!!

Gdzie mogę zamówić w internecie magnesy neodymowe. Zamówiłam i zapłaciłam na
      www.neodym.pl i nic. Gość mnie zrobił za szaro, a mi na nich zależy.

Punia
      • Gość: PITTT Re: magnetyzer- zrób go sam!!!! IP: 62.148.84.* 01.10.04, 12:33
        Witam o info zapraszam na GG 4710563

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka