Dodaj do ulubionych

Co na obiad?????

07.09.06, 11:54
jakieś propozycje??? Nie mam dzisiaj jakoś głowy do myslenia.... Co robicie
dziewczyny/chłopaki???
Obserwuj wątek
    • edka-schizofredka ja jak codzien possiem lodzika :D 07.09.06, 11:55

• mamba30 Re: ja jak codzien possiem lodzika :D 07.09.06, 11:55
        Ty zboczeńcu jeden, wracaj do Polski, bo Cie tam omamia do reszty smile))
        • edka-schizofredka Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 11:56
          a Ty jak zwykle o jednym wink
          • mamba30 Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 11:57
            Edka, nie gadaj, mundrości Ci rośnie???? Przeciez Ty stara doopa już
            jesteś smile))) a ja nie o jednym, bo dzisiaj mam @ i nici z bzykania, Pyton nie
            dostał z rana, nawet lodzika smile)
            • edka-schizofredka Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 11:58
              Nooooooooo... bo chlopa zostawilam i teraz mi rosnie big_grinDDD...
              Ja to nawet nie mam sie z kim sfokstrocic sad((...
              • mamba30 Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 11:59
                jak to nie masz????? przeca dopiero co menżowia szukałaś????
                • edka-schizofredka Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 12:01
                  A same jakies wybrakowane sa, abo ja juz taka wybredna sie na starosc
                  zrobilam big_grinDDD...
                  • mamba30 Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 12:02
                    przeca wiadomo, że w Polsze som najlepsze chopy smile)
                    • edka-schizofredka Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 12:03
                      No chiba, bo te co tu z polszy przyjechaly to dziekuje bardzo big_grinDDD...
                      • mamba30 Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 12:05
                        aż taka masakra???? w którym mieście jesteś, bo zapomniałam.... wiesz, skleroza
                        w moim wieku jest nieunikniona smile)
                        • edka-schizofredka Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 12:05
                          W oxfordzie smile
                          • mamba30 Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 12:05
                            o żesz Ty orzeszku smile)) rozejrzyj się, powinno jakieś mięsko hulać chyba smile)
                            • edka-schizofredka Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 12:07
                              Miesko to za mlode dla mnie big_grinDD... reszta do piczy jest big_grinDDD...
                              Nowy semestr sie zaczyna, moze co zarwe na zajeciach? wink)))...
                              • mamba30 Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 12:08
                                wzięłabyś @ jedna jakieś zdjęcia zapodała, ślad po Tobie zaginął odkąd sie
                                puściłaś za granicę smile
                                • edka-schizofredka Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 12:10
                                  Ni mam zadnych nowych sad Nikt mi nie chce robic big_grinDD... POza tym u siebie nie
                                  bede pstrykac nie? A co ja turystka jestem? big_grinDDD...
                                  • mamba30 Re: Lodzika na zeba :PPP... bo mi rosnie ;) 07.09.06, 12:11
                                    u siebie, patrzajta jak to to się rozpanoszyło tam smile) nie ściemniaj, przeca
                                    jakieś chyba zrobiłaś, nie?
                                    • edka-schizofredka ino jak przyjechalam w lutym :) 07.09.06, 12:14

• mamba30 Re: ino jak przyjechalam w lutym :) 07.09.06, 12:14
                                        to dawaj, nie bądź taka skromna smile)
                                        • edka-schizofredka Re: ino jak przyjechalam w lutym :) 07.09.06, 12:22
                                          pg.photos.yahoo.com/edytka_m
                                          • lajton Re: ino jak przyjechalam w lutym :) 07.09.06, 12:28
                                            oooo, b. ladne fotysmile)
                                            masz łapke do zdjęćsmile
                                            • edka-schizofredka Re: ino jak przyjechalam w lutym :) 07.09.06, 12:29
                                              to nie ja, taki jeden kolega big_grin
    • niedzwiedzica_sousie Re: Co na obiad????? 07.09.06, 11:55
      o właśnie, bardzo dobre pytanie!
      • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 11:56
        ja się pytom, kurka fifka smile))
    • six_a Re: coś tam z wczoraj :) 07.09.06, 11:57
      + cukinia dla odmiany
      • mamba30 Re: coś tam z wczoraj :) 07.09.06, 11:58
        z wczoraj nic mi nie zostało, właśnie o to chodzi, a przy 1 dniu @ mam obnizone
        zdolności twórcze sad
        • six_a Re: coś tam z wczoraj :) 07.09.06, 12:02
          mam tu ostatni nr kuchni, to zapodaję prostotę
          dla 6 osób, czyli zmniejsz o połowę:
          8 dużych ziemniaków, sól, pieprz, szczypiorek (albo i nie), tłuszcz do smażenia

ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić, zaczekać aż
          poszczą sok, dodać pieprz i posiekany szczypiorek (na lubię ze startym serem,
          ale co kto woli) i wymieszać, a dalej jak zwykłe placki ziemniaczane + jakiś
          dip nieskomplikowany albo kupne zaziki - pychotka.
          • mamba30 Re: coś tam z wczoraj :) 07.09.06, 12:03
            może się skuszę na takowe smile) w sumie szybko się robi smile) dzięks
    • tictac11 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 11:58
      leczo i leczo i leczo
      • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 11:58
        doopa i doopa i doopa...... młody nie tknie sad
        • tictac11 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:02
          sosik z grzybków leśnych? Mniam
          • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:03
            już nie mam grzybków, zeżarte, została tylko garstka suszonych smile trzymam do
            pierogów, ktore popełnię, jak się bardziej po ludzku poczuję
            • tictac11 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:07
              barszcz ukraiński?
              fasolke daj z puszki, nie bedzie sie długo gotowal.
              • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:09
                o rety, zjadłabym, a jakże, mniam
    • pierozek_monika Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:00
      zupę meksykańską chciałabym dziś
      • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:00
        biegiem do analnych kulinariów z przepisem smile))
        • pierozek_monika Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:19
          po południu wrzucę. Ale jest pyyycha
          • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:27
            po południu to po ptokach bedzie smile)))
    • alpepe Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:00
      pierogi ruskie z kauflandu, chyba, że zaopiekuję się osieroconymi w lodówce
      pieczarkami, czerwoną papryką, pomidorami,śmietaną i makaronem.
      • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:04
        to juz chyba lepiej sie zaopiekuj warzywkami smile)
    • widokzmarsa Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:04
      zrób głodówkę, dobrze na zdrowie wpływa i nie trzeba nic robić, tylko fajki byś
      musiała odstawić. Same plusy)
      • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:05
        taaaa, powiedz to Pytonowi i małolatowi smile))
    • raduch Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:06
      Jutro obiecałem upiec te nieskomplikowane żeberka co to Dzika kiedyś zapodała.
      Trzymajta kciuki. wink
      • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:09
        a paszteta nadal pieczesz?
        • raduch Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:10
          Zdarza się. smile
          • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:11
            ja ostatnio piekłam i wyszedł całkiem niezły, cała blacha w tydzień poszła
            • raduch Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:17
              No no. smile
              Robię połowę tego co podałaś. No ale ważę 66 kilo, że o pozostałych nie
              wspomnę...
              • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:20
                ja tam wole dużą porcje od razu machnąc, zawsze można zamrozic i później jest
                jak znalazł smile) Ty serio tyle ważysz???
                • raduch Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:27
                  A, nie zamrażałem.
                  Serio. Pisałaś kiedyś ile masz wzrostu - mam tyle samo. smile
                  • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:29
                    śmiało mozna zamrażać, po rozmrożeniu zachowuje wszystkie walory wink
                    chyba że tak, bo na zdjęciach nie wyglądałes mi na jakiegoś zasuszonego smile)
                    • raduch Re: Co na obiad????? 07.09.06, 13:04
                      Spróbuję więc zamrozić.
                      Tera jasne czemu raduch nie raduszek? smile
                      • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 13:23
                        gwarantuje Ci jakem Mamba, że możesz to śmiało zrobić smile)
                        już teraz wiem smile) a może masz jakies nowe zdjatka?
                        • raduch Re: Co na obiad????? 07.09.06, 13:35
                          O zdjęcia muszę pocisnąć znajomych, którzy z nami wycieczkowali. Na razie nie
                          mam.
                          • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 13:36
                            to pocisniej jakos tak w miarę pilnie smile) za ostatnie nawet nie podziekowałam,
                            ale burak ze mnie smile
    • bzz_bzz Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:12
      Sos grzybowy, albo dupe zrób. Przeca sezon! smile
      • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:15
        nie mam grzyba, chyba że kupię na bazarku....
        • bzz_bzz Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:17
          To uhoduj, jak nie masz wink
          Do lasu idź, a nie na bazarek! Może jeszcze co przyjemnego Cię spotka w tym
          lesie wink Tylko się ładnie ubierz big_grinDD
    • reniatoja Mamba, a co by sie tak stało 07.09.06, 12:18
      jakbyś raz popier...liła gotowanie i niech sobie tosta zrobią, albo pidzdze
      zamówią? Daj se siana z gototwaniem w pierwszy dzeiń.
      • mamba30 Re: Mamba, a co by sie tak stało 07.09.06, 12:21
        nic by się nie stało, Pyton często mi mówi, żebym nie garowała, ale czułabym
        jakiś niedosyt.... ostatnio zresztą pare razy sie pizda zdarzyła, a od tego
        doopa rosnie, moja jest już wystarczająco wielka smile)
        • reniatoja Re: Mamba, a co by sie tak stało 07.09.06, 12:23
          To weź mi coś też doradx, jakieś kawalerskie proste zarcie bo w sumie
          zgłodniawszy przez ciebie. Ani o jedzeniu nie myślałam, musiałaś mi to zrobic?
          • mamba30 Re: Mamba, a co by sie tak stało 07.09.06, 12:28
            ja sama zgłodniałam i właśnie pochłaniam 3 kanapkę, pierwsze 2 były z boczusiem
            a teraz z pasztetem własnej producji... i nadal jestem głodna sad( zaraz pomyślę
            nad czyms prostym
            • reniatoja Re: Mamba, a co by sie tak stało 07.09.06, 12:30
              Jezusmaria, jak to pasztetem własnej produkcji? Dajże przepisa.
              • mamba30 Re: Mamba, a co by sie tak stało 07.09.06, 12:36
                już kiedys dawałam i nawet kilka osób łacznie z Raduchem go piekło. Podaje
                ilości na dużą blachę, taka jak od szarlotki, można zamrażać, więc się nie
                martw, albo zmniejsz ilości o polowę.
                ok. 1 - 1,2 kg łopatki wieprzowej
                ze 2-3 udka
                ok. 70 dkg. boczku surowego albo podgardla
                ok 70 dkg. wątroby
                ze 3 cebule, 2 marchweki, pietruszka i seler
                Mięso kroję na drobne kawałki ( poza wątrobą) i wrzucam do gara z obranymi
                warzywami, zalewam wodą i duszę. jakieś pół godz. przed końcem duszenia (mięso
                ma być miękkie) dorzucam pokrojoną wątrobę. Oczywiście wq międzyczasie solę i
                pieprzę, wrzucam listek laurowy i ziele ang. które póxniej wywalałm z gara. Pod
                sam koniec gotowania dorzucam ze 2-3 kajzerki, maja się chwilę gotować. Jak
                całośc przestygnie ( mam być gęste, więc wodę kontroluj, żeby nie za duzo) to
                przepuszczam 2 razy przez maszynkę, do powstałej masy wbijam ze 2-3 jajka,
                doprawiam do smaku solą i pieprzem i koniecznie wsyp z łyżeczkę gałki
                muszkatołowej. Jak jest dobre w smaku - musi być intensywny smak, to na blachę
                wysmarowaną tłuszczem i posypana bułka tartą. Pieke ok. godziny w 180
                stopniach. Pychota. Jak ktoś lubi, to może dodać jeszcze mięsa wołowego, np.
                szponder, albo łatę. Ja nie daje, mi smakuje właśnie taki.
                • reniatoja qrde ale z ciebie fachura 07.09.06, 14:05
                  łopatka wieprzowa, surowe podgardele, szponder, łata ??? jak ja mam to
                  powiedziec po grecku??????? Ja znam tylko "poprosze troche miesa bez tluszczu"
                  sad((

Ale zrobie, musze zrobic, brzmi super, a nie ma to jak domowy pasztet, mama
                  piekła była to pamiętam....
                  • mamba30 Re: qrde ale z ciebie fachura 07.09.06, 14:30
                    he he..... napewno sobie poradzisz smile wierze w Ciebie smile)
    • lajton Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:18
      ja ostatnio na okraglo ryz wtryniam, bo kiedys nie jadlam w ogólie, a teraz mi
      zasmakowal
      i schudlam na tym swinstwie, ale czy to mozliwe???
      • reniatoja Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:22
        ale ryż z ryżem, czy coś dajesz do tego ryzu? W sumie zgłodłam trochę, chyba se
        coś zjem, może właśnie ryża se ugotuję. Ale szczym ten ryz? w lodówbe mam tylko
        światło i jednego zdechnietego pomidora. Aha, i 10 jajek.
      • mamba30 Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:23
        a z czym wtryniasz??? sam ryz jest generalnie bardziej kaloryczny niż ziemniaki
        i ma wiekszy indeks glikemiczny, mam na mysli biały ryż oczywiście
        • lajton Re: Co na obiad????? 07.09.06, 12:26
          wtryniam brazowy i parboiled
          i rozny:
          z pomidorami, porem, grzybkami chinskimi
          z jablkiem i cynamonem itd.
    • grogreg Re: Co na obiad????? 07.09.06, 15:02
      Ja to bym knedli ze sliwkami zjadl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka