zuziknatropie 23.11.05, 21:59 Co myślicie o bardziej profesjonalnym wyglądzie forum Legionowo? Mnie troche drażni fakt, że teksty są trywialne i układ mało czytelny. Chociażby Radom ma ładniejszą stronkę. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=68 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuziknatropie Re: wygląd forum 23.11.05, 23:05 albo weźmy takie Marki, tam także potrafili dobrze to zorganizować.. www.marki.up.pl/ forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=450 Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wygląd forum 23.11.05, 23:11 pierwszy link jest do forum zupelnie odcietego od gazety.... i o takim forum pisalem niedawno, ze wlasnie cos takiego z dzialami jest nam potrzeba, ale to ktos musi sie tym zajac od strony technicznej.... a na gazecie poprostu wystarczy ze ktos kliknie w "zaloz forum" i juz masz forum... a na drugim linku juz jest tak jak u nas, czyli normalnie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wygląd forum 23.11.05, 23:12 aha, do takiego forum odcietego od gazety trzeba miec oczywiscie gdzies serwer, jesli mozesz udostepnic takowy to jeden problem jest juz z glowy, teraz pytanie kto zrobi forum? :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
domelu Re: wygląd forum 26.11.05, 03:31 polokokt napisał: > aha, do takiego forum odcietego od gazety trzeba miec oczywiscie gdzies serwer, > > jesli mozesz udostepnic takowy to jeden problem jest juz z glowy, teraz pytanie > > kto zrobi forum? :) > Pozdrawiam forum.legionowo.org/ - takie moze byc? Jesli tak, to chetnie dowiem sie jakie kategorie, i fora w nich sa pozadane.Przykladowe fora miejskie, od ktorych mozna zapozyczyc taka liste: hydepark.tczew.pl ; forum.staszow.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wygląd forum 23.11.05, 23:10 no tak, milo byloby zeby byly takie dzialy. Ale nie wiem czy to jest mozliwe. Nie widzialem nigdy panelu administracyjnego. Ale z tego co widze forum Radomia jest to forum zalozone przez gazete, albo ma przynajmniej taki status. A nasze forum to juz fora regionalne, czyli tak jakby o jeden stopien nizej. Czyli tak jakby nasze to jest na poziomie "Forum mazowieckie" ktore znajduje sie w forum radomia. A jak widzisz to forum mazowieckie wyglada juz jak nasze. A dla nas takim nadforum ktore mogloby wygladac tak jak jest jest "Forum regionalne". Mam nadzieje ze nie zakrecilem. Reasumujac :) Forum "Radom" = "Forum regionalne" Forum Legionowo = "Forum mazowieckie" lub " Lotnisko w Radomiu" Poprostu nasze forum musialoby chyba awansowac w tym drzewie o jeden stopien. Ale moze sie myle :) ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 23.11.05, 23:15 myśle że techniczne sprawy można ustalić ale ktoś musi nad tym popracować:)) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10440 Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wygląd forum 23.11.05, 23:23 a to forum to juz wyglada calkiem jak nasze, tylko ma wiecej linkow ktorych chyba na sile nie bedziemy zmyslac no i ma wiecej znacznikow <br> ale po za tym to to samo :) No tak, a popracowac zawsze mozna, tylko ja to nie moge sie za swojego mgr wziac zeby w koncu napisac a co dopiero takie forum.... :) Poza tym jakbym juz cos takiego stworzyl to bylbym jednym z moderatorow, bo nie chcialbym zeby moje dziecko bylo wykorzystywane do niecnych celow. A to jak wiemy z dosiwadczenia zawsze wszystkim nie bedzie odpowiadalo... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wygląd forum 23.11.05, 23:23 ale, podstawowy problem to serwer z jakims przyzwoitym laczem, bo szkielety forum sa ogolnie dostepne, wiec to nie jest problem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 23.11.05, 23:26 my już mamy moderatorów tylko niech ruszą głową a nie byle na sztuke....to już znamy:) ps. ostatecznie Qua niech wymyśli jakis wierszyk albo cuś bo ta herbatka i soczek mnie rozwala:( Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wygląd forum 23.11.05, 23:33 ale moderator to nie jest tworca forum, to jest poprostu moderator ktory kontroluje tresc a nie tworzy forum od strony technicznej... :) To tak jakby kazac kustoszowi muzeum stworzyc cos, bo.. jest przeciez kustoszem, wiec na sztuce powinien sie znac jak nikt inny :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: wygląd forum 23.11.05, 23:55 polokokt napisał: > ale moderator to nie jest tworca forum, to jest poprostu moderator ktory > kontroluje tresc a nie tworzy forum od strony technicznej... :) > To tak jakby kazac kustoszowi muzeum stworzyc cos, bo.. jest przeciez > kustoszem, wiec na sztuce powinien sie znac jak nikt inny :) masz racje, my tylko zglaszamy propozycje do admina, jesli sa do zrealizowania to sa realizowane jesli nie to wiadomo, i masz tez calkowita racje zpodzialem na fora: - sa te ktore zaklada GW z powodu wydawania w danym miescie ich regionalnego dodatku (Radom, Wroclaw itp) - sa tematyczne - regionalne jak nasze ale pomijajac roznice to nigdzie moderator nie ma mozliwosci samemu zmieniac zawartosci forum (z wyjatkiem prywatnego), wszystko wykonuje admin GW Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wygląd forum 23.11.05, 23:34 poza tym, wierszyk to akurat kazdy moze zaproponowac, nawet Ty, Forumowicze ocenia i wybierzemy najlepszy, a nie znow moderator ma sie wykazac zdolnosciami literackimi :) Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: wygląd forum 24.11.05, 06:50 czepiasz sie...chyba dawno nie bylo żadnego sensacyjnego tematu odnosnie moderatorow, pamietaj, ze rownie dobrze Ty moglas zalozyc forum Cafe Legionowo i rowniez Ty moglas napisac do glownego admina o podlinkowanie tego forum i moglabys wtedy sama wymyslec tekst w naglowku forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 24.11.05, 08:36 wiesz co ty znów nie rozumiesz o czym mowa. Więc może lepiej już wcale się nie odzywaj:( Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: wygląd forum 24.11.05, 09:19 a kim jestes, ze zabraniasz wolnosci slowa w Hyde Park??Służba specjalna?? Myśle, że sama nie bardzo wiesz o co Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 24.11.05, 10:13 wymyśl cos śmieszniejszego bo na razie jestes strasznie nudny... Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 25.11.05, 13:20 www.tarcho.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 25.11.05, 13:49 to że można tak zrobić żeby było i o drogach i o zupie, a do tego może być kolorowo i ciekawie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wygląd forum 25.11.05, 14:08 i jak rozumiem oczekujesz ze nasi moderatorzy sie wezma do roboty i zrobia cos podobnego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 25.11.05, 14:10 nie......czekam na gwiazdke z nieba:)))...święta idą:))) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wygląd forum 25.11.05, 14:13 alez oczywiscie Zuziu, swieta ida mozesz nam taka strone zasponsorowac. tam na dolej strony masz link do firmy ktora ja zrobila. Mozesz zamailowac i zapytac ile taka strona kosztuje... :) A jak nam zrobisz taki prezent to my, forumowicze naprawde sie nie obrazimy. A wiec czekamy.... :) A jak jeszcze odlozysz do tego stale lacze i serwer to poprostu bedziemy czuli sie jak w niebie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 25.11.05, 14:18 hmm...pomarzyć dobra rzecz:))) więc leże na kanapie i marze.... Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: wygląd forum 25.11.05, 14:22 ja juz zrobilem... forum.emki i jest duuzo wygodniej niz na gazecie, ale forum gazety to jednak duuuzo wieksze audytorium,wieksza szansa na nowych forumowiczow. a takie forum.php wymaga serwera. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 25.11.05, 14:24 no widzisz jak chcesz to potrafisz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: wygląd forum 25.11.05, 14:51 ale ja mam grupe osob, ktora ma wiele rzeczy wspolnych m.in. dziala przy stowarzyszeniu EMKA i dla nas takie dosyc zamkniete forum nie jest przeszkoda, a otwarte forum Legionowa na gazecie jest dosyc znane i rozreklamowanie takiego forum jak emkowe wymagaloby niezlej promocji Niestety forma forum (ladny uklad slow)gazetowego jest z gory ustalona. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 25.11.05, 15:05 no to nie prościej było wyjaśnić wszystko na początku a nie wykłócać się i prowadzić przepychanki słowne? Lubię doprowadzać sprawy do perfekcji. Zgłosiłam co mi się nie podoba i zaproponowałam kilka rozwiązań. Nie wiedząc kto osobiście jest moderatorem, jakie sa możliwości i nie obrażając nikogo. A tu zaczęła się kolejna zadyma. A trzeba było jasno i wyraźnie od początku... Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: wygląd forum 25.11.05, 15:46 spokojnie.:).policzmy oboje do 10 i ... tak nam pozostaje takie forum jakie mamy - a na zyczenie forumowiczow moze ktos zgodzi sie zalozyc takie forum jak to Emkowe Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 25.11.05, 15:58 hmmm...jestem spokojna, ale czegoś nie rozumiem w kontaktach z Tobą. Wszystko odbierasz jako atak. Trochę poszperałam i znalazłam coś takiego... mania prześladowcza - chorobliwy stan psychiczny polegający na nieustannym dopatrywaniu i obawianiu się grożących niebezpieczeństw i działań urojonych wrogów Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: wygląd forum 25.11.05, 22:11 tak to ciekawe... mysle, ze jednak zakonczmy ten temat. Jesli bede szukal psychoanlityka to napewno nie na forum ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: wygląd forum 25.11.05, 23:02 zuziknatropie napisała: > no to nie prościej było wyjaśnić wszystko na początku a nie wykłócać się i > prowadzić przepychanki słowne? Lubię doprowadzać sprawy do perfekcji. Zgłosiłam > > co mi się nie podoba i zaproponowałam kilka rozwiązań. Nie wiedząc kto > osobiście jest moderatorem, jakie sa możliwości i nie obrażając nikogo. A tu > zaczęła się kolejna zadyma. A trzeba było jasno i wyraźnie od początku... sorry ale przeciez bylo wyjasniane na poczatku watka: Autor: zuziknatropie ☺ albo weźmy takie Marki, tam także potrafili dobrze to zorganizować.. www.marki.up.pl/ forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=450 > pierwsze tłumaczenie < Autor: polokokt pierwszy link jest do forum zupelnie odcietego od gazety.... i o takim forum pisalem niedawno, ze wlasnie cos takiego z dzialami jest nam potrzeba, ale to ktos musi sie tym zajac od strony technicznej.... a na gazecie poprostu wystarczy ze ktos kliknie w "zaloz forum" i juz masz forum... a na drugim linku juz jest tak jak u nas, czyli normalnie :) Pozdrawiam > rozszerzenie tematu < Autor: polokokt aha, do takiego forum odcietego od gazety trzeba miec oczywiscie gdzies serwer, jesli mozesz udostepnic takowy to jeden problem jest juz z glowy, teraz pytanie kto zrobi forum? :) Pozdrawiam > ponownie < polokokt napisał: ale moderator to nie jest tworca forum, to jest poprostu moderator ktory kontroluje tresc a nie tworzy forum od strony technicznej... :) To tak jakby kazac kustoszowi muzeum stworzyc cos, bo.. jest przeciez kustoszem, wiec na sztuce powinien sie znac jak nikt inny :) > ponownie < e-legionowo masz racje, my tylko zglaszamy propozycje do admina, jesli sa do zrealizowania to sa realizowane jesli nie to wiadomo, i masz tez calkowita racje zpodzialem na fora: - sa te ktore zaklada GW z powodu wydawania w danym miescie ich regionalnego dodatku (Radom, Wroclaw itp) - sa tematyczne - regionalne jak nasze ale pomijajac roznice to nigdzie moderator nie ma mozliwosci samemu zmieniac zawartosci forum (z wyjatkiem prywatnego), wszystko wykonuje admin GW a Ty znow swoje .... Autor: zuziknatropie ☺ www.tarcho.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 no comments ... Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 26.11.05, 11:48 taaak adwokat sie znalazł.... chyba nie byłeś zaproszony do dyskusji?? no comments ... Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: wygląd forum 26.11.05, 12:20 ej Zuzka :) w koncu to jest forum publiczne. pora zakopac te toporki, jak nie mozemy zyc w zgodzie to chociaz niech to bedzie jakies tam pokojowe wspolistnienie:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: to juz jest żenada ... 26.11.05, 16:54 ooo w końcu do tego doszedłeś??? Nie tylko nudny ale i żenujący:)) nie zmuszaj mnie żebym publicznie musiała opowiedzieć o innych żenujących sytuacjach.... Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 moi drodzy parafianie... 26.11.05, 17:11 wtrace trzy grosze... wyglad forum jest dla mnie bez znaczenia. to po prostu miejsce. albo kartka papieru. moze byc ona pomieta i zapisana ogryzkiem olowka. wazni jestesmy MY. a forum dla opowiadaczy sprosnych dowcipow czy zwolennikow lewostronnego kierunku jazdy mozna zalozyc na przyklad tu: www.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: moi drodzy parafianie... 26.11.05, 17:36 wiesz niektorzy przywiazuja do tego spore znaczenie, nie mozna im tego odmowic ale jesli sie spokojnie tlumaczy co mozna a co da sie zrobic a co jest niewykonalne i w podziekowaniu dostaje sie tekst ze nikt mnie nie pytal to juz rece opadaja ... sam bym duzo zmienil ale mimo ze jestem moderatorem, to nie mam takich uprawnien jak admin forum, do tego caly serwis for GW ma scisle okreslony wyglad oparty na jednym wzorcu, co powoduje takie a nie inne ograniczenia Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: wygląd forum 24.11.05, 17:20 a tak przy okazji to watek raczej na glowne forum bo zasadniczo jego dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: wygląd forum 24.11.05, 17:44 chyba bys nie wytrzymał jakbyś nie dorzucił swoich 5 groszy. Nie widzisz co sie dzieje na obu forach przez takie pouczanie co gdzie i za ile? Naprawde zależy Ci żeby nikt tu nie zaglądał?? Nie chciałam pisać na "Waszym" forum, choć wiem że wątek jak najbardziej go dotyczy. Ale widzę, że tutaj także zaprowadzacie własne porządki i reżim. Jeśli uważasz, że na forum Legionowo powinien znaleźć się ten wątek to jako moderator skopiuj go. Wykaz się bardziej kreatywnością a nie jak przekupa na bazarze...no chyba ze wolisz sprzedawać pietruszke:)) Myśle, że współpracą dużo więcej można osiągnąć, ale cóż kiedy w gre wchodzi urażona duma i ambicje.... ps. swoją drogą widzę, że jednak podziałało i cudny tekst został usunięty:)) Gdyby popracował ktoś jeszcze nad bardziej przejrzystym układem to pękłabym ze szczęścia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: wygląd forum 24.11.05, 18:01 przestancie z tym "naszym" i "waszym", oba sa jednoscia, przeciez bylo ustalane co gdzie ma sie znajdowac, sama przyznalas ze specjalnie tu napisalas mimo tego powinno trafic na glowne a nie do "kawiarenki", moja urazona duma? .. przemysl to jakie porzadki i rezim? zauwaz ze w "kawiarance" nie jestem moderatorem wiec jest to opinia takiego samego uzytkownika jak i Ty, skoro Ty masz prawo do swobodnego wypowiadania swoich opini to tak samo jak mam do tego prawo tak samo jak bylo juz tlumaczone co moze zrobic moderator a do czego nie ma uprawnien/mozliwosci, czyli nie mam mozliwosci skopiowania watku do innego forum Odpowiedz Link Zgłoś
eklerk Re: wygląd forum 26.11.05, 17:38 Proponuję zakończyć ten spór. Pogodziłem się z tym że forum Legionowo nie jest takie jak sobie wyobrażałem . Nasi moderatorzy naprawdę nie są źli ,ja bym skasował więcej postów :))) Nie jestem zwolennikiem dożywotnich funkcji , czemu dałem wyraz. Była okazja coś zmienić , nie wykorzystana. :) Zakończmy to , jeszcze będzie okazja coś zmienić , a może moderatorzy coś zrozumieli i zmienią się , zobaczymy :). Idą święta, proponuję zakończyć spory. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś